Alle innlegg Sukkerforum

Selveksponering

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym 1234 on. 20 mars 2013 22:41

Hvor privat er du og, hvis du vil svare, hvorfor er du så privat (eller tilgjengelig) som du er?

Er det best med alt eller ingenting eller finnes det en gylden middelvei?
Hvor er denne i så fall?

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 20 mars 2013 22:50

kan vere anonym her med full profil og bilde..er jo ingen som kjenner personen bak profilen:) har valgt den gylne middelvei for å spare dere for trynet mitt i kvar tråd..men skal ikkje så mykje fantasi til for å finne profilen..

Skjult ID med pseudonym 1234 on. 20 mars 2013 22:51

Jeg mener ikke nødvendigvis på Sukker, men også i det gode, gamle sosiale livet der en må ta seg bryet med å lage lyd og bevege kroppen og ansiktet for å kommunisere med andre, eller telefonvaner, andre nettsted, Facebook og så videre. Og gjerne også hva en velger å si.

Det er også en annen tanke bak tråden jeg ikke har nevnt enda (en personlig fobi), men jeg kan vente litt med å røpe det og se om noen kommer inn på det temaet uten at jeg sier noe (annet enn dette).

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 20 mars 2013 22:55

er nok ikkje den som stikker seg frem og må ha oppmerksomhet ellers i livet heller:)

Skjult ID on. 20 mars 2013 22:57

interessant tråd

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 20 mars 2013 22:58

Jeg er stort sett et mysterium, både her inne og i det virkelige liv.
Det er selvsagt enkelte personer som kjenner meg relativt godt og som kjenner min innerste hemmelighet.
Ja du vet, den hemmeligheten om at jeg som liten tok en is fra fryseren uten å si ifra. :P

Deler det jeg føler er relevant i forhold til hva slags forhold jeg har til den enkelte.
F.eks er det relevant for ei jeg dater å vite at jeg har liten penis. Dette er derimot ikke informasjon som er relevant for mine vanlige venner. :P

Skjult ID med pseudonym Z on. 20 mars 2013 23:11

Stadig vekk er det snakk om at folk er feige fordi man ikke skriver med biled på forumet eller at man ikke har bilde i profilen sin, og at man har større troverdighet om man poster med bilde.

Personlig kunne jeg ikke være mer uenig. Alle har sine årsaker til dette, og jeg har mine. Men har det aldri streifet dere "tøffinger" med bilde at det kan være fordi det er mange man rett og slett ønsker å bli kontaktet av fordi om man blir kontaktet, føler noen av oss et ansvar å svare de som har satt seg ned for å skrive velvalgte ord? Har det aldri streifet dere at det kan føles bedre å oppsøke selv fremfor å overse andre fordi man ikke har tid, lyst eller vilje til å svare tilbake? Har det virkelig aldri treifet dere at dette kan være en av flere grunner til at noen velger ligge litt lavt med egen profil, enten i perioder eller som en slags beslutning fordi det føles best totalt sett? Æ bærre spør :-)

Skjult ID med pseudonym Solvip on. 20 mars 2013 23:11

spørs litt på i forholdt til hva....og ikke minst overfor hvem da....

Har en greie med med telefon-fobi i blant som nok kommer av noe.....

(mann 43 år fra Rogaland) on. 20 mars 2013 23:20 Privat melding

@pseudonym Z: Tror grunden til, at der er en del fokus på det med skjult id er, at der er nogle ret uanstændige mennesker, som vælger at angribe folk på forum med offensive ord og fraser, så anser jeg det, som utrolig kujon agtigt med skjult id, men hvis man kan være sagelig og vise respekt overfor andre mennesker, ser jeg absolut ingen grund til, at man behøver at have billede på sine svar.

@ts Uden i det virkelige liv, samt herinde er jeg en meget ærlig person, som gerne deler, hvad jeg har oplevet i min tid her på jorden. Det er da klart, at der er nogen ting, man vælger at vente med indtil man lærer folk bedre at kende, men stortset, så deler jeg alt og bliver jeg stillet et spørgsmål, så svare jeg oprigtig ærligt på det.

