Alle innlegg Sukkerforum

Et liv uten barn?

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 18:12 Privat melding

Hei du der! Kunne du tenkt deg et liv uten barn?

Jeg har fått inntrykk på at de fleste ikke kunne tenke seg det. Det er jo naturen, den biologiske klokken, vårt mål på jorden, 'd vaaaakreste så fins', guds gave osv. så jeg har selvsagt full forståelse for det.

Men jeg har også fått inntrykk på at det muligvis finnes håp for oss andre "forferdelige mennesker" som ikke kunne tenke seg et liv MED barn. Er vi blitt en voksende gruppe? Blir det sakte men sikkert "in" eller bare mer og mer godtatt pga det stadig mer omtalte overbefolkningstemaet?

Opplys meg gjerne :)

PS: Det kan fort bli et sårt/tabu tema så vær så snill, ingen drittslenging, dømmende, bastante påstander, personangrep og lignende. Takk.

Skjult ID med pseudonym Flux fr. 8 mars 2013 18:16

Jeg har to døtre jeg er veldig glad i, men hvis jeg hadde vært ung i dag, så hadde jeg valgt å ikke ha barn.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 8 mars 2013 18:20

hmm vanskelig tema..men jeg har barn og kan selvsagt ikke forestille meg bytte:) Før ville jeg IKKE ha barn, til ganske sent, så jeg har vel vært på begge sider. Men selv om jeg mener man ikke vet hva man går glipp av, så gjør man jo ikke det og derfor er det vel ikke noe man trenger savne?
Og det er jo flott på denne overbefolkede planeten at enkelte velger å avstå fra sine biologiske "krav":)

men selvsagt synd når kjekke menn ikke ønsker treffe de som har barn, heldigvis er TS pittelitt for ung og kjekk for meg så jeg bryr meg ikke så dypt;)

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 8 mars 2013 18:24

Vel. Jeg tror at jeg vil ha barn på et tidspunkt, men ikke nå. Per i dag har jeg et svare strev med bare å holde liv i den ekstra hardføre grønnplanten min, og jeg har ikke tid til noe annet. Får vel bare se hva det blir til. Tross alt, årene går enten jeg vil eller ikke. Et fiks ferdig kjøpebarn er selvsagt en mulighet :P

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 18:25 Privat melding

@Flux
Litt tøft å stå og si det du sier. Det krever sikkert en del å være ærlig på denne måten i din situasjon, så det skal du ha kreditt for!

@irene
Haha! Ta... takk? :D

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 fr. 8 mars 2013 18:30

Jeg har mer eller mindre slått fra meg tanken på å ha barn. Eller det vil si, egne barn. Jeg har innsett at de fleste på min alder har en eller 2 krabater fra før. Og jeg vil ikke velge vekk ei jente pga unger.
Min x kunne mest sannsynlig ikke få barn, og visst vi hadde hatt veldig lyst på, så hadde vi nok bare kjøpt et på ebay.com, men det ble det ikke noe av.
Får se hva fremtiden bringer, det er ikke noe mål i livet mitt å føre etternavnet videre.

Skjult ID fr. 8 mars 2013 18:32

Har 2 barn som jeg forguder, men hadde jeg vist at jeg skulle sitte som singel alene mamma.
Ja da tror jeg at jeg hadde tenkt litt annerledes , med tanke på det og få barn.
Ikke en drømme situasjon for noen barn dette her!!!
Å irene! Eg prøvde meg på TS, men nei han står på sitt :o) snufs snufs

(kvinne 34 år fra Buskerud) fr. 8 mars 2013 18:37 Privat melding

Jeg kjenner ingen morsinstinkt og jeg kjenner ingen biologisk klokke. Jeg har også inntrykk av at det er en smuuule mer akseptert nå enn før, men jeg treffer alikevel stadig vekk "bare vent og se...", "når du blir eldre...". Jeg vet ikke hvor gammel jeg skal bli før ønsket kommer, og personlig er jeg rimelig overbevist om at det ønsket ikke dukker opp. Samtidig skal jeg utelukke tanken fullstendig, for det kan jo hende at jeg ikke føler noe behov eller ønske om barn fordi jeg aldri har truffet noen jeg vil ha barn med. Jeg tenker også for mye, og tenker mye på hva man bør ha i orden før man får barn, og feiler litt der. Jeg tenker også på hvordan jeg ser for meg framtiden til eventuelle barn, og tenker at det garantert ikke er bra nok. Jeg liker ikke utviklingen på ulike ting. Samtidig kjenner jeg det bobler i blodet når jeg hører kommentarer som "men hvem skal ta vare på deg når du blir gammel?"..DET blir iallefall ikke unger som ikke ba om oppgaven.

