Alle innlegg Sukkerforum

Til Sukker.no

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym juni lø. 12 juli 2008 16:47

Jeg har fått et problem med at noen her inne bruker samme nick som meg. Siden jeg har vært mye på forumet i det siste, så er årsaken neppe det at vedkommende ikke visste at "juni" allerede var i bruk.
Jeg ønsker helst å fortsette å være anonym her inne, uten å måtte bruke profilnicket mitt, er det noe jeg/dere kan gjøre? Og dersom jeg begynner å bruke profilnicket mitt, kan jo denne personen fortsatt fotfølge meg med å da bruke profilnicket mitt... har dere noen retningslinjer for skikk og bruk ang. forumet? Kan vedkommende få en advarsel eller lignende?

Og til dere andre flotte forumianere: tror jeg holder meg vekke fra forumet noen dager fram til denne morroklumpen har fått lekt fra seg, eventuelt at jeg bruker et annet nick så lenge. I hvertfall fram til Sukker svarer meg.
Og dersom jeg bruker et annet nick i disse dagene, så kommer jeg heller ikke til å undertegne med "juni", for det kan jo også lett misbrukes av denne morroklumpen.

Ønsker dere en flott helg :-)

(kvinne 36 år fra Østfold) lø. 12 juli 2008 17:53 Privat melding

Saken er den juni, at man har ikke enerett på et nick når man er anonym. Det er vell en grunn til at det kanskje er en fordel å vise sitt sanne ansikt?! Du sier i den andre tråden at du synes det er frekt, men egentlig er det jo litt morsomt!:9

Unnskyld at jeg sier det altså, men kan jo bli mange festlige historier ut av det! Nei, stå frem du, så blir det jo uansett ikk enoe problem:)

Skjult ID med pseudonym Margarita lø. 12 juli 2008 18:21

Hvis det er mulig å legge inn et ikkeanonymt innlegg uten at profilbildet vises, så.
Litt pes om alle trådene skal fylles opp av de store bildene.

@Margarita

Selv om en viser sitt sanne ansikt som deg, kan jeg legge inn et innlegg med ditt navn.

(mann 55 år fra Østfold) lø. 12 juli 2008 18:31 Privat melding

enig med deg juni
det er morro og trygt
å ha muligheten
til å bruke pseudonymer,
men føles som et overgrep
om noen med vitende og vilje
bruker et navn du har bygget opp
personligheten rundt

Skjult ID med pseudonym Margarita lø. 12 juli 2008 18:40

@boye

Bare et spm. - Spasmer i høyre lillefinger, eller har entertasten din hengt seg opp?

(Beklager avsporingen, nå tilbake til trådens tema.)

Skjult ID med pseudonym FantaFree lø. 12 juli 2008 19:07

Egentlig burde det bli mulig å registrere et privat nick, ja.

Skjult ID med pseudonym meg lø. 12 juli 2008 19:14

slutt å syt....
hvordan skal alle til enhver tid vite hva slags nick som er i bruk? Og da spesielt nye brukere. Juni er på ingen måte ett unikt navn. Det er også ett navn som er lett å finne på.

Du får heller la vær å være anonym så slipper du slike problemr :)

Skjult ID med pseudonym watt lø. 12 juli 2008 19:20

Enig med FantaFree, privat nick hadde vært bra det :-)

Litt på sidesporet her, god sommer løven
bra å se at det er liv i deg da :-D

Skjult ID med pseudonym FantaFree lø. 12 juli 2008 19:23

meg: Det er mange plasser man kan registrere et privat nick på nett. Og det er ikke vanskeligere å se hvilke som er tatt av nick, enn det er brukernavn når man skal registrere seg som Sukkerbruker, for eksempel.

