Alle innlegg Sukkerforum

Utdanning: Helse og sosial

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Tor sø. 13 juli 2008 18:01

Hei :-)

Jeg opplever at de "fleste" jente her som er single, jobber inne helse og sosial sektoren.
Er det en kanskje en sammenheng?

Skjult ID med pseudonym Tor sø. 13 juli 2008 18:02

Når det gjelder helse og sosial sektoren, ser jeg for meg at dette må være supre folk med gode indre kvaliteter.
* Min erfaring med forhold med jenter fra den sektoren er at de har de kvalitetene, men mest på jobb, lite privat
* Om en er av den personen som ønsker å tilbringe tiden med kjæresten, er det ikke enkelt, pga grunnlag av at dem jobber skift/turnus. En gleder seg å komme hjem ifra jobb for å være med det beste som har hendt en (sjekker en kalenderen, nope ikveld er det kvelsskift resten av uken). Hun beroliger meg med at på fredag er det fri, smilet går fra øre til øre, helt til jeg inser at fri innebærer at da er det jentekveld. På jobb begynner folk å snakke om ferieplanene sine, jeg gleder meg til å overraske min bedre halvdel med et tur, som ender opp i noe som stadig gjentar seg, det er travelt og en tar ekstra vakter og skal jobbe ihvertfall en dag i helgene fremover. Det kommer en hyggelig invitasjon om å overnatte sammen, men jeg må komme utpå kvelden etter jobb og må være ute grytidlig om morgenen for da starter morgen skiftet.

Dette har jeg nå vært igjennom med to jenter så langt.
Har noen jenter som er i bransjen eller kjenner noen i bransjen, gode råd til å få slikt til å fungere? Ser jo for meg at et avstandsforhold ville fungert mye mye bedre, da har en ihvertfall hele helger sammen.
Hvordan er det for dere menn der ute som fortsatt er samme med folk i slik bransje eller lignende for den slag?

Skjult ID med pseudonym Mænn sø. 13 juli 2008 20:22

Hmmmm. Og jeg som akkurat driver og roter meg bittelitt borti en sykepleier.... Dobbelt hmmmm.

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 13 juli 2008 20:25

*ler*

Burde jeg skifte bransje? Hehe....:o)
*Amourine passer ikke inn i A4-bildet*

Skjult ID med pseudonym lilli sø. 13 juli 2008 20:28

Ikke lilli heller, men Amourine.......................vi har jo alle de andre positive sidene, eller ...........? Litt geniraliserende denne tråden kanskje, en smule..ler

(mann 40 år fra Oslo) sø. 13 juli 2008 20:33 Privat melding

Hehe, hvis hun stadig tar ekstravakter og bare bruker frikveldene sine på venninner, er det kanskje noe som kan tyde på at det ligger noe mer bak...

Skjult ID med pseudonym Mænn sø. 13 juli 2008 20:45

...og jeg som tenkte at jeg skulle få så mye omsorg og en trygg alderdom hvis jeg satset på ei i et omsorgsyrke. Nei, nå ble jeg virkelig skeptisk...

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 13 juli 2008 20:57

PS...jeg ER omsorgsfull, da...dere!!! Jeg kan om jeg vil...eh, må....eh...shit. Men man kan da leie inn noen, ikke sant?
;ø))

@ lilli
Tjihi...vi har jo mange andre positive sider, ja.
(får vi bedre napp om vi endrer yrje i profilen, da? *ler* Kanskje trikset ligger der?)

;ø))

Skjult ID med pseudonym lilli sø. 13 juli 2008 20:58

Tror jeg klarer meg bra uten å være i omsorgsyrket på jobb, det kan jeg være irl.........ler

(kvinne 49 år fra Oslo) sø. 13 juli 2008 21:05 Privat melding

Jeg er noe enig med zoid77, og jeg selv jobber i helsesektoren og har jo opplevd at menn synes det er litt problemer fordi jeg jobber i en full stilling om natten. Likevel har jeg en arbeidsgiver som er fleksibel i forhold til bytte av vakter, og jeg synes jeg er heldig fordi jeg kan lett få fri 1 uke bare ved å bytte noen få vakter.
En annen ting så har jeg også fri midt i uken innimellom, men da er mere mitt problem at de typene jeg treffer jobber alle dager unntatt helgene.

Er man i et forhold så prøver man jo å få til å treffes så mye som mulig ville jeg tro og det har ihvertfall jeg gjort de gangene jeg er i et forhold, men jeg er heller ingen A4 dame og må vel finne en fyr som heller ikke er det.

Fordelen med å jobbe i helsevesenet er også at man kan faktisk gå over til å jobbe kun dagtid så jeg tenker heller at TS har bare vært noe uheldig. Ellers er vi som mennesker flest, men om vi er mer omsorsgfulle enn andre er jeg noe usikker på og det ligger nok mer i personligheten.

Skjult ID med pseudonym s sø. 13 juli 2008 21:07

"Jeg opplever at de "fleste" jente her som er single, jobber inne helse og sosial sektoren.
Er det en kanskje en sammenheng?"

Den sammenhengen du tenker på, er vel "singel dame <--> jobbe i helsesektoren". Men det er også en tilsvarende sammenheng "de fleste <--> jobbe i helsesektoren", da det rett og slett er en relativt stor andel kvinner som jobber med dette der ute i det virkelige liv.

Så det spørs litt hva en ser på.

