Alle innlegg Sukkerforum

Hestekjøtt.......

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kora fr. 15 feb. 2013 16:04

Krisemøte om hestekjøtt i regjeringen.

Jaggu godt de konsentrerer seg om de "viktige" sakene her i verden, gitt! :-) Eller er det bare jeg som føler at det ikke akkurat er "krise-møte-mat"?

Skjult ID med pseudonym alice fr. 15 feb. 2013 16:06

skjønner ikke hva som er galt med hestene, hest ER jo best som pølse...etc...

Skjult ID med pseudonym Kora fr. 15 feb. 2013 16:06

Gliser....ser at det ser ut som jeg mener det er mye hestekjøtt i regjeringen....det er det sikkert også.-) Ihvertfall er det sikkert at alle ikke er det de gir seg ut for der (heller):-)

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 15 feb. 2013 16:06

Klarer ikke helt se på det som krise jeg heller, feks svartpølse og diverse har jo hestekjøtt i seg. Samme med en god del annen spekemat. Hvis det var så farlig hvorfor befinner det seg da i så mye mat? Kan jo se den at det blir lureri hvis det kan oppfattes som om det er noe annet der, men i virkeliheten er hestekjøtt.. Alikevell ser jeg ikke helt hva alt fusset er over. Untatt at så klart forbrukere blir lurt da...:P

Skjult ID med pseudonym Kora fr. 15 feb. 2013 16:09

Enig med deg "m". Og lurt blir vi jo hele tiden uansett, bare at vi ikke oppdager det:-)

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 15 feb. 2013 16:12

Ja var jo feks noe på tven for en stund siden om røktlaks, som faktisk ikke var røkt, bare ble sprutet på røykaroma...tss for noe fusk! Her bugner vi at orntlige norske råvarer, så fucker de det opp på den måten...

men alikevell vi dør jo liksom ikke av det, og den smaker jo godt, fisken. Bare litt for mye lureri i matbransjen tror jeg..

Skjult ID med pseudonym Kora fr. 15 feb. 2013 16:15

Hadde de hatt krisemøte om at Nord-Korea har varslet nye atom-sprengninger, hadde det gitt mer mening for meg. Mulig jeg har spist hest uten å mene det, men jeg føler ikke akkurat at livet mitt ramler sammen av den grunn.

Men selvsagt, varer skal merkes korrekt, det er ikke det jeg mener. Det var bare "KRISEMØTE" som hørtes litt overdrevent ut i mine ører.

Skjult ID med pseudonym Kora fr. 15 feb. 2013 16:28

Ser den, kommode, og håper du har rett i at det er pressen som overdriver, som vanlig:-) Benytter anledningen til å invitere deg på Grisengrynsgrøt, garantert uten hestekjøtt:-)

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 15 feb. 2013 16:30

"Krisen" skyldes at man har trodd man har full kontroll over matens reise fra bonde til forbruker i matbutikker. Det har jo vært det store argumentet mot å kjøpe kjøtt i invandrerbutikker.
Det de er redd for at at når kjøtt åpenbart kommer fra feil dyr, vet man heller ingenting om kvaliteten på dette. Det kan også inneholde medisiner som er gitt til dyret som ikke bør i mennesker - enten fordi medisinene kan være skadelige for enkelte (med sykdomer/alergier/osv), eller fordi dette kan gjøre bakterier i mennesket resistente mot slike medisiner.

Saken står i akkurat samme stil som at matbutikken på CC-vest nylig solgte torsk med mark i. Når man skulle koke fisken krøyp marken ut. De påstår at fisken kom fra Møre. Det eneste stedet det er funnet tosk med mark er i Østersjøen.

Det er altså mye juks i dagligvarebransjen.

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 15 feb. 2013 16:33

Ja enig et KRISEMØTE om Nord-korea og det der hadde gidd mye mere mening i mitt hode..er jo direkte skummelt det de holder på med! Absolutt viktigere ting å engasjere seg i..

det med husdyr så tror jeg heller vi hadde frika mere ut om det var hund eller katt i lasagnen..for det har vi liksom ikke i annen mat :P veit vertfall at jeg hadde fått noia da!

