Alle innlegg Sukkerforum

Hvor blir det av alle høflige gentle menn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym marymoo on. 27 feb. 2013 09:56

Er de en utdøende rase? en myte?

Må man dra til Italia eller frankrike for å finne en romantisk partner?
Det er mange som sier at de liker å "gå tur i skog og mark"
men jeg treffer veldig sjelden folk når jeg er ute i naturen.

finnes det naturglade, snille menner på sukker da?
Noen som faktisk mener det de sier,
og som ønsker å berøre min sjel mer enn de ønsker å berøre min kropp?

Jeg er vanligvis en meget positiv jente, men jeg fikk hjertet mitt så ettertrykkelig knust i høst, så jeg tror ikke at ordentlige menn finnes før jeg får se en.

Skjult ID on. 27 feb. 2013 10:00

Ja, den typiske "høflige" gentle menn (btw, blir ikke det "gentle" gentlemen? :P), eller "from Latin gentilis, belonging to a race or gens, and man, the Italian gentil uomo or gentiluomo and the Portuguese gentil-homem" er dessverre utdødd.

Forskere har prøvd å finne ut av hva som skjedde, men mange teoriserer om at det var noe som skjedde under den feministiske frigjøringen som tok knekken på de, på lignene måte som dinosaurene ble borte, helt plutselig og uten særlig mange spor etter seg.

Skjult ID med pseudonym marymoo on. 27 feb. 2013 10:11

Hahaha!! Tror jaggu du er inne på noe der gitt..!
Denne feministiske frigjøringen har sine mørke sider.

du fikk meg til å le!! thank you!!

Skjult ID med pseudonym MANN on. 27 feb. 2013 11:46

Er mannfolk i Italia og Frankrike så romantiske altså? Eller er det illusjonen i hodet ditt? Eller er det konteksten romantikken utspiller seg i?

Jeg tror heller ikke det finnes ordentlige kvinner før jeg får se ei. Derimot vet jeg de finnes, men de innehar ikke tanker om frankere, eller romere, derimot ønsker jeg selv en vikingdronning. Skikkelig kvinnfolk.

Jeg kunne selv skrevet om franske damer og italienske kvinner. Derimot. Så bra er det virkelig ikke. Alt har sin smak. Hadde alle italienske kvinner sett ut som Monica Belluci, og franske som .. (kommer ikke på noen) så ok. Men, det vet jeg de ikke gjør. Alt over, så er det godt og best potensial i Norge for meg. Alle land har sine skjønnheter. Dra frem italienske og franske som evige eksempler blir for smakløst for meg

Så, spørsmålet er. Blir du smartere av å syte, eller bare mer forvirret?

Skjult ID med pseudonym marymoo on. 27 feb. 2013 12:00

traff jeg et ømt punkt eller?

denne tråden ble laget etter at jeg leste "hvor blir det av alle rødhårdamene"

finnes det romantikere i Norge altså? mulig det.
jeg er en ekte dronning, men neppe en vikingdronning. Men jeg har sevltillit.
jeg tør å si meningen min, og viser hvem jeg er. jeg takler ikke slikt puttiplotti skuespill.

jeg er megselv 100% slik mister man de vennene som jatter med en, og sitter igjen med de ekte som også er 100% seg selv.

det er hyggelig å bli vurdert på kjøttdiskmarkedet i Norge, men jeg ville faktisk ha foretrukket en romantiker som var mer interresert i det jeg mellom ørene enn det som finnes mellom mine bein.

Skjult ID med pseudonym _________ on. 27 feb. 2013 12:08

Du må slutte å leve i fortiden, det bare taper du på. Du fikk hjertet knust av én mann, våg å prøve på nytt med noen andre.

Skjult ID med pseudonym MANN on. 27 feb. 2013 12:19

Amen Kuuul .. ut å søke gode opplevelser, og det er gode opplevelser du skal finne.

Definer romantikk! Hva gjør en situasjon, hendelse, opplevelse romantisk? "Det er alt i øyet til den som ser" .. ser man på nordmenn som fjotter, og italienere som guder (grøss). Så blir det nettopp slik.

Jeg vet jeg vil ha ei norsk jente. Men, jeg vil ikke ha ei norsk "ødelagt av all globaliseringen type jente". Jeg vil ha ei stolt jente, og sammen er vi stolte av hverandre. Så stolte at italienske og franske menn og kvinner tenker. Hvorfor behandler ikke du meg slik? Skulle ønske du var så romantisk som den nordmannen og den norske kvinnen.

"Det er i øyet på den som ser"

Skjult ID med pseudonym 4 u on. 27 feb. 2013 12:22

Joda dem finnes uten tvil <3
Kjør på mr right finner du til slutt :)

Skjult ID med pseudonym MANN on. 27 feb. 2013 12:23

Ømt punkt? Nei, hvorfor det? Bare lei de vandte sammenlikningene. De er utdaterte .. det var forresten en tåpelig kommentar som forteller mye mer om deg enn om meg

Ser du skogen for bare trær? Så er det vanskelig å vise deg den oppmerksomheten du ønsker .. og også inneha viljen til å gi av den ..

Ømt punkt. Nei, virkelig ikke ..