Jeg vet at det er en utfordring for meg i et forhold med noen, da de fleste får barn og når man ser alle rundt seg får barn, så blir det ofte et ønske for "min" også. Jeg flyttet fra en samboer over 5 år nettopp av den grunn, og jeg ønsker ikke gjøre det igjen, derfor tar jeg opp tema rimelig fort for å unngå å kaste bort noens tid.

Det som plager meg mest er den forsvinnende lille forståelsen for menneskers personlige valg. Spesielt det at de tror at man mangler empati, omsorg og kjærlighet bare fordi man ikke ønsker å avle selv. Dermed blir de menn som allerede har barn, som er aktuelle for meg også, mer usikker på om det er aktuelt for dem å treffe meg. Det er synd, for jeg tar gjerne bonusbarn.

(kvinne 34 år fra Buskerud) fr. 8 mars 2013 18:38 Privat melding

Det skal nevnes at mitt ønske om ikke å ha barn ikke har noe som helst med noe selvrealiseringfjas eller karrierejag å gjøre.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 18:42 Privat melding

Enig, -Bene-. Jeg hører av og til at det er egoistisk å ikke få barn. Den skjønner jeg ikke helt... og jeg tenker ofte at det er motsatt.

Men som sagt vil jeg ikke gå inn i en idédebatt om tankeganger rundt det å få barn. Det finnes forskjellige meninger og ønsker her omkring, og det er helt i orden. Man kan ikke helt debattere noe slik.

Skjult ID med pseudonym Flux fr. 8 mars 2013 18:59

Enig med Xeno, det er mer egoistisk å få barn, enn å ikke få barn.

I våre dager er det jo også blitt slik at når endel damer har kommet til en viss alder og ikke klart å finne mannen til deres barn, så drar de til Danmark og bruker prøverørsmetoden. Det er toppen av egoisme i min verden.

(kvinne 34 år fra Buskerud) fr. 8 mars 2013 19:07 Privat melding

Er ikke fremmed for tanken, Aqua. Innser at det KAN være en bivirkning..får heller fortsette å holde seg unna menn ;)

Enig med Flux - Jeg er ikke religiøs what so ever, men jeg er litt av den gamle skolen slikt sett. Å trikse med naturen blir litt feil for min del, får man ikke barn naturlig får man vurdere å adoptere istedet.

Skjult ID med pseudonym exquziteyz fr. 8 mars 2013 19:09

Alle tar forskjellige valg, det finnes flere som ønsker ikke barn. Det er mange grunner for at jeg ikke vil ha barn ennå. Den viktigste er at jeg er ikke helt sikker hvis jeg vil har barn. Hvis jeg finner mitt livs kjærlighet, og han vil ikke har barn, da velger jeg han. Det går begge veier for meg.

Skjult ID med pseudonym humor123 fr. 8 mars 2013 19:11

Hadde heller ikke mye til biologisk klokke og ønsket ikke barn leeenge. Det begynner å komme mer og mer ett ønske om barn. Men anser begge valg som like gode.

Enig med Xeno, det å bare bruke prøverør fordi man ikke gidder en mann virker noe egoistisk ja. Barn har nok best av både en mor og far ( sett bort fra diverse mer eller mindre gode foreldre da :P )

Skjult ID med pseudonym malin fr. 8 mars 2013 19:20

Mye mer sosialt akseptert i dag og ikke ønske seg barn. Blir mer og mer sikker på at jeg ikke har noe ønske om å få barn. Barn er kjekke å "låne":)

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 8 mars 2013 19:21

@flipper..tror planeten takler den biten...vi blir da ikke akkurat færre..Her i norge mener du kanskje?

