Alle innlegg Sukkerforum

Å forføre med ord

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ordlyd sø. 10 mars 2013 00:19

Den første mailen, profilteksten, det er dette som skal avgjøre om man ønsker å bli bedre kjent. Hvorfor er det da så mange som legger så lite i meldingene her inne? Er det fordi man "safer" seg inn og sender ut seriemeldinger til en haug og håper på at noen kaster seg på? Selv har jeg et stort kompleks at jeg henger meg opp i setningskonstruksjon og "skriveleifer". Noe kan man forstå at sniker seg inn, men spesielt korte meldinger som "hvordan går e a?" " Søt du er", eller annet utrolig lite givende, levner liten lyst til å svare. Hvis en person engasjerer seg så lite i meg at jeg kun er verdt tre - fire ord, eller en hurtigmelding, så er det vel kanskje ikke spesiell kjemi der IRL heller? Og hvis jeg kjeder meg før man allerede har utvekslet noen ord, hvor nedtur vil det ikke være å møtes iRL? Jeg vet at flere er uenig med meg, men det er jo det som gjør alt så spennende, så er disse personene rette for noen andre :-)

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 sø. 10 mars 2013 00:25

Å skrive uten skriveleifer på sukker er vanskelig, da ikke alle bokstavene vil være med. Men er enig med deg i at korte, intetsigende setninger ikke moiverer meg til å føre videre kommunikasjon

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 00:53 Privat melding

Har prøvd meg på originale meldinger, men noen ganger er det vanskelig. Det er få profiler som har gode tekster. Da syns jeg det er vanskelig å skrive noe som vil være fengende.

Også er det jo slik at mange sliter med å skrive gode tekster. Men det høres kanskje ut som at et av kravene her på sukker er å være en god tekstforfatter?

Skjult ID med pseudonym smirnof sø. 10 mars 2013 00:57

Skriver om alt fra a-å.. generelt om livet og ka jeg har gjort og signerer med navn!
Ikke alle som svarer men de som gjør svarer også i litt lange mlder! Og vil hu ikke svar eller bli kjent pga Skrivefeil og grammatikk da er ikke hu the one!!

Skjult ID med pseudonym Flux sø. 10 mars 2013 00:58

Jeg liker intelligens i ei jente, så korte usammenhengende meldinger med skriveleifer er veldig turnoff for meg.

Men samtidig er det slitsomt å legge sjela si i alle innlegg hvis man skriver til flere og skriver ofte, så da er det greit å avtale møter før kommunikasjonen stopper opp :)

Skjult ID med pseudonym humor123 sø. 10 mars 2013 01:02

Det er absolutt ikke noe minus å kunne skrive godt her @kimkom :)

Nå skal det jo også litt til at man treffer med en orginal melding også.
Som forfatter så skriver man jo bra nok til å bli publisert, men man klarer jo ikke fenge alle av den grunn.
Meldingen må jo også treffe sitt publikum.

"Du er søt" kan jo treffe hos noen det også, samme som "hei".
Er ingen fasit på hva som virker.

@ordlyd
Men klare alle som kan forføre med ord å gjøre dette live? Man bruker andre ting enn ord i kommunikasjonen med mennesker face-to-face. Så mye som 93% av kommunisjon består av andre ting enn ordene vi uttaler. Så her er feilkilden stor :)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 01:04 Privat melding

flux: tenker som deg, jeg vil helst møte personen. Føler jeg får vist hvem jeg er, ikke skjult bak tekster og bilder som noen ganger kan være ganske misvisende. (Mener vel helst meldinger :P)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 01:07 Privat melding

humor123: Joda, jeg forstår jo at det er en STOR fordel her på sukker. Jeg har prøvd meg frem litt. Fikk skryt for min forrige profiltekst, så egentlig forstår jeg ikke hvorfor jeg har endret den til noe kjedelig :P

Men det jeg tenkte mest på er at det kanskje er endel mennesker på sukker som hadde representert seg betydelig bedre på en date. Synd å ikke få sjansen :D

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 10 mars 2013 01:08

Møte folk? Tror du er gal jeg! Da oppdager de jo hvordan jeg virkelig er, en person de faktisk kan like.
En person de kan la seg sjarmere av.

Nei fuck that, holder meg til tåkeprat på nettet.

Skjult ID med pseudonym aasdff sø. 10 mars 2013 01:08

Så, hva foretrekker du?

Fantastisk vanvittig spennende førstemelding/meldingsutveksling på 10-20 meldinger, mer dertil ekstremt/veldig/ganske/delvis antiklimaks når en først møtes. Eller kjedelig og vanlig meldingsutveksling, men /delvis/ganske/veldig/ekstremt opptur når en først møtes? Og hvor er det et eventuelt forhold skal utvikle seg? Via meldinger??? Eller i virkeligheten? Så hva er da viktigst å legge vekt på?? Hvorfor sette likhetstegn mellom kjemi her inne og "der ute"?? Skjønner meg ikke på folk, jeg!