Skjult ID med pseudonym durrr on. 27 feb. 2013 12:26

http://bit.ly/WqMIbO <- der har du en ordentlig mann ;)

Skjult ID on. 27 feb. 2013 12:30

Vær så god marymoo! ;)

En annen teori baserer seg på Darwins evolusjonteori, og går ut på at gentlemannen (gentelis) nærmest ble tvunget til mutasjon av samme hendelse nevnt tidligere, til flere forskjellige typer hominider. De mest kjente er metroseksuelis og genplayerlis, men ingen av de innhar de personlige egenskapene som gentelis hadde, de har bare beholdt utseendet for å kunne tilpasse seg den nye "verdenen".

I bunn og grunn så er det bare det at vi menn har måttet tilpasse oss den nye verden, og gentelmannen som de fleste kvinner ser for seg, som i all hovedsak stammer i fra bøker, filmer og eventyrfortellinger, ser og gjør helt andre ting enn hva mange "ser" for seg. Nye ting som den "nye" gentelmannen kan finne på å gjøre er å lage middag til dere, rydde leigligheten deres, passe på barna deres mens du gjør noe annet, (prøve) å pusse opp leiligheten slik at den kan se ut som du vil, eller ikke drikke seg drita og prøve å komme seg i buksa di, eller venninna di, eller hun blonde med store pupper bort i baren...! :D

(mann 36 år fra Oslo) on. 27 feb. 2013 12:32 Privat melding

Alt finnes oeralt, men tror nok chevaleriet, eller ridderligheten fremdeles finnes.. Iallfall hos meg! ;)

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 27 feb. 2013 13:00

@marymoo

Jeg opplever slett ikke noe galt eller provoserende med spørsmålene dine. Jeg har selv dårlig forhold til fraser og intetsigende regel- / mønstersynsing som florerer her på stedet.

Og ikke bry deg om disse anonymitetene som tilsynelatende blir provosert av dine tanker. (Det gjør du sikkert heller ikke.)

Men jeg har faktisk et blasst forhold til ordene Ladies and Gentlemen. Skjult ID-kommentar kl 10:00 er veldig morsom. At ikke jeg selv ser på meg som en Gentleman betyr ikke å ikke at ikke jeg kan være høflig. Men jeg forbinder G. med ytre snobberi og se-så-elegant-du-og-jeg-er-besettelse.

Lykke til.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 13:18

Vi har alle en gentleman i oss. Den kommer frem når vi møter en skikkelig lady, altså ikke særlig ofte.

Skjult ID med pseudonym MANN on. 27 feb. 2013 13:22

@marymoo

Jeg opplever heller ikke noe galt eller provoserende med spørsmålene dine.

Og ikke bry deg om disse anonymitetene som tilsynelatende blir provosert av dine tanker. (Det gjør du sikkert heller ikke.)

Enig tresnitt, foruten den delen om provosering.

Aner ikke hva du sikter til, men smiger kan være et godt hjelpemiddel. Marymoo er jo også en anonymitet, er hun ikke? hehe

Lykke til marymoo, til deg, tresnittet og alle oss andre. Du er ikke unik i å undre deg over kjærlighetens lyse og mørke rom

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 27 feb. 2013 13:25

@søker
Et spørsmål siden du sier "Vi har alle en gentleman i oss." Kan du deffinere ordet for meg? (Jeg kommer ikke unna snobbkultur i mitt indre når jeg hører det ordet.) Er det for ensporet?

Skjult ID med pseudonym Hvemvet on. 27 feb. 2013 13:25

Forskjellige kvinenr bringer frem forskjellige sider av meg. Jeg liker best de som bringer frem romantiske og høflige sider hos meg selv.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 13:26

Gentleman som konsept er nok utdøende. Det er jo noe som har utgangspunkt i at mannen har alle resursene mens kvinnen er mottaker. Det finnes menn i dag som fremdeles har behov for å være gentleman, men siden dette passer dårlig i det norske samfunnet så reiser de gjerne til Thailand eller andre steder. Slik sett er "gammel gris" den moderne norske betegnelsen på gentleman.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 13:56

For å fortsette, tresnitt, så har du jo rett. Gentleman er i utgangspunktet snobbkultur. Men det er ikke jappe kultur eller "bad boy" som kvinnene ønsker. En gentleman er på mange måter motsetningen av hva mange kvinner ønsker. Veldig mye av høfligheten i dagens samfunn er påtatt og uekte, det ser man fort på hvor uhøflige vi er når vi kjører bil. En skikkelig gentleman er villig til å stille sine resurser til rådighet for mennesker i sin umiddelbare nærhet. Enten det er en gammel dame som trenger hjelp med handleposene eller en mann som blir robbet. Som gentleman så er ikke dette for å være snill eller for å oppnå noe, det er hans plikt i samfunnet. Denne pliktfølelsen er hva som da skiller han fra bermen. Siden vi i dag ikke har mye pliktfølelse overfor samfunnet (folk ser det ikke en gang som en plikt å hjelpe en barnevogn inn på bussen) så er det heller ikke gentlemen. Mange kvinner ønsker da også en mann som prioriterer egen vinning fremfor samfunnsplikter, så de ønsker da egentlig ikke en gentleman.

