Alle innlegg Sukkerforum

Bokstavelig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 09:46

Jeg prøver vanligvis å ta folk på alvor. Men her på sukker lurer jeg på om det blir litt feil.
Litt om bakgrunnen for spørsmålet: I min ungdom gikk jeg 6 dager til fots i Jotunheimen på jakt etter "skjønnheten", helt alene. Og jeg må være ærlig og innrømme at jeg fant den ikke. Ikke der i naturen. Jeg fant derimot skjønnheten i den rene, upretensiøse og ubesudlede tanken. I tanken som ikke har noe annet mål enn sannheten. Jeg forelsket meg i matematikken og meditasjonen.
Så når kvinner her inne (og det er svært mange av dem, kanskje 95%) sier at mannen de søker må være glad i naturen eller han må like turer i skog og mark etc., da antar jeg at de ikke kommer til å like meg - så jeg kontakter dem derfor ikke.
Men som sagt, jeg merker en gryende tvil hos meg selv om folk egentlig mener det de skriver. Er jeg så ulik alle andre? Er jeg så spesiell? Eller skriver folk det om naturen fordi man jo er nordmann, og slik skal en god nordmann være? Kan en god nordmann ikke finne noe å bli glad i hos meg? Er jeg nødt til å svikte den rene, sanne, uselviske tanken, det vakreste jeg noengang har funnet, for at dere damer skal kunne like meg?

Skjult ID med pseudonym sushibabe lø. 2 mars 2013 09:55

-1

Ække norsk jeg, men foretrekker naturopplevelser fremfor matematikk og meditasjon, sorry Juicer ;-)

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 09:58

@sushibabe. Det er notert. :)

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 2 mars 2013 10:13

Jøss :))

Seriøst? Høres ut som du har filosofert så hardt over dette gjennom natten at du har mistet grepet helt O.o

Tenker du i neste økt får gruble litt over det at en person som regel har mange sider, ønsker, preferanser og interesser - kanskje går regnestykket ditt litt lettere opp da ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 10:18

Hadde jeg vært deg, ville jeg kanskje ikke tenkt så sort hvitt på det?

Hvorfor liker folk skog og mark?
Noen for å løpe seg til blodsmak i kjeften med Heavyrock på øret for å bli slankere, lekrere og i bedre form.
Noen for å ta inn stillheten, roen og for å sitte på en stein og gråte for seg selv.
Noen fordi det er det man gjør! Man plukker sopp, sanker bær og bader i tjern fordi man arvet oppveksten sin.
Noen synes kaffen smaker aller best laget på bål, noen vil samle familien en søndag osv. osv.

Men det er også noen som søker naturen for å finne det du fant i disse dagene i din ungdom. Tror du det var tilfeldig at du fant det i naturen og ikke hjemme på sofaen? Hva vet jeg? Men det finnes mange filosofier rundt dette, og jeg skal nøye meg med å nevne en. Kinesere snakker om Thai Chi. Chi betyr livskraft. Deres hellige overbevisning er at det finnes mer Chi, altså livskraft, i trær enn de fleste andre steder. Man får altså energi og livskraft av naturen. Dette oppsøker noen bevisst. Andre kan oppleve at de føler seg vel etter en tur i naturen.

Så sett i ditt lys mht meditasjon og matematikk;
Kan man ikke finne fellespunkter også mellom meditasjon, natur og matematikk?
Handler ikke dette om bevissthetsnivå, fokus, grad av tilstedeværelse m.m.?

