Alle innlegg Sukkerforum

Jente, Dame eller Kvinne

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Flux ma. 4 mars 2013 20:45

Jeg er en ... eh ... voksen mann, men jeg har lagt merke til at jeg faller lettest for de damene som er litt "jentete". Vanskelig å beskrive, men det er noe med at når de ligner på min mor eller min mors venninner, så blir det bare helt feil.

Alderen har egentlig ikke så mye å si. Det er mange damer på min alder og eldre som er spreke og har det "riktige" utseendet, og det er jenter i begynnelsen av 30 åra som er alt for damete. Det har kanskje like mye med klær, bilder, profiltekst også at man skjønner at dette er ei Dame med stor D, eller Kvinne med stor K, og ikke ei jente som er litt ung i sinnet og ikke tar seg selv for alvorlig.

Er det jeg som er rar, eller er det flere som har det på samme måten?

Skjult ID med pseudonym ky_niker ma. 4 mars 2013 20:52

Det heter jenteloven, Flux.

Men, unnskyld meg, men Kvinne med stor K er ikke akkurat det du vil ha for et langvarig forhold. Trust me, pal.

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 4 mars 2013 20:56

Jeg er jente og kvinne og dame alt etter dagensform og anledning.
Dame står for atittude, kvinne for feminitet og jente for lekenhet...så stort sett

Skjult ID med pseudonym Flux ma. 4 mars 2013 21:02

@sushi: Ja men du er jo helt perfekt, jeg tenkte mer på de vanlige dødelige her inne ;)

Men "spøk" til side, så er det jo sikkert noen av dere der ute, men sånn generelt så føler jeg at i så tilfelle så viser de fleste her inne stort sett bare en side av seg selv, og da vil jeg tror at det er den dominerende?

Skjult ID med pseudonym hmm ma. 4 mars 2013 21:03

Skjønner nøyaktig hva du mener, og har det på akkurat samme måten.
Det som da er synd, er at de eneste som besøker proflen min, er de som er "damete" og ikke de "jentete" som jeg synes er mest spennende.

Skjult ID med pseudonym Liss ma. 4 mars 2013 21:08

Jeg tenker akkurat det samme om menn :) Trenger at de er litt uhøytidelige og lekne, men når alle profilbildene er i dress tatt av fotograf i jobbsammenheng.... no thanks!

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 4 mars 2013 21:08

Jeg ville aldri sagt jeg er en jente på 40+ år...høres litt rart ut, selv om jeg er veldig jentete i hverdagen :)

Skjult ID med pseudonym Flux ma. 4 mars 2013 21:13

Ja, jeg er enig i det. Det er ikke så mange år siden at jeg snøftet hvis noen kalte meg mann, men nå blir det helt feil å kalle meg en gutt. Jeg har kanskje endelig blitt voksen? ;)

Det viktigste er at man har den egenskapen å være litt løssluppen og leken selv om man ikke er et barn lenger :)

Skjult ID med pseudonym hmm ma. 4 mars 2013 21:14

Trenger ikke å kalle deg jente, men hvordan du presenterer deg i profilteksten, og hva du legger vekt på der sier ganske mye om hva slags "type" du er. Så om du betegner deg som kvinne eller jente har ikke stort å si.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 4 mars 2013 21:30

Jeg skjønner ikke spørsmålet. ;-)

Skjult ID med pseudonym Flux ma. 4 mars 2013 21:35

@Tingeling: :P

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 mars 2013 21:36

Tror du blander kvinne og dame med kjerring jeg @flux:) For jeg kan ikke kalle meg jente, men finner meg ikke i at det er negativt;)

Skjult ID med pseudonym Flux ma. 4 mars 2013 21:42

@irene;) Nei, kjerring er noe helt annet i min verden. Ei kjerring er mest opptatt av å lage mat, strikke, stulle og dulle i heimen og gå på symøter og skravle, eller sitte å titte ut bak gardinen hva naboene holder på med.

Du trenger ikke å kalle deg ei jente, du trenger bare å være litt jentete :)

Skjult ID med pseudonym Snill ma. 4 mars 2013 21:45

Jeg er 40 og stolt av det, er mer liv i meg idag enn da jeg var 20.