Det har været utrolig positivt, men også negativt at leve livet på denne måde, men det jeg er kommet frem til er, at de som kender mig og er mine venner er virkelig mine venner i tygt og tyndt og det samme gælder med en partner.

Når det så er sagt, så er der jo hverdagens små hvide løgne, som man enten fortæller af respekt for en person eller fordi man ved, at personen måske ikke er i stand til at takle et ærligt svar.

Skjult ID med pseudonym Z on. 20 mars 2013 23:23

@ pinnemand
Enig med deg, men jeg kan med sikkerhet love deg at mange av de som skriver med skjult ID eller diverse andre nick som dukker opp i utide har samme eier som de som til vanlig skriver med bilde her. Så hvor ligger troverdigheten? Eneste måte å løse den på, er at alle må binde seg til ett nick på forumet - uavhengig av bilde.
Da unngår man de som liker å være prektig, men som likevel slenger med leppa når de har en dårlig dag.
Ergo er bilde overhode ingen garanti for "tøffhet" slik jeg ser det.

(mann 43 år fra Rogaland) on. 20 mars 2013 23:30 Privat melding

@pseudonym Z: Nu er jeg jo en optimist og måske lidt naiv, så håper jo ikke, at mennesker kan være så ubehagelig og respektløs overfor andre bare fordi, at de har en dårlig dag eller at de kan fordi de kan være annonyme, men du har jo ret, ville bare ikke skrive det, så bliver det så meget mere virkelig.

Tanken er jo rigtig god mht. et fast brugernavn, da der måske kan komme lidt kontrol over det fra Sukker.no sin side af i form af, at banne folk, som ikke klarer, at opføre sig anstændigt herinde, så slet ikke en dum ide.

Skjult ID med pseudonym Z on. 20 mars 2013 23:36

Klart det er sant :-) Det blir litt som å danse på bordet når katten er borte. Når ingen vet at man er bedriten, er det for mange lett å være bedriten. Derfor skjulte eller andre nick. Integritet er i ferd med å bli et fremmedord.....

(mann 37 år fra Hordaland) to. 21 mars 2013 01:16 Privat melding

TS: Jeg er nok ikke særlig mye privat. Deler til den som ønsker å høre. Oppmerksomhetskåt til tusen og går igjennom hverdagen med lykkepillerus.

På både godt og vondt kan jeg vel si at jeg ofte kan fylle rommet alene :P

Men, jeg er egentlig mest tilhenger av den gyldne middelvei...

Skjult ID med pseudonym chairman2s to. 21 mars 2013 07:16

Akkurat nå har jeg endret nick og endret litt på profilen sånn at man ikke automatisk skjønner at jeg sitter i rullestol. Har fortsatt profil bilde men tror ikke det syns så godt der. Prøver uansett å få det ganske raskt frem i meldinger at jeg sitter i rullestol da det er en viktig del av meg, men prøver å få frem andre ting først.

Nå er det ikke så lenge siden jeg gjorde endringene på profilen. Kan ikke si at jeg har merket noe endring i responsen den ene eller den andre veien, og det er vel egentlig greit...

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 21 mars 2013 08:38

Veldig lite privat :) bortsett fra jobb seff, der har jeg nemlig taushetsplikt. Eh..om jobb, ikke på jobb. Høhø. Har aldri hengt meg på den privat-bølgen. Hvis folk vil kikke i ligningen min eller hva det skulle være så plager det meg fint lite.

(mann 39 år fra Buskerud) to. 21 mars 2013 16:19 Privat melding

@ chairman2s er det DEG...? :)

Skjult ID med pseudonym chairman2s to. 21 mars 2013 16:49

nei, det er ikke meg men en del av meg. syns det blir feil hvis man skal prate lenge her og ikke si noe om det før man treffes

(mann 39 år fra Buskerud) to. 21 mars 2013 16:54 Privat melding

Mer om jeg vet hvem du er da.... døhhh :) Men tar vel feil. og da ser jeg at kommentaren min ble merkelig :) Jeg støtter det du sier, om å si ifra på forhånd.