Skjult ID med pseudonym tor sø. 13 juli 2008 21:11

Amorunine - a4 eller ikke det påvirker det kan du ikke si at det ikke gjør, det legger en demper, dine venner skal feste i helgen og du må jobbe eller om skiftene dine ikke passer helt med dine venners skift.

zoid77 - er helt med på tanken, tanken slo meg flere ganger, men det var slikt det var, både for de to og vennene i bransjen, alt for lite økonomi for å ha bedre skiftsordninger.

lilli - ja det er spesielle og gode kvaliteter og fokus når en jobber med mennesker, en hjelper dem jo og blir satt pris på en helt annen måte enn i andre bransjer.

Hvor mange ganger hører en ikke om damer som har menn som er i nordsjøen eller stadig ute å reiser i forbindelse med jobb. Ser deg aldri, vi har barn som har behov for å treffe faren, behøver din hjelp i hjemmet og ved å oppdra barnene, samt behøver jeg dine kjæreste sider.

Det samme gjelder de som satser på kariæren, gjerne starter nytt firma som jobber fra 7-22.
Eller de som vil opp og frem, jobber overtid, tar på seg mer ansvar.
Dem som i tillegg kurser seg eller tar mer utdannelse utenom ordinær jobb, eller går på skole å jobber på kvelden.
Søndagen er jo en dag alle prøver å værne, både arbeidere og arbeidsgivere, fordi det er viktig med den sosiale biten av livet, dermed er det søndagsstengt på de fleste plasser, uheldigvis men forståelig så må noen arbeidsplasser være døgnåpne.
Det er vel mye økonomi som også spiller inn i bildet, i helse bransjen er det jo få som har 100% stilling, fleste er jo mellom 50-85%, for å få litt kroner å rytte med i tillegg tar dem ofte utradisjonelle ekstra vakter. En fordel for dem ville vært å funnet en som har litt for mye å kan "dekke" de tapte kronene.

Jeg ønsker meg ei som jobber på dagtid, har fri i helgene, som gjør at vi med enkel helt kan være med hver vårs venner og sammen i hverdagsveldene og i helgene har vi mulighet for å reise, gå ut eller ja gjøre hva som helst eller bare slappe av (reise på hytten å slappe av) å være klar for en ny uke. Når familien blir stiftet er begge hjemme og sammen om å oppdra barn og får tid til hverandre når de sover.

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 13 juli 2008 21:11

Jeg bare kom til å legge merke til noe (Frøken Petimeter, vet dere...*ler*)

De "fleste" jenter her som er single, jobber innen helse og sosialsektoren...

Er det mange som IKKE er single her? Og noen statistikk på hvor de jobber? Snakker vi om sammenhenger som er noe å forske på, kanskje...det hadde jo vært spennende å se.
Og S er inne på noe vesentlig...dette er jo det samme som (påstand):

Kvinner er kompliserte.

1. Jeg er kvinne
2. Jeg er komplisert
3. Jeg er komplisert fordi jeg er kvinne?

;ø)))

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 13 juli 2008 21:14

jeg også har sett samme tendensen; mange som jobber i helsesektoren her, men det kan altså skyldes at det mange kvinner som jobber der...

Skjult ID med pseudonym s sø. 13 juli 2008 21:39

Men, vet ikke om så veldig mange kvinnelige, single leger, for eksempel. Dette kan også gjelde mannlige, for den del.

Skjult ID med pseudonym Zoid77 sø. 13 juli 2008 21:40

Joda, det kan jo være noe med jobben også. Har datet en sykepleier selv, og i hvert fall slik jeg fikk presentert det, var det to problemer:

1) Kronisk underbemanning
2) Midlertidige kontrakter

Faktum er at på mange sykehus (dette var et av de største i Norge), ansettes nyutdannede sykepleiere kun på ettårskontrakter, siden de har innført såkalt ansettelsesstopp. Når sykehusene samtidig er underbemannet, blir det vanskeligere å si nei til å ta ekstravakter når de ringes opp - en sykepleier som sier nei til mange vakter stiller svakere når nye ettårskontrakter skal inngås. Dette skaper også problemer på andre felter, for eksempel om man skulle bli gravid eller om man skulle ha lyst til å ta opp et boliglån, men det er visst underordnet det økonomiske imperativet som har styrt helsevesenet siden helsereformen for noen år siden.

Glad jeg jobber ni til fire, jeg...

Skjult ID med pseudonym sekai sø. 13 juli 2008 21:43

Stakkars dere gutter! Som kanskje er så uheldige å falle for en flott dame og så viser det seg at hun jobber i helsesektoren. Huff og huff. Er dere spesielt uheldige finner dere en lege som har opptil flere døgnvakter pr. uke. Denne flotte damen har ikke mulighet til å være med akkurat den helgen eller kvelden du planlegger noe, fordi hun skal jobbe - for en uting! Hun våger faktisk å ha et yrke der hun ikke er tilgjengelig akkurat når det passer deg!

Til opplysning er det en god del andre yrker som også har turnus/skiftarbeid, så dette blir vanskelig for dere etterhvert. Og så er det disse som faktisk har en krevende jobb utenfor helsesektoren, der det kreves lange dager, mye overtid og ekstra innsats og mye reising. Unngå dem for all del. Det kan hende de må reise den helga du hadde planlagt en tur på byen.

Jeg beklager gutter, men det ser ut til at dere blir single i framtiden også, om dere ikke finner husmor-typen som tar seg av alt på hjemmebane, satser på at du tjener nok penger og er så sugen på et sosialt liv utenfor hjemmet at hun blir med på alt du foreslår.

Jeg har et ønske om å finne en mann jeg kjenner meg på bølgelengde med, og som setter andre verdier enn den andres yrkesvalg høyest. Hvorfor ikke satse på å gjøre noe flott ut av de dagene og timene en kan tilbringe sammen enn å se alle hindringene fordi en er på jobb 3. eller 4. hver helg. De aller fleste har ikke så aktive liv at hver en time er fylt med noe, så dette med at en "aldri" kan bli med på noe er å problematisere det hele.

