Alle innlegg Sukkerforum

Jobbe borte...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hm lø. 9 mars 2013 20:51

Jeg driver å undersøker muligheten for å få jobb offshore,, der er det ofte en jobb turnus som 2 uker på jobb og 4 uker hjemme..
Hva tenker den feminine siden av forumet om det, i forhold til en fremtidig partner ??

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 9 mars 2013 20:52 Privat melding

Synes det er helt topp. Masse kvalitetstid når du er hjemme og masse fred og få når du er ute :P Sikkert rimelig umulius når man snakker om unger da, men pyttpytt.

Skjult ID lø. 9 mars 2013 20:53

Personlig synes jeg det er få fordeler med å ha en mann i slik offshore turnus, bra lønn er positivt, er man lei av typen så er det jo ok å ha han borte en stund, og er man nyforelsket så varer kanskje forelskelsen litt lenger fordi man ikke får helt taket på "hverdager". MEn kun spekulasjoner. Noe som ikke er spekulasjon er at offshore arbeidere er blant yrkesgruppen med høyest skilsmissefrekvens......

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 9 mars 2013 20:56

Det utgår for meg.

Faktisk så jobber jeg ganske effektivt med å blokkere offshorefolk :)

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 20:57

JA TAKK!:) ser ingen downsides ved det, foruten at man er misunnelig på sin partners mengde av fritid...

(kvinne 52 år fra Vestfold) lø. 9 mars 2013 20:58 Privat melding

Det gjør da ikke noe om du jobber i turnus offshore. Det krever bare at den du er sammen med er selvstendig og klarer seg uten deg når du er borte. Kan jo være bra for et forhold å være litt fra hverandre...

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 lø. 9 mars 2013 20:59

Jeg hadde helst foretrukket at partneren jobbet i Asia eller noe, hadde jeg sluppet og hatt noe med hun å gjøre ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:03

Jeg er så glad i alenetid at jeg vet ikke om jeg trenger en mann overhode...haha eh jo det gjør jeg...hmmm

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 9 mars 2013 21:06 Privat melding

haha, irene:) det hadde faktisk ikke vært så dumt med en kar som "stakk innom" en ukes tid i måneden.

Skjult ID med pseudonym sirene lø. 9 mars 2013 21:06

Har absolutt ingen motforestillinger sålenge mannen selv har det bra med å jobbe slik :-)

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:08

hehe ja stikke innom, hva mer trenger man;) nå er de jo mer hjemme enn ute, men uansett en fin fin ting:)

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 9 mars 2013 21:09 Privat melding

Får skaffe seg en ekstrajobb da vøtt.

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:10

glimrende plan:))

Skjult ID med pseudonym Tilia lø. 9 mars 2013 21:10

Ikke overbegeistret for hverken "turnus-forhold" eller folk som jobber innen oljesektoren... :/ - men det er jo sikkert finfint for folk som liker denslags, og setter pris på myyye alenetid - samt hvis man får barn; å stå mer eller mindre alene om den daglige omsorgen/hverdagsstyret.

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:13

Jeg har faktisk en enklere hverdag nå som alenemor enn jeg hadde som saboer med barnefaren... så akkurat den biten er ikke noe sette lit til..

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:13

samboer mente jeg, ble mistenkelig likt sabotør hehe

Skjult ID med pseudonym humor123 lø. 9 mars 2013 21:16

Du er sikkert en av disse "my way or the highway"-damene @irene :p

Sabotør faktisk! Han setter sikker pris på den betegnelsen haha

Så greit at hun bare hadde vært innom en gang i blandt da, og tjent bra med penger. Mye tid til shopping og egentid! Fantastisk :p

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:27

jeg blir nok ofte feiltolket ja mr humor;) Jeg vil ha en mann som ser det ideelle med our way;) Men ja, mange skadeskutte menn som tror de er klok av skade og skal sette veto med det samme;) Shopping er ikke helt meg..men du leste visst ikke profilen min når du var innom;)

Min erfaring viser at mange menn sier de ikke vil ha en dame som styrer og bestemmer, men likevel havner de i samme fellen gang på gang hehe. Og når jeg sier our way, så mener jeg begge får det som de vil og trenger, det burde ikke være så vanskelig om begge parter er oppegående nok til legge til rette for det:) Oftest blir menn usikre og føler seg forsømt når de merker jeg ikke er som deres xer, disse damene som du beskriver "my way or the highway damene" Og nettopp derfor tror jeg menn tross deres klaging over styrende kvinnfolk eeeegentlig innerst inne ønsker det..Og disse er ikke for meg;) Så ja takk til en skikkelig mann, en selvstendig en, gjerne en offshoremann!

