Alle innlegg Sukkerforum

Gjerrige norske mannfolk:)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Margarita sø. 20 juli 2008 21:09

Gentlemannsfaktoren er det så som så med hos nordmenn. Kom nettop hjem fra ferie i det varme utland og kontrasten er stor mellom gutter på byen fra Oslo Vest og sydlendinger. På ferien har jeg blitt tilbudt drinker med den største selvfølgelighet. Her hjemme er tilbudet å drikke fra samme ølglass!

(kvinne 40 år fra Sør-Trøndelag) sø. 20 juli 2008 21:15 Privat melding

Og hvorfor i guds navn skal man bli påspandert?? Greier da fint å betale det jeg drikker selv!

Skjult ID med pseudonym undrer sø. 20 juli 2008 21:16

........ser selvsagt at du har ett poeng og er ikke direkte uenig med deg, men det er visse ting som faktisk kan spille inn....

- prisene er selvsagt det samme som i oslo? :)
- bruker man mer penger (les : spanderer) når man er på ferie enn når man er hjemme? :)

(mann 51 år fra Oslo) sø. 20 juli 2008 21:19 Privat melding

Noen har større markedsverdi i utlandet enn hjemme....

Synes selv det er greit å betale en drink eller 2 hvis hun ikke forventer det. Forventer hun å bli påspandert, er jeg kijp...

Skjult ID med pseudonym Bunny sø. 20 juli 2008 21:27

vel , ja du har et poeng TS ..
Det er få menn som spanderer bare for å være hyggelig .. de har alltid baktanker og blir sur hvis du ikke vil / kan være med de hjem etterpå...

Skjult ID med pseudonym Kai83 sø. 20 juli 2008 21:29

Likestillingen skyter fart her til lands vettu:p Her skal det være likt for alle.
Men alvorlig så tror jeg nok det er litt avskrekkende når drikken på byen har høyere pris enn gull. Lettere å spandere på noen en drink når prisen er halvparten av den man er vant til her til lands. Kjipt er det jo, men veit at det fortsatt er endel som fortsatt er spandable da:)

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 20 juli 2008 21:29

Ja, vi har baktanker... Forventer at dama skravler med oss...

Skjult ID med pseudonym Bunny sø. 20 juli 2008 21:39

hehehehehe .. det var ikke de tankene jeg tenker på da ...
Det å spandere en drink på en venn er noe jeg gjør innimellom .. også guttevenner . Bare for å være hyggelig.
Men kommer en jeg ikke kjenner bort med en drink til meg .. så ser jeg veldig nøye over hvordan han er og er rask til å kanskje overtolke det han sier ... og er jeg ikke intressert i å snakke med han sier jeg nei takk til drikken også.

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 20 juli 2008 21:45

Er ikke tankeleser, bunny..... Kunne ikke vite hva du tenkte på...

Jeg tar det som en selvfølge at dama sier nei takk til en drink hvis hun ikke er interessert i å snakke med meg.

@slayer, forskjell på en drink eller to og hele kvelden. For meg i alle fall

Skjult ID med pseudonym Kristoffer sø. 20 juli 2008 21:51

Jenter som spør om å få drikke av meg - gidder jeg ikke, oppnår lite med det også er det frekt, gir dem et tilbud (kjøpt en drink til meg så skal jeg kjøpe en drink til deg)

Om hun har egen drikke å prater å viser interesse eller bare har det kjekt sammen med meg - spanderer jeg drikke (en eller tre, men overtar ikke resten av regningen) da har hun kontakt med meg på feil grunnlag.

Jeg har aldri opplevd påfyll noen plasser ute på seriøse ute plasser, men på hjemme fester så klart

Vi er da for likestilling er vi ikke, gjelder vel ikke bare jenter, når skal jenten spandere drikke på gutten?
Og om jenten er ute for å drikke å ikke har penger til drikke på byen, er det hennes problem (enten låner hun av venner eller koser seg på vann å den deilie røykfri luften det er inne. Dersom det er et problem, får hun heller spare opp å gå ut færre ganger.

Ja det er gode poeng, når vi er på ferie flyr pengene litt mer fritt å en gjør ofte mer enn en gjør hjemme til daglig. Og det er jo mye billigere i utlandet. Samt de lokale er jo kjent for å være gentelmenn (ofte for de vil mer, de fleste gangene er jo bare for en skal trivs å føle seg spesiell og vil komme der oftere, mens den samme mannen har vært "spesiell" med minst 8 damer før deg og har mange etter der den dagen). Opplevde selv en som spillte et spill overfor ei, mens han rotet med andre, hun reiste for å besøke typen, men ut ifra ham var de ikke sammen, og hun kom alene å kun for å være med ham, når han skulle være med vennene sine satt hun på hotell rommet mens han var ute å hadde seg, å hun trodde han skulle hjem til henne på ferie om litt, men egentlig skulle han videre til et annet land. Grunnen for jeg vet det er for vi pratet med hun jenta å jeg snakket men talk med ham uten han viste hva jeg viste.