Jeg jobber i denne skumle sektoren, men har enda til gode å ikke kunne være med på ting som skal skje. Vel og merke disse sosiale tilstelninger der en har en smule varsel før det braker løs. Kanskje jeg faktisk er mer fleksibel enn mange andre når det kommer til stykke, nettopp fordi jeg har denne arbeidsformen?

I likhet med Charmy68 kan jeg også, stort sett uten problemer, bytte noen vakter og plutselig ha to uker fri uten at det berører ferieuker. Det førte til en impulstur til varmere strøk, mens andre måtte slite fordi ferieukene var oppbrukt.... Absolutt en positiv "bivirkning" av å jobbe i helsesektoren :-)

Men jeg skjønner at denne fleksibiliteten blir skremmende for deg (mannen) som ønsker å ha alt i faste og ordnede former :o)

Skjult ID med pseudonym tor sø. 13 juli 2008 21:49

Amourine er det positivt at kvinner er kopliserte?
Dersom de er kompliserte og lever et komplisert liv.
Når menn er så enkle og ikke forstår så mye, hvordan skal da den kompliserte damen få dekket sitt?
Det må være deilig å være jente å være sammen med en mann, damer vet hva menn liker og behøver, fordi vi er så enkle, må det være kjempe enkel å tilfredstille mannen på alle måter for de aller fleste damer har annlegg til det.
Mens en menn ikke forstår seg på damer, forstår ikke hva de mener og hvorfor de gjør det de gjør, som gjør at forventningene til kvinner ikke blir dekket på den måten de hadde ønsket. For å forenkle det for mannen blir det skrevet "how and what to do".

charmy68 meget bra at en kan trikse å mikse litt så får en lang fri, det er jo bra i tillegg til de vanlige 5 uke feriene som en kan ha 3 uker sammenhengende når det passer for arbeidsgiver.
For oss som har fleksitid, har samme mulighet, jobber inn og tar det ut i fri og tar overtisdtillegget ut i lønn.
Fri i ukedagene, hva skal en gjøre da, når de en er med å din kjære jobber, ut på kafe for å møte hjemmeværende, shoppe eller husvasken? Det er få hetro i helse bransjen, så å finne en mann som kan ha fri på samme dag som en selv har fri i ukedagene er ikke enkelt. I angre bransjer jobbes det somregel en eller to uker et skift også kan en snu (kveld, dag, natt).

Siden mange jobber når andre har fri, bruker mange nettsamfunn for å opprettholde kontakten og dem som har ledig tid på jobb bruker det også for tidsfordriv med et lite håp om å gjøre ett funn. Litt utenom det tråden handler om.

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 13 juli 2008 21:54

Dette er vel egentlig veldig enkelt, er det ikke? :-)
Mannen kan sette i profilen...:
Jeg ønsker å treffe ei som jobber (f.eks) 8-16. Som har fri i helgene, og ikke jobber overtid. Som ikke har planer om videre utdannelse eller karrierefremstøt.

Fint du skriver det her inne, Tor...men det funker kanskje best i profilen? ;-)) Det er jo din annonse, her inne....

Det var et eksempel at kvinner er kompliserte. Hehe...siden jeg har hørt den ca 1 million ganger (nei, jeg overdriver aldri...*ler*) var det en enkel påstand å komme med.
Jeg kan ta en annen variant?

Menn er enkle. ;-)
1.Du er mann
2. Du er enkel
3. Du er enkel fordi du er mann...?

Makes sense...men er det mere positivt? Hehe...
;ø))

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 13 juli 2008 21:56

Oooops.....forresten. Det var litt av en påstand som sto i en bisetning i innlegget ditt, Tor.
"Det er få hetro i helsebransjen"...

Jøss, kan du legge frem noen statisikker på denne - dette var virkelig nytt for meg. :-))
(men nå jobber jo ikke jeg i den bransjen da, så har manglende kunnskap)
:-))

Skjult ID med pseudonym tor sø. 13 juli 2008 22:09

Amourine dersom du har hørt det flere milioner ganger, må det vel være en grunn for det? Et hint om at det kanskje ikke er så bra.
Du vet det er mange som går i forsvarsposisjon og argumenterer veldig for at det de står for å mener å gjør skal høres å virke bedre enn det faktisk er.

Mange sosiale mennesker som snakker og snakker (det skal jo være meget positivt og det er jo det), haken er at mange av disse fokuserer for mye på seg selv (en kan enkelt spørre seg selv, når en andre prater, hører en etter for å snakke med personen eller bruker en tiden for å finne egne erfaringer bassert på emnet).

Menn har mange mange dårlige sider å det er meget negativt i flere sammenheng at vi er enkle. Jeg er ikke redd for å innrømme å bemerke mine feil, istede for å skygge over dem. Og kan se ting fra andre sitt synspunkt at ja fordi jeg gjør og er på den måten kan de/slike oppfatte meg som, fordi de kjenner til å er slikt. Men om det vil endre meg som person og mine valg og mål, er det liten sjans for.

Skjult ID med pseudonym sekai sø. 13 juli 2008 22:10

Hvis menn er så enkle, skjønner jeg ikke at dere klarer å problematisere dette så mye som noen av dere tydeligvis gjør. Men om det er så vanskelig for dere, så hold dere unna damer i helsesektoren da, enkelt og greit

Skjult ID med pseudonym tor sø. 13 juli 2008 22:20

Grunnen for innlegget, var ikke å rakke ned på helse sektoren. Synes dere gjør en super jobb og ønsker flere velkommen.
For min del synes jeg at lønnen skal opp, mer tid på til å gjøre en bra jobb og ikke behov for ekstravakter pga det er travelt eller økonomiske grunner.
Nevnte også flere yrker hvor det jobbes skift (slikt som oljebransjen), selv om en baker og konditor gjør det jo også.