Skulle gjerne hatt en slik offshoredame selv du ?:)

(kvinne 35 år fra Rogaland) lø. 9 mars 2013 21:32 Privat melding

Har aldri vært sammen med en offshorearbeider, men har vært offshore selv. Min erfaring var at det bare var bra for forholdet med litt avstand pga jobb. Var jo nyforelska hver gang jeg kom hjem :)

i min bok er det derfor et +

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 9 mars 2013 21:34

Jeg har jobbet offshore i mange år. Anbefales ikke.

(kvinne 36 år fra Oslo) lø. 9 mars 2013 21:37 Privat melding

Jeg vil gjerne reise offshore selv, så om mannen også gjør det er det jo bare fint

Skjult ID med pseudonym humor123 lø. 9 mars 2013 21:39

Absolutt!! Offshore er tingen! ;)

Jeg leste nok, men teflonhjerne er ikke bra vettu ;) Flink til å lese feil jeg altså! Det er som regel med vilje da, det må sies :p Aha ser den nå ja :p måtte lese en gang til hehe

Var ingen som klaga her altså :) Blir heller litt småsur når noen absolutt skal fortelle meg hvordan ting må løses på deres vis, som jo er det eneste rette, og det ikke er mulig å gjøre det på noe annet vis ;) Liker å finne ut hvordan jeg kan gjøre ting på min måte, og resultatet blir som regel akkurat det samme altså :)

Har nok med en mor, trenger nok ikke en til altså ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:39

kvinner ønsker det, menn ikke...hmm mulig menn er de mest hjemmekjære likevel;)

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:42

hehe bra @humor, men mange har visst fortsatt behov for en mamme men sparker litt fra seg pga ubehaget over å innse (el benekte) det selv;)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 9 mars 2013 21:42 Privat melding

Dersom jeg først finner meg en mann så ønsker jeg ikke å sove to uker helt alene....snufs....
Vil ha en armkrok å sovne på helst hver kveld :)

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 9 mars 2013 21:43 Privat melding

Får håpe han ikke svetter mye da..høhø.

Ref alle som absolutt vil ha armkorker :) Jeg tar heller min del av senga aleine.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 9 mars 2013 21:44

Nei nei nei, jeg ønsker det IKKE. Jeg skal søren ikke være stuck hjemme alene med støvsugeren og potensielle snørrunger 14dgr i slengen. Og SÅ skal plutselig fyren komme hjem og klenge som en annen hund? Evt stikke på ferie slik at jeg blir misunnelig. Nei, det utgår. Makan..

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 9 mars 2013 21:46

husker min x klaget over min måte vaske gulver på, han demostrerte i vei hehe, tok ham nesten en time med 2 gulv og det ble med den ene gangen. Men joda var kanskje renere..mine fem min 3 ganger i uka var det vi levde m;) hahaha egentlig burde menn vaske gulv osv, for dere er i det minste mer grundig når dere setter i gang.. men nå var det ikke husarbeid vi snakket om nei.. heldigvis

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 9 mars 2013 21:51

Etter at 123 kolleger ble drept i Alexander Kielland ulykken (og mange andre som var vitner til det hele ble helt ødelagt psykisk og har vært arbeidsuføre siden), 3 kolleger ble drept da redningskapselen de var i falt 30 meter under Ekofisk Alpha ulykken, 12 kolleger ble drept i et helikopter-krasj da hovedrotoren falt av in flight i 1982 (en av dem hadde med post til meg - som jeg aldri fikk selvfølgelig), en kranfører (svigersønn til husverten min på den tiden) ble drept da kranen hans ble rykket rett av pedestalen og landet på havbunnen, og en kamerat (som bodde tre hus opp fra meg) som ble kuttet i to av en 8000 psi vannstråle, og... Det er mye dere har glemt. Det kan være farlig der ute.