Skjult ID med pseudonym 4 u on. 27 feb. 2013 14:09

Joda dem finnes uten tvil <3
Kjør på mr right finner du til slutt :)

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 27 feb. 2013 14:28

@søker
Jeg er med på det du sier: En Gentleman utfører ikke galante plikter for å være snill men for å være Gentleman.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 14:39

@Tresnitt, helt riktig

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 27 feb. 2013 14:53

Jeg tilbød en gravid kvinne setet mitt på bussen her i forrige uke. Det viste seg at hun ikke var gravid likevel. Jeg kommer nok til å være mer nølende med å tilby den neste jenta som jeg synes ser gravid ut å sitte, for å si det slik. I det minste til de tjukke vinterkåpenene forsvinner og det blir litt lettere å bedømme om det faktisk er en bulende mage på en ellers noenlunde slank jente, eller bare to ekstra gensere under kåpa som gjør at det ser slik ut. For det der var seriøst flaut både for meg og for jenta...

Skjult ID med pseudonym MANN on. 27 feb. 2013 14:56

En gentleman er en som ubevisst ikke sårer andre - Oscar Wilde

Skjult ID med pseudonym bat on. 27 feb. 2013 14:56

Bare tilby plass, men ikke nevn noe som helst om antatt graviditet.

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 27 feb. 2013 14:59

@ bat

Jeg gjorde det selvsagt akkurat slik, men hun ikke bare avslo å sitte, hun konfronterte meg faktisk med spørsmålet om jeg trodde hun var gravid siden jeg hadde spurt om hun ville sitte. Noe jeg da pinlig nok måtte svare ja på.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 15:04

Dette med å tilby setet på bussen er en problemstilling jeg hører ofte men ikke forstår. Det er da lett å se i god tid at det er for lite seter. Da er det bare til å reise seg før hun kommer, det er ikke nødvendig å tilby setet til en spesifikk person.

(mann 25 år fra Vest-Agder) on. 27 feb. 2013 15:14 Privat melding

Dette er et meget interessant spørsmål. Tror de finnes, men du må nok snu noen stener først. Som med alle gode ting, er det verdt å vente på den rette. Eller den en ønsker. Som sagt, andre stener må snus først.

Bare passe på at en ikke blir for kravstor nå. Som Sartoris stige tilsier; jo flere kriterier, jo sjeldnere forekomster av et fenomen blir observert.

Skjult ID med pseudonym 1Kvinne on. 27 feb. 2013 15:45

En gentleman oppfører seg som han gjør helt ubevisst. Enten han har det eller ikke. Man kan lære å handle som, jaaaa, men det blir ikke det samme.
Dessuten likestillings kampen har gjort at menn generelt er usikre og vet ikke hva forventes av dem. Derfor de har det vanskelig å være gentle.
Synes jeg.
:)

Skjult ID med pseudonym K on. 27 feb. 2013 15:51

Jeg tror ikke man trenger å snu stener, lete, søke, osv osv for å finne en mann som dette, jeg tror mange kvinner går forbi slike menn hver eneste dag og snakker sikkert med sånne menn her inne eller får mld av de, men de ser det rett og slett ikke, rett og slett fordi de ikke vil se det. De vil først å fremst se en kjekk gutt som sender dem en mld eller gir dem oppmerksomhet så kan de finne ut om han har alle disse kravene. Jeg tror hvis man hadde tenkt litt etter og bare en dag gitt faen i hvordan personen som skriver til deg eller tar kontakt med deg ser ut, så ville man fått et annet inntrykk av denne personen, man ville sett hvor snill han er, hvor gentleman han er osv.
Noen kvinner er rett og slett så trangsynte, de går rett frem som om de går inne i en tunnel, men de går og går....

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 27 feb. 2013 16:08 Privat melding

Vokste opp med en far som åpnet dører, holdt ut stolen, hang opp jakken.. osv for kone og døtre som den største selvfølgelighet, og kjøpte blomster når det ikke var noen spesiell anledning,
Vi ble alle behandlet sm dronninger. samtidig som vi ble lært opp til å være stolte, sterke kvinner som kan klare oss selv om vi må:)) ( min far er en ekte nordlending)
Min sønn har jeg prøvd å lære en del av disse gode kvalitetene og selv om han bare er 14 kjøper han meg blomster en gang i mellom. Han kan finne på å spørre om han skal lage meg en kopp te hvis han ser jeg er ekstra sliten. Og han sjefter på meg når jeg prøver å bære posene alene når vi har har vært å handlet.Og liker å dra på ferie med meg .. Sist vi dro fikk han velge den resturanten vi skulle spise på siste kveld, og jeg fikk beskjed om å pynte meg, og det gjorde han og... Han hjalp meg med både jakke og stol, og holdt døren ( noe han vanligvis ikke gjør :)))
Når vi går på basarer passer han på at ingen plager meg, selv om an godt vet at jeg klarer å si ifra selv, står han staut og sterk og tydelig på at HUn der er mora mi , .. ikke tull med henne :))
Så han er på god vei til å bli en skikkelig gjentlemann:))

Hva er poenget mitt.. JO jeg vet at det finnes mange gentlemenn i Norge.. Mine brødre er det, min far er det og min sønn er på vei til å bli det:)) Og mange andre er det... både etnisk norske og ikke norske. Men for at en mann skal få lov å vise at han er det så må vi kvinner og jenter verdsette det, og tillate at de er sterk for oss
( selv om vi vet at vi hadde klart å åpne døren selv)

(mann 42 år fra Hordaland) on. 27 feb. 2013 16:21 Privat melding

Heldigvis finnes det massevis av oss franskmenn/italienere her i Norge.