Synes ofte at jenter er mer hyggelige i utlandet, enklere å komme i kontakt med, enklere å ha med å gjøre. Har vært sammen med flere norske jenter som jeg har truffet i utlandet enn her hjemme. Jeg er meg selv fult ut, samme karen der ute som her hjemme.

Skjult ID med pseudonym Ikke T5PC sø. 20 juli 2008 21:51

Damene i Norge har råd til å kjøpe drekke sjæl.
Det å skal spandere på dem kan sidestilles med å statse
pengene i et fallende aksjemarked. Du blir blakk, men er like fri....

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 20 juli 2008 21:54

Det hender da at jenter kjøper drinker, Kristoffer

Skjult ID med pseudonym Expect sø. 20 juli 2008 21:57

TS/Margarita forventer rett og slett å bli spandert på!!!

Når jeg tar meg en tur på byen forventer jeg å måtte betale for det jeg ønsker å innta av vått og tørt.... Og det gjelder ellers i livet også. Kanskje disse Gentlemennene hadde like store forventninger til at TS/Margarita skulle spandere på dem...og hvorfor ikke?

Hva slags forventninger har TS/Margarita til livet for øvrig, om jeg tørr spørre?

Skjult ID med pseudonym Dingo sø. 20 juli 2008 22:04

Expect:

Godt spørsmål ...

Skjult ID med pseudonym Sandaker77 sø. 20 juli 2008 22:07

Har møtt flere jenter som forventer å bli spandert på, og de synes heller ikke de burde takke nei hvis de ikke var interessert i fyren. Selv spanderer jeg aldri på jenter med mindre vi har snakket sammen en stund først.
En gang jeg var så dum å spandere på ei jente jeg ikke hadde snakket med først (dårlig sjekketriks) og hun takket smilende ja. Ti sekunder senere kom typen hennes og trua meg med juling. Hjalp ikke at jeg fikk fnise-anfall av hele situasjonen, så det endte med at ho stod og fysisk holdt igjen en illsint kjæreste mens jeg ruslet vekk for å desarmere situasjonen.
Er helt enig at vi gutter ikke bør forvente oss å "få noe igjen" når vi spanderer en drink på en jente. Det eneste jeg forventer meg er at de takker nei hvis de overhodet ikke er interesserte i oss. Ei jente jeg kjenner synes det var råfestlig å si følgende til hver og en som spanderte en drink på ho en kveld ho var på byen "Tack och hej då". Ho er pen nok til å kunne være så arrogant.

Skjult ID med pseudonym hansomspør sø. 20 juli 2008 22:08

Har faktisk vært ute for folk jeg aldri har pratet med før som har spurt om jeg spanderer en drink på dem. Har ennå ikke klart å få dem til å spandere på meg først uten at jeg har lovt å ta neste. Men når jeg klarer det så skal de sannelig få drinker nok resten av kvelden, for da er de kule.

Skjult ID med pseudonym juni sø. 20 juli 2008 22:09

Jeg har ikke noe behov for å bli påspandert så fort jeg kommer inn på en pub eller lignende. Det hender jeg blir påspandert en drink eller øl etterhvert når jeg har kommet i kontakt med noen utover kvelden. Det synes jeg hver gang er kjempehyggelig, og tar det som et komplemang på at fyren synes jeg er trivelig og morsom å prate med.

Men jo sjeldnere det skjer... desto hyggeligere er det når det skjer, så det er fint at det ikke er gjengs kultur at jenter/kvinner skal bli påspandert ;-)

Skjult ID med pseudonym hansomspør sø. 20 juli 2008 22:27

Hvem er det du spør?

Skjult ID med pseudonym Sandaker77 sø. 20 juli 2008 22:30

@juni

Fin holdning! Sånne jenter vil vi ha, hehe

Skjult ID med pseudonym Kristoffer sø. 20 juli 2008 22:38

kit001 Stemmer det, det hender som du sier en skjelden gang 1 gang av de 20 gangene menn spanderer opplever de kanskje å få en spandert på uten at en har spandert først å eller kjenner personen.

Expect godt spørsmål.

Jeg blir provosert om en forlanger denslags, egentlig alt som går på penger (ikke at jeg er gjerrig, men når noen forventer at jeg skal eller har plikt til å måtte bruke de på dem å de mener det er riktig). Det samme gjelder tjenester en skal gjøre som en aldri får noe igjen for, for den andre har ingenting å tilby (men en gang i blant om det er enkelt å kjapt å passer seg å ikke blir invitert med en baktanke, går det veldig fint).