Ser at noen setter det i ytter persektiv og det er bra, fordi da får en som oftest opp øynene, høyere enn der en "kikker"

Har vi bare et annet syn på det sosiale liv utenom jobb?
Eller har vi måttet endre synet pga jobben?

Pga to tilfeller, synes jeg dette kunne være bra å snakke om temaet, for å selv få en indikasjon om jeg burde endre synet å fokuset eller om at jeg har vært uheldig med de to og at det ikke er noe sammenheng.

At det enkelt kan løses slikt at det passer for begge parter om begge er innstilt på det og ønsker det.
En kan snu det at desto mindre tid en er sammen desto mer tid har en på seg til å savne hverandre desto kjekkere blir det å møtes å ta igjen for det tapte.

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 13 juli 2008 22:45

Sekai, vær så snill og ikke skjær oss alle over samme kam som TS :o)

Skjult ID med pseudonym pus68 sø. 13 juli 2008 22:58

Jobber selv innen helse og kjenner meg godt igjen i turnus/ekstravakter osv :-) Har nå jobbet innen salg fra 8-16 (les arbeidstiden og reisevei ) en stund og syntes det var mer slitsomt; enn å jobbe fra 8-15 og 1-2 kvakter i uka. Og valgte å gå tilbake til helse (selv med langt dårligere lønn).

Men kanskje noe av grunnen er at vi jobber ekstra når vi er single... det er vel at ingen i helsesektoren (fra hj.pl-spes spl) som har en "fet" mnd lønn. Selv om vi jobber 7 dagers uke :-)
Vi trives kanskje med jobben vår (det gjør i alle fall jeg) - selv om det betyr litt ureg arbeidstid. Nå vet jeg ikke om jeg ser etter en mann som MÅ være sammen med meg 7 dager i uka heller - dvs når forholdet kommer til det, sees vi jo en eller annen gang i løpet av døgnet. Og som charmy nevte, med litt planlegging - kan vi ta mye fri :-) I jobben jeg slutter i nå, har jeg ikke så lett for å bare ta fri, og har jeg fri - ringer tlf til alle tider. Nå jeg har fri fra jobben i helsesektoren - ringer ikke pas/brukerne meg hjem ;-)

Og når det gjelder omsorg - er vi vel som alle andre. Noen er sånn og andre slik. Det gir meg i alle fall overskudd også privat og trives med jobben, og føle at jobben jeg gjør er bra.

Håper du ikke ser så negativt på turnus og helsesektoren i fremtiden :-)

Skjult ID med pseudonym charmy68 ma. 14 juli 2008 01:11

Tor...det er ingen tvil at det er flest kvinner i helsesektoren, men i psykiatrien der jeg jobber er de fleste gutta og de er det mange av hetro.

Man må jo begge tilpasse seg hvis man vil at et forhold skal fungere, men jeg kan ikke helt forstå hvorfor man ikke kan ha et godt forhold selv om noen jobber turnus. Man trenger faktisk ikke å være sammen 24 timer i døgnet, men det som er noe viktig er at du kan ikke regne med at dama regner med typen økonomisk fra dag en. Det hadde vel skremt bort de fleste..hehe

De fleste innenfor helsevesenet jeg kjenner jobber i 100 stilling, og fåtallet jobber deltid. Det kommer noe ann på hvor man jobber selvfølgelig og vet at i Østfold sliter mange med å få 100 stilling, men her i Oslo tror jeg ikke det er et så stort problem.

For å være helt ærlig så liker jeg godt å jobbe natt, og selv om mange venner av meg jobber dagtid så er det noen som også har fri midt i uken og noen av de jobber i samme sektor. Jeg forventer at en fyr viser noe forståelse og tar litt hensyn til at jeg har valgt å jobbe natt, og det hadde jeg gjort hvis jeg traff en som jobbet døgnet rundt eller jobbet på nordsjøen. De fleste jeg kjenner som jobber uti nordsjøen vil ikke slutte i jobben, men skal vi damene begynne å kreve det da? De er jo helt borte i 2 uker forsiden å ha fri i 4 uker, og mulig dette ikke er likt for alle. Hadde min store kjærlighet jobbet på nordsjøen så hadde jeg forventet at han tok like mye hensyn til meg og min jobbing som jeg måtte ha gjort.

Det er litt feil at alle kan ta seg fri plutselig 1-2 uker og hva med f.eks. de som har valgt læreyrket. Skal man holde seg vekk fra de fordi de ikke kan ta seg fri når som helst. Det er nok heller et problem når den man er sammen med heller bruken fritiden på sine venner enn med deg.

Skjult ID med pseudonym nimbex ma. 14 juli 2008 01:35

Jeg har lyst å si noe positivt om de menneskene som jobber i helsesektoren.

-mennesker som er vant med å gi av seg selv
-ekstremt løsningsfokuserte
-klarer å håndtere flere ting samtidig
-vant til å jobbe i team

Helsearbeidere kan utmerket godt velge vekk skift, dvs kveld og natt. I en situasjon med ekstrem mangel på helsepersonell så burde ikke midlertidige arb kontrakter stresse noen i bransjen. At helseforetakene har en dårlig personal politikk er ingen ny sak -og ingen grunn til å la seg slave rundt med dårlig turnus. Det finnes mange gode private alternative arbeidsplasser.

