Alle innlegg Sukkerforum

Innadvendt = negativt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym possum ma. 18 mars 2013 21:45

Er det å være innadvendt ansett som negativt her? Det er veldig mange som spesifiserer at de vil møte en utadvendt fyr. Jeg kan skjønne at det er rart å spesifisere at man vil møte noen som er innadvendt, men ok:

Det er rimelig å anta at det er endel innadvendte folk her av begge kjønn. Utadvendte har lettere for å komme i prat med folk, og derfor større sjans til å møte potensielle partnere på den måten, utenfor nettdating.

Poenget mitt: Be careful what you wish for.

Jeg tror dere jenter skremmer bort endel bra menn med å ønske dere: "En utadvendt kar som snakker lett med vennene mine og ikke er redd for å gi av seg selv og ikke tar seg selv for høytidelig osv.." Kanskje denne mannen også bør være innehaver av en hvit hest og en storm han kan ta dere med?

.. En liten forsvarstale for meg og mine medbrødre som kanskje ikke har disse veldig "kommersielle" attributtene, men en hel masse andre attributter som kommer til syne når dere blir kjent med oss.

Skjult ID ma. 18 mars 2013 21:52

Feil

Nesten alle damene jeg har møtt fra nettet har vært utadvendte. Har møtt mellom femti og hundre stykker et sted, så det er statistisk signifikant.

Skjult ID med pseudonym possum ma. 18 mars 2013 21:57

Du var på sukkerfest? ;)

(mann 51 år fra Oslo) ma. 18 mars 2013 21:57 Privat melding

Litt av poenget er vel at menn har hatt "vanskelig for å snakke om det".

Og beleven og festlig er nok mer attraktivt enn traust og taus. Ihvertfall etter noen år.....

Skjult ID med pseudonym Samson ma. 18 mars 2013 21:58

Interessant tema du tar opp, @TS. Her er en tankevekker i samme gata:

http://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts.html

Skjult ID ma. 18 mars 2013 21:59

@Possum - Nei

21:52

Skjult ID med pseudonym possum ma. 18 mars 2013 22:01

@Fettberget (beklager om det høres ut som en fornærmelse, men altså et helt genialt nick)

Du glemmer "Still waters run deep".

Skjult ID med pseudonym possum ma. 18 mars 2013 22:02

@ Samson

Yep

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 18 mars 2013 22:37 Privat melding

I min egen profil er det naturlig for meg å trekke frem det JEG setter pris på i en partner, i dette tilfellet at han er utadvent.
Jeg er fullstendig klar over at inadvendte har svært mye å komme med, men jeg er såpass utadvendt at jeg tror det hadde vært ubehagelig for den inadvendte å være ute blant folk sammen med meg- for jeg vandrer gjerne og snakker med mange i løpet av en kveld, og det vil føles rart om han jeg kom sammen med står stille i langs veggen eller skal holde meg i hånda og se på at jeg prater med folk. Altså, jeg kan være flink til å introdusere og inkludere- men vil ikke det være å tvinge han i en rolle han ikke er komfortabel i?? Så da er det like greit å si først som sist at det er en utadvent type som hadde fungert for meg?

Skjult ID med pseudonym Samson ma. 18 mars 2013 22:40

@IjUkulele Innadvendt er ikke det samme som sjenert. Han du beskriver som står stille langs veggen eller må holde deg i hånda er sykelig sjenert. Det er noe helt annet.

Skjult ID med pseudonym søker ma. 18 mars 2013 22:58

Hvis du ønsker å sitte sammen med din kjære å se hverandre i øynene uten å ense omverden så bør du velge en annen innadvendt.
Hvis du ønsker å sitte sammen med din kjære å nyte omverden så bør du velge en annen utadvendt.

Jeg vil helst finne en innadvendt siden jeg da kan fokusere mer på henne som person uten å kjede henne ihjel.

Skjult ID med pseudonym ijukulele ma. 18 mars 2013 23:13

@samson; da er det mulig jeg ikke vet hva som kjennetegner en innadvendt

-og jeg ser forsåvidt at jeg ikke har nevnt "utadvent" i beskrivelsen av min drømmepartner, men heller beskriver sosiale holdninger/kvaliteter, så da får vel folk velge selv om de passer eller ei. Men jeg TROR at en inadvendt/sjenert hadde fått frem det verste i meg- at de vil oppfatte meg som overkjørende, lite hensynsfull og masete ("jammen, så siiii hva du mener,a?!?!" ;) )- og slik tror jeg ikke en utadvendt hadde oppfatta meg som.