Skjult ID med pseudonym meg lø. 12 juli 2008 19:37

@fantafree
Har ikke noe imot at man lager en slik løsning, men mener at så lenge det fungerer slik som det gjør så er det ingen grunn til å klage. Det er faktisk helt valgfritt å være anonym :)

Skjult ID med pseudonym løven lø. 12 juli 2008 19:53

takk watt
god sommer ønskes deg òg
:-)

Skjult ID med pseudonym Mango lø. 12 juli 2008 20:36

@juni

All støtte til deg. Denne personen valgte nicket vel vitende om at de utsagnene han/hun presenterte ville tillegges deg. For meg tyder det på at vedkommende ikke er helt i water. Sånt gjør man bare ikke.
Du har naturligvis ikke enerett på nicket, men det er en annen sak: Vedkommende utnyttet bare dette for å skade deg.
La oss holde disse to tingene fra hverandre. Sukker.no har sikkert flinke web-designere som klarer å løse dette f.eks. ved å la folk reservere nick og likevel framstå som anonyme.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 12 juli 2008 20:38

Jeg synes det er flott slik det er i dag - at man kan velge å være helt anonym, synlig eller " halvanonym" ved å være en fast person (enten det er koblet til nick eller ikke). Det forutsetter at man repespekterer de andre deltakerne nok til å ikke bevisst ta deres navn.

Det sier seg selv at man kan slumpe til å velge et navn som er "tatt" her inne. Det må man regne med. Men det Juni viser til, er når noen med viten og vilje utgir seg for å være henne. (I en tråd hvor navnet Juni figurerer 10 ganger allerede, er det neppe som tilfeldigvis velger seg samme pseudonym!). Jeg har opplevd det selv en gang også. Har liten sans for at noen bevisst roter til hvem som sier hva. Da rakner forumet litt. Det er slitsomt å måtte bruke bilde hele tiden for å gardere seg mot at ingen tar ens navn. Og de som ikke har navnet sitt lenket mot nicket sitt har ikke denne muligheten i det hele tatt.

Denne problestillingen har vært oppe før, (selv om det heldigvis er en stund siden), og Sukker sa den gang at de ville slå hardt ned på dette. Jeg håper virkelig dette var et engangstilfelle.

Skjult ID med pseudonym X lø. 12 juli 2008 20:54

Hei Løve62...

" Bygge personligheten omkring et nick?" Les hva du skriver og tenk etter...

Et fritt vilt onlinenick er intet å bygge en såkalt "personlighet " på...Isåfall kun ei surrogat "personlighet".
Noe slikt kan også trygt klassifiseres som høyst usunt, og på grensen til det absurde og imbesile.

En slik identifisering av "personligheten" kan hos "voksne", sies å gå i retning av, eller være et patologisk trekk, altså ei vrangforestilling om at man "er" det nicket man bruker.

Finn heller noe virkelig å å bygge "personligheten" på, og ikke vær så ekstremt nærtagende.

Prøv å ha litt avstand til tingene, og forstå at du er ikke nicket "ditt", som forsåvidt heller ikke er ditt, men alles, og er
fritt vilt for alle som ønsker å bruke det. Det er virkeligheten på internett...

Å ja...Jeg bruker bokstaven X som nick. Ingen av dere får heretter lov til å bruke den, da ringer jeg Politiet.

Skjult ID med pseudonym s lø. 12 juli 2008 22:06

@Lilleulv

"Det er slitsomt å måtte bruke bilde hele tiden for å gardere seg mot at ingen tar ens navn."

Fortsatt ingen garanti - hvis du eller noen annen samtidig skriver et innlegg "anonymt", med ditt brukernavn som pseudonym, vil folk som har brukt forumet en stund sannsynligvis i utgangspunktet tro at det er deg.

Jeg skjønner overhodet ikke at de har valgt å vise bildene for de som ikke er anonyme - det er tøysete. Både å fjerne dette + å legge sperre på å bruke anonyme pseudonym hvis dette er et eksisterende brukernavn (med opsjon om at den som eier brukernavnet kan bruke dette "anonymt") tar de ca. ett minutt å fikse.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 12 juli 2008 22:17

Hei S,
Klar over den. Det måtte bli om man alltid valgte den fulle varianten med bilde (slik bl. a. Brødmannen gjorde slik at man ikke hadde trodd det var ham om bildet manglet.) Men den varianten er jo lite forlokkende og hensiktsmessig...

Det hadde vært veldig kjekt om Sukker kunne ordnet det slik at man ikke kunne velge eksisterende brukernavn som pseudonymer - for andre enn eieren av brukernavnet, da vel og merke...

Hva mener du med "valgt å vise bildene for de som ikke er anonyme"?

Skjult ID med pseudonym s lø. 12 juli 2008 22:26

Kanskje litt dårlig formulert, men det er vel slik at bildet vises, om en har profilbilde, når en ikke skriver innlegg med pseudonym?
... og at det ikke kan velges bort å vise bilde?