Skjult ID med pseudonym Flora fr. 8 mars 2013 19:31

Jeg var tidlig i 20 årene ganske klar over at meninga med livet for meg var å få barn, og har vært så heldig å få det også. Selv om jeg har en meningsfull jobb (høy utdannelse) og gode venner, fritidsinteresser osv, så vet jeg at JEG hadde følt at jeg manglet noe om jeg ikke hadde fått barn. Tror det har sammenheng med at jeg har hatt en veldig fin barndom, og ønsket om å "gi det videre". Men jeg er selvsagt klar over at barna gir meg minst like mye som jeg gir dem - så de som vil kan jo se på det som egoisme...Nå var barna ganske store da jeg ble "alenemamma", så det var heller ikke noe pes.

Når det er sagt så er noen av mine nærmeste venner/venninner singel og uten barn, så jeg er klar over at selv knakende fine og omsorgsfulle personer kan være barnløse (av ulike årsker).

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 19:34 Privat melding

@Flipper85
Rent informasjonsmessig: om alle nordmenn slutter å lage barn er det fortsatt altfor mange folk på jordkloden ;)

Skjult ID med pseudonym ine fr. 8 mars 2013 19:41

Livet er for meg komplett og flott uten barn- et bevisst valg. Kall det gjerne egoistisk, men jeg ser absolutt fordelene ved å være barnløs:)

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 19:44 Privat melding

Hadde det bare vært mulig her inne å kjøre et søk på de som -ikke- ønsker seg barn... Hører dere meg, Sukkerguder?

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 8 mars 2013 19:46

Xeno, kan du ikke gå for -Bene- med det samme? Dere er jo som skapt for hverandre! Makan ass..

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 19:48 Privat melding

Haha, vi "kjenner" hverandre litt fra før. Jeg tror ikke at noen av oss ser det for seg.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 8 mars 2013 19:49

Ts burde fire litt, bonusbarn kan være fortryllende små mennesker;)

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 8 mars 2013 19:51

Ah.. Det burde jeg skjønt. Inside/Finn-vankere! "Where everybody knows your name..." ;P

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 19:54 Privat melding

"bonusbarn" høres feil ut i mine ører ;)

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 fr. 8 mars 2013 19:56

@iKommode1: Jeg visste fra før at du er en fornuftig mann. I denne tråden beviser du det ut fra mitt standpunkt iallefall.

La folk få ta sine egne valg. Ikke prøv å rettferdiggjøre disse valgene ved å prøve å gjøre andres valg til å ikke være like gode. Jeg var i den situasjon at jeg var ufrivillig barnløs. Valgte å få fosterbarn og adoptivbarn. Jeg elsker barna over alt på jord selv om de ikke er biologiske. Dette var mitt valg og det var riktig for meg. Jeg er ansvarlig for mitt liv og mine valg. Det samme gjelder de som velger å ikke få barn. De er ansvarlige for sine liv og sine valg, og må selvfølgelig få lov å velge det de mener er riktig for dem.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 8 mars 2013 23:39 Privat melding

Enig. Og som sagt allerede flere ganger er det ikke hensikten her om å krangle mellom de som vi ha barn og de andre.

Jeg lurer dog på om det er mange som ikke svarer fullstendig ærlig på barnespørsmålet i matchtreet rett og slett fordi det føles som man "bør bare" svare ja på det selv om lysten ikke er helt der. Jeg vet at slike finnes, jeg vet bare ikke hvor stor andel.

Skjult ID lø. 9 mars 2013 00:52

Hadde aldri ønsket at mine barn skulle vært en del av deg TS, du ser noe hard og rar ut..

Skjult ID med pseudonym Baum lø. 9 mars 2013 00:57

Vell, vanskelig å tenke over naturen på en måte. Men hadde ikke gjort noe om flertallet på jorden hadde tenkt litt mer nøye på dette. Før jorden finner ut at det er på tide med en antibiotikakur.

Skjult ID med pseudonym NisseNøff lø. 9 mars 2013 03:03

Tror storken må ha svelget min biologiske klokke, for jeg har aldri følt behovet for å få egne barn eller å være reservepappa. "Bare vent" sier dem. "det er ikke så fælt når du først har fått et". Javel, men hvorfor ta sjansen om man ikke har lyst på? Små barn kan være morsomme de, sålenge de kan leveres tilbake.

På matchtreet har jeg svart 110% ærlig, på "Ønsker barn" og "Når barn".