Skjult ID med pseudonym Atreju73 fr. 15 feb. 2013 16:48

Jeg er enig med pgmp. At matvarer vi kjøper i butikken over hodet ikke er det etiketten er merket med er det grunn til å bekymre seg over. Det er jo ikke det at det er hestekjøtt som er poenget, men at man ikke vet hvordan det har havnet i maten eller hva som er gjort med det i forkant.

Ellers er det veldig mange flere mennesker som har grunn til å bekymre seg over situasjonen i Nord-Korea. Det gjelder de som bor i Kina, Sør-Korea og Japan (og for så vidt Nord-Korea selv), men akkurat hva den norske regjering skal gjøre med saken har jeg problemer med å se...

Skjult ID med pseudonym oo fr. 15 feb. 2013 16:51

kjøtt er kjøtt!

trodde hestekjøtt var godt jeg?

... for jeg har lært

"hest er best på maten mellom osten og salaten"

- altså ikke noe å bråke om

Skjult ID med pseudonym crio fr. 15 feb. 2013 20:08

Som godt etablert hestejente og som sitter "midt i salaten", eller kjøttet i dette tilfellet så kan jeg opplyse om to årsaker til at det er hestekjøttskandale:

1. Informasjon, man skal vite hva man kjøper/spiser, står det "storfekjøtt" så skal det være okse/ku/kalv, med andre ord mø, i maten og ikke noen andre dyreslag.

(Britene klikker i vinkel mest fordi de faktisk har blitt utsatt for hestekjøtt i maten, britene har en eller annen merkelig oppfatning om at man ikke skal spise hest. De sender faktisk en hel haug hester til Frankrike/Italia etc til slakt hvert år fordi det er null, niks marked i Storbritannia. De henger igjen fra da kristendommen kom, og det å spise hest ble ansett som hedensk. )

Noen hysteriske fjortisjenter synes nok det er motbydelig at de kanskje har spist ett søtt dyr med pels her i Norge også, men det er en bitteliten del av grunnen til at det faktisk er litt krise

Det leder over til det potensielt helsefarlige aspektet:

2. De aller fleste hester behandles ikke som potensielle slaktedyr gjennom livet, slakt er ett "biprodukt" når hesten ikke kan brukes til det den er avlet for lenger. Problemet er at spesielt konkurransehester blir behandlet med en del stoffer gjennom livet som fører til at de i siste enden er uegnet som menneskemat og bør destrueres fremfor spises.

Et mye (mye!) brukt betennelsesdempende middel (Finadyne) har Fenylbutazon som virkestoff, behandles hesten med dette skal den senere ikke slaktes. Fenylbutazon kan blant annet føre til kret

Man vet ikke hva disse rumenske hestene har vært behandlet med, og i tillegg har Romania og øst-Europa en del sykdommer som vi ikke har lenger nord-vest i Europa. I tillegg så kommer hestene som er slaktet i Romania ikke nødvendigvis fra Romania, de kan være kjøpt opp i hele Europa og så sendt til Rumenske slakteri, det importeres også en del hest til slakt fra andre land med ENDA mindre kontroll enn i Europa.

Så matsikkerheten er det største problemet ikke hestekjøttet i seg selv. Hestebiff er godt!!

Hilsen hestejente, forsker og usedvanlig underholdt dame som ler seg kvekk ihjel av alle "findus"-bildene som sirkulerer på fb om dagen :-D

PS: Grunnen til denne skandalen er helt enkel faktisk: Norske (og andre) forbrukeres krav om billigere og billigere mat som fører til at produsenter presser priser til leverandører som igjen må være kreative for å klare å levere nok til de prisene de får, så vi kan faktisk skylde oss selv 100% ;-)

Skjult ID med pseudonym tidlig fr. 15 feb. 2013 20:09

her på sukker burde vi ta et krisemøte om lammekjøtt...