Det jeg da mener er at dette er lett for programmerarane å gjøre slik at bildet ikke vises. Lett as in "gjort i en fei" :)
Linken til brukers profil vil selvfølgelig være som før.

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 12 juli 2008 22:38

Hei juni.

Jeg synes ikke du skal la dette ta fra deg gleden ved å være her inne. Du vet, noen drikker rett og slett litt for mye møllers tran om sommeren, og kjedsomheten overtar for vettet. Og når vettet forsvinner, renner også kreativiteten ut i sanden.

Spør du meg så avslører jo mennesket sin manglende kreativitet ved å bruke nettopp juni som nick når det finnes så mange andre muligheter. Jeg nevner i fleng: Januar, Februar, Mars, April, Mai, Juli, August, September, Oktober, November, Desember. Om dette ikke passer vedkommende, kan jo denne personen forsøke seg på inglisj: January, February, March, April, May, JUNE!, July, October, December. Om heller ikke dette pirrer vedkommende, kan jo personen kalle seg for rullegardin, lyssky, HerrEngstelig, Jeppe, forheng, tullemus, trollkvinne, tepose, englevingen, flaskeposten, tåfisen, pannebrasken, tivoli, SnikendeDrage eller noe annet som måtte passe

;-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 12 juli 2008 22:49

S,
skjønner.. Sukker har allerede gjort noe lignende for ikke-påloggede lesere av forumet. Så klart det er mulig. Men litt hyggelig er det jo å se ansikter fra tid til annen også.... og litt deilig er det kanskje å slippe å være klikkbar og se alderen min lyse mot meg hver gang :-)))

Juni - Enig med Zitelle i at jeg håper det ikke fratar deg gleden ved å være her... Jeg ser noen mener at månedsnavn ikke er spesielle nok, til at man kan regne med å ha dem for alene. Tja... For sikkerhets skyld kan jo jo bytte navn til noe litt "særere", og evt. fortelle her hva du bytter til. Hvis du opplever at det da skjer igjen, er det jo ingen tvil om at det er noen som herser med deg, og i så fall vil nok Sukker ta seg av den saken på en god måte. Bare et forslag. Du gjør selvfølgelig akkurat som du selv synes er best... :-)

PS! Hyggelig å ha deg tilbake, Zitelle!

Skjult ID med pseudonym Kurert lø. 12 juli 2008 22:59

Bare må sitere litt fra den store Boken igjen:

"Den som taler sant
blir stående for alltid,
men løgneren bare
en liten stund"

:))

Håper alle har en hyggelig lørdagskveld:)

Skjult ID med pseudonym housemusic sø. 13 juli 2008 03:55

Juni: Jeg støtter deg fullt ut. Ikke kult at noen andre benytter et nick som har vært så synlig på forumet. Dette er bare for å såre deg.

Men jeg håper dette ikke fører til at man kutter ut anonyme nick, og FantaFree har et poeng med at man kanskje kunne registrere et forumnick i tillegg til brukernavnet?

Ha en fortsatt god søndag .-)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no sø. 13 juli 2008 11:19

Usakelig innlegg er slettet av Sukker for å beholde kvaliteten på tråden.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no sø. 13 juli 2008 14:05

Hei.
Sukker.no er, og skal forbli, et sted der man kan diskutere i skikkelige former på forumet. Det vil si at om noen misbruker andres pseudonym bevisst så kan dette føre til utestengelse. Om noen oppdager at dette skjer med deres faste pseudonym er det bare å si ifra på support. Husk å henvise til på hvilken tråd dette forekommer.
En annen ting er sakligheten og konstruktiviteten på innleggene. Hvis vi f.eks får ett innlegg til av typen Huggorm kom med så risikerer man utestengelse.

(mann 55 år fra Østfold) sø. 13 juli 2008 14:09 Privat melding

Takk sukker !!!
dette vil gjøre det mer attraktivt
å delta på forumet igjen

(mann 51 år fra Oslo) sø. 13 juli 2008 14:12 Privat melding

Stiller meg i køen etter løven!

Skjult ID med pseudonym juni sø. 13 juli 2008 14:34

Takk Sukker! :-)

Og takk til dere andre som engasjerte dere her! :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie ma. 14 juli 2008 00:24

TAKK Sukker!

......håper forumet igjen blir et sted man kan puste like fritt som før.... :-))))