Alle innlegg Sukkerforum

Mmmmmat for Mons...og alle andre. :-))

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Amourine ti. 15 juli 00:46

Jeg tør vedde på at alle her har en eller annen spesialitet...en oppskrift de gjemmer litt ekstra på...en rett de vet de får mye skryt for...osv. :o))
Care to share? Jeg er matlei...hm, blitt kjedelig...og jeg lager mat til meg selv. *ler*
Trenger noen tips...inspirasjon.,,,,u know. :-)

(aner ikke om det er noen slike tråder fra før her inne...men i såfall er det leeeeeeeeenge siden. Og nå har vi mange nye her inne også...Juhhhuuuuu!!!)

;ø))

(kvinne 54 år fra Oslo) ti. 15 juli 01:02 Privat melding

vel. har akkurat dyttet i meg en pose potetgull,en eske med after eight og en liter skummet melk....nattmat???

Skjult ID med pseudonym fantasfisk ti. 15 juli 01:09

Min spesialitet er kanskje å lage risengrynsgrøt i mikroen.

Man varmer opp melka til kokepunktet i en bolle som er mer enn stor nok til at den ikke koker over.
Tilsetter nøyaktig mengde risengrynsris(må være nøyaktig i forhold til mengden melk), lar bollen stå i mikroen på lav effekt slik at den holder seg nær kokepunktet i 15 minutter. Man må røre om hvert femte minutt.

Risengrynsgrøt hver dag hihi

Skjult ID med pseudonym måneskinn ti. 15 juli 01:09

prøver å slanke meg litt da.....derfor skummet melk

Skjult ID med pseudonym fantasfisk ti. 15 juli 01:11

Jeg drikker melk for å legge på meg jeg men

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 15 juli 01:16

Hva med en indrefilet av f.eks svin og en salat med ulike typer salat, spirer, sherrytomater, feta, nøtter osv. med en god dressing?
Om du ikke gidder å lage dressing, kan du jo bare legge penger i en god olivenolje og en rasende god balsamico?

Eller hva med en asiatisk marinade som du tilsetter litt egne krydder i, noen reker, litt vårløk, paprika, vannkastanjer osv?

Eller hva med å steke en kyllingfilet på svak varme for å bevare mest mulig kraft sammen med paprika, rødløk, vårløk, søtpotet, gresskar eller hva du måtte like som gjør seg selv i ovnen. Tilsett kun salt og pepper, litt olje og litt honning? Eller andre ting...

Eller hva med en seriøs smoothie av alle de gode bærene vi har for tiden?

Eller hva med litt snacks bestående av oppskårne biter av vannmelon, feta, basilikumblader og en seriøst god balsamicosirup?

Eller hva med peppes pizza? ;-)

*PS: Jeg kan ikke å lage mat....men gi meg litt kred for at jeg prøver å gi deg et par råd da om ikke annet!*

Skjult ID med pseudonym Amourine ti. 15 juli 01:31

@ Zitelle
Du skal ihvertfall få kred for at jeg er mer sulten nå, enn da jeg starta denne tråden...*lol*
Ja, du er flink...og jeg tror du kan lage mat. :o))

Thx

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 15 juli 01:41

Det er helt sant at jeg ikke kan å lage mat. Men jeg liker mat, og jeg husker mat. Derfor kan jeg lire av meg noe enkelt om mat! :-)

Smakte nettopp en sykt god salat. Grønn og vanlig. Det uvanlige var bacon i kombinasjon med en søt dressing.....mmmmm...

Jeg har forresten dilla på alt som har med ketjap manis å gjøre for tiden. Elsker indonesiskinspirert...søtt, salt og syrlig!

Bacalao kan være en killer om sommeren, om du gidder å finne ut hvordan fisken skal vannes ut på en perfekt måte.....

Eller hva med grønnsaker med dip, rett og slett? Eller en gaszpacho som du freser i en fei? Også deilig om sommeren.