Skjult ID med pseudonym crio fr. 15 feb. 2013 20:13

fniiiiiiiiiiiiiiiiiis :-D

Skjult ID med pseudonym sirene fr. 15 feb. 2013 20:15

Bra innlegg, @crio!

*en x-hestejente som også ler seg kvekk ihjel av "findus-bildene" på fb* ;-)

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 15 feb. 2013 20:16

Vel jeg har opp igjennom tiden spist noen helt fantastiske, hinsides gode hestebiffer, og det vil jeg gjerne gjenta.

Imidlertid - jeg er aldri, aldri, aldri interessert i å bli solgt matvarer som er noe annet enn de er merket for å være. Opplysningsplikt - og korrekt sådan - ja, takk.

Skjult ID med pseudonym crio fr. 15 feb. 2013 20:18

Takk @sirene!
Tenkte jeg skulle drive folkeopplysning i det små på sukkerforum, gidder ikke hive meg inn i debatten i avisene... hehe :-D

men du.. de findus bildene er fantastiske, jeg lo så jeg gråt første gang jeg så de.. lol

Skjult ID med pseudonym sirene fr. 15 feb. 2013 20:20

Hehe...noen vittige sjeler med god fantasi, @crio ;-D

Skjult ID fr. 15 feb. 2013 20:22

Det er jenter som spiser hestekjøtt

Skjult ID med pseudonym tidlig fr. 15 feb. 2013 20:23

>Imidlertid - jeg er aldri, aldri, aldri interessert i å bli solgt matvarer som er noe annet enn de er merket for å være.

da er jeg redd ikke sukker er stedet for deg lusa....

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 15 feb. 2013 20:40

Ehh. Jaasså... poeng til deg, tidlig :p

Skjult ID med pseudonym crio fr. 15 feb. 2013 20:41

hmm.. han hadde et finurlig, muligens godt poeng der @lusa.. hehe ;-)

Skjult ID med pseudonym Kora fr. 15 feb. 2013 21:40

Takk for fint innlegg @Crio, og jeg er helt enig. Det var bare ordet "KRISEMØTE" jeg syns var litt overdrevet. Selvsagt skal mat merkes som det det er.

@tidlig: LOL for lammekjøttet, katastrofal mangel på det her i huset ihvertfall.....Jeg innkaller herved til krisemøte:-) Fleip til side,,,,,jeg vil ha en voksen mann jeg da,,,,og ikke et lite hjelpeløst lam:-)

Skjult ID med pseudonym crio lø. 16 feb. 2013 11:26

Bare hyggelig @Kora, det er sikkert media som har lagt til "krisemøte" hvis ikke gidder ikke folk å trykke på artikkelen vet du.. ;-)

Og enig med du: jeg vil ha godt mørnet biff og ikke nyfødt kopplam :-)

Skjult ID med pseudonym isbj lø. 16 feb. 2013 12:39

Nå har ikke jeg lest alle innlegg ..så mulig noe alt har skrevet det.. Det heste kjøttet som ikke kan spores tilbake hvor det kommer fra kan være farlig for oss mennesker , om de hestene har fått i seg medisiner som kan være gift for oss å gjøre mennesker syke om vi spiser det kjøttet som ikke..derfor krisemøte ..

Skjult ID med pseudonym kit lø. 16 feb. 2013 16:20

@crio, bra innlegg. Men Romaniavinklingen er vel litt usikker. Det er godt mulig det var franskmennene som ville ha en syndebukk..

Skjult ID med pseudonym crio lø. 16 feb. 2013 16:34

@kit: jepp meget mulig det altså :-P Så senere at rumenerne har presisert at det som er levert fra deres slakterier var helt kjøtt.. de ble nok syndebukker stakkars ;-)

Skjult ID med pseudonym tidlig sø. 17 feb. 2013 09:59

er det forresten noen som kunne tenke seg å komme på date til meg og spise vegetarlasagne?