Skjult ID med pseudonym søker ma. 18 mars 2013 23:15

@IjUkulele
Presidenten i USA er inadvendt. Men har har da sosiale kvaliteter likevel?

Skjult ID med pseudonym ijukulele ma. 18 mars 2013 23:33

@søker; fin fyr, og det er svært hyggelig at du tror han og jeg burde vært perfekte for hverandre, men jeg tror ikke det hadde fungert ;-)

(kvinne 45 år fra Buskerud) ma. 18 mars 2013 23:46 Privat melding

Tror selv at jeg passer best sammen med noen som er lk meg selv på dette området. Er ekstrovert, og tenker best mens jeg prater og er sosial. Jobber sammen med introverte, og verdsetter veldig deres kvaliteter, men ser at for å samarbeide bra må jeg tenke igjennom hvordan jeg opptrer.. kan ikke bare kalle inn til møte og rainastorme der og da alltid.. de foretrekker å få tid å grunne på ting, og mer space enn det jeg trenger ... Jeg liker å ha folk rundt meg masse... og stortrives der en kan møte nye mennesker få nye inntrykk....det er ene er ikke bedre eller dårligere enn det andre, men jeg føler meg mest komfortabel når jeg kan være i min komfort sone. derfor ønser jeg meg en utadvent ( ekstrovert) kjæreste.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 18 mars 2013 23:53 Privat melding

@gilia; så da ble det ikke førstedame av deg heller, da? ;-)

Skjult ID med pseudonym Atreju73 ti. 19 mars 2013 00:15

Det som forundrer meg er at alle damene tror de skal finne en utadvendt mann her. Nettet er verktøyet til innadvendte. Dette er vår arena.

(mann 36 år fra Sør-Trøndelag) ti. 19 mars 2013 00:32 Privat melding

Trur nå at veldig mange som settes i båsen innadvente, er ganske tilpassningsdyktige. samt motsatt.
Man er kanskje i sitt rette element i roligere omgivelser, men det betyr vel ikke at personen ikke klarer å fungere i sosiale sammenhenger. Verden er mer nyansert enn det. Så klart en innadvent person vil jo slite om det er konstant påtrykk for å leve som en utadvent. Men enhvert parforhold styrkes vel av at partene har sin egen tid. Så hvorfor skulle det ikke fungere om man innimellom beveger seg inn i motparten sin komfortsone? Man trenger jo ikke være sammen konstant?

@Samson, likte den ted-taken.

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 19 mars 2013 00:40

Jeg er faktisk begge deler både svært utadvent og sosial og til tider skikkelig einstøing som trives best aleine og helst ikke vil være sosial. Men jeg er ikke sjenert det er vell noe av forskjellen kansje. Trives dermed godt i forhold med en veldig utadvent mann men og med en sjenert type. Ofte jeg har blitt kjent med gutter som har sagt de er veldig sjenerte, men ovenfor meg har jeg ikke oppfattet det sånn. Er vell og det med at jeg kan synes det er morro å være litt sjef i blant, da er det litt ekstra morsomt med en sjenert gutt...samtidig som en skikkelig sosial type som vet hva han vil er morsomt. Ganske splitt i personligheten min, tenker det er en av grunnene til at jeg kommer overens med så mange forskjellige mennesker. Vært sånn fra jeg var lita, blir alltid den som prater litt med alle, men samtidig ikke knytter meg helt til noen spesiell. Er vell av typen som fnyser lett innvendig av feks folk som må si glaaad i deg <3 <3 til en hver tid.. ja snakker da om feks veninner..sånt får jeg nesten litt spunk av..da svarer jeg takk, smiler og fortsetter samtalen..noen ganger sier jeg : samma og smiler..er ikke helt den typen person :P

(kvinne 45 år fra Buskerud) ti. 19 mars 2013 01:14 Privat melding

@IjUkulele Nei ingen førstedame matriale jeg ... @vær ... hehe .. første gang at jeg er blitt oppfattet som sjenert..

Tror ikke selv på å putte mennesker i båser, og kjærligheten kommer når den vil. samtidig tror jeg det er smart å være bevisst sine egne prefaranseområder, hvor en føler seg komfortbel og i hvilke situasjoner det er lett å missforstå andre.. Selv er jeg visst noe så rart som en analytisk ekstrovert...