Jeg smakte også en kald avocadosuppe for en stund siden. Ufattelig god!

Rissalat med reker, krabbekjøtt, mais, paprika, agurk, salat, elpe, majo, rømme, sitron, tabasco, hvitløk.....også god sommermat.

.......eller en baguette på Statoil ;-)

Selv spiser jeg utelukkende kokte grillpølser!

Skjult ID med pseudonym Mænn ti. 15 juli 01:45

Man tager årets ferske, norske nypoteter. Skjærer en passe mengde av dem i skiver, og gir dem et bittelite oppkok, akkurat så de blir møre. Mens potetene koker, lager du en salig blanding med en god olje. Tilsett finhakket rødløk og vårløk, godt med hakket dill (trenger ikke være fersk) og en passelig porsjon grovsalt. Slå vannet av potetene og tilsett oljeblandingen. Rør forsiktig om, og la oljen trekke seg litt inn. Spises mens potetene er lunkne. Kan nytes alene som en vegetarrett, eller som tilbehør til det meste...

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 15 juli 01:55

Jeg har to skremmende enkle oppskrifter som jeg ofte får skryt for:

CURRYHØNS:
Stek 2-3 løk blank. Lag 1-2 poser toro karrysaus etter oppskriften og hell dette over løken. Del ferdigkokt høne/kylling og tilsett sammen med erter, ananas, karri, 2 røde paprika, fløte, eventuell kraft av ananas, høne, soya eller det du liker. Server med ris.

GULROTKAKE:
4 egg og 3 dl sukker piskes
3 dl hvetemel, 2 ts natron, 2 ts kanel, 1 ts salt og 1 ts vanijesukker siktes i.
1 1/2 dl olje, 5 revne gulrøtter røres i til slutt. Pynt kaken med en røre av 100 g fløteost, 50 g smør, 1 ts vaniljesukker og 125 g melis, og evt. kiwi eller det du vil.

Så har jeg verdens beste kakeoppskrift! Den har jeg tryglet til meg fra en resturant og sagt ti fingre i nesen på at jeg ikke skal gi den videre. Lucky me! ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 15 juli 01:57

Tipper Mænn sin potetoppskrift duger både til fersk litt fet fisk......og kanskje også til spekemat? Høres godt ut i alle fall :-)

Skjult ID med pseudonym FantaFree ti. 15 juli 02:27

Hm....kjøttedeig, salt, pepper, løk som raspes, par egg, litt mel...koriander, også andre krydder...som for eksempel tandoori krydder ol.... lag til boller....stekeskårpe på....koses i saus: litt over halv pose sprøstekt løk, hakkede tomater ( en box ca) hvitløk, chili, og annet godt krydder...og salt da seff....hehe....kokes så sausen er passe tykk...så ikke for mye vann. Ha ris og nan til...for eksempel.

Ja, oppskrifter har jeg bare på slump.

Skjult ID med pseudonym FantaFree ti. 15 juli 02:29

Masse fersk koriander i sausen også. Det er nam.

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 15 juli 06:53

Hvis en hiver en passe porsjon rosa pepper i potetene til Mænn, så blir det utrolig godt :)

Skjult ID med pseudonym juni ti. 15 juli 10:14

... i all verden! Denne tråden er jammen meg verdt å ta vare på!! Fikk nesten lyst til å lage meg middag i steden for frokost :-) Hvem trenger matprat.no når man har Sukker!

Skjult ID med pseudonym Amourine ti. 15 juli 10:17

God morgen, Juni...:o))

Sitter med frokostblanding jeg...og later som det er deilig suppe...;-))
*ler*

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 15 juli 10:24

En studentfetter av meg sa at han brukte å lage små kjøttboller av kjøttdeig ispedd en taco seasoning mix pulver i. TIl dette hadde han tzatsiki, litt gode ostestrimler, noen moreller, litt oliven, og et godt brød å dyppe i olivenolje med litt salt på. Enkel tapas? :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 15 juli 10:35

Om man tar litt regiano parmeggiano (parmesanost) og legger det lagvis som små kjeks i langpanna og inn i ovnen til det er gyllenbrunt, får man godt snacks til en fyldig suppe, f.eks gazpacho.