Helsearbeidere som jobber turnus, har ofte lengre friperioder inimellom, har mindre arbeidstimer pr uke, og dersom turnus inebærer 10 timers netter opparbeider man seg raskt flere sammenhengende fridager. Det er en myte med modifikasjoner at helsepersonell tjener svært dårlig. I praksis vil jeg si at Helseforetakene lønner dårlig, mens privat æring, herunder private aktører innen helse lønner moderat -tildels godt. Det er ingen grunn å jobbe seg ihjel selv om man har tatt ensykepleier utdannelse.

Noen sykepleiere trenger hjelp til å mestre å stå i mot press fra avdelingsledelsen, og må bli flinkere til å se sin egen verdi som ansatt i fast, eller midlertidig stilling. Dessuten finnes det alltid mulighet for å få fast ansettelse bare man legger hardt nok press på ledelsen, og kan riktig forhandlingteknikk.

Siden vi også snaker om nordsjøarbeidere, så er vel dette den yrkesgruppen med mest fri i landet (ca 8måneder avspasseing) en standard oljeturnus i dag er 2uker vakt og 4 uker fri, og sjeldent mer en en reisedag til og en reisedag fra. Og alle plattformer har en sykepleier ansatt. -jeg har selv arbeidet på plattform en lengre periode og har da aldri hatt så mye fri som da :o)

Jeg vil vel bare frem til at det å se på alle mulighetene, uansett yrke, og tilpasse seg hverandres livssituasjon ikke nødvendigvis er hverken enklere eller vanskligere for en helsearbeider en for andre. Det krever samarbeid, og det krever vel at man drar i samme retning. TS høres litt ut som om hans utkårede prioriterer litt anderledes en han skulle ønske seg. Kanskje noe å ta opp med den det gjelder?

En kort tid datet jeg en lærer. Hun hadde aldri tid til noen verdens ting, og ble stresset av tidsklemma enda hun fikk hjelp til å ordne hjemme når jeg kom på besøk (med nøye tilmålt tid) jeg tror mennesker prioriterer forskjellig, og noen takler jobb press dårlig.

Skjult ID med pseudonym Helsejenta ma. 14 juli 2008 12:39

Min erfaring er at mange gutter/menn ganske enkelt er litt redde for jenter med utdanning, og kanskje særlig for jenter/kvinner med høyere helsefaglig utdanning. Synd, men etter min erfaring også sant.

Skjult ID med pseudonym G29 ma. 14 juli 2008 13:06

MIN erfaring sier derimot at jenter innenfor helse/omsorg ofte (i den grad man kan ta alle over samme kam, basert på profesjon/yrke) er rett og slett mer behagelige å ha med å gjøre, enn feks. jenter innenfor finans/økonomi/jus og SPESIELT innenfor interiør/design/"kunst". .....men det er jo alltids greit å ha noe "å skylde på"...

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 14 juli 2008 13:30

Nå følte jeg meg akutt veldig båssatt gitt, jeg som synes båser er ubekvemt trange siden jeg trives og vokser desidert best i friluft! ;-)

Skjult ID med pseudonym Organ ma. 14 juli 2008 16:24

Helsejenta: Om du har rett har vi et alvorlig problem :-) Når det scrolles gjennom noen hundre jente-profiler går det vanligvis klart frem at en jente med lang/mye/høy utdannelse forventer/krever en partner med samme bakgrunn. Har du da erfart at menn med samme utdanningsnivå,( som deg ), skygger unna?

Satt på spissen: Er det virkelig slik at høyt utdannede menn ikke vil ha kvinner med lik bakgrunn mens kvinner krever at menn skal ha det?

I så fall bør lavt utdannede menn og høyt utdannede kvinner lærer seg å LIKE singel-tilværelsen først som sist...

(mann 51 år fra Oslo) ma. 14 juli 2008 19:20 Privat melding

Organ, hva menn ønsker varierer, selvsagt. For meg er det ikke viktig at hun har samme nivå, men greit om hun har noe høyere utdanning.

Men, jeg tror det kan være viktig for en del kvinner at partneren minst har samme nivå som henne. Mulig det har noe med tradisjonelle kjønnsroller å gjøre. Siden det nå i dag er ett flertall kvinner på høyere utdanning, sier det seg selv at ikke alle de kan få det som de vil...

Skjult ID med pseudonym tor ma. 14 juli 2008 19:21

Organ - tror oss menn liker å være på toppen, være best å det som måtte høre med.
Det er vel derfor det kjempes for likestilling, pga vi menn.
Og intern skal jo vi menn konkurere om å være best.

Tror en kan ta en sammenligning med å sitte på kassen på rema og ha ei dame som er distriktsjef - føler at det skulle vært omvendt, "flaut", så kan en bare si (er ikke jeg heldig har funnet ei som tilfører mest å som jeg kan leve på, hvor mange menn har det slikt, er det ikke omvendt.
Som å være mann å være sammen med ei som er bilmekanikker - "flaut" å spørre om hjelp å særlig til skifte av dekk lignende enkle ting og særlig når hun demonterer hele bilen å den ligger i 1000vis av deler å hun har stål kontroll

(kvinne 49 år fra Akershus) ma. 14 juli 2008 19:42 Privat melding

Gutter/ Menn..... Ble litt nysgjerrig her....

Hva er høyere utdanning i forhold til hva ?? Hvor mange år kan evnt skille?
Er det lønn mot lønn som bestemmer "utdanningen"???
Er man 35/45 kan man godt ha jobbet seg opp til en god stilling (kanskje verre i dag uten utdanning)
Og hva bestemmer om man har en "bra" jobb eller ikke - i forhold til om man er en "bra" person?

:0)

Skjult ID med pseudonym sekai ma. 14 juli 2008 20:35

Joques - jeg kan love dere at jeg ikke skjærer alle over en kam!