Skjult ID med pseudonym Sta on. 27 feb. 2013 16:21

@1Kvinne
Alle kan lære dette. Før var dette ting man lærte på skoler osv, da særlig i England. Det man har lært blir etterhvert helt naturlig, akkurat som å snakke. Det har man også lært men det føles naturlig å kunne det nå ikk sant?

Tror nok Gillia er inne på noe, det må også settes pris på. Man får til stadighet kommentarer om at "dette klarer jeg da selv!" dersom man prøver å være hyggelig, så da slutter man med det. Dessverre. Og her kommer nok ofte inntrykket av at jenter bare vil ha "drittsekker" og "badboys" inn for mange. Så da tilpasser nok mange det de blir "opplært" til å gjøre.

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 27 feb. 2013 16:23

@ søker

Da har du nok ikke sittet på med 20-bussen i Oslo i rushtiden ;) Ikke bare å reise seg i god tid der, folk står som sild i tønne og hvis jeg reiser meg fra plassen min uten å tilby den til en spesiell person så kan du banne på at noen som står nærmere meg enn henne tar det i løpet av et par sekunder. Særlig hvis du har en sånn fin 1,5 - seters vindusplass som jeg hadde, i kjøreretningen, som kanskje er det aller beste setet på bussen.

Men men, det var jo ikke akkurat første gang jeg har tilbudt setet mitt til noen jeg trodde trengte det mer enn meg, og det var jo første gang jeg dreit meg ut på den måten, så får vel bare ta det som en erfaring og se litt nøyere etter nestegang :)

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 16:32

@Gilia73
Kjempe flott:-)

Husk også at man må skille mellom å være romantisk og å være gentleman. Det er referert til sydligere strøk lengre oppe i tråden, jeg tror nok det er lettere å finne en gentleman i Norge. For den mest grunnleggende egenskapen for en gentleman er integritet. Du kan stole på en gentleman. Derav uttrykket "a gentleman's agreement". I tidligere tider var det mest åpenbare kjennetegnet på en gentleman at de bar våpen i byen, de var betrodd til å oppføre seg. Å være gentleman innen et eller annet interesseområde betegner også at man gjør det uten å tjene noe.

Således er det ikke oljearbeideren med 1,5 mill i inntekt som er dritings på byen eller medlemmene i "Det Norske Selskab" jentene må lete etter hvis de skal finne en gentleman. En gentleman finner en heller som betrodd statstjenestemann med lav inntekt som bruker fritiden på frivilig arbeid enten det er fotballtrener eller natteravn.

Det ligger ikke i det at man skal være fattig. En gentleman skal være bemidlet og gjerne det vi kaller "pappa gutt" ved at han da ikke har behov for å tjene på alt han gjør.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 16:34

@oslomann
Hvis du vet at folk står som sild i tønne, hvorfor da okkupere et sete til å begynne med?

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 27 feb. 2013 16:40

oslomann.. Er jo det at du faktisk gjør dette som betyr noe, ikke at du tok feil angående den personen. Å gi en gave, om den er fysisk eller det at du så et medmenneske som du trodde trengte noe er jo det som er fantastisk..
Når vi slipper en bil inn i køen til rundkjøringen, eller holder døren til den fremmede som komme bak oss så vet vi jo aldri om det var rett person og om den vil bli glad for det vi gjorde.. For meg spiller det ingen rolle, jeg ble jo glad:) Jeg sendte positiv energi ut i universet ... Så håper du aldri slutter med å bry deg, og se etter noen å hjelpe:))

@sta... Du har rett.. Det vi "mater" vil vokse ... Så når jeg skryter av hvor flink min sønn er, og foteller han hvor umåtelig stolt og glad jeg er for at han ser meg så tror nå jeg at han blir glad å vil gjøre de tingene igjen.. Og tilslutt blir det nok en helt naturlig del av hans personlighet å se andres behov:) Og så har han en flott storesøster som er rollemodell og minner han på at nå er det morsdag .. pst.... :))

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 16:57

@Kuuul
Det er nok noe i det du sier, men jeg tror ikke det bare gjelder jenter. Nettet gjør noe med oss. Jeg føler selv at jeg er blitt mer og mer drittsekk etter at jeg begynte med nettdating.

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 27 feb. 2013 17:13

Slik Gilla og søker nå omtaler "gentleman" ser jeg ikke noe negativt ved det. Men det er "noe ved det" som jeg synes virker kvalitativt på kvantitetens premisser. En gentleman skal her gjøre ditt og der gjøre datt for å opprettholde sin og andres status. Hvis man ikke kobler ordet til laps - så har jeg ikke noe imot det.
Takk for praten. Trur jeg melder meg ut. Ordet Gentleman er nemlig noe som ikke interesserer meg. Derimot noe som du, Gilia, en gang skrev...om at lillebroren din kjøpte en kaffepose som han ba personen i butikken gi til neste kunde...og slike hyggelige ting, det er kjempeflott. Amen.