Og om man ikke kan å saus, bruk fløte og tilsett "mushroom sauce" til mørk farge sammen med en gyllenstekt løk i båter. Sunt?

Alt kan forresten fylles i et pitabrød.

Jeg elsker forresten papadums i steden for potetgull. Enkelt å bare frese i ovnen, og med raita blir det en killer for meg! :-)

*Gnafser litt på den kalde, kokte grillpølsa mi fra i går*

Skjult ID med pseudonym ElaEla ti. 15 juli 10:55

Hvis man bare har lyst på noe enkelt. :
Rist en brødskive, og ha på litt alfaspirer, fårepølse, tomat og en desj gorgonzola ost på toppen. og tilslutt noen dråper olivenolje.

Skjult ID med pseudonym Amourine ti. 15 juli 11:46

Har en enkel kylling Kerala:
Stek kyllingfilèt i panna, krydret med salt og pepper.
Strimle paprika (f.eks gul og rød) og purre - legg i form. Hell over en blanding med Creme Fraichè, Mango Chutney og litt mel...blir som en garnering/saus. Legg kylingen oppå, stek i ovnen i 15-20 min. Servere med ris...namm.

Skjult ID med pseudonym Mænn ti. 15 juli 17:24

Dette er jammen en trivelig tråd, om enn ikke så slankende. Nesten uvant å finne en tråd som ikke utarter til en sabla diskusjon/krangel om et eller annet livsviktig og navlebeskuende.
@Zitelle
Ja, potetene kan brukes både til fiske og spekemat (og gjerne lyst kjøtt). Det er så mye smak at det kan dominere nesten hvilken som helst rett. Men ungene her i heimen spiser noen ganger slike poteter nesten som snacks, uten noe som helst annet til... Men så er de barn da, og vet ikke bedre ;-)
@kit001: Den med rosa pepper skal jeg sannelig prøve. Takk for tipset.

(kvinne 43 år fra Akershus) ti. 15 juli 17:31 Privat melding

Min favoritt er maki fra House of Sushi....men det teller nok ikke siden det er takeaway ;-)

Skjult ID med pseudonym lilli ti. 15 juli 19:09

Hva med en enkel liten "rarebit" ;-)
Eller rett og slett ett litt annerledes ostesmørbrød.
Smelt smør i kjelen og surr løk/ sjalottløk myk.
Tilsett ost, øl, sennep og salt. Rør over svak varme til osten er smeltet. Ha i egg og la det tykne litt ( skal ikke bli eggerøre :-)
Rist brødskviver og fordel blandingen på dem.
Så under grillen til det blir gyllent og bobler.
Server m masse nykvernet pepper..................nam nam

(mann 38 år fra Oslo) ti. 15 juli 19:38 Privat melding

sitter nå og nyter hvitløksmarinert entrecote med rødvinssaus og ris, funker som bare det, selv for aleneboere:D

Skjult ID med pseudonym Tøff Dame ti. 15 juli 20:30

Kom hjem fra Sukkerturen i Toscana i går. Masse god mat og hyggelige mennesker. Og nå kan jeg drepe, koke, patrere og anrette hummer, og lage Lammecaree med sjokoladesaus, bla. Nam!

(mann 55 år fra Oslo) ti. 15 juli 23:59 Privat melding

Dessert:

Jordbær fra en kurv deles i to go legges i et grunt fat (type kafeteria). 4 sp. balsamico og 4 sp. sukker blandes med stavmikser. Hell over jordbær og la stå i romtemperatur et par timer.

En boks fløte, og en stk. mørk kokesjokoladet varmes i kjele til sjokoladesaus og kjøles ned i vannbad rett før servering sammen med Hennig Olsen vanlije.

