Alle innlegg Sukkerforum

Alene i garderoben i svømmehallen?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym L ti. 19 feb. 2013 23:49

Jeg er alenemor til en gutt og ei jente. Sønnen min er nå 8 år, og begynner å bli for stor til å være med oss i damegarderoben når vi er i svømmehallen (med tanke på de andre badende, han er vant til å se oss i familien uten klær). Jeg syns likevel han er for liten og for umoden til å gå alene i herregarderoben, mest med tanke på andre som kan plage ham, men også fordi han kan bruke en evighet på å skifte og dusje.

Jeg syns selv ikke han er for stor til å bli med meg og søsteren, men personalet sa at Oslobadene har en grense på 7 år, og at en del gjester reagerer på større barn i garderoben. De er fremdeles små når de er 7-8 år.
Ikke bryr han seg om andre der heller, men jeg skjønner jo at det ikke hadde vært så moro om han skulle treffe jenter fra skolen eller noe.

Skulle ønske det var familiegarderober, eller dører foran dusjene.

Vi kjenner ingen andre gutter eller menn som kan bli med på svømming, og de ansatte kan heller ikke hjelpe.

Hvordan løser andre alenemødre dette? Det er jo ingen hemmelighet at pedofile gjerne vanker der unger er lettkledde, var jo en svær sak om dette på Tøyenbadet for noen år siden.

Må vi rett og slett droppe svømmingen til han blir eldre?

(kvinne 46 år fra Akershus) on. 20 feb. 2013 00:04 Privat melding

En problemstilling jeg ikke har tenkt på før nå. Jeg har alltid tatt med gutten inn i damegarderoben, men skjønner nå at det ikke er en selvfølgelighet lenger siden han blir åtte om litt. Hadde hatt vansker å sende guttungen alene i garderobene på Tøyenbadet, eller andre større bad. Men så var det dette med å gi litt slipp og la dem prøve seg. Lettere å sende ham alene inn i garderoben på den lokale skolen og svømmehallen der.

(mann 51 år fra Oslo) on. 20 feb. 2013 00:06 Privat melding

Eksen og jeg hadde akkurat det samme problemet for noen år siden (vel, guttungen kunne ikke være med henne, jentungen kunne ikke være med meg).

Gutten din er liten, men fremdeles gammel nok til å kunne bestemme dette selv. Vil han gå alene, så gå gjennom det han skal gjøre slik at han ikke blir usikker eller somler seg ihjel. Vil han ikke gå alene, så hør med personalet om de kan holde et øye med han. Eventuelt kan du skaffe deg en date, f.eks på Sukker, som kan demonstrere sitt håndlag med barn, og veltrente kropp i Boratkostyme......

:-)

Skjult ID med pseudonym L on. 20 feb. 2013 00:08

Han er ikke pysete av seg, og tør å gjøre ting på egen hånd. Men alene i en garderobe er han jo forsvarsløs mot eldre gutter som mobber, eller voksne som prøver seg på verre ting. Han vil jo ikke kunne komme og hente meg i damegarderoben.

Skjult ID med pseudonym L on. 20 feb. 2013 00:10

Han sier at han ikke vil gå alene i garderoben, selv om han ikke har problemer med å gå alene til butikken eller andre steder. Han føler seg vel ekstra utsatt når han skal være naken, forståelig nok.

Skjult ID on. 20 feb. 2013 00:10

Jeg selv har en datter på 10, snart 11, som jeg tenker noe ift det samme med. Hun er tidlig utviklet og har allerede begynt å utvikle bryst. Er bekymret for henne også jeg!

Skjult ID on. 20 feb. 2013 00:15

Jeg?

Skjult ID med pseudonym L on. 20 feb. 2013 00:15

HDV, kutt ut. Du klarer verken lese innleggene mine ordentlig, komme med hjelp eller vise respekt for andre her. Har du ikke ei bok å lese i kveld?

Veldig tydelig at du ikke har barn.