(kvinne 39 år fra Vestfold) on. 27 feb. 2013 17:58 Privat melding

så fint å få i gang en diskusjon her inne da :)

til alle mannemanner som jeg har klart å tråkke på tærne: UNNSKYLD

jeg vil aller helst ha en Normal mannemann som gjør så godt han kan jeg.
En som sier meningen sin rett ut og som er segselv 100%

Det er visst mange fordommer som kom frem til overflaten her og det er bra!

jeg lagde dette diktet inspirert av MANN:

jeg undrer og undrer

er gentlemenn en utdøende rase
døde de da vi kvinner
gikk inn i vår feministiske fase?

jeg undrer slik bare jeg kan undre..
har likestillingen gått for langt?
hvem er det som taper på denne greia
jeg undrer og undrer på så mangt..

vi sitter i bilkø hver dag.
og selger vår tid for penger
barna er i barnehage.
De ser vi nesten ikke lenger.

likestilling for en hver pris?
jeg vil aller helst bare være hjemme.
gjør det meg lat? er jeg rar?
slik verden er blitt, er det noe jeg bare kan glemme

Heldigvis er det slik at man ikke trenger å forklare seg ovenfor andre når man er 100% segselv.
De som liker deg, liker deg for den du er, og til dere andre:

LYKKE TIL :p

Skjult ID med pseudonym MANN on. 27 feb. 2013 18:21

http://www.youtube.com/watch?v=OBwS66EBUcY

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 27 feb. 2013 21:24

@ søker

Den skjønte jeg ikke. Noen må da sitte på setene også, du kan jo ikke stå der? Har du noen gang kjørt buss? det er jo ikke klappstoler det her. Og jeg går med vilje på bussen ett stopp før jeg vet at hundre andre skal på, på Majorstuen, nettopp fordi jeg ønsker å sitte.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 21:25

Ville du sitte eller være gentleman?

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 27 feb. 2013 21:27

hahaha@søker

Skjult ID on. 27 feb. 2013 21:30

hehehe

Skjult ID med pseudonym gutt86 on. 27 feb. 2013 21:33

Det å være veldig romantisk er jo ikke akkurat noe ettertraktet i datefasen, noe de fleste lærer ganske tidlig. Jeg gir i allefall ikke blomster og sånt før jeg er sikker på at jenta er veldig interessert og de faktisk har den ønskede virkningen fremfor å skremme bort dama. Derfor merker du ikke så mye sånt. Når det gjelder de mindre gestene, for eksempel å holde opp dører og slikt, burde du ikke være i stand til å vurdere ut i fra hva slags type mann du blir med på date? Om du trenger tips til hvordan, se hvordan han behandler andre når han tror du ikke ser på...

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 27 feb. 2013 21:34

Altså, er din definisjon på en gentleman at han står uansett om det er ledige seter, tilfelle en eller annen kommer på bussen etterpå og har lyst til å sitte? Og uansett hvem det er, om det er en 15 år gammel gutt, en voksen mann eller en gammel dame? Da vil jeg heller sitte, heller enn å være en "gentleman" slik du definerer det.. Så kan jeg heller reise meg hvis noen som virkelig ser ut til å trenge setet mer enn meg tilfeldigvis skulle komme på bussen senere. Men jeg gir ikke fra meg setet tilber ungdom eller voksen mann som utmerket godt kan stå. Hvorfor skulle jeg det? Det er forskjell på det å være snill og det å være en oversnill pleaser.

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 27 feb. 2013 21:36

Du mener om det fortsatt finnes menn med gode holdninger, som er oppriktig interessert i deg og har evnen til å elske andre/deg? Ja, det tror jeg da.

(mann 34 år fra Oslo) on. 27 feb. 2013 21:37 Privat melding

Nok av Italienere i Norge, gentleman er vi også :-)

Skjult ID on. 27 feb. 2013 21:38

Først prater dere om å ha stå. Så prater dere om å stå. What?

Skjult ID med pseudonym gia26 on. 27 feb. 2013 21:38

Det er vel heller snarere mangel på manerer det er snakk om.
Nordmenn er generelt et folkeslag hvor alle skal være like og alle er dus,enten det er på en arbeidsplass
eller på andre arenaer.
Man trenger ikke å reise langt ut av landet hvor det er mer "regler" for takt og tone,der forskjellene mellom de som jobber på toppen og de på "gølvet" er ganske stor og forskjellene mellom kvinner og menn er langt mer synlige.
Vi har vunnet masse med vårt moderne og likestilte samfunn,samtidig tapt endel også.

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 27 feb. 2013 22:16

"mangel på manerer" - joa. Jeg synes vel heller det skyldes forhold som at vi er en sykt bortskjemt generasjon, vi skal ha og ha. Vi syter og klager for ingenting, oppfører oss som drittunger, og det har vel neppe noe med likestilling å gjøre,men at vi lever i et rikt land, og i en konsum-og individorientert kultur med skyhøyt tempo. Det siste vil jeg si er mye mer identitetsforvirrende for oss mennesker enn likestilling (hvorfor blande inn likestilling i denne tråden, egentlig? Likestilling handler om å ha like rettigheter, ikke å VÆRE like. Når skal folk forstå det?? - generell kommentar til hele tråden)

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 22:19

@Ellan
Da vil jeg anta at du er på min alder eller eldre. Husk at det er flere generasjoner på sukker. De yngste er ikke like bortskjemt som oss litt eldre.