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 01:11 Privat melding

hvem skriver du til aasdff?

Skjult ID med pseudonym aasdff sø. 10 mars 2013 01:14

Henvender meg alltid først til TS, kimkom.

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 01:15 Privat melding

okay, da har jeg forstått det aasdff! :P

Skjult ID med pseudonym 1234 sø. 10 mars 2013 01:22

Veldig enig med ordlyd, om jeg forstår henne* rett;
Jeg liker å prøve å skissere et kart over ei dames ... "personlighet" eller hennes intelligens og mentale styrker, svakheter og særtrekk. Når noen da gir svært få - og kanskje i tillegg ensporede - signaler, blir terrenget seende kjipt ut.

Lykke til og god tur!

*: tok en råsjangs

(mann 27 år fra Vest-Agder) sø. 10 mars 2013 01:28 Privat melding

Hvordan skriver man en bra førstemelding anyway?
Har prøvd alt fra humor til spørsmål og kommentarer ang teksten deres og interessene deres men er labert med svar allikevel, i tillegg så dør samtalen ganske fort ut etter et par meldinger. Virker som folk tar litt lite initiativ.

Men kanskje jeg bare har vært uheldig å snubla over feil damer :)
Prøver videre, ikke no vits i å gi opp. Mange damer der ute ^^

Skjult ID med pseudonym Dag sø. 10 mars 2013 01:34

Hadde vært spennende å se meldingene TS sender ut, eller om hun bare velger i innboksen.

Men om skriftlige ferdigheter er et viktig kriterie hos en fremtidig partner kan jeg forstå klagingen hennes.

Allikevel, hva som tilsier at det skal være en sammenheng mellom dårlig kjemi irl, og forskjellig syn på hvilke type meldinger som er greit og ikke greit å sende her inne, det lurer jeg på.

Har vært på date med ei, og har planlagt med ei annen ei, hvor begge hadde 0 eller maks to linjers profiltekst. Hun jeg har møtt skilte seg ikke ut ifra andre jeg har møtt, men i følge resonnementet til TS burde hun kanskje gjort det?

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 01:35 Privat melding

Bare til å prøve igjen og igjen... tror jeg :P

Det er i hvertfall mye lettere når jenta tar kontakt.

Skjult ID sø. 10 mars 2013 01:36

Svenskevitser slår alltid an på de beste blondinene.

Skjult ID med pseudonym Lodd sø. 10 mars 2013 11:07

Jeg får høre og vet selv at jeg er flink til å ordlegge meg, særlig skriftlig. Men, jeg må innrømme at jeg langt ifra har noen krav om at en potensiell partner er like flink eller fri for dyslektiske tendenser. Min erfaring er nemlig at det ikke er noen direkte sammenheng med skriftlig formuleringsevne og kjemien i virkeligheten. Og derfor gidder jeg sjelden tenke ut noe magiske greier i en førstemelding. Jeg, og jeg er klar over at folk er og bør være forskjellige, foretrekker klart å treffes snarest mulig. Så ser jeg ei jeg liker og synes virker spennende er jeg latterlig enkel; viser interesse og ber ut. Om de avfeier meg fordi jeg ikke har skrevet interessant nok, og de heller ikke klarer være kreative tilbake, så var vel ikke interessen der...

Så @ts: Om en fyr du synes er både superkjekk og virker interessant for deg gjennom profiltekst skriver et enkelt "Hei:)" ville du faktisk latt være å svare?

Skjult ID med pseudonym Lodd sø. 10 mars 2013 11:10

Og, hvordan kan en person kjede deg over nettet?? Det høres jo ut som det kan være fordommene og forventningene som styrer ditt inntrykk av andre, om du dømmer noen du ikke kjenner..
(Når det er sagt så vet jeg jo at det er mange useriøse her, så man må jo velge seg noen filter;)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 11:14 Privat melding

Det skal være sagt, en god tekst gjør at jeg vil skrive noe til vedkommende og gir meg ideer til å skrive noe interessant.

Men så tror jeg egentlig at de fleste siler ut på bildene først og fremst :P

Skjult ID med pseudonym utfordring sø. 10 mars 2013 11:20

Det har gått litt sport i det for meg. Å skrive til de som er merket "svarer sjelden" - da legger jeg mye i det, prøver å lese mellom linjene på HVA de egentlig tenner på og spille på dette. Det har jeg hatt veldig stor suksess med, og får svar av kanskje 70 %. Men så blir det kjedelig, de blir korte svar og man skjønner fort at det ikke er den rette.