Skjult ID med pseudonym Stjerne* on. 20 feb. 2013 00:16

Jeg løste det med at de tok med seg en kamerat i begynnelsen.
Når de først hadde vært i herregarderoben et par ganger...gikk det av selv :)
Gutten er større enn du tror :)
Det er bare vi mødre som tenker for mye :)

Skjult ID med pseudonym L on. 20 feb. 2013 00:19

Jeg skulle gjerne hatt med en kamerat av ham, men ingen av mine kan svømme (det er jo derfor vi gjerne vil gå), og da syns jeg det kan bli litt mye å passe på tre barn i et basseng fullt av unger.

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 20 feb. 2013 00:22

Jeg har ikke barn, så mulig jeg ikke har "peiling".
Men...da jeg var på den alderen var jeg endel i svømmehallen, med venner. Vi dro ofte også uten foreldre.
Og jeg kan ikke huske noe traumatisk ift garderoben.
Støtter kamerat-med på svømming-forslagene, jeg. :-)

Skjult ID med pseudonym mor on. 20 feb. 2013 00:25

Tror vi som foreldre skal passe på barna uavhenig av kjønn ja. En venninne av meg opplevde at hennes jente på 12 og en venninne av henne ble oppsøkt av en pedofil i et offentlig bad.

Skjult ID med pseudonym Stjerne* on. 20 feb. 2013 00:28

8 år og ingen kan svømme??
Vel..da skjønner jeg at du vil gå i svømmehallen :)

Kan dere ikke bare holde dere på grunna da?
Nå vet jeg at Tøyenbadet..i alle fall om vinteren kan være en utfordring. Da det enten bare er det bitte lille baby bassenget eller det store.
Kan du ikke alliere deg med en annen mor/venninne?

Skjult ID med pseudonym L on. 20 feb. 2013 00:28

Det er jo det at alle de gangene det går bra, er han stor nok til å gå alene. Men OM noe skulle skje, da er han for liten til å kunne håndtere det.

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 20 feb. 2013 00:34

Kan det være en idé å gå sammen med flere foreldre, da? Vil tro det er flere som benytter svømmehallen, og som kan ha samme utfordring? *F.eks ta opp dette med foreldre i klassen, foreldre av barnas venner eller dine venner med barn på samme alder? :-)*

Skjult ID med pseudonym L on. 20 feb. 2013 00:37

Tingeling, ja, det ser ut til at jeg må jobbe med å utvide nettverket litt, for pr i dag kjenner jeg ingen godt nok til å kunne spørre.

Kan de ikke bare holde seg små, da? ;-)

Skjult ID med pseudonym Stjerne* on. 20 feb. 2013 00:41

Om noe skulle skje....ingen uansett alder vet hvordan man skal takle det scenario da???

Det er noe vi må leve med når det gjelder alle aldere med våre barn...Det stopper aldri:)
Første bussturen alene
Første kinotur
Første kjæresten
Første pilsen
osv osv....

Det er vanskelig for en mor å gi slipp...og dette er alderen som er mest vanskelig. De er nemlig ikke helt store,men ikke små heller.
Du skal se at sønnen din takler det meste uansett :))

Skjult ID med pseudonym mor on. 20 feb. 2013 00:42

Skjønner problemstinningingen din godt @L, det er forferdelig at barn ikke skal kunne få gå i en svømmehall eller lettkleddde!

Skjult ID on. 20 feb. 2013 01:09

8 år? På høy tid å la ham gå i herregarderoben. Du gjør sønnen din en bjørnetjeneste ved å være overbeskyttende.

Skjult ID on. 20 feb. 2013 08:32

Det er en selvfølge at skoleunger ikke blir med inn i det motsatte kjønns garderobe. Jentene i klassen til min sønn skal selvsagt slippe å treffe han naken i dusjen. Det handler om respekt for andre mennesker. I den perioden hvor sønnen min var for liten til å gå i garderoben alene, ja da dro vi ikke i svømmehallen da.

Skjult ID med pseudonym Minnie on. 20 feb. 2013 08:56

I Nadderudhallen (i Bærum) er det små avlukker man skifter i (trangt, men plass til en voksen og to barn vil jeg tro), fellesområder med skap hvor man legger fra seg klær etc, slik at det bare blir i selve dusjen han må klare seg selv. Kanskje det kunne vært noe?