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 27 feb. 2013 22:33

Ja, feil å skrive "generasjon".
Men, du tuller ? Småunger syter og griner hvis de "bare" skal feire en helt vanlig bursdag. Det er jo regelrett omsorgssvikt når foreldrene ikke leier gymsal, cirkus Arnardo OG tar med barna på Bieberkonsert etterpå . Buuuuuu, kjipeste festen EVVER!

Skjult ID med pseudonym lilli on. 27 feb. 2013 22:37

Curlinggenerasjonen!

Foreldre feier og feier..så barna skal skli feilfritt frem uten den minste anstrengelse:-)

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 27 feb. 2013 22:37

Jupp :)

Skjult ID on. 27 feb. 2013 22:41

Japp:)

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 22:42

@lilli
Det er fordi foreldrene er bortskjemte. De unge i dag som ikke har velstående foreldre har det ikke like lett som vi hadde det. Forskjellene er større. Hvordan ville du etablert deg om du var 20 i dag og ikke kunne få hjelp av foreldre men heller måtte hjelpe dine foreldre? Når vi var ung så var dette mulig.

Skjult ID med pseudonym -m- on. 27 feb. 2013 22:43

@Gilia

Høres ut som du har en fantastisk sønn og har gjort og gjør en god jobb som mor :)

Vi har jo et ansvar der vi som har sønner, oppdra gode menn for fremtiden :)

Skjult ID med pseudonym lilli on. 27 feb. 2013 22:46

Jeg vet ikke hvor gammel du er søker men jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen!
Ang.det å være ung..så er jeg ganske sikker på at det er lettere nå enn for 20-30 år siden!
Bl.a så er det er langt flere velferdsordninger og støttetiltak nå enn før.

Jeg selv måtte jobbe og spare for å få råd til min første leil.så jeg synes ikke fryktelig synd på unge som må gjøre det samme.Det er bare sunt å ikke få ting rett opp i hendene.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 22:48

@lilli
Det er ikke mulig å jobbe og spare til sin første leilighet for de yngste i dag.

Skjult ID med pseudonym k on. 27 feb. 2013 22:52

Hvis en ikke klarer å spare til sin første leil..så får man bare leie.
Det er helt normalt i de fleste andre land å leie frem til en får seg kjæreste eller gifter seg.
Det er stort sett i Norge at 20 åringer forventer å kjøpe seg sin første leil.på Majorstua ..og så klager de på for høye priser!

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 27 feb. 2013 23:03

Jada, det er helt klart et klasseskille mellom de som får "alt" av foreldrene og de som ikke er like heldig stilt - blant annet når det gjelder hjelp til kjøp av første bolig. Det med boligkjøp stiller i egen klasse her i Norge, som k skriver, og det er leit for de som faller utenfor

Skjult ID med pseudonym Sølvpilen on. 27 feb. 2013 23:40

Reisning koster ikke penger. Det koster blod.

Skjult ID med pseudonym søker on. 27 feb. 2013 23:42

@robinsve
Hvor bodde du mens du sparte da, siden du ikke leide?

Skjult ID on. 27 feb. 2013 23:44

Stavanger?

Skjult ID med pseudonym Lilly on. 27 feb. 2013 23:45

Syns det sto siden du ikke levde...........?

Skjult ID med pseudonym K on. 27 feb. 2013 23:55

Robinsve, jeg har reist masse, sittet masse på cafe, jobbet, spart og eier en helt ny 3 roms leilighet i et finere strøk i en veldig fin kommune ikke langt i fra Oslo. Man trenger ikke å jobbe ræva av seg for å leve et liv. Jeg koser meg hver eneste dag både på jobb og etter jobb. Jeg har det jeg trenger i livet og får gjort det jeg ønsker. Jeg prioriterer ting på min måte, mens andre på deres respektive måter. Jeg har ikke brukt min BSU konto enda og fyller enda på denne.
Folk er forskjellig, men det virker som du liksom er fasiten på alt det gode, men det er helt feil. Alle er sin egen fasit på sitt eget liv. Du har det bra som du driver på, mens andre har det bra på sine måter.

Skjult ID med pseudonym durrr to. 28 feb. 2013 00:01

@robinsve
Imponerende at du klarte å bygge opp egenkapital selv :) Du skal absolutt ha kudos for det!

Men når det er sagt, så tror jeg at du overvurderer hvor mye det koster å reise. Det er noe som heter couchsurfing og konseptet innebærer at man kræsjer hos noen. I mitt tilfelle har det ofte vært folk som jeg kjenner uansett, og som tilbydde seg å ha meg sovende på sofaen den helga.

Og hvis man skal til en by der man ikke har venner, er det bare å sove på diverse hostell, så får man fort venner i form av andre turister som er der. :)

Skjult ID to. 28 feb. 2013 00:02

robinsve. Du har skrevet mye om vennefeller. Nå handler det om pengefeller og leiefeller.

