Alle innlegg Sukkerforum

Feil hudfarge, er det noe som heter det

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Oslo) to. 7 mars 2013 22:51 Privat melding

Noen tips om en som utenpå er litt annerledes, men inni ganske lik..
Tar imot råd om hvordan man skal gå frem for å oppnå kontakt...

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 7 mars 2013 22:56

feil i forhold til kem? ingen hudfarge er feil da:) er berre at din er anleis enn min..

Skjult ID med pseudonym søker to. 7 mars 2013 22:56

Noen blir avvist på grunn av hårfarge, noen på grunn av hudfarge, noen på grunn av høyde, noen på grunn av alder, noen fordi magen er for stor. Vi er alle på en eller annen måte annerledes. Det er bare til å ta kontakt med de du liker, før eller siden finner du en som ønsker seg akkurat deg.

Skjult ID med pseudonym Z to. 7 mars 2013 22:59

Vet du hva? Jeg synes ikke det er noe som heter det, jeg.
Og de som mener det, synes jeg er ganske krise.
Men det er meg.

Tror du bare må være deg selv som alle oss andre, by på deg selv og håpe det beste :-)

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 to. 7 mars 2013 23:10

Håper og tror det ikke er for hudfargen din. Kanskje du kan gå gjennom profilen din og se om du kan endre på noe i teksten. Har en adoptivgutt som er mørk i huden, men har ikke merket annerledes holdning til ham på grunn av den. Men så er jo han bare barnet enda da.

(mann 37 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 01:44 Privat melding

Føler nesten jeg må kommentere her :P

Først og fremst så er det nok en liten forskjell å være uetnisk norsk. Men den trenger ikke å være stor.

Jeg må ærlig si at jeg føler jeg må ha et "forsvar", og jeg har brukt mange forskjellige taktikker. Det må understrekes at jeg er stolt over hvor jeg kommer fra og jeg har ingen problemer med det.

men... jeg dekker meg bak mye humor. Siden jeg er adoptert sier jeg ofte at jeg ikke er adoptert, men headhuntet til Norge... får endel til å le :P

Også fikk jeg mange uskyldige men undrende spørsmål fra barn i barneskolen. De lurte ofte på hvorfor jeg har så rare øyner. Jeg prøvde å forklare med at jeg er født sånn og tenkte det var et godt svar. Funket ikke! Så jeg begynte å dikte. Forklarte dem at hvis jeg syklet fort nedover en bakke så får vi vind i øynene, og noen ganger kan det faktisk hende at vi får et insekt i øyet også... også pekte jeg på øynene mine og sa at det skjer nesten aldri med meg. :P Men da ville jo alle barna ha slike praktiske øyner som meg da :P

Selv om jeg følte meg måtte ha "forsvaret" mitt, så vil jeg vise det med stolthet. :D

PS. Har ofte brukt betegnelsen eksotisk på meg også, på en humoristisk måte!

Skjult ID med pseudonym habahaba fr. 8 mars 2013 08:37

Tror du bare må respektere at ikke alle tenner på folk som ser ut på et visst sett, om det så er mørk hudfarge, at de er for lave, at de har rødt hår, etc.... det er mye som gjør folk forskjellig uttad, og noen liker bare ikke enkelte ting...akkurat som noen ikke liker brokkoli eller konsistensen av tomat. Du får ikke gjort noe med det, bare vik unna og prøv deg frem til noen faktisk liker det.

Jeg er ikke rassistisk men jeg kunne aldri tenkt meg en mørkhudet dame eller dame med rødt hår, folk får reagere som de selv vil på det, det er mitt eget valg.

(mann 35 år fra Akershus) fr. 8 mars 2013 08:47 Privat melding

@bigone Det var en tråd her, hvor haugevis av damer skrek ut om utendlanske menn.. De digger det, men du må bare finne de.. :)

Skjult ID fr. 8 mars 2013 11:11

Feil hudfarge..... det finner du kun hos rosabloggerne som fremstår orange :)

MEN, om du selv opplever deg som feil, så må du jobbe med deg. Ikke andre. For du er akkurat så riktig som du skal være :)