Selv synes jeg det er en skikkelig knotete løsning som innebærer på med badetøy inn til fellesområdet og så av i dusjen igjen, men jeg har en datter selv og har ikke problemet TS har.

Skjult ID med pseudonym me too on. 20 feb. 2013 09:35

De fleste 8-åringe svømmer, så en venn som er svømmedyktig er en mulighet. Så små barn kan få dusje med babdeshortsen på og ta den av med hånkle rundt seg etterpå. Men det er en vanskelig balansegang: Å gjøre dem redde for at noe skal skje er heller ikke bra. Jeg tenker at på et sånt sted er det så mange at det skal mye til at noe skjer. Om han bare gjør det han skal raskt og går ut igjen.

Skjult ID med pseudonym Mann on. 20 feb. 2013 10:23

TS

Allier deg med andre voksne med barn i samme alder (og utvid nettverket ditt litt hvis du ikke kjenner noen), ta med en av kompisene hans den første gangen, eller be de som jobber der passe litt på han. Alle er gode forslag. Tror for øvrig ikke du behøver å frykte mobbing fra eldre gutter så altfor mye på et offentlig sted som Tøyenbadet. Jeg var der ganske ofte som barn, og har vært der noen ganger som voksen også, og har aldri sett det. I det minste ikke i garderoben. Hvis to – tre eldre gutter hadde begynt å plage en liten åtteåring der inne blant alle de voksne som er der,så tror jeg det er mange av de voksne mennene der som hadde reagert og stoppet det, meg selv inkludert hvis jeg var til stede.

Utover det må en jo bare respektere de reglene som er satt. Jeg hadde ikke brydd meg døyten om en åtte år gammel jente var inne i herregarderoben og dusjet der, men folk er forskjellige. Selv husker jeg fortsatt vagt at en eller annen dame reagerte ganske kraftig på at jeg var med min mor inn i damegarderoben på Sogn bad da jeg var fem eller seks, så enkelte mennesker av begge kjønn tenker tydeligvis at nakne barn av motsatt kjønn omtrent er upassende uansett alder. Selv om ikke barna skjønner det minste av grunnen til at de reagerer, siden de enda ikke en gang har lært hva seksualitet og sex er eller hva som er så spesielt med nakne mennesker av det annet kjønn overhode.

Skjult ID med pseudonym -m- on. 20 feb. 2013 11:31

Har en sønn på 6 år så har ikke støtt på det problemet enda. Han begynner på skolen til høsten så er vell på grensen. Nå drar vi aldri å bader jeg og han da men når han har pappauke vet jeg de er et sted å bader. Skal reise en uke alene med han til syden i sommer så da kommer kansje temaet opp når vi skal på badeland eller noe. Jeg hadde ikke turt å la han gå inn i en garderobe alene vertfall. Er vell noe av problemet med å være aleneforeldre tenker jeg som man bare må løse på et vis.

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 20 feb. 2013 12:20

Seriøst, hvis noen kvinner reagerer på at en liten 6 år gammel gutt ser dem nakne i garderoben, så er det de det er noe galt med, ikke han. Og det synes jeg du bare kan si til dem også hvis de klager.

(kvinne 44 år fra Nord-Trøndelag) on. 20 feb. 2013 13:23 Privat melding

Kjære ts. Følg mammainstinktet ditt, du! Det ordner seg;) Det fins dessverre karer som utidig interessert og over-positiv til smågutter.
(Jeg er også alenemamma, og har alltid tatt med meg sønnen min, som nå har tippa ni, inn i damegarderoben. Vi har også hatt med oss hans beste venninne inn i samme garderobe, da de var åtte, uten at det ble problematisert. Sist vi var i svømmehallen traff vi tilfeldigvis på ei venninne av meg som var der med to barn, gutt og jente. Da gikk guttene, som er jevngamle, sammen i herregarderoben, og vi jentene i den andre.)