Skjult ID med pseudonym fyr84 to. 21 mars 2013 17:27

Jeg har veldig få hemmeligheter, men jeg prøver å ha kontroll på hva folk vet. Jeg utbasunerer ikke livshistorier til hvem som helst, selv om jeg forteller om de spør.

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 22 mars 2013 01:35

Jeg er nok en person som blir sett på som en som snakker rett fra levra, jeg er veldig åpen og ærlig og folk føler fort at de kan stole på meg og åpne seg tilbake. Alikevell er det nok ingen som kjenner meg 100% har flere sider ved meg selv som ikke kommer frem for alle. Jeg knytter meg ikke så fort til andre, men de knytter seg ofte fort til meg har jeg erfart. Når det gjelder feks face osv så kan jeg være aktiv i perioder og i andre perioder ikke, ikke noe behov for å skrive om hva jeg spiste til middag og at gresset har vokst 2cm som ganske mange andre har. Driver heller ikke med blogg og sånt. I perioder slår jeg og telefonen og helt av fordi jeg vil være helt for meg selv uten å kunne kontaktes. Tror det tar tid å virkelig bli kjent med meg selv om det er lett å tro man kjenner meg rimelig fort :P

Skjult ID med pseudonym 1234 sø. 24 mars 2013 20:35

Jeg gjør et stort nummer av å ikke gni meg oppi trynene på andre.
Dessuten har jeg kameraskrekk, men masse bilder (av meg) i albumet her på Sukker.

Har noen ikkeheltformulerte teorier og synspunkter om dette. Poster de her hvis de materaliserer seg innen rimelig tid - og jeg synes de er interessante nok.

Takk for bidrag!
(Enig med Z og pinnemand!)

Skjult ID med pseudonym Knerten sø. 24 mars 2013 21:29

Tja, Er nok en utrolig rett frem type person og vet jeg er ganske så ekstrovert.
Forteller ikke alt til alle og det er noen få som jeg stoler 100% på, så får å komme ordentlig innpå meg så må man nok bruke tid.
Men jeg er ærlig og sier nok kanskje litt for greit i fra noen ganger selv om det er alltid på en saklig måte, når jeg muligens burde hatt litt mer tilbakeholdenhet og kanskje burde brukt en liten hvit løgn for å skåne personen.

Men jeg er meg selv på godt og vondt, men det har sine negative erfaringer også fordi man blir fort enten likt eller litt hatet fordi man sier det man mener, men samtidig så står jeg for det:) Samtidig er det mange som kommer til meg for råd og føler de kan stole på meg helt og holdent.

Folk må få lov til å gjøre som de vil og hvis de ikke vil ha bilde her inne så er jo det greit, bare å la være å kontakte dem. Men man vet jo aldeles ikke hva man går glipp av og jeg personlig har hatt noen fantastiske samtaler med mennesker uten bilde, men som jeg har fått bilde av etterhert. En super opplevelse synes jeg, men jeg er da litt sær i know:))

Skjult ID med pseudonym _________ ti. 26 mars 2013 00:19

Ganske privat, men skriver med brukernavnet som pseudonym.

Det skal dog sies at jeg ikke dukker opp om man søker: underscores ser ut til å fungere som vilkårlige tegn i søkemotoren.

(mann 33 år fra Hordaland) ti. 26 mars 2013 02:11 Privat melding

er ganske rett fram og åpen, både i og utenfor forum.

hvorfor? tja, har vel med sjølvsikkerheit og gjer. om nokon skal mislike meg for den eg er, så står det dei fritt for å gå andre vegen =)

(mann 47 år fra Oslo) ti. 26 mars 2013 02:53 Privat melding

På mange områder privat, på mange åpen. Så får folk tolke og tro som de vil (og akkurat DER var jeg rimelig privat, innser jeg).