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 8 mars 2013 11:53

@Bigone3 - Jeg tror at mange nordmenn vil prøve å bagatellisere det du opplever, og kanskje til og med klandre deg for å være overfølsom og paranoid. Jeg har bodd 18 år i utlandet (Canada, USA, UK og Iran, og skal kanskje snart flytte til Abu Dhabi i 2-3 år) og jeg skjemmes av og til over nordmenns ugrunnede selvgodhet overfor andre kulturer og folkeslag. Jeg kom til Norge, fra Canada, som 8-åring da Norge fremdeles var et av de fattigste landene i Vest-Europa og jeg har sett hvordan den norske selvgodheten har eksplodert etter at vi fant olje i '67, og etter at pengene begynte å flomme over landet. Jeg har jobbet i "oljå" i over 30 år; jeg har vært med på det eventyret helt fra starten. Jeg sitter med en flau følelse av at vi, som etniske nordmenn, slår oss selv på brystet og tror at grunnen til at vi i dag er så rike er fordi vi er så mye bedre enn alle andre. (Forventer en tsunami av protester nå!)
Men når det er sagt, så tror jeg også at de som bagatelliserer har litt rett. Det er ikke *hudfargen* som er "problemet". Jeg tror det er redselen for en "fremmed kultur" som ligger bak. Men på meg synes du å være like "norsk" som alle oss andre; du er kanskje født og oppvokst her for alt jeg vet. Så mitt råd til deg måtte være å ikke være så opptatt av hudfargen - den er egentlig irrelevant, tror jeg. Jeg tror at ditt problem, og dessverre alle andre i din situasjon, er at du til stadighet må "bevise" at du er en av "oss", i kulturell forstand - på grunn av hudfargen. Og jeg forstår at det må være fryktelig slitsomt! Jeg er redd for at det kan ta en generasjon eller to til før nordmenn blir helt åpne i reell forstand - ikke bare i ord - for andre kulturer. Inntil det skjer, så tror jeg at du må bare se på deg selv som en av pionerene som klarte å åpne øynene på oss blåøyde, og være stolt over det. :)
Jeg, på min side, vil prøve å hjelpe ved å bruke anledninger som dette til å si hva jeg mener. Det er noe jeg har gjort i mange mange år nå, og har fått veldig mange gode og tillitsfulle venner og kolleger fra alle verdens kontinenter.
Lykke til videre.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 8 mars 2013 14:59

* APPLAUS *

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 8 mars 2013 16:47

Det måtte komme fra deg, @Z! :))

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 8 mars 2013 17:38

applauderer med Z:)

Og jeg innrømmer glatt at nettopp denne "anderledesheten" i fremtoning desverre gjør meg mer skeptisk enn enn jeg er ellers til menn (hvite norske menn) Men jeg er iallefall klar over det og vet det handler om fremmedfrykt og jeg tenker at vi er ikke i mål før dette er noe vi kan snakke om like lett som været. Vi er flinke på å være politisk korrekt..iallefall i tale. Tanker og opplevelser er desverre ikke helt i likevekt med det vi tror vi mener.

Så jeg ser at TS har en ekstra utfordring, selv om det ikke burde være slik. Du får bare forsøke som alle andre med å være deg selv, du kan jo ikke være noen andre uansett:)

Skjult ID med pseudonym Flux fr. 8 mars 2013 17:49

Men det er klart når man har en omtrent tom profil hvor du presterer så si at du er litt kresen og så klager på damene her inne, så er det vel heller det som er problemet, enn hudfarven vil jeg tro :)

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 8 mars 2013 17:51

Synes profilen er fin jeg:)@flux..Kresen er vi vel alle? jeg håper da det i det minste..om man er desperat tar men vel noe som duger..men det er ikke holdbart i lengden vettu;)

(mann 43 år fra Oslo) fr. 8 mars 2013 21:52 Privat melding

Hei hei, alle sammen..
Tusen takk for alle innspill, tar de med meg.. Her var det mye matnyttig...
Takk igjen

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 9 mars 2013 01:07

@irene;)
Kudos for at du tør konfrontere dine egne fordommer (i mangel av et bedre ord) så ærlig og direkte. Det står det respekt av, synes jeg. Mange av oss burde lære av deg og følge ditt eksempel; da ville vi "komme i mål" på rekordtid. Som du selv antyder er fremmedfrykten noe som vår rasjonelle side må prøve å overvinne. Vi vet at mange irrasjonelle fobier og redsler (for edderkopper, heiser, åpne rom, etc) kan kureres på forbausende kort tid hvis vi legger hjertene våre i det. På samme måte kan sikkert fremmedfrykt kureres. Første steg er å innse, innrømme overfor seg selv og akseptere at vi har et problem. Det har du gjort. Bravo, @irene;)!

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 9 mars 2013 23:44

Jeg syns ikke det er noe som heter feil hudfarge. Samtidig ser jeg den som flere nevner her at du hele tiden må "bevise" at du "er som oss". Har alltid hatt venner med mange forskjellige hudfarger jeg, så har sett det at de føler veldig på det der. Å bevise at de er like norske som "oss". Om de så er adoptert eller født i norge..Ganske kjipern i grunn :/ Ser at det ikke er enkelt. Samtidig så har jeg alltid møtt skepsis fra min egen familie ovenfor mine venner som ikke alle har vært like blonde og blåøyde som "oss": Ja og enda mere fra de jeg har deitet/ vært sammen med etc. Til og med fra venner på min egen alder. Så vi "norske" jenter som kansje syns en "eksotisk" mann ( som kimkom sier) vil og få en god del utfordringer ved å velge å være i et forhold med en mann med litt annen hudfarge. Derfor så velger jeg ofte bevist å styre unna det, selv om det faktisk er det jeg tiltrekkes mest :P :) :S Bare fordi jeg selv skal slippe å hele tiden måtte forsvare mannen jeg er glad i og vårt forhold :/