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 10:55

@Z
Takk for seriøst svar. Du spør om jeg kanskje tenker for sort/hvitt. Det er vel det jeg også lurer på, selv om jeg uttrykte som å ta folk bokstavelig eller ikke. Litt av det samme? Og før jeg glemmer det, jeg fant ikke matematikken i Jotunheimen, den fant jeg i bøker på Høybråten. Min feil. Jeg kjenner også godt til Thai Chi; min ex var/er en ihuga Thai Chi "practitioner" og hun tok det veldig langt - hun ble vel nesten en Thai Chi master under Blue Siytangco (http://www.chenstyletaijiquan.org/Lineage.html) i Houston.
Og jeg ser mange likhetspunkter, særlig av meditativ art, mellom naturopplevelser og matematikk. Men mens matematikk for meg er ren konsentrasjon og meditasjon er ren ikke-konsentrasjon, så er turer i naturen - for meg - litt meningsløse når jeg likevel har funnet det jeg leter etter. Jeg krever ikke at min fremtidige partner må elske matematikk, så hvorfor må hun kreve at jeg må elske naturen? Og, en siste ting, det at jeg ikke nødvendigvis liker naturen betyr ikke at jeg ikke liker å være sammen med henne. Og jeg kan godt være sammen med henne i naturen for den saks skyld. Men da er naturen irrelevant. Jeg blir usikker på hvor stor vekt jeg skal legge på det at jeg "må være glad i naturen" for at disse kvinnene skal kunne bli interesserte i meg.

Skjult ID med pseudonym Sta lø. 2 mars 2013 10:59

De fleste vet nok hva de har likt i fortiden, men det kan fort hende de liker noe annet i fremtiden, så det er neppe veldig svart/hvitt :)

Ta en sjanse, du vet jo aldri hvordan det går før du prøver ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 11:01

Du må nok sette dine grenser. Jeg er glad i natur fordi det gir meg en ro og en følelse av tilfredshet i sjel og sinn.
Men for meg vil det ha noe å si om "Glad i turer i skog og mark" betyr nettopp en tur sammen, hånd i hånd der man gleder seg over livet og hverandre, eller om det betyr kondomdress, full speed uten evne til å se reven som lusker forbi.

Jeg er nok ulik deg i form av at du har funnet det du leter etter, og at naturen derfor er meningsløs for deg.
Jeg har det ikke sånn, for jeg trenger påfyll, trenger å bli minnet på, finne igjen og igjen. Og igjen.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 11:19

@Sta
Så du mener jeg bør ta kontakt til tross..?

@Z
Og jeg mediterer igjen og igjen. Og igjen. ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 11:20

Me too, Juicer ;-)

Skjult ID med pseudonym Stjerne* lø. 2 mars 2013 11:35

Jeg tar nok heller aldri kontakt der det spesifiseres at man er glad i skog,tur og mark ;)
Jeg er nok litt for urban til at det skal være noe for meg. Samme med vintersport.
Men igjen betyr jo ikke det at jeg aldri går en tur i skogen eller kan ta en tur i akebakken en og annen søndag.

Som du også skriver...Det er utrolig mange menn/kvinner som skriver dette i sine profiler. Og som sagt. Jeg skriver aldri til de som har dette i profilen. .Så jeg respekter det som står i profilen og går ut i fra at de fleste mener og er ærlige etter hva de søker etter.
Kan hende man går glipp av noe..

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 11:43

@Stjerne*
Men tror du at de mener det som et absolutt krav. Eller kan det - siden "alle" skriver det - være en klisje og at de egentlig mener noe annet? For eksempel at de bare ønsker seg en som de kan gjøre "noe" sammen med? Jeg vet sannelig ikke, jeg. Men for meg er det helt avgjørende å finne ut av. Det blir mitt være eller ikke være her på sukker. Jeg håper på mange nok innspill så jeg får et stort nok datagrunnlag til å ta en endelig beslutning.

Skjult ID med pseudonym Artigkar lø. 2 mars 2013 11:48

Ikke ta noe her inne bokstavlig. Man prøver i løpet av en begrenset plass å vise hvem man er. Ingen jeg kjenner kan beskrives med tekst på så begrenset plass.
Selv har jeg store problemer med å beskrive meg selv, for uansett hvordan jeg vrir og vrenger på det, så føler jeg at det blir ensidig og nesten på grensen til "feil" for det er så mye mer som er "meg"

Man skal jo på en måte ved hjelp av fremsiden og baksiden av boka avgjøre om man ønsker å lese resten. Det er ikke like lett bestandig.
Jeg elsker å være ute i naturen, men jeg er på fjellet kanskje 3-5 ganger i løpet av året. Skriver jeg at jeg elsker å gå i fjellet så fremstår jeg som en fjellgeit, når jeg egentlig elsker det, de få gangene jeg gjør det. Skriver jeg det ikke, så kan jeg virke som en innegris :P
Jeg liker også å spille TV-spill, men det gjør jeg omtrent sjeldnere enn når jeg går på fjellet. Jeg synes det er et slit å trene, men det gjør jeg 3-4 ganger i uka. Jeg synes det er herlig å fiske, noe jeg gjør sporadisk 2-3 ganger hvert 2-3 år. Jeg hater å rydde, noe jeg gjør daglig. Så det er ikke lett - uten å bli kjent. Ta heller tiden til å bli kjent med mange, kjenn litt på hvem du gleder deg til å få en melding fra, eller hvem du har lyst å se igjen.