Serveres og pyntes med litt egglikør....

Americano sammen med litt godt dessertdrikke passer til øøø

(kvinne 38 år fra Oslo) on. 16 juli 15:24 Privat melding

FROKOST 1:

Hjemmelaga økologisk frokostblanding som forsvinner på et blunk:
Du tar det du har, men jeg bruker b.la. speltflak, store havregryn,solsikkekjerner, gresskarkjerner, hakkede mandler, rosiner/tørket mango/tørket tranebær( usukrede), økologisk kanel fra Helios (mildere på smak og bedre) og litt honning/lønnesirup.
Bland alt sammen og rør inn honningen/lønnesirupen til alt blir litt "fuktig". ha det utover bakepapir på en langpanne og putt i forvarmet ovn på ca. 170 grader? Se på blandingen etter 10 min...rør rundt og la stå litt lenger (følg med slik at det ikke blir brent). Blir supersprøtt og godt! :)
Serveres med ønsket tilbehør. Min favoritt er biola naturell. Yummy!

(mann 50 år fra Oslo) on. 16 juli 19:40 Privat melding

Grillet laks og pasta med pesto glir også helt greit ned :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 16 juli 23:12

Hei Kandolor! Hyggelig å se deg her!!! Det frokosttipset der har jeg lyst til å prøve!

Skjult ID med pseudonym ElFrodo on. 16 juli 23:13

pføy!!! ;-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 16 juli 23:21

God kveld, EL Frodo!
PS. Lager egg og bacon om jeg skulle slumpe til å ha gjester... :-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo on. 16 juli 23:23

Da vil jeg gjerne være gjest, lilleulv...hehe

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 16 juli 23:39

Hva heter det? Det er lov å la seg friste?... :-)
Kanskje jeg skulle sette det inn i profilen min, hvis det ikke skal mer til enn det? :-))

Skjult ID med pseudonym Kandolor to. 17 juli 01:39

Hei Lilleulv! :D
Takk, og i lige måde! Jeg fant ut at det måtte bli litt liv i meg igjen ;)

Ang. frokost med besøk: Omelett er også stas :) (kanskje det er noe med alle proteinene)?

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 17 juli 11:18

Full Engelsk frokost er jo greit til besøk tidlig på dagen ;)

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 17 juli 19:35 Privat melding

En enkel men god rett endten mann skal ha gjester el alene, er gratinert blomkål. ;)
Serveres med hvitløksbaguett til.
snadder mat........

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 17 juli 20:50

Er det ingen som liker en real biff lenger?

(mann 50 år fra Oslo) to. 17 juli 20:54 Privat melding

Joda, blant gutta er det nok mer vanlig, men irriterende med disse nåtidens damer. Der i gården er det blomkål, brokkoli og annet tjafs ;-)

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 17 juli 21:24

Biff er greit det, men litt kjedelig... :)

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 17 juli 21:48 Privat melding

En real biff middag med vin og det hele, tror jeg ingen sier nei takk til.
Det er jo snadder det også.
Men ikke noe mann står og lager til for selg selv,
i allefall ikke jeg.
Blir enkle retter da, el ei skive.

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 17 juli 21:53

Det lages middag hver dag her i gården. Og ja, biff blir det også innimellom. Livet er for kort til å spise enkel mat, uansett om man er en eller fler :-)

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 17 juli 22:03 Privat melding

Hmm, en biff middag smaker best i selskap med andre.
Mat må vi jo ha, og god mat er jo bare snadder,
men som sagt blir det enkelt når en skal lage mat til seg selv.