Skjult ID med pseudonym _________ ti. 19 mars 2013 04:16

Svært få er helt innadvendte/utadvendte, de aller fleste er en kombinasjon. Derfor vil du se mange profiler som skriver at de liker å være ute blant folk (utadvendt), men også trenger tid for seg selv (innadvendt). Sistnevnte er om ikke selve definisjonen, så i alle fall blant de viktigste kriteriene for å klassifiseres som innadvendt: at man tappes for energi når man er ute blant folk og må ha tid for seg selv for å lade batteriene. Til kontrast vil en utadvendt person lade batteriene av å være ute blant folk, og en veldig utadvendt person vil ha lett for å kjede seg når h*n er alene.

Definerer man utadvendt som en som evner å snakke med andre mennesker, og innadvendt som sjenert einstøing med sosial angst, får man en svært høy (og inkorrekt) andel utadvendte, samtidig som man bare beskriver kanskje 5% av alle innadvendte (samt en del utadvendte).

Selv er jeg ISFP, og det er helt greit.

tl;dr: Opplysningsnivået i den generelle befolkningen er på mange områder like lavt som i middelalderen, og folk har derfor dårlig/feil forståelse av mange begreper, inkl. ekstra-/introversjon. Mitt tips er å lese litt mer, og se litt mindre på "reality"-tv.

Skjult ID med pseudonym Samson ti. 19 mars 2013 07:33

Ghandi, Roosevelt, Darwin og mange andre store ledere var innadvendte. 30% til 50% av alle mennesker beskriver seg selv som innadvendte. Det å si at tro at innadvendte anser utadvendte som "overkjørende", vel det er totalt misforstått! Innadvendte er vanligvis mer kunnskapsrike enn utadvendte, fordi de leser mer. De er mer innovative fordi de tar seg bedre tid til å tenke. De er bedre ledere, fordi de lar andre slippe til og lar gode ideer flyte oppover i organisasjonen. Innadvendt/utadvendt er ikke sort/hvitt. Vi er alle litt av begge deler. Men noen er mer av det ene enn det andre.
Men de som oppfatter seg selv som utadvendte og som tror at de er mer attraktive og bedre partneremner tar helt feil. Jeg, som innadvendt, anser mange (ikke alle!) utadvendte som brautende, kunnskapsløse og latterlige idioter.

(mann 42 år fra Hordaland) ti. 19 mars 2013 07:38 Privat melding

For meg går innadvendt sammen med reflektert, så det er et stort pluss i min bok. Innadvendte kvinner? Ja takk.

Skjult ID med pseudonym søker ti. 19 mars 2013 07:53

Det blir poengtert at ikke alle innadvendte er enstøinger. Men det er da slett ikke alle utadvendte som er så sosiale heller. Jeg elsker å være alene, å pusle med ting. Men jeg får nok av det, jeg tappes for energi og må ut blant folk å hente krefter. Når jeg må være sammen med andre mennesker døgnet rundt over tid så blir jeg full av krefter og inspirasjon, men jeg trives alene.

Skjult ID med pseudonym -Bene- ti. 19 mars 2013 08:04

Er definitivt ikke voldsomt utadvent, og tror kanskje ikke jeg vil ha en kar som er høyt og lavt heller. Men "krever" en fyr som kan prate med alle uten kun å svare når snakket til, men det betyr vel bare at han ikke er sjenert.

(mann 43 år fra Oslo) ti. 19 mars 2013 10:26 Privat melding

Hei, Christian heter jeg og er innadvendt.

Altså, selv om jeg er innadvent betyr ikke det at jeg mangler sosiale antenner og må være alene. Det er jo tross alt en grunn til at jeg vil ha en kjæreste.

Selv om jeg er innadvent trives jeg med å prate med andre mennesker, men liker det bedre når det er få enn mange. Derfor har jeg heller ikke en stor vennekrets, men i stedet noen få. I tillegg liker jeg tid alene. Alene i betydning at jeg liker å lese, fordype meg i arbeid, lytte til musikk, etc. At jeg har noen i nærheten under de aktivitetene, er bare hyggelig.

Jeg holder en del foredrag, og har ingen problemer med å snakke til en forsamling. På jobb trives jeg å arbeide i team, men trenger også tid til å tenke gjennom ting for å ta riktige beslutninger.

Så det å være innadvent er ikke det samme som å være sjenert og mislike andre mennesker hvis noen tror det. Men jeg ville selvsagt ikke vært komfortabel med noen som må fylle opp huset hver helg med folk eller må prate i ett kjør.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ti. 19 mars 2013 10:40

Er som folk flest en blanding av inadvent og utadvent, samtidig som jeg er litt sjenert. Det at jeg er sjenert, gjør nok at noen oppfatter meg som mer inadvent enn jeg er.

