Alle innlegg Sukkerforum

Danske mænd - Kartoffel i halsen?

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Rogaland) to. 14 mars 2013 22:00 Privat melding

Hei :)

Eg e en dansk mann (Biiiig surprise) som e litt usikker på om Norske jenter skjønner nokk av det skriftelige dansk!

Der e ikke så veldig stor forskjell på sprogene, men da eg e veldig humoristisk (tror eg sjøl ihvertfall) då lurer eg på kor mye av det egentlig blir "lost in translation" :)

Må jentene anstrenge seg for å forstå det en skriver kanskje? vet jo jenter ikke liker sånt :P

Hva ville du helst, ha et brev på dansk eller mitt veldig forvirrene norsk?

Skjult ID med pseudonym skandinav lø. 16 mars 2013 13:57

Dette var en skjønn blanding av dansk og nynorsk. Herlig!!! Hva skal vi med den fornorskede dansken bokmål? Jeg ville klart foretrukket god dansk i stedet for dansk blandet med norske dialekter... men så er jeg opptatt av språk, og synes å skriftlig dialekt er slitsomt å lese.... og dansk er lett for oss nordmænn

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 16 mars 2013 14:00

Elsker dansk! :D Å lese skriftlig dansk er jo mye mye enklere enn å oppfatte muntlig dansk. Jeg jobber med mye dansker, og har fått det litt inn nå, men da jeg hadde 4 dansker på fest en gang var det litt mer av en utfordring.

Skjult ID med pseudonym søker lø. 16 mars 2013 14:04

Tror ikke dette er noe problem. Muntlig er det værre og det kan bli noen misforståelser hvis ikke begge er vant til hverandres språk. Skriflig skulle det ikke være noe problem i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 16 mars 2013 14:07

Og ja, eg ser hvordan mitt innlegg her kan tolkes i hue og ræva, men det var altså ikke intensjonen.

Skjult ID med pseudonym søker lø. 16 mars 2013 14:10

@-Bene-
Jeg jobber også mye med dansker, men etter noen skikkelig kostbare misforståelser er jeg nå pålagt å kun snakke engelsk med danskene.

(mann 43 år fra Rogaland) ti. 19 mars 2013 19:24 Privat melding

@Skandinav - Jeg har ingen problemer med ikke at blande Danske med Norsk, men det var en beslutning jeg tog, da jeg flyttede til Norge for 6 år siden. Jeg har altid klaget på "udlændingene" som også feks. kan være tyskerne, som kommer til Danmark og snakker et helt andet sprog eller et halv hjertet forsøg på at snakke Dansk. Så da jeg selv blev en "udlænding" så ville jeg ikke være dobbelt moralsk, så har gået op i det med liv og sjæl, at lære Norsk, selvom jeg godt kunne bruge et kursus i skriftlig Norsk :)

@-Bene Jeg snakker nok ca 70% Norsk og så kommer der nogle danske ord ind imellem, så har ikke nogle problemer med, at Nordmænd forstår mig sproglig, men det er ikke let at lære Norsk, da man ikke har det store behov for det, så det kræver rimelig meget selvbeherskelse ikke bare at snakke Dansk, da stortsett alle Nordmænd forstår det, hvis man snakker lidt langsomt. Hvis jeg møder en, som faktisk har lidt problemer med at forstå mig er det som regl fordi personen bliver lidt stresset med tanke på, at jeg er Dansk (Åhh nej jeg forstår sikkert ingenting) :D

Har haft en del sjove oplevelser på arbejde, hvor jeg har diskuteret med kollegaer vedr. sprog og de mente, at de forstod Dansk, da de jo forstod, hvad jeg sagde, men jeg snakker mest Norsk, hvilket da også går op for dem, da der kom inlejet personale ind i rummet og jeg snakkede Dansk til dem, hvilket jo resulterte i, at mine Norske kollegaer sad med åben mund og ikke fattede hat af, hvad der foregik :)

Skjult ID med pseudonym IsPen ti. 19 mars 2013 19:25

Jeg synes det er lettere å lese dansk enn svensk, men lettere å forstå svensk enn dansk. Go figure! :)