Skjult ID med pseudonym Sta lø. 2 mars 2013 11:50

Tror nok du finner at de som skrive det kan mene alt fra 2 turer i året til hver helg :)
Hva med at man kan velge aktiviteter samme som treet som er absolutte krav? Vært greit å sortere på de som har absolutte krav som ikke passer en selv i det hele tatt.

Hva med å sende en melding til alle som skriver det? "hvor ofte må vi ut i tur og mark om det skal være aktuelt?" ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 11:51

Vel....jeg tar alder bokstavelig. Er det noen som søker innen et gitt aldersspenn, regner jeg med at de vet hva de snakker om, og kontakter ikke menn som ikke har min alder innenfor det de oppgir som ønsket.
Og når en mann oppgir at han er ateist (veldig), forstår jeg at vi ikke er noen god match.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 11:52

@Sta of @Artigkar
Dere gir meg litt håp :)

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 12:00

@Z
Jeg tar ikke alder alltid bokstavelig, kanskje fordi jeg selv bruker alder som indikasjon for hvilken aldergruppe jeg søker. Jeg er også ateist (veldig), men kunne likevel tenke meg å treffe damer som ikke nødvendigvis har samme overbevisning som meg. Kan bli mange interessante diskusjoner av det :)

Skjult ID med pseudonym Stjerne* lø. 2 mars 2013 12:04

@Juicer
Jeg aner ikke selv....
Men samtidig får man jo henvendelser fra menn som har dette i profilen,men da tenker jeg at de har lest min profil og at dette ikke betyr all verden for dem allikevel.
For da har jo de tatt et valg ved å skrive til meg. - til tross for at vi er ulike på det punktet.
Men igjen...jeg gjør aldri omvendt.
Så fort jeg faller utenom noe de søker etter ,så tar jeg altså ikke kontakt.
Selv om jeg fint kunne leve med at man er forskjellige på noen punkter.
Jeg har jo selv ting/hobbyer som tar tid. Man behøver jo ikke være 100 % like på alt:)

Skjult ID med pseudonym oo lø. 2 mars 2013 12:37

alt er relativt
alt er i forandring
og tror en at en har funnet en "oppskrift" på hvordan ting "er" tar en grunnelig feil
for oppfattelsen er NÅ i dette øyeblikk, i neste kan alt annet skje
- hvis du er åpen for det

Juicer
- har du ikke sett matematikken i naturen? Lar du deg ikke inspirere av naturens selvfølgelige mønster som nærmest er uforståelig, men som du allikevel forstår på et besynderlig dypt nivå? Kan du sanse din egen sjel i naturens? Oppdager du noe nytt fra ditt eget indre, sittende på Høybråten?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 12:45

Juicer.
Jeg liker verken å føle meg for gammel hva ønsker angår eller å måtte forsvare meg. For meg personlig er det lite kult å drive å diskutere med en som ofte (basert på erfaring) vil bevise hvor feil jeg tar. Uinteressant :-)

Skjult ID med pseudonym MmM lø. 2 mars 2013 13:00

nå sa du akkurat at du ikke er åpen for noen som helst utfordring av ditt syn på noe som helst z

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 13:08

Nei, det sa jeg ikke, MmM.
Jeg sa at for meg er det lite kult å diskutere med en som ofte (basert på erfaring) vil bevise hvor feil jeg tar.

Jeg kjenner meg selv godt, og vet at jeg aldri vil kunne kalle meg en ateist. Derfor er det uinteressant å diskutere om det finnes noe særegent, spesielt eller universelt der ute for min del. Den saken står klart i mitt liv.
Men jeg snakker gjerne om tro, åndelighet, personlige erfaringer, spiritualitet eller hva det måtte være....