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 9 mars 2013 21:54 Privat melding

Jeg hadde også en kompis som gikk bort i en helikoperulykke ved Stord for endel år siden. Han skrøt veldig av offshore-livet, så jeg velger å tro det :)

Skjult ID med pseudonym dr.dude lø. 9 mars 2013 21:56

Oljå er ikke ufarlig, men det er faktisk farligere å være bonde, statistisk sett.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 9 mars 2013 22:04

@dr.dude - Det kan sikkert stemme. Jeg vil bare si til de unge her at det ikke er verdt pengene. Mitt råd er få dere heller en godt betalt jobb på land, i "oljå" om dere må. Det er et skrikende behov etter ingeniører, geologer, etc. på land.

Skjult ID med pseudonym dama lø. 9 mars 2013 22:12

Jeg sier ja takk til en offshore mann:)
Min far er det og har vært lykkelig gift med min mor i 50 år nå. De takker faktisk offshore livet for at de har vært lykkelig gift denne tiden. Får tid til å kose seg ekstra når han er hjemme og får tid til å savne hverandre når han er vekke.

Skjult ID med pseudonym Hm lø. 9 mars 2013 22:19

Jeg, har unger 50-50, og spesielt nå da jeg er singel synes jeg det blir en travel hverdag. Føler det blir lite kvalitetstid med ungene. Så jeg tenkte i mitt tilfelle, at det ville vært en god situasjon. For når jeg var hjemme ville jeg hatt masse tid og overskudd til barna og deres aktiviteter,og tatt vare på hus/hytte og eiendom. Slik det er i dag føler jeg det bare er et kaos, har ingen "besteforeldre" eller andre nære til å bistå på min side. Og når min tidligere X vil være villig til å dele ungene innenfor disse premissene, så høres det så fordelaktig ut i mine ører. Men det er ikke så lett å få innpass der ute heller har jeg forstått.

Men når det gjelder sikkerhet, så trodde jeg den var i fullt fokus der ute. Snakket med en sykepleier som har jobbet der ute i mange år, og hun følte at hun ikke kunne være på noen sikrere plass...
Har ikke lyst til å gå på akkord med livet for å få slike betingelser , så jeg har ikke tenkt at det er forbundet med så stor risiko.. :(

Skjult ID med pseudonym humor123 lø. 9 mars 2013 22:25

@hm
har vel kanskje noe med at når det først går galt så er det mange som blir skadet på en gang?
Tror nok sikkerheten der er meget god.
Er vel mye samme med fly også, går ett fly ned dør/skades mange, men flere blir drept i trafikken hvert år. Så det spørs jo hvordan man ser på risiko.

Man må vel dekke de fleste sikkerhetskurs selv nå tror jeg, som for noen kan blir mye, uten at man er sikret jobb av den grunn. Men får man jobb så dekkes dette fort inn vil jeg tro.

Kvalitetstid er gull verdt :)

(kvinne 51 år fra Akershus) lø. 9 mars 2013 22:40 Privat melding

Må du jobbe så må du jobbe. Jeg forstår ikke spørsmålet....:-)

(kvinne 35 år fra Rogaland) lø. 9 mars 2013 22:57 Privat melding

Hadde jeg hatt muligheten, så hadde jeg reist offshore på jobb igjen uten å nøle!
Det er uten tvil den beste jobben jeg noen sinne har hatt, både mtp arbeidstid, lønn, fri, personlige forhold, trivsel, og gode kollegaer.
Sikkerheten har jeg heller ingenting å si på. Den står i høyfokus hele tiden.

Men ja, går det galt, så går det galt. men sånn er det somregel med det meste.

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 9 mars 2013 23:22

Ts

Kan ikke se på det som noe problem i det hele tatt :)

Skjult ID med pseudonym Hm sø. 10 mars 2013 09:28

Kan høres ut som om det er muligheter om man skulle ta det valget da,,,

Skjult ID med pseudonym leiz sø. 10 mars 2013 10:21

Det spørs litt på familiesituasjonen. Om mannen skulle ha ungene sine (fra tidligere forhold) hele tiden mens han var hjemme, ville vi aldri fått tid for bare oss to, til å reise eller bare være alene. Og det ville vært et savn. Om han finner litt tid til bare meg innimellom, er det helt topp.