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 19 mars 2013 10:46

innadvent, selve ordet har en mer negativ klang..selv om jeg ikke synes det er negativt så lenge man har sosiale antenner og ikke er sjenert. Selv er jeg faktisk begge deler..Er det lov? I møte med nye mennesker er jeg veldig utadvent, imøtekommende..Men forsvinner ofte inn i meg selv og blir der, kommer ann på dag og tid. Er vel mer slik at jeg foretrekker få rundt meg, trives ikke like godt på store arrangementer osv hvor en skal drive med small talk til høyre og venstre..

Så en innadvendt mann framstår for meg mindre flåsete..og mer mystisk...trygg. Og jeg liker jo hjerne, og derav de som bruker tid på den..så NEI, ikke negativt:)

Jeg har ikke skrevet noe i profilen angående dette, mulig for at jeg er uenig med meg selv om hva jeg er..og akkurat hvilken balanse jeg vil ha..Så tar det etterhvert heller...

Skjult ID med pseudonym lusa ti. 19 mars 2013 10:50

For mye utadvendt kan fort bli for mye sirkus. Masete.. Orker ikke det.

Skjult ID med pseudonym Samson ti. 19 mars 2013 10:59

Get unplugged av og til. Fordyp deg i noe, bli kjent med deg selv. Føl roen. Føl tryggheten i deg selv. Føl selvsikkerheten og tryggheten og vit hvem du er.Mediter. Dette er ting de fleste innadvendte gjør med sin "egen-tid". Kanskje ekstreme utadvendte kan lære noe av det, og ha godt av det?
Jeg er ingen medisiner, men lurer på om kanskje ADHD og ME epidemien kan ha noe med utadvendt-jaget, gruppe-arbeid-galskapen, sosialiseringens-presset og lignende fenomener å gjøre.

Skjult ID med pseudonym søker ti. 19 mars 2013 11:11

Tror det er litt misforståelser her, dvs. ikke nødvendigvis misforståelse men kanskje ulik oppfatning fordi begreper kan brukes litt annerledes i dagligtale.
Man kan være mer eller mindre innadvendt eller utadvendt, men ikke begge deler. En utadvendt person kan ikke lære seg å bli innadvendt og omvendt. Det blir som å lære en venstrehendt å bli høyrehendt, altså bare tilsynelatende.
Det er ikke en av delene som er mer positivt enn det andre heller, bare annerledes.
Det går fint å være utadvendt og samtidig asosial, det er heller ikke slik at innadvendte er smartere enn utadvendte.
Det handler om hvordan vi ser verden og hvor vi får energi.
Å snakke høyt er ikke typisk utadvendt, men å tenke høyt er.

Men når jeg skriver dette så går jeg ut fra at innadvendt/utadvendt er det samme som introvert/extrovert. Det er jo ikke sikkert at jeg har rett i den antagelsen, da må språkrådet hjelpe.

Skjult ID med pseudonym Samson ti. 19 mars 2013 11:17

@søker - Selv Carl Jung, som "oppfant" begrepene intro- og ekstravert, sa at ingen var KUN introvert eller KUN ekstravert. Vi er alle litt av begge deler, selv om vi har forskjellige %-fordelinger. Og vi flytter oss sikkert opp og ned på skalaen iløpet av dagen og livet forøvrig.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ti. 19 mars 2013 12:36

@søker: Det stemmer det Samson skriver om at ingen er kun det ene eller det andre. Da hadde man blitt totalt dysfunksjonell i samspill med andre. Du har nok misforstått begrepene.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ti. 19 mars 2013 12:40

http://no.wikipedia.org/wiki/Introvert

(mann 45 år fra Oslo) ti. 19 mars 2013 12:44 Privat melding

Jeg er veldig innadvendt. Men bare så det er sagt: Det har ingen ting med sosial innesluttethet å gjøre. (Prosentvis er nok flere av de innadvendte litt mindre sosiale, men det er ikke dét det betyr.) Det betyr at ens verden / virkelighet i størst grad foregår "inne i en".

Det står nevnt et sted over her at ordet innadvendt har en negativ klang... Det opplever ikke jeg. Men den ekstroverte kultur synes ofte mye bedre. Feks rock/pop-konserter. Dette er mine intuitive assosiasjoner når jeg tenker på rock/pop-konsert: Kaos, bråk, musikere, fysisk... En standard rock/pop-konsert river fra meg den indre trance jeg kan komme i via musikk. Som introvert er det mere som en mental abstrakt opplevelse å høre på musikken.

