Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor jeg trenger en kjæreste...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 20:45

... Jeg gjorde iallefall mitt beste.

http://bildr.no/view/1395610

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 18 feb. 20:45

hmmm....skulle det være boller???

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 20:47

Ja. . .

Fulgte oppskriften. Den var åpenbart ikke idiotsikker.

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 18 feb. 20:52

Rot på komfyren også ja. Du trenger ikke en kjæreste, du trenger din mor.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 18 feb. 20:54

Fanken, lusa var før jeg!

Du trenger et kurs i hvordan klare deg uten mor.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 18 feb. 20:56

Ja, du skulle nok hatt litt fastere deig og hatt litt mel på toppen før du la på et fuktet klede. Plastfilm har en lei tendens til å klistre seg fast. Det er sånt man lærer når kjerringa tror bollene kommer fra butikken og man må gjøre alt selv. Det kan også se ut som de har stått litt for lenge. Dessuten er det viktig å kna deigen godt. Det er ikke nok å røre rundt for hånd, en eltemaskin er å foretrekke. Det som skjer er at proteinet blir til gluten i knaprosessen. Jo mer du knar, jo mer gluten får du. Et alternativ til knaing er å bruke mye (kaldt) vann og LITE gjær (omtrent som en ert i størrelse) og la deigen stå over natta og litt til. Da får du brød med ørsmå gassbobler i en deig som tåler å kastes opp i en oppvarmet gryte som deretter settes inn i en supervarm ovn.

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 20:57

Bakholdsangrep! Grytene sto der fordi jeg hadde vasket de! Og benkeplassen er begrenset her!

(mann 24 år fra Vest-Agder) ma. 18 feb. 20:57 Privat melding

En kan ikke være god i alt, dessverre!

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 21:00

@useriøs

Dekk til med plast sto det.. Jeg hørte på den. Og angret.

Jeg tror heller bollene kommer fra butikken heretter. Hvor jeg skal plassere en eltemaskin på det kjøkkenet her har jeg ingen anelse om.

Jeg husker hvorfor jeg aldri har prøvd meg på gjærbakst siden jeg flytta hjemmefra. .

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 18 feb. 21:05

@fyr84

Jeg begynte å bake en del når jeg ble singel, måtte gjøre noe fornuftig med den ledige tiden jeg hadde. Og ikke spør hvorfor jeg begynte å bake, det tror jeg var helt tilfeldig.
Du kan trøste deg med at alle har vært der du er nå :)

Skjult ID med pseudonym Jeno ma. 18 feb. 21:07

Øvelse gjør mester :)

Jeg bruker alltid oppskriften som står bak på den RØDE tørrgjærpakken, den er idiotsikker.
Husk at væsken til tørrgjær skal være litt vamere enn til fersk gjær. Ca 40 C.
Og deilgen skal heve 1/3 i bollen, 1/3 etter utbaking og den siste 1/3 delen i ovnen. Jeg bruker litt svakere varme på ovnen og har de heller innpå litt lengre for saftigere resultat.

Og de blir ekstra gode fylt med masse sjokolade inni ;)

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 18 feb. 21:08

Hadde du ikke heimkunnskap eller noe lignende på skolen da? Der lærte ihvertfall jeg å lage bittesmå blykuler med rosiner i, mens de andre lærte å lage store fluffy og myke herligheter. Rart, jeg har ennå ikke skjønt hva lærereren hadde imot meg..

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 21:08

@grimstad82 jeg tror ikke baking blir min nisje. Glad i matlaging, men baking har alltid vært noe annet.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 18 feb. 21:11

@fyr84

jeg begynte og med matlaging, men det gjorde jeg når jeg flyttet hjemmefra, for........12 år siden, litt ok med nye impulser, også begynte jeg med å sette vin. Så nå har jeg 2 vin dunker hjemme, og når jeg skal ha meg en helaften, for meg selv. Så er det opp med en flaske vin også lage litt mat, og kanskje bake noe.
Det høres så ufattelig gay ut når det fremstilt sånn, men fanken heller, da går tiden :)

Skjult ID med pseudonym durrr ma. 18 feb. 21:11

Ok her er tipset: baking er vanskelig! Siden det er ren kjemi (nei, ikke tullekjemi, faktisk ordentlig kjemi), så må du følge oppskriften ganske nøye.

Men gladnyheten er: det finnes alltid en bakeri som tar gledelig imot dine penger, så du kan konsentrere deg om å lage middag (som tross alt imponerer mye mer og er enklere)

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 18 feb. 21:12

Prøv denne, det finnes drøssevis av denne type oppskrifter på nettet. Jeg har prøvd det, og det blir veldig godt. http://bit.ly/9QTjnQ

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 18 feb. 21:18

Greit at baking er kjemi, men vanskelig er det ikke. Litt øvelse er alt som trengs. Faktisk er det slik at litt øvelse hjelper på alt! Når det gjelder baking, vil man etterhvert se hva som trengs - mer vann, mer mel, mindre gjær, lengre hevetid, høyere temperatur etc. Etter bildet å dømme, var du ikke langt unna å lykkes!

Skjult ID med pseudonym søker ma. 18 feb. 21:22

@lusa
Haha, hvis du kaller DET rot så har du litt av en jobb når du skal oppdra meg!

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 21:23

Så dere ikke tror jeg er helt evneveik :) resultatet ble bra til slutt. Kunne vært litt mer nøye på penslingen, trodde ikke det var så nøye :)

http://bildr.no/view/1395660

Skjult ID med pseudonym sirene ma. 18 feb. 21:26

Se der, ja- kan det jo du! ;-)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 21:29

Måtte gjøre alt på nytt da, :p

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 18 feb. 21:29

Her skal ingen oppdras. Folk slipper ikke innenfor døra hvis de ikke leveres i ferdig drillet stand ;)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 21:33

Det var ikke rot, lusa! :(

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 18 feb. 21:39

Nei nei okei, jeg tror deg.
Du har jo uansett tjent bonuspoeng gjennom å ikke gi opp bakeprosjektet før bollene var en realitet. Flinkas;)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 18 feb. 21:47

Og ikke minst fikk jeg nystekte boller med smør og brunost. I win. :))

Skjult ID med pseudonym durrr ma. 18 feb. 22:14

@useriøs

Vanskelighetsgrad kommer an på brillene man har på seg, men det er ikke like lett å redde bakeverk som det er å redde en gryterett for eksempel.

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 19 feb. 20:12

Best å varme boller fra fryseren i micro, ovn eller bare la de tine?

Skjult ID med pseudonym sirene ti. 19 feb. 20:19

Ovnen! :-)