Alle innlegg Sukkerforum

Date en/ei med fosterbarn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Chinga fr. 1 mars 2013 01:35

Hva tenker dere om å treffe en/ ei som har et fosterbarn? Hvor lenge bør man vente før man forteller det? Jeg liker å være ærlig fra første stund... Men er det lurere å vente tro?

Blir det vanskeligere/ høyere barriere å innlede forhold til en/ ei med fosterbarn enn med egne barn? Hva er evt grunnen til det?

Skjult ID med pseudonym mann 34 fr. 1 mars 2013 08:58

Nå har ikke jeg noen planer om å date noen med barn i det hele tatt, men bortsett fra det ville jeg faktisk ha bedømt det å ha et fosterbarn som positivt. Det betyr at du bryr deg, og har tatt til deg et barn som trengte et hjem. Så i utgangspunktet mer positivt enn egne barn for min del, faktisk, fordi det etter min mening viser en bra side av deg. Men utover det er jo et barn fortsatt barn da. Og grunnene til at jeg ikke ønsker å date noen barn skrev jeg i en annen tråd som het noe slikt som "Ønsker ikke å møte aleneforeldre - hvorfor?"

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 fr. 1 mars 2013 09:15

Det man bør tenke på når man dater en/ei med fosterbarn, er at hvis forholdet skal bli av den art at man ønsker å bo sammen etterhvert, så vil antagelig barnevernet som har omsorgsretten på barnet hente inn en politiattest og intervjue den som skal flytte inn i husholdningen. Ikke at det er så skummel prosess, men det kan oppleves som veldig nærgående.
Hvordan barnet/barna er, er like individuelt med fosterbarn som med biologiske barn. Personlig ville ikke jeg hatt større betenkligheter med å date en med fosterbarn, men vært forberedt på at det er andre enn en eks som er inne i bildet om omsorgen.

(kvinne 38 år fra Buskerud) fr. 1 mars 2013 09:37 Privat melding

@Chinga

Som med alt annet så kommer det an på øye som ser.
Noen reagerer sikker på dette mens noen synes det er det mest naturlige i verden.

Ærlighet varer lengst :)

Skjult ID med pseudonym tt fr. 1 mars 2013 11:34

Ikke fortell det. Hold ungen skjult i kjelleren et sted. Lag en hemmelig inngang og pass på at det er helt lydisolert. Du må for all del ikke melde ungen inn i skolen, for det skaper bare problemer og kompliserer ting.

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 1 mars 2013 11:37 Privat melding

Ser ikke helt hva som skulle være problemet med det.

Skjult ID med pseudonym Chinga lø. 2 mars 2013 00:13

Tusen takk for svarene :)

@tt: Hehe, morsom du ;)

@bokfink-1: politiattest på mulig samboer er jo betryggende, så ser ikke på det som noe invaderende. Det blir det kun hvis han/ hun har noe å skjule det ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 00:16

Dette ser jeg ikke på som problematisk i det hele tatt, og ville nok heller sett på det som et karaktertrekk.
Om han derimot hadde et barn som har blitt fosterbarn ville jeg nok blitt mer skeptisk.

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 2 mars 2013 00:18

er det ikkje berre å sei at avkommet er ditt da?????;p

Skjult ID med pseudonym Chinga lø. 2 mars 2013 10:20

@blindebukk: Vanskelig å si at avkommet er sitt når man tydelig kan se at det ikke stemmer. Barnet kommer fra Afrika. Så fin og brun er ikke jeg ;) Dessuten tenker jeg at det er bedre å være ærlig!

Skjult ID med pseudonym Jackie-O lø. 2 mars 2013 11:30

Så flott at hun/han har fosterbarn! Vi trenger flere slike! All creed til alle fosterforeldre. :)

Skjult ID med pseudonym John Doe lø. 2 mars 2013 11:37

ser ikke problemet her. barn er barn. enten så dater du en/ei med barn eller så gjør du det ikke. en må ta hensyn uansett...

og ang det å være fosterfar, så er det mye jobb, men en fantastisk jobb. Utrolig givende!!!

Skjult ID lø. 2 mars 2013 12:09

Det er greit at hun har fosterbarn... no big deal... som med barn ellers...

Hvis hun derimot holder tilbake slike ting, så er det big deal og rett og slett deal breaker. Som Humlans skrev, ærlighet varer lengst.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 lø. 2 mars 2013 13:35

@John Doe: Enig med deg. Det kan være mye jobb å være fosterforelder, men utrolig givende:-) Nå har jeg vært fostermor i så mange år at jeg tenker ikke over at vi er en annerledes familie.

Skjult ID med pseudonym Chinga ma. 4 mars 2013 00:43

@jackie-o: tusen takk :)

@bokfink-1: Godt å høre du ikke tenker på at dere er annerledes familie. Jeg er fra en slik familie selv, å føler meg helt normal ;) Så at jeg får fosterbarn kom ikke som noe sjokk på mine foreldre.. D er det vi er oppvokst med hos oss :) Vet det kan være mye jobb og harde kamper med og mot barnevernet/ systemet. Men det er så utrolig givende ja, som @John Doe skrev :)