Skjult ID med pseudonym Danglebær ti. 19 mars 2013 19:58

Bytt navn til Kartoffelen og kjør på med humor ang navnet ditt og at du er dansk

(mann 43 år fra Rogaland) ti. 19 mars 2013 20:08 Privat melding

@Danglebær haha jamen jeg forsøger da at bruge masser af humor, men det er ikke altid let, at skulle være morsomt på et sprog du ikke helt behersker og når man groft oversætter noget sjovt fra dansk til norsk, så er det ligesom, at pointen ikke bliver så sjov alligevel :D

Skjult ID med pseudonym Juicer ti. 19 mars 2013 20:15

@pinnemand
Det er mulig at du er en mann med masse humor, og at det er den del av ditt sanne deg. Jeg kjenner deg jo ikke. Men hvis det er for å få innpass hos norske damer, så synes jeg at du skal stole på din stolte danske identitet istedet. Du forstår sikkert hva jeg mener. Ikke ofre NOE av deg selv! Jeg kan se på det faste blikket ditt at du har "ryggrad". Stol på den. Snakk (og skriv) dansk så mye du vil. Vi forstår. Tro meg på det. :)

(mann 43 år fra Rogaland) ti. 19 mars 2013 20:17 Privat melding

@Juicer tak for det gode råd :D

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 19 mars 2013 20:26

med et unntak: Du er så rar at jeg gråter :)

Skjult ID med pseudonym Dragon ti. 19 mars 2013 20:36

Selv kommer jeg fra Kroatia og ser de kommunikasjons utfordringer man stadig kommer over. Synes skriftlig Dansk er lettere å forstå enn Svensk, men muntlig er det motsatte igjen.... Hvis du føler deg mest komfortabel med Dansk så må du kjøre Dansk hele veien, misforståelser er da ikke så alvorlige at man ikke kan rette på dem når oppdages!!

(mann 47 år fra Hordaland) ti. 19 mars 2013 21:40 Privat melding

Jeg er dansk, men har lyst til å bli bedre til å snakke og skrive norsk. Derfor forsøker jeg å kommunisere på norsk. Både muntlig og skriftlig. Om ikke annet så har jeg sjansen for å bli bedre til norsk ved å utveksle meldinger her på sukker. Da har innsatsen da ikke vært helt forgjeves.

Skjult ID med pseudonym Me too ti. 19 mars 2013 22:11

Skriv gjerne på dansk. Helt fint! Men ikke skriv på dialekt fra sørvest-landet. Det er nemlig ikke noe skriftspråk, og selv om det er veldig utbredt i Stavangertraktene å gjøre det, er det lite stilig, og dessuten vanskelig å lese om man ikke er derfra.

(mann 43 år fra Rogaland) ti. 19 mars 2013 22:11 Privat melding

@mikegreen du gør det godt, fortsæt :D

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) on. 20 mars 2013 00:57 Privat melding

favoritt dansk uttrykk- hold nu kæft- et eller annet og
. wulfmorgenthaler er geniiale

(mann 47 år fra Oslo) on. 20 mars 2013 01:02 Privat melding

Aner ikke hva damene foretrekker, men vil tro man vanskelig kan bomme mer enn den svenske kordirigenten som etter sigende klagde på sopranene i et dansk damekor fordi de hadde så sure fisser.

(mann 43 år fra Rogaland) on. 20 mars 2013 08:14 Privat melding

@H-type skullle vel aldrig være "Hold nu kæft mand!" :)

@Herrfekt hahah har jeg aldrig hørt om:)

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) to. 21 mars 2013 00:26 Privat melding

@ pinnenmand hold nu kæft hvor de er dejlige de sukkertøser

(mann 43 år fra Rogaland) to. 21 mars 2013 03:05 Privat melding

@H-type det var næsten:-) sætningen du leder efter er: hold nu kæft, hvor ER de sukker piger dejlige:) men nice try:)

Skjult ID med pseudonym lysere to. 21 mars 2013 09:24

kære bikseman,

det er nok med 1 k i nok;)

(mann 43 år fra Rogaland) to. 21 mars 2013 16:18 Privat melding

@Herrfekt haha den episode, har jeg ikke hørt om :)