Skjult ID lø. 9 mars 2013 03:22

Synes nå ikke 110 er SÅ høyt %tall. Jeg kan telle til mye mer.

Skjult ID med pseudonym Pusur lø. 9 mars 2013 05:54

Teit. Pro zent betyr av hundre. Det går ikke over 100.

Skjult ID lø. 9 mars 2013 06:00

Tror Puzur er ganske dum selv.

Skjult ID med pseudonym Klementin lø. 9 mars 2013 08:29

Jeg ønsker meg bar, men har rødt blad når det gjelder barn på utrolig mange menn, så fet er ikke så lett å finne en som vil ha barn. Virker også som mange vil være i et forhold i 5 års tid først, og da synes jeg det begynner å blir for sent, spesielt til å få mer enn ett. Har tenkt mye på kunstig befruktning også. Jeg tror ikke man må ha 2 foreldre for å ha et rikt og lykkelig liv.

Skjult ID med pseudonym yyy lø. 9 mars 2013 09:31

Det som jeg er lei av å høre er at det ikke er mine egne barn, derfor kan jeg ikke uttale meg om det å få barn. Jeg har vært med å oppdra to barn, fra 6 mnd. stadiet opp til 17 år. Min eks. var også veldig på det at vi skulle ha vårt eget barn. Noe jeg ikke syntes noe om, fordi vi hadde jo to fra før ( ikke mine biologiske) jeg har idag som krav at jeg ikke vil ha barn, hverken egne eller andres.
Jeg føler at jeg har gjort det som forventes av meg som far i dagens samfunn.

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 9 mars 2013 11:23 Privat melding

"Kjenner" hverandre litt fra før? Øh, noe pinlig, men nå trenger jeg åpenbart en oppdatering?

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 9 mars 2013 11:44 Privat melding

Kanskje det :)

Skjult ID med pseudonym Lotus lø. 9 mars 2013 12:07

Ser også for meg et liv uten barn. Har aldri hatt noe ønske om å få barn, og har fortsatt ikke det.
Som kvinne har jeg mang en gang "fått beskjed" om å skynde meg, den biologiske klokka går. Det merkelige er at andre "kjenner" denne klokka bedre enn meg;)
Men må si at "bonusbarn" har jeg ingenting imot, ønsker bare ikke egne barn.

Skjult ID med pseudonym motkveld lø. 9 mars 2013 12:36

>jeg har barn og kan selvsagt ikke forestille meg bytte

det er jo både forstålig og en ærlig sak at du har det slik, men det er jo ikke noe *selvsagt* i det. Jeg kjenner flere mødre som jevnlig utbryter "aldri få deg barn" ifm ulike videverdigheter eller snakker om at nå er det bare så og så mange år til de er ute av redet. Flux sin posting er vel også et eksempel på at det ikke er noe *selvsagt*.

> Det er jo naturen

Naturen er vel strengt talt ikke noe godt argument for eller mot noe som helst. Det er jo mye mer naturlig å bo ute i skogen og dyrke jorda, enn å bo i byen og jobbe på kontor uten at det er noe argument hverken for eller mot bylivet...

>avstå fra sine biologiske "krav"

du verden...

>Samtidig kjenner jeg det bobler i blodet når jeg hører kommentarer som "men hvem skal ta vare på deg når du blir gammel?"..DET blir iallefall ikke unger som ikke ba om oppgaven

Jeg synes da dette er litt mer nyansert. Når ektefelle eller barn står frem i nyhetene og klager på at offentlige sykehjem ikke har nok tid til deres pårørende, så lyder det unektelig litt hult....

Skjult ID med pseudonym Jackie34 lø. 9 mars 2013 18:30

Har alltid ønsket barn, men tenker mer og mer om jeg vil sette barn til denne gale verden...hmm

(mann 42 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 07:48 Privat melding

@Picard
Som du forsiktig hinter til er det ikke å stikke under stol at et forhold der begge ikke er 100% sikre på at de ønsker seg barn har veldig store sjanser for å sprekke. Jeg har mange konkrete eksempler rundt meg å støtte meg på. Og da frister det enda mindre å 'prøve' om det betyr slutten med en kommende samboer, og barn med foreldre som har skilt lag.

No offense, selvsagt :)