Og når jeg deler musikken sosialt kan det feks skje ved å synke innover i øynene på noen. (Fremfor å stå og skrike.) Helst hjemme i stua eller hvilket som helst annet rolig sted (der også sommerfugler kan høres). ((Og siden jeg liker progrock må det gjerne komme eksplosiver også, haha))

Kjenner meg absolutt igjen i chrissp sin beskrivelse 10:26. Akkurat som han foretrekker jeg fåtalls venner rundt omkring i sosialt samvær. Det er da man kan prate nær hverandre uten å konstant bli forstyrret eller måtte skifte tema hele tiden igjen og igjen.

Og jeg signerer :-) søker sine ord 11:11.

Skjult ID med pseudonym Flux ti. 19 mars 2013 18:09

Det er så mange som tror at å være innadvendt er å være sjenert. Det har ikke noe med å være sjenert å gjøre.

De utadvendte får energi av å være sammen med mange andre mennesker, og søker til slike steder som gir dem energi.

En innadvendt får energi av å være alene eller i små grupper. De leser eller gjør andre ting for å lade batteriene.
En innadvendt mister energi og blir slitne på en fest med mye folk, så de trekker seg lett tilbake til bøkene eller musikken sin.

Det er jo så klart en del innadvendte som også er sjenerte, men det er ingen direkte sammenheng.

Skjult ID med pseudonym nei ti. 19 mars 2013 19:01

Hva er dette? Insinuerer du at kvinner vet hva de egentlig vil ha?

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 19 mars 2013 19:07

Jeg ser ikke noe negativt i å være innadvendt. Så lenge det ikke er en begrensning i hverdagen ift ting man ønsker å gjøre. Jeg ser heller ikke noe negativt i å søke en utadvendt partner. Dette handler om preferanser. Poenget er vel heller når en person blir skremt av uttrykket uten å sjekke ut hva den andre legger i begrepet. Da handler det ikke om å være utadvendt eller innadvendt. Da handler det om å være forutinntatt, og det er visst mer utbredt her inne. Sånn sett. ;-)

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ti. 19 mars 2013 19:10

hear hear Tingeling

Skjult ID med pseudonym ijukulele ti. 19 mars 2013 20:15

Jeg liker tingeling assa :)

Skjult ID med pseudonym coma ti. 19 mars 2013 20:52

Bullshit.

Skjult ID med pseudonym durrr ti. 19 mars 2013 23:16

Det er litt negativt å være innadvendt...da man ikke får venner så lett som man ville gjort ellers. Det er ikke sånn at jeg går og hater folk som er innadvendte, bare at jeg merker at jeg får venner mye kjappere :P

Men det skal sies at jeg klarer ikke holde kjeft og prater stort sett med hvem som helst, hvor som helst. Så på den andre siden, er det sikkert nok av mennesker som tenker "hvem er han wierdoen der som bare står og prater til oss"

:D

Skjult ID med pseudonym håret ti. 19 mars 2013 23:38

@Tingeling

Jeg forstår ikke helt logikken i det du sier:

Dersom jeg leser at ei jente vil møte en utadvendt fyr, så må jeg finne ut hva hun legger i begrepet, fordi det er forutinntatt av meg å tro at hun sikter til det som begrepet faktisk innebærer?

Begrepet har jo en definisjon. Selv om en person aldri er helt innadvendt eller helt utadvendt, så er det en måte å klassifisere på, og man er gjerne mer det ene enn det andre.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 19 mars 2013 23:42

Men jeg er innadvendt? Til tross for det har jeg ikke problemer med å få meg venner.

Og ja, kjærligheten kommer når den vil, i mitt tilfelle en eller annen gang etter at jeg har daua. :P

Skjult ID med pseudonym rattatoill ti. 19 mars 2013 23:43

Innadvent og sjenert her. Faen.

Skjult ID med pseudonym søker on. 20 mars 2013 01:34

@bokfink-1 og Samson
Litt sent svar fra meg.
Jeg sa da ikke at man er 100% det ene eller det andre. Jeg sa man kan være mer eller mindre det ene eller det andre. Men Carl Jung sine teorier bygger jo på at man er enten eller. Man kan være sterkt eller svakt det man er men er bare en av delene. Alle kan opptre i henhold til sekundære egenskaper. Men at man ifølge teoriene til tider kan handle og oppføre seg som om man er noe annet betyr ikke at man blir noe annet enn det man er. Nå er jo hans teorier bare en modell, virkeligheten kan være mer komplisert...

(mann 47 år fra Oslo) on. 20 mars 2013 01:37 Privat melding

Folk har forskjellig behov for egen tid og privatsfære (mitt kan ofte være helt ekstremt). Gjelder vel kanskje å finne balansegangen mellom det og å virke avvisende og ekskluderende, i hvertfall når man går inn i et forhold.