Skjult ID med pseudonym Ellan to. 28 feb. 2013 00:07

obinsve: Jada, likestilling handler også om plikter og det andre du skriver. Det handler fortsatt ikke om at man i privatlivet skal behandle hverandre kliss likt, men likeverdig.

Din definisjon av feminisme er vel nettopp det - din. Det er ingen offesiell versjon, meg bekjent...

Vi er bare så utrolig heldig som bor i et rikt land som Norge, med så mange velferdsordninger, med bølger fra kvinnebevegelsen vi kan surfe på mens vi soler oss og nyter . Jeg tror ikke det finnes mange andre land i verden som ville sytet over likestilling. Til det er det for mange fattige og lidende kvinner og barn - de desidert største taperne i verdenssammenheng(foruten eldre, funksjonshemmede m.fl)

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 00:08

@robinsve
Det er ikke alle som kan få bo i en leilighet de ikke betaler for selv. Det er heller ikke alle som får plass på studentby.
Jeg bodde også på studentby og jobbet i alle ferier. Men jeg kunne ikke bygge opp egenkapital for da ville mor måtte flytte fra sitt hjem. Jeg har absolutt ikke noe å klage på, det fungerte på den tiden, men det spørs om det ville gått bra i dag. Nå er du jo ikke 20 lenger du heller og har vært heldig med markedet, så langt.
Disse som reiste og satt på kafe er kanskje ikke singel heller, just saying:-)

Skjult ID med pseudonym durrr to. 28 feb. 2013 01:02

@robinsve
Hva? Tok du UT penger fra BSU for å oppfylle egenkapitalkravet? Nei nei nei nei nei nei, og atter nei..Den skal du jo vente med til du har ca 300k igjen på lånet, så betaler du alt ut på en gang!

Ja, jeg har gjort regnestykket, dette er det som er lønnsomt med dagens rentesats (tenker binde renta- det er en forsikring som er verdt det).

Skjult ID med pseudonym durrr to. 28 feb. 2013 01:02

@robinsve
Hva? Tok du UT penger fra BSU for å oppfylle egenkapitalkravet? Nei nei nei nei nei nei, og atter nei..Den skal du jo vente med til du har ca 300k igjen på lånet, så betaler du alt ut på en gang!

Ja, jeg har gjort regnestykket, dette er det som er lønnsomt med dagens rentesats (tenker binde renta- det er en forsikring som er verdt det).

Skjult ID to. 28 feb. 2013 13:30

Nei vi andre skjønner ikke det.

Skjult ID med pseudonym mann 35 to. 28 feb. 2013 22:05

Selvsagt går det an å spare opp egenkapital for unge i dag også. Men de må kanskje spare hardt i 3 – 4 år for å legge opp 250 – 300 000 kr, slik at de har nok egenkapital til å kjøpe en leilighet på si 2 mill. Leiligheten har ganske sikkert økt i verdi mens de har spart, og sikkert mer enn 300 000 også, så sånn sett taper de på det, men slik er det og slik har det faktisk vært i et tiår eller mer nå. Det var det samme da de første kompisene mine begynte å kjøpe egne boliger for 12 – 13 år siden også, boligprisene økte allerede da mer på et år enn de klarte å spare slik at de sånn sett tapte på det, og det var akkurat det samme for meg da jeg sparte til egen bolig i flere år før jeg kjøpte min første for rundt fire år siden. Jeg også ”tapte” ganske mye på å spare, fordi boligprisene økte så fort, men til slutt hadde jeg nok egenkapital til å kjøpe noe og komme meg inn på markedet. Poenget er at bankene forlanger den egenkapitalen og da er dette eneste måten å gjøre det på, bortsett fra startlån (som jeg faktisk synes er en ganske tvilsomt ordning) eller rike foreldre. Og det går på denne måten også, det bare tar tid. Det er ingen menneskerett å eie egen bolig, og i hvertfall ikke noen rett å kunne kjøpe en bolig i sitt første år i arbeidslivet.

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 22:09

Men hvor blir det av disse pengene? De flyttes fra den yngste generasjonen til en eldre generasjon.
Hvor får du leilighet til bare 2 mill?

Skjult ID med pseudonym mann 35 to. 28 feb. 2013 22:11

Sjekk Finn.no. Akkurat nå er det over 400 leiligheter til salgs for under 2 mill bare i Oslo.

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 22:16

Heldig de som bor i Oslo. Her jeg bor finnes det 1 og den er på 23 kvm til 1.95 mill.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 22:31

160 kvm einebolig med dobbel garasje..200kvm terasse..byggeår 2011 til 2 mill:)

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 22:50

@robinsve
Ja, Oslo er kanskje et bedre sted å flytte til.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 22:56

robinsve...hehe nei:) men ikkje sååååå usentralt da,ein liten time ifra bergen..

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 22:59

Boligprisene i Bergensområdet er jo en god grunn til å flytte tilbake. Det er jo en mill eller to i flytte bonus.

