Alle innlegg Sukkerforum

Selvfølelse og dating

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kari lø. 23 mars 2013 20:38

Jeg lurer litt på hva folk mener om å date noen med dårlig eller svingende selvfølelse. Selv har jeg ikke alltid veldig stor tro på meg selv, noe som ofte gjør at jeg blir usikker og av og til mer sjenert enn jeg skulle ønske. Jeg jobber jo med å prøve å styrke selvfølelsen min, men det er en kamp mange ganger. Jeg syns jo selv menn med god selvtillit og selvfølelse er veldig tiltrekkende. Liker egentlig menn med god selvfølelse damer som ikke har det? Eller er det for mye stress?

Skjult ID med pseudonym Artigkar lø. 23 mars 2013 20:50

Så lenge personligheten ellers er bra så er ikke svingende selvfølelse et problem. De fleste mennesker har variabelt humør og selvfølelse. Selv har jeg også noen svingninger i "dagsformen" selv om selvfølelsen er god på bunnen, så er det enkelte dager hvor jeg ikke er kompis med han i speilet. Tror ikke det er mange med hånda på hjertet som går rundt og har full selvfølelse hele tiden. Jeg derimot fremstår svært selvsikker og gir et helt annet inntrykk, enn jeg har av meg selv - og fikk den "a-ha" opplevelsen i Oslo, med et rom fullt av folk, hvor jeg fikk flere positive tilbakemeldinger på min væremåte etter en weekend-workshop - og da innså jeg at alle hadde et snev av samme "a-ha"-følelse. Man tror andre er så utrolig mye sterkere, smartere og at alle har noe fornuftig å si hele tiden, og dermed så snur man det mot seg selv og tenker "Ja, men jeg er ikke sånn"

Du hadde nok aldri klart å gjette at jeg av og til misliker den personen jeg ser i speilet, du hadde nok aldri klart å skjønne at jeg av og til er usikker på min egen kompetanse. Du hadde nok aldri skjønt at jeg er nervøs når jeg går ut av komfortsonen min.

Og trolig er det ikke like lett å se din selvfølelse heller. Jeg har også jobbet som en slags "rådgiver" for mange mennesker ifm med jobben min - og tro meg, mange ser mer kritisk på seg selv enn på andre.

Du har helt sikkert dine sterke og svake sider som alle andre. Selv har jeg lært å bli trygg på meg selv, nettopp ved å innse at også den store majoriteten går rundt og har litt issues med seg selv.

Selvfølgelig er det noen som elsker seg selv mer enn alle andre, eller som også har en selvfølelse som går igjennom taket, sikkert fint for dem, men du og jeg og mange andre er litt som DeLillos "Tøff i Pysjamas" :)

(kvinne 42 år fra Østfold) lø. 23 mars 2013 20:50 Privat melding

Det viktigste er jo at mannen har tro på OSS som par. Om kjæresten min sliter med selvfølelsen, får jeg heller prøve å styrke den, tenker jeg.

Verden er ikke svart/hvit, det finnes gode dager og dårlige dager. Det gjelder også oss som utad og stort sett har god selvfølelse. :-)

Skjult ID med pseudonym Samson lø. 23 mars 2013 20:50

Damer med "lav" selvfølelse går bra. Da har mannen noe han kan bruke til å styrke forholdet mellom dere. Han kan være med på å bygge opp selvfølelsen din; da dekker han et helt naturlig og menneskelig behov hos deg - og det vil styrke båndet mellom dere. Han bør egentlig prøve å dekke alle behovene dine. Ikke bare behovet for sex, men også for trygghet, tilhørighet, selvfølelse, selvutfoldelse... hele pakken.

Skjult ID med pseudonym krøll lø. 23 mars 2013 21:25

Jeg synes jenter med god selvfølelse er mest attraktiv. At det noen ganger svinger kan være greit hvis det ikke blir for dypt og for ofte. Jeg syns også at selvfølelsen er noe alle Bør jobbe med, slik at en kan realisere seg selv ut ifra ønsket ideal. Er det vanskelig kan en alltid søke hjelp eller veiledning.

(mann 31 år fra Oslo) lø. 23 mars 2013 22:58 Privat melding

Jag tycker att det kan vara lite charmigt med folk som är lite osäkra och ofta ser jag det som en fin utmaning att få personen att slappna av i min närvaro fortast mulig :)

(mann 51 år fra Oslo) lø. 23 mars 2013 23:14 Privat melding

Spiller liten trille, med mindre dama har så liten selvtillit at vi tolker det som manglende interesse.

Skjult ID med pseudonym PoweRanger lø. 23 mars 2013 23:36

Hadde nok ikke hatt så mye å si, så lenge jeg visste du likte meg og vi hadde det bra sammen. :)

Skjult ID med pseudonym Adapter sø. 24 mars 2013 00:11

...finnes det jenter med god og stabil selvfølelse/selvtillit?!

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 24 mars 2013 08:04

Hva søren skal en med god selvtillit? Kjent sak at menn så gjerne vil ta vare på skjøre kvinner. Det er en strategi, ikke en personlig mangel. "Oh, gid, jeg synes dette er litt vanskelig. Mannen, kan du hjelpe meg?"

Noen som vil leke?

Skjult ID med pseudonym Hmmm... sø. 24 mars 2013 12:33

Hun kan nok komme unna med lav selvtillit...

Men det er en del damer som til stadighet skal gnåle om sine "feil" (Jeg er så feit,harrynker/appelisinhud/korte bein og hvavetikke jeg...) og med det konkludere med at jeg ikke kan like henne.

Jeg vil ikke ha dårlig samvittighet for å like kjæresten min - ingen er perfekte men la meg få fokusere på EN god egenskap heller enn 100 dårlige...

:-)

Skjult ID med pseudonym missy sø. 24 mars 2013 12:40

Du skriver så mye fint @Samson at jeg blir glad vegne av det mannlige kjønn:)