Min teori er at det er nok med et besøk om det er den rette. Jeg traff ganske bra med ei som bor alt for langt unna, så fort jeg besøkte henne, besøkte hun meg, så besøkte jeg henne og hun meg igjen. Slik gikk det tre fire ganger og jeg kunne sanse at hun smilte bak tastaturet. Så skrev jeg, "hei - går det greit der i nord" (litt omskrevet pga gjennkjennelsesfaktorer) men ikke mer enn en halv linje, hvor "hei" var hovedpoenget. Hun svarte med en gang og vi skrev mye frem og tilbake. Begge liker hverandre veldig godt. Hadde en av oss vært flyttbare så hadde nok det garantert blitt noe der.

Så er det den rette er "hei" nok, for er de interessert i deg, så får du respons på det. Er de ikke interessert så hjelper det ikke å skrive en avhandling.

Jeg kan være veldig god til å skrive, og klarer å skrive, slik at jeg får god respons. Men jeg finner ikke så lett den rette av den grunn - det er jo ikke masse respons man vil ha, men finne den rette. Men JA - det er utfordrende å få til den gode dialogen her. Men med den rette, så skal jo ikke det være et problem heller eller?

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 10 mars 2013 11:26 Privat melding

utfordring: Enig!

Skjult ID med pseudonym ktb sø. 10 mars 2013 11:27

Ordlyd? Uhn tss uhn tss uhn tss baby...

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 10 mars 2013 14:25

teiteste eg har lest pålenge:)

Skjult ID med pseudonym seigmann sø. 10 mars 2013 17:24

ikke skriv så komplisert da, den snøte jetna eller knekke mannen kan ha lesevansker

Skjult ID med pseudonym Z sø. 10 mars 2013 17:38

Hvor i all verden ser dere dette "svare sjelden" greiene? Har aldri lagt merke til det, jeg...

(kvinne 44 år fra Buskerud) sø. 10 mars 2013 19:00 Privat melding

Jeg kjenner meg igjen med TS, det med ordforståelse og verbal kommunikasjon opplever jeg som AO i en setting som sukker. Det er for meg en lakmustest om vedkommende kan parere og utfordre meg mentalt og IRL. Dersom vedkommende ikke behersker ordets makt, så vil jeg bli for sterk IRL, og da blir det feil i utgangspunktet. Jeg er også enig med Aquarius-L om at det beste er å chatte eller snakke, men for å komme til det steg så må man jo ha fanget min oppmerksomhet, og da er meldingen(e) som blir formidlet det viktigste verktøy i så måte. Men om jeg bare hadde søkt etter en enkel flørt for kvelden, så er det kanskje ikke så viktig hvordan man ordlegger seg, og selvsagt er jo utseendet også av betydning, men uten at jeg blir fascinert og utfordrert mentalt og intellektuelt hjelper det ikke om det er Adonis, dersom helt basal språkforståelse mangler. Men det er meg, det betyr jo ikke det har samme vekt for andre som TS skriver. Sukker.no er den største arena innenfor internettsjekking, og det betyr at tverrsnittet her inne vil være svært variabelt, og det viser vel også hva folk har svart her inne, at for noen betyr ord og meldingskvalitet noe, men for andre er det mer utseende og kjappe replikker som gjør det :-)

Skjult ID med pseudonym Vårisikte! sø. 10 mars 2013 19:05

Kloke ord @Millea37 Enig med deg!

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 10 mars 2013 19:16

Enig med "utfordring". Er kjemien der så fungerer kommunikasjonen av seg selv også :)

En ting jeg ser på profiler er hva slags alderspenn de søker...feks var jeg inne på en som var inne på meg nå nettop..når du er ett år eldre enn meg og søker damer opp til 80 da altså....! Da virker det som man gir f, eller bare tar alt :P

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 10 mars 2013 19:37

apropo.... liksom...som viser meg at det der ofte stemmer. Denna fyren ville være slaven min... ;) hahaha..jeg døør er så mye rart..ikke 1.gangen jeg har fått det forslaget på nett...hva er det med folk ? Verden er gal :P

Skjult ID med pseudonym BadBoy sø. 10 mars 2013 20:24

Ikke vet jeg men hadde vi hatt pupper å rulle ut så kanskje?

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 10 mars 2013 20:37

Jeg ruller ikke ut puppene mine verken i den ene eller andre retningen ;P Men er vell som du sier..gutter er litt rare :P

Skjult ID med pseudonym bat sø. 10 mars 2013 21:17

@-m-

Det er visst populært å være slave.
Men jeg gjetter på at det var et ganske begrenset område de ville være slave på, hvis det ble nevnt?