Jeg skrev at noen av dere tydeligvis problematiserer. Tenkte da på TS og et par kjappe kommentarer i starten av tråden. Jeg har helt andre erfaringer når det angår dette å ha en kjæreste innen helsesektoren. Stort sett er tilbakemeldingene at dette er kjempepositivit og må være en match med mange, nettopp pga fleksibilitet og turnusjobbing. Mange ganger er det årsaken til at kabalen med hverdag, unger og aktiviteter går rundt.

Jeg vil også si meg helt enig i mye av det Nimbex skriver. På mange arbeidsplasser i helsesektoren i dag er f.eks. sykepleiere en mangelfull ressurs. Om en bare vet å stille godt begrunnende og realistiske krav og stå på dem, så kan en få utrolig mye gjennomført. Og ja, jeg snakker av erfaring. Det som kanskje er en stor utfordring i helsesektoren er at en ikke må undergrave det en kollega har oppnådd eller satt fram krav om, ved å være for snill og godta de dårlige premissene som finnes.

Når det gjelder diskusjonen om utdaning og nivå osv, så leter vi vel alle etter noen som kan utfordre oss, tilføre oss noe og noen å diskutere med på en likeverdig måte og motsatt. Dette behøver ikke å bety at en må møte noen med nogenlunde likt nivå på utdanningen. Jeg synes det betyr mer at det er et samfunnsengasjert, tenkende og reflektert menneske med evne til å sette seg inn i ulike situasjoner og skjebner - og det læres ikke bare gjennom bøker og studentliv, eller gjennom jobber som krever mange års utdanning.

Skjult ID med pseudonym Zoid77 ma. 14 juli 2008 21:11

Jeg vil nå si det handler om kulturell bakgrunn også. Vi som har tilbrakt årevis på universiteter og høyskoler for å finne ut hva vi vil bli, har hatt en helt annen opplevelse av det å være ung voksen enn folk som har vært i full jobb siden de var 18-19 år, og det påvirker oss også senere i livet.

Samtidig er det slik at man har ulike styrker og svakheter. Jeg kan pløye gjennom både en, to og tre faglitterære bøker i løpet av kort tid, men ber du meg skifte til vinterdekk, vil jeg anbefale deg å være forsiktig i svingene etterpå.

For all del, det er ingen lovmessighet dette, det finnes bilmekanikere og hjelpepleiere som er mer intellektuelt oppvakte enn folk med ti år på baken på Blindern, og det finnes akademikere som ikke klarer å tenke kritisk på noen som helst måte. Derfor vil jeg heller ikke ekskludere noen, men erfaringen tilsier uansett at like barn har en tendens til å leke best her.

Skjult ID med pseudonym Jackob ma. 14 juli 2008 21:21

"Nå vet jeg ikke om jeg ser etter en mann som MÅ være sammen med meg 7 dager i uka heller - dvs når forholdet kommer til det, sees vi jo en eller annen gang i løpet av døgnet."
Hva skal en med et forhold om en en ikke skal være sammen i løpet av en uke?
Hva har en å bygge på for noe?
Hvordan skal en være sammen med barnet?
Ut ifra en slik uttalelse høres det mer givende ut med nordsjøarbeidere som er borte 2 uker å hjemme 4, enn hver uke kan bli en "full" arbeidsuke.
Hvor mange ganger klager ikke damer på menn at dem ikke tar forholdet seriøst nok å tilbringer tid med dem og tar seg av barnet sitt?

Om en snur litt på det så kan en jo "akseptere" at mannen ikke ønsker å være med damen overtid selv om jobben ikke er hinderet, mannen liker å være med sine kompisser å fortsette i samme tempo som han gjorde som singel, bare ikke drive på med fysisk kontakt, han møter nok damen når han kommer hjem om nettene (tar jo hensyn til at hun sover) og når han kommer hjem har de kansje middag sammen før han stikker til kammeratene sine, en behøver vel ikke være med kjæresten i løpet av en uke, en møtes jo uansett?

Hvordan er ikke reaksjonene på dem som jobber kveld helg, "torsdag" har jeg fri på kvelden da vil jeg tilbringe tid med deg, på "torsdag" da skal jeg se fotball med kompissene mine, eller da er jeg invitert på besøk (kunne du ikke besøkt dem en annen dag, når jeg jobber kvelder å heller tilbringe tiden sammen med meg når jeg har fri, blir det riktig.
Hva skal en egentlig med forhold om en møtes i dørene og er med hverandre en kveld i uken å om en skal være en dag eller to, må en ta seg fri eller jobbe det inn?

Kammerater og venniner kan også ta vare på en å en kan ha fast partner, da får en muligens merr enn "en gang i uken kvalitetstidsforhold"?

Det er jo spørs hva en klarer å få til på den lille tiden en har, avstandsforhold som blir til helgeforhold, møtes på fredagskveld, spiser en god middag har dessert selvfølgelig, tilbringer kvelden å natten sammen, lørdagen går med på litt ekstra tid på soverommet, så skal en ut å shoppe, senere ut med han eller hennes venner, muligens fest eller edru for å gå tidligere hjem for å være sammen for det er så lenge siden sist å så lenge til neste gang, søndagen går med på familiebesøk/svigers også avslutter en før den andre på reise, det går jo, hvordan skal en få til dette på en eller to kvelder i uken?

Dette var bare noen innspill..