Skjult ID med pseudonym Kandolor to. 17 juli 22:08

Enkel mat kan jo være utrolig godt! :)

Hva med laksefilét bakt i ovn, gjerne med et lag pesto eller tapenade, salt/pepper/urter eller mangogingerchutney over, alt etter ønsket smak. Grønnsaker etter valg, hele hvitløksfedd, pinjekjerner, cherrytomater...Mmmmmmm og en enkel grønn salat til?
Og pasta, potet eller ris hvis ønsket? Superenkelt, kjapt og supergodt (og sunt) :)

Yummy! :D

Skjult ID med pseudonym ElFrodo to. 17 juli 22:12

hehehehe---enkel mat kando? ;-)

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 20 juli 22:39 Privat melding

Det er faktisk slått meg....vet ikke dere damer at veien til en manns hjerte er gjennom magen? Har enda ikke sett noen skrive f.eks. "Til min utkårne vil jeg lage den deiligste mat og servere hans favoritt drikke". Vil tro at dere som kan skrive det vil få mange ekstra creds hos mennene her inne ;)
Eller er det for politisk ukorrekt i disse dager?

Jeg har forøvrig ingen problem med å si at jeg vil lage masse deilig mat til min framtidige utkårne.

Men nå er nå god mat kankje viktigere for meg en for mange andre.

Mitt tips i farten til folk so er litt matlei. Gå til en innvandrer butikk å kjøp forskjellige krydder paste. Tilsett en skje med det i kylling, kjøtt eller fiske gryten og smaksløkene dine vil få en åpenbaring!

PS. husk websiden min.
singlesmatklubb dot com

Skjult ID med pseudonym Bunny sø. 20 juli 23:33

jeg liker biff , men klarer ikke helt å få stekt den så den blir god .. det trenger jeg en mann til ;o)

Skjult ID med pseudonym Kandolor ma. 21 juli 00:29

Ja, det er det, Frodo! :) (enda enklere; ferdigmarinert ørret/laks, hele hvitløksfedd, cherrytomater, sopp, god olje og pasta til) vips. Man kan drikke et glass vin og kose seg med en bok mens maten står et par timinutt i ovnen).

Eller bare fisk med pesto og pasta til. Voíla. Eller, eller :)

@ timtim: finfin hjemmeside og genialt konsept! :)

(mann 37 år fra Oslo) ma. 21 juli 11:30 Privat melding

Kok spagetti i passende mengde, rør inn pesto litt cherry tomater riv opp litt spekeskinke, bland og topp med fersk revet parmesan og vips ett knall måltid.

(mann 45 år fra Hordaland) ma. 21 juli 17:01 Privat melding

@Helten2

Knall oppskrift det der jeg bruker jevnlig.
Resultatet blir mye bedre hvis man lager pestoen selv.
Slik gjør man det.

Ta bladene fra en potte med basilikum
Ha i litt pinjekjerner (Rist de litt på en varm stekepanne først)
Litt hvitløk
Parmesan ost. (IKKE pulver!!!)
og olivenolje. Bruke en stavmikser til å lage verdens deiligste pesto. Himmelsk i bla oppskriften til Helten2 overfor.

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 23 juli 02:20

timtim
""Til min utkårne vil jeg lage den deiligste mat og servere hans favoritt drikke" skriver du. Jeg ville nok sagt det på min måte:

Hei vennen og verdens beste! Du vet jo at jeg ikke er verdensmesterchef på kjøkkenet, men du vet jo at jeg leser kokebøker på sengen for å bli flinkere (på samme måte som jeg går på massasjekurs for at jeg kan gi jeg noe bra fordi jeg har lyst!) Og jeg jobber med å bli flinkere kjøkkenet fordi mat er en av livets store opplevelser, kunster og ikke minst gleder. Jeg vet forresten at jeg kan fordi jeg har jo god smak og har spist over gjennomsnittet mye god mat der ute i verden. På fredag skal jeg lage min første Sate Bai med peanøttsaus, nasi goreng, gado gado og krupuk, og jeg har lyst til å lage det til akkurat deg! Lyst til å komme?

Om det er politisk ukorrekt eller ikke er for meg totalt underordnet. Han liker jo meg og jeg liker jo ham, og da driter man jo i politikk!

;-)