Trygg, leken å full i faen :-)

Er gla eg e kvinne med stor K :-)

Skjult ID med pseudonym phø ma. 4 mars 2013 21:53

pfft!!!

Hvis du har 3 av det motsatte kjønn, så velger du en jente, en kvinne og en dame. Du kaller dem for mandag, onsdag og lørdag. Også er rulleringen klar!

Kjære bro`s... ikke gå i fellen og velg kun -en- for å dekke alle kvalitetene. Det er både stress, misforstått og mindre artig! Jeg har i hvertfall ikke lyst på en schizofren jente, eh nei, kvinne, eeh nei, dame!

:D

Skjult ID med pseudonym tt ma. 4 mars 2013 23:07

Alt til sin tid, og alt etter situasjonen. Som hannkjønn kan jeg være både gutt og mann. I transaksjonsanalyse (TA) snakkes det om "barn", "voksen" og "forelder". Og når en skal sjekke opp en dame, så anbefaler noen de tre fasene "vær gutt-aktig", "vær kameratslig, venn" og "vær mandig". Det er vel tilsvarende for damer?

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 4 mars 2013 23:41 Privat melding

For mine barn er jeg en gammel kjærring,.. og noen ganger bare mamma, . for mine venninner er jeg en av jentene, .. for de på jobben er jeg kanskje kvinne ... og for andre igjen dame:)) Vi har mange roller men alle er en del av den vi er:)) Hvordan vi oppfatter oss selv og hvordan andre oppfatter oss er jo avhengig av kontekst, og erfaringer....

Skjult ID med pseudonym lusa ti. 5 mars 2013 08:15

Neh! Hva er dette da? Jeg tenker det er flux som har rotet med begrepene. Jeg er jo yngre enn både sushi og irene, men vil ikke finne på å kalle meg jente av den grunn. 10-åringen til venninna mi er ei jente. Jeg er en kvinne. Går dere på jentejakt, karer, da er det noe som er feil! ;-)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 5 mars 2013 08:19

Mitt første svar er at jeg er kvinne, men kan føle meg som både dame og jente og barn - situasjonsavhengig!
Mitt andre svar er at jeg plutselig ikke forstår det åpenbare: Hva er en kvinne, en dame eller en jente? ;-)

Skjult ID med pseudonym Flux ti. 5 mars 2013 08:45

@lusa: Nei, akkurat, det er ikke alder som definerer om vi er jente, dame eller kvinne. Var ikke akkurat overrasket over at du kaller deg en kvinne ;)

Skjult ID med pseudonym lusa ti. 5 mars 2013 08:54

Jeh. Jeg skjønner jo at du snakker om et element av lekenhet eller ungdommelighet, men jeg tror uansett du opererer med forståelser av begrepene som mange kvinner (ja, for meg er alle som er forbi tenårene kvinner) ikke helt kjenner igjen. I tillegg fyller du dem med ulik grad av noe positivt/negativt, jeg ser ikke poenget med det - dette er tross alt i utgangspunktet ganske nøytrale betegnelser.

Skjult ID med pseudonym mann ti. 5 mars 2013 09:21

Kvinner vil ha Menn, og gutta har ikke "lov" til å være gutter etter de passerte 20 - 21 eller så. Da er de bare umodne og lite tiltrekkende. Men jentene selv forbeholder seg selv retten til å være både kvinner, Kvinner, jenter og damer. Hmmm...

The Boy Must Die.

Den gode siden av dette er jo at vi menn stadig får mer av de egenskapene som gjør oss tiltrekkende i kvinners øyne etterhvert som vi blir eldre da. i det minste de fleste av oss, og i det minste en god stund (på ett eller annet tidspunkt, som sikkert varierer fra mann til mann, klarer selvsagt ikke personlighet, modenhet og styrke å veie opp for et utseende i fritt fall for oss heller, når det kommer til attraktivitet). Og det er jo bra. Vi modnes som regel seint, i det minste senere enn kvinner, men vi har på den annen side desto lengre holdbarhet :P

Skjult ID med pseudonym phø ti. 5 mars 2013 09:55

Jeg tror egentlig at kvinner vil ha en kombinasjon av en gutt og mann. Mann fordi de ønsker en som kan være moden og gutt fordi da har de noe å jobbe med... en de kan forme litt "bedre". :P