Skjult ID med pseudonym lilli ma. 14 juli 2008 21:34

Det er vel slik i denne som i de fleste debatter her inne. Vi har alle våre egne små meninger og krav. Og det er det vel bare å respektere. Utdanning eller ikke utdanning, helse sektor eller frevar, eller hva det nå enn måtte være. Tror dere ikke at de fleste av oss klarer å se menneske bak og tilpasse seg situasjonen dersom kjemien / kommunikasjonen er topp og man virkelig finner den man vil leve livet med? Og bruker den tiden man har sammen på best mulig måte? Eller er det bare jeg som fortsatt er en smule naiv og blåøyd...............smiler

Skjult ID med pseudonym Jackob ma. 14 juli 2008 21:42

Pus - Tror i første omgang at det er lønn
Derretter makt ( i form av ledelse bla)
Status / posisjon
Innflytelse

Tror ikke akkurat antall år har så mye å si.
Kariære er nok da enda bedre (istede for gå på skole for å bli sjef, enn å jobbe seg fra gulvet å opp over)

En kan ikke si at høy lønn er tegn på klokt valg, de aller fleste som ikke har den lønnen de vil ha, har enten ikke forutsettninger til den type jobb eller har eller gidder ikke gjøre det som skal til for å ha den lønnen.

En bør først å fremt gjøre det en føler for det som en liker, det som gjør at en ser frem til å gå på jobb dagen etter, får tiden til å fly, som gjør at en har nok energi til å gjøre det en ønsker å gjøre etter jobb (det er dette helsefolk her inne fremhever å det er meget bra).

Ja det med krav i forhold til seg selv, jeg mener at fine kan fine seg fine kjærester, ble litt provosert her en dag, så ei jeg likte, langt ifra noe supermodell med former, ville ikke ha kontakt for hun skulle ha muskelbunter. Og ei annen skulle ha høy utdannelse å helst være en leder (minner litt om s.m å dominans). Vil tro at desto mer vi ser på filmer, serier osv, hører å leser om folk å deres meninger å i tillegg opplever neagtive opplevelser, blir vi mer å mer kravstore å støter bort de som faktisk hadde vært den rette for oss, fordi en har en forventning å krav, men i realiteten vil en aldri møte denne fordi slike eksisterer ikke å når de som kommer på andre plass til slikt er de ikke bra nok. Har selv vraket jenter som jeg etterpå har funnet ut hva jo perfekte når en så på hele pakken enn kun små biter av den.

Grunnen for mange finner en match med folk fra helsesektoren er at de jobber jo med mennesker å kan omgås dem å hjelper å forbedrer pasientene/brukerene, slik at når dem snur fokuset på en de liker, blir det jo bra å de gjør jo ting enda bedre enn på jobb å mye mer å kan vise mer seg selv at de liker å nyter det de gjør.

Livserfaring å irl erfaring sånn generelt er mye mer imponerende enn å høre på "sitat" fra en bok en har lest på skolen. Ja takk til praksis i forhold til teori.

Jeg synes folket ser bedre å kjappere løsninger og forutser ting bedre enn topp direktører å politikkere, de som tar avgjørelser synes jeg er for dårlige. Å det brukes alt for store ressurser på feil ting. Ofte er den enkleste det beste å hvorfor ikke høre på dem som virkelig jobber med det eller hva det nå enn gjelder enn å sitte å se på tall? Alt er tilslutt tall.

(kvinne 49 år fra Akershus) ma. 14 juli 2008 21:46 Privat melding

Tror du missforstod litt..... Jacob :-)

Men det er vel kanskje slik det lett blir...og i den settingen skjønner jeg at det kan være vanskelig å kombinere turnus med vanlig arbeids tid.
Poenget mitt er at om jeg skulle innlede et forhold trenger jeg strengt tatt ikke se ham hver dag. Det betyr ikke at jeg ikke kan ha et forhold som ikke kan bygges på. Ting utvikler seg vel???
Og jeg og min turnus jobbing har da overlevd 14 års samboerskap - der vi til og med greide å produsere et par flotte unger. Jeg har også hvert i lenger forhold der det var helt andre grunner til bruddet enn turnusen min:-)

Vi hadde vi frihelger med og uten barn - dro på ferier (planlagte og spontane) - hadde sosialt samvær med familie/venner osv :-)
Men noen mennesker; deriblandt meg - har også behov for å gjøre ting alene - om det måtte være jobb/venner eller alene tid i sofaen.'Det betyr ikke at jeg ikke setter pris på kjæresten eller ikke vil tilbringe tid med ham.
Jeg tror ikke det betyr at jeg ikke fikser barn/familie/venner/ evnt forhold fordi jeg jobber 3. eller 4. hver helg og en kveldsvakt i uka. I så fall må jeg nok ha en litt mer løsningsorientert mann :-)

Men....mulig jeg har som deg missforstått hele poenget ditt :-)

Skjult ID med pseudonym Amourine ma. 14 juli 2008 22:00

Spennende debatt, virkelig...men jeg føler vel at mange kort blandes sammen her. For det er snakk om utdanning...og karriere...status...og tid sammen/ikke sammen (prioriteringer)...direktører/folket...politiske beslutninger/maktposisjoner...og S/M og dominans midt oppi det hele. Så jeg blir litt forvirret, faktisk. :-)

Er det ikke så enkelt...at man legger ting til rette for å finne tid til det man ønsker å gjøre? Og jeg har enda ikke hørt om forhold der tidsaspektet er så uoverstigelig...dersom man faktisk ØNSKER å finne en løsning. :o)

Synes det problematiseres litt vel mye, jeg...for dette er jo tenkte situasjoner. Og jeg velger ihvertfall i mitt liv å ikke ta bekymringer på forskudd, og skape problemer før de oppstår. Blir litt Goddag Mann Økseskaft, dersom jeg forventer at det skal bli problemer. Og forbereder en reaksjon/handling ut fra en tenkt situasjon...hmm.

Der det er vilje...er det vei.
:o))

Skjult ID med pseudonym lilli ma. 14 juli 2008 22:02

@amourine
Takk, du sa det veldig klart og greit!!