Skjult ID med pseudonym Mann to. 28 feb. 2013 23:02

En eller to mill fra eller til er uvesentlig når beløpene er i milliardklassen.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:07

hdv...eg eiger:)

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 28 feb. 2013 23:07

@HDV De bor i Stavanger

Skjult ID med pseudonym Ellan to. 28 feb. 2013 23:10

Finn din finnvenn på sukker!

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:12

er ikkje fellesutgifter på einebolig:) sjølvsagt kommer det komunale avgifter som vann og kloakk,boss,feiing...

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:27

kan gå i surr for sjølv den beste;)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 28 feb. 2013 23:28

Helt uenig i akkurat det:)

Skjult ID med pseudonym Dåshild to. 28 feb. 2013 23:29

HVor ble alle gentlemennene av? De forsvant visst inn i prat om økonomi og boligpriser :)

LMFAO!!!

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:29

aldri gått i surr for deg allså?;p

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 28 feb. 2013 23:32

Surrer aldri nei;) Fått deg nytt bilde ser jeg:) Du ser ut som en ny mann? Mørk og kjeggete? Kjente deg ikke igjen

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 23:35

@Dåshild
Klippet fra Wikipedia:
"To a degree, gentleman came to signify a man with an income derived from property....."

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:37

hehe ja tatt i ei halvmørk stove med eit simpelt webcamra..skjegget har eg ingen unnskyldning for enn giddalause...;p

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 28 feb. 2013 23:39

Skjegg er da ikke en uting:) Men forstår ikke hvorfor du ser ut som en annen..mulig du var mer striglet på forrige ja..nice tekst btw hehe

Skjult ID med pseudonym 1Kvinne to. 28 feb. 2013 23:41

@blindebukk, hvorfor viser du deg bare for irene?

Skjult ID med pseudonym Dåshild to. 28 feb. 2013 23:42

@ søker: :D

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 23:42

Og hvorfor viser hun seg bare for ham?

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:44

irene..det andre va vel jævligt bra,mens dette er jævligt dårligt...eller omvendt:)

1kvinne..eg tørr ikkje anna med ho derre;p

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 28 feb. 2013 23:46

Fyren er jo blind! Ser ikke problemet...

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 28 feb. 2013 23:46

Jævlig bra? Prf din selvdigger hehe

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:47

søker..veit du ikkje profilnicket hennas?:)

Skjult ID med pseudonym 1Kvinne to. 28 feb. 2013 23:48

Skal ikke mase da.
Ha en fin kveld i hverandres selskap :)

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 23:48

Nei, men jeg vil gjerne vite det:-)

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:50

1kvinne..skal ikkje så mykje fantasi til å finne meg da:) men har me under 70 i match,så sliter du:)

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 28 feb. 2013 23:51

søker..du får spørre ho da:)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 28 feb. 2013 23:51

Det vil du ikke @søker, du liker prøve finne ut hvem de forskjellige er på egenhånd hehe Mulig du er rar, eller har fritidsproblemer, ikke vet jeg:)

Skjult ID med pseudonym søker to. 28 feb. 2013 23:57

Fritidsproblemer? Hvem som sier det er fritiden min? Men rar er jeg jo, noen løser kryssord, noen soduko........
Men du kan jo gi meg et hint?

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 28 feb. 2013 23:58

Kunne ikke ramlet meg inn hehe

Skjult ID med pseudonym søker fr. 1 mars 2013 00:12

"ramlet meg inn"? Hmmmm "ramlet" baklengs er "letmar", ingen med det navnet.... "let mar", så jeg skal lete etter noe som begynner på "mar", men det rimer på "rar"....det var jo det jeg "var" ....hvis jeg "tar".....det jeg ikke "har"...i en "bar".....da er jeg noe til "kar"....kanskje jeg kan bli "far"...kanskje vi blir "par"?

Skjult ID med pseudonym søker fr. 1 mars 2013 00:18

Hehe, jeg klarer ikke en gang å finne ut hva "ramlet er baklengs, ikke sant Telmar?

(mann 34 år fra Oslo) fr. 1 mars 2013 17:28 Privat melding

Mornings!
This is one!

(kvinne 36 år fra Østfold) fr. 1 mars 2013 17:32 Privat melding

Å hva er en skikkelig lady om jeg tør spørre ;p? Vet faktisk ikke om jeg vil vite svaret! :p

(mann 34 år fra Oslo) fr. 1 mars 2013 17:42 Privat melding

En selvsikker kvinne. Rak rygg og sexapeal til 1000.

(kvinne 36 år fra Østfold) fr. 1 mars 2013 17:44 Privat melding

Ja det var jo ikke det værste svaret :)

Skjult ID med pseudonym søker fr. 1 mars 2013 17:46

Kommer ann på om du virkelig mener "lady" med liten l eller "Lady" med stor L?

Med liten l så er det vel ikke noe annet en et ord for dame eller kvinne. Det kan også gjerne brukes med en nedlatende påtatt høflighet.

Med stor L så reflekterer det vel historisk at mannen er gentleman eller enda finere. Det er en kvinne som skal ha respekt på grunn av sin mann.

Mer moderne så snakker vi gjerne om å oppføre seg som en Lady (med stor L) hvor Lady da peker på kvinnens egen oppførsel som grunnlag for betegnelsen helt uavhengig av noen mann.