Skjult ID lø. 2 mars 2013 13:25

Når jeg ser kvinner som fremstår som avslappede og samfunnsbevisste, profiler jeg virkelig liker, motefikserte osv. Det slår meg at vi svært sjelden har et ganske stort rødt blad på religiøsitet. Trening osv er det viktigste.
Jeg går i kirken sjelden, og ville ikke forventet at partneren ble med. Vær så snill, ingen generelle diskusjoner om religion her...

Skjult ID lø. 2 mars 2013 14:02

Alder er jo bare et tall.

Skjult ID lø. 2 mars 2013 14:03

feil sted

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 14:04

For noen så, Skjult ID. Ikke for meg :-)

Skjult ID lø. 2 mars 2013 14:18

Its a number

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 2 mars 2013 16:50

Selvsagt må jeg jo tro på det jenter skriver i profilene sine og jeg må jo ta de bokstavelig.
Hvorfor skulle de skrive noe om det ikke var sant liksom? :S

Skjult ID med pseudonym Klementin lø. 2 mars 2013 17:41

Jeg har ikke skrevet det om at jeg liker skog og mark, men jeg har beskrevet interesser som foregår ute i skog og mark. Det er et krav fra min side at typen liker frisk luft, sol, fjell, sjø og mosjon. Jeg liker meg godt innendørs jeg, men av å gå inne hele dagen blir jeg tung, sløv, tåkete i hodet og ukonsentrert. Av den grunn synes jeg det er viktig å få noen timer utendørs hver dag (I hvertfall på fridager og spesielt hvis det er fint vær. Får helt vondt i magen av tanken på å sitte inne hele dagen en vårdag sola skinner. Da er det helt nødvendig for meg å om ikke annet tilbringe noen timer på balkongen. Når du sier du liker deg med inne med bøker, ser jeg for meg en bleik fyr med gelemuskler, hehe.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 18:39

@Klementin
Så feil kan man ta. Jeg har mitt eget private treningsstudio og svømmebasseng i første etasje, og har dessuten en usjenert uteterrasse på over 100 m². Jeg ser ikke på meg selv som en bleik fyr med gelemuskler, nei.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 18:55

Men menn med store terasser, swimming pool og privat treningsstudio kan også ha gelemuskler da....

(Du er selvsagt klar over at du med dette innlegget gjorde deg vesentlig mer spennende for mange kvinns her)

Trallala...

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 2 mars 2013 18:59

@Z
Selvfølgelig - on both counts ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 2 mars 2013 19:00

Selvfølgelig :-)

(mann 68 år fra Akershus) sø. 3 mars 2013 16:30 Privat melding

Jeg er helt enig med juicer. Er det virkelig så mange som liker å bruke så mye tid i naturen. Skriver man profilen for seg selv, eller tror man det er best å skrive det som forventes av en. Og stor aldersforskjell liker de ikke, om ikke gubben har mye penger på bok da. Har han det, kan han ofte bli en flerkulsfar.

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 3 mars 2013 16:49

Juicer: Jeg sier ikke at du ER bleik og har gelemuskler, jeg sier at det er sånn jeg ser deg for meg.

Skjult ID med pseudonym Me too sø. 3 mars 2013 17:47

Å diskutere religion med en ateist er aldri interessant. Som Z sier: å forsvare seg mot en som har som mål å rive ned noe personlig, er ikke og kan ikke bli gøy. Diskusjoner som kan bli morsomme, er de der man potensielt kan nærme seg hverandre. Å få en ateist til å si: "Spennende, sånn har jeg ikke tenkt på det før", er som å tro på julenissen. For ordens skyld: Jeg anser en diskusjon med en aktiv misjonær som tilsvarende uinteressant.

Når det gjelder turer i skog og mark, er det noe jeg liker... men det er ikke kjærligheten til naturen som er viktg å dele i forhold til en mann. Det er det å være ute sammen. En mann som bare vil være inne, passer jeg ikke med. Om man nyter meg eller sine egne tanker når han er ute, er derimot ikke så viktig.