Skjult ID med pseudonym tor ma. 14 juli 2008 22:17

pus - skulle en bli sammen med ei som ikke jobber dagtid måtte jo din arbeidstid være glimmrende, en kveld i uken å helg hver 3-4 helg, det er jo supert. Har vært borti kveld, netter å fri en lørdag en helg å en søndag en annen helg, ingen fulle fri helger.
Det var så deilig å ha de arbeidstidene, mindre tempo å kunne sove lenge å shoppe uten masse folk var i samme butikker å kunne nyte friheten.

(kvinne 49 år fra Akershus) ma. 14 juli 2008 22:56 Privat melding

hehe jobber litt dag tid også tor :-)

fra 8-15.....

Skjult ID med pseudonym Mænn ma. 14 juli 2008 23:07

Og jeg blir altså litt skremt i forhold til sykepleieren som jeg vurderer å pleie litt kontakt med, etter å ha lest denne tråden... Jeg? Jeg som jobber til alle rare tider av døgnet, kan bli vekket av telefonen klokka 3 om natta og må ut senga når verden ikke går videre uten min bistand... Hmmmm ;-)

Skjult ID med pseudonym Amourine ma. 14 juli 2008 23:21

@ Mænn

Jeg har bodd sammen med en som jobbet slik du beskriver...og jeg ser ikke problemet. *s*
Hva er utfordringen din?
:-)

Skjult ID med pseudonym tor ma. 14 juli 2008 23:29

Tror det er enklere om en bor sammen eller en bor hver for seg når en har slike arbeidstider.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 14 juli 2008 23:33

To av mine brødre har sykepleiere som kone, og disse kvinnene har opp igjennom årene tatt seg flere videreutdanninger som godt voksne og har vært aktive og engasjerte i yrket sitt. De har vært sammen, samboere, fått barn og giftet seg, og jeg tviler på om de noensinne kommer til å gå fra hverandre. Og gjett om brødrene mine blir godt tatt vare på av dem!! Synes de har vært superheldige som har fått disse to kvinnene :-)
Dette var jo en ganske så subjektiv kommentar fra meg men slenger den inn i debatten alikevel :-)

(kvinne 49 år fra Akershus) ma. 14 juli 2008 23:44 Privat melding

Ja, hva er problemet :-)

Det må da finnes noen problemløsere der ute til de som har litt ureg arbeids tid ... For er det ikke arbeidstid, så er det bosted/skrivefeil/utdanning/vekt feil formulering i profilen osv som er feil.... Ikke rart vi er single *ler Men det er vel lov å håpe......

(kvinne 52 år fra Østfold) ma. 14 juli 2008 23:50 Privat melding

Det fins håp for oss alle, samme hvor vi jobber eller ikke jobber :-) Om vi er mørke eller lyse, lave eller høye, tynne eller tykke, har barn eller ikke.....................så lenge det er håp er det liv :-)
Noen trenger kanskje bare å se litt bak fasadene og så finner de det menneske som kan gi dem det de trenger. Og ikke glem å gi ting tid, og prioriter tiden. Noen ganger er kvalitet viktigere enn kvantitet.

Skjult ID med pseudonym mokkisen ti. 15 juli 2008 01:57

ikke noe bedre i flybransjen....og ikke er vi høyt utdannet heller......
men, de fleste menn vil jo ha en sykepleier...eller ei flyvertinne?! ;)

Skjult ID med pseudonym nimbex ti. 15 juli 2008 02:55

Jeg er ikke redd for hverken utdannelse eller damer med høy inntekt. eller kombinasjonen av dette.:o)

Skjult ID med pseudonym mokkisen ti. 15 juli 2008 02:59

nimbex
der er du jo...og jeg som har laget en hel tråd pga at du siterte meg ;)

Skjult ID med pseudonym Helsejenta ti. 15 juli 2008 17:29

Organ - nei jeg har ikke erfart at menn med høyere utdanning lar seg skremme, men jeg har opplevd at menn med lavere utdanning har latt seg skremme :o) For meg blir det litt rart, fordi jeg valgte en lang utdanning på grunn av interesse, og ikke på grunn av status. Jeg tenker at det er ikke antall år på skolebenken, men kjemien i et møte som er viktig. Det er ikke det store problemet - for man vil jo uansett helst ikke være sammen med noen som føler seg skremt....eller en man selv føler seg skremt av for den saks skyld. He-he :D

Skjult ID med pseudonym Mænn ti. 15 juli 2008 17:36

@ Amourine
Egentlig så synes jeg det er helt uproblematisk, samme hva en potensiell partner driver med og samme hva jeg gjør, og når jeg får utrykninger i løpet av døgnet. Trenger man egentlig å gjøre ting vanskeligere enn de er? Jobben er en utrolig stor del av dagliglivet, takket være pengene vi tjener på jobb er vi i stand til å leve et godt liv, et liv som kan fylles med innholdet vi ønsker. Og for min del gleder jeg meg til å gå på jobb, det gir livet mitt innhold og mening. Når jeg er glad, har jeg mer å gi, og slik vil det være den andre veien også... Så ja takk, jeg tar gjerne en sykepleier eller en annen turnusarbeidende flott kvinne :-)

Skjult ID med pseudonym Peter lø. 19 juli 2008 11:09

jeg konkluderer med at når noen sier:
* men det er greit det (menes det at de ikke er helt fornøyd men må godta det for slikt er det)
* jeg er ikke a4 (for det skal jo være negativt ladet), en går i forsvars posisjon (selv om en kanskje er enig) men en skal heve seg over det å med det prøver en å uttrykke at dersom en er a4 er det ikke bra. Selv om alle er a4 på noen områer og på noen områder er vi definitivt ikke det.