Sandaker77 mange rare opplevelser en kan få av sjalu typer, til å med om en ser på damen deres. I motsetning til å tenke at jøss damen min er attraktiv, hun er så forelsket å glad i meg at hun kommer ikke til å gjøre noe å kan få lov til å være sammen med andre, er kjekt å se at hun har det bra å kjekt å vite at hun kan styre showet selv å uttrykker at hun i tillegg er opptatt å veldig fornøyd. Hun damen du snakker om får jeg brekkninger av.

Gutter spanderer for at de føler de er i et hyggelig selskap med de dem er med uansett kjønn. Synes det er på sin plass at jenter kunne gjort det samme, slikt at vi også kunne tatt det som et bra tegn at de trivs i selskapet med oss.

Skjult ID med pseudonym Margarita sø. 20 juli 2008 22:39

Expect: til opplysning er den norske frk Margarita bortimot avholds:) Så takket selvfølgelig nei til en slurk av ølen til de to staute, generøse menn i går kveld på to forskjellige uteplasser på Oslo vest i går kveld.... -men likte den hyggelige gest å bli påspandert en drink i utlandet. Drinker i utlandet er vel ikke nødvendigvis billigere for den personen som spanderer enn i Norge når man tar hensyn til mannens inntekt....

Skjult ID med pseudonym hansomspør sø. 20 juli 2008 22:43

Skjønner ikke helt hva slags vestkantsted du gikk på. Champisen flommer jo over damene på La Belle, Champagneria, Golden Room, Barbeit osv.

Skjult ID med pseudonym Flens sø. 20 juli 2008 22:59

Med den attituden der fortjener du egentlig ikke å bli påspandert så mange drinker, sorry.

Skjult ID med pseudonym Sandaker77 sø. 20 juli 2008 23:20

Heheh, ble lurt med på Barbeint av noen BI-studenter en gang. Ble for mye for en bygdetulling som meg. Har aldri sett en så dekadant atmosfære før. Champagnen flommet, som hansomspør påpekte. Sitteplasser til de som betaler mest. Tipper det er lett å svi av 5000 på en kveld der. Kokainstøvet lå tjukt på dass.
Selv stod jeg og sutta på en flaske pisslunken Carlsberg 0.3L til kr 67 og lengta tilbake til Lompa.

Skjult ID med pseudonym Margarita sø. 20 juli 2008 23:26

Som tidligere nevnt er jeg bortimot avholds, men likte å bli tilbudt drikke- uten å ta imot:) Så jeg forventer absolutt ingenting av drikke ute på byen jeg -men smigrende å få tilbudet -med eller uten forventninger til hva som skjer etterpå;)

(kvinne 36 år fra Østfold) sø. 20 juli 2008 23:31 Privat melding

Og hvorfor skriver du i mitt navn egentlig?

Skjult ID med pseudonym bøddy sø. 20 juli 2008 23:31

så satt på spissen er det det at du ikke får nok smiger på byen i Norge altså? og at det kun har med tilbud om drikke å gjøre?

Skjult ID med pseudonym hansomspør sø. 20 juli 2008 23:35

@ den ekte Margarita

Sikkert fordi han troller.

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 20 juli 2008 23:44 Privat melding

jeg er ikke norsk.
Jeg synes at gentelman faktorer som margarita snakke om er ikke direkt om hvem betaler for drinkk. helt klart at her i norge alle har råd for å betale for sin egen drink...

jeg fremdeles tenker ofte om hva lærte meg faren min :

man må var en gentelman uten behov å ha mye penger på konto og stor utdannelse....
man må passe på dammen sin (eller damme som sitter vecina av han) .... man må bli høflig og vise respekt for kvinner ...

(kvinne 36 år fra Østfold) sø. 20 juli 2008 23:44 Privat melding

Vel, den ekte magarita må jo nesten komem med sitt synspunkt også:)

Menn som spanderer er sjarmerende! Da snakker jeg ikke om "gamle griser" som smiler sleskt (de sier man nei til), men en blid og hyggelig gutt som spør om du vil ha en drink, det er turn on!

Vell og merke en gutt uten baktanker, men en som bare vil ha en mulighet til å blikjent med MEG... (og jada, mange av de som er ute etter å "skli av meg trusa", de kanman utnytte synes jeg).

Men som alltid går bort til damer og vil kjøpe en drink, er ikke sjarmerende. Det er masseproduksjon og desperet oppførsel. MEN, hvis en sjarmerende mann vil kjøpe en drink til meg (gjerne etter at vi har pratet litt), er det mye bedre enn en som ikek tilbyr seg det. JEg sier ofte nei, og kjøper heller til han. Men jeg liker å bli spurt. Tanken som teller.

Og alle jenter er ikke for likestilling! Jeg liker en mann som passer litt på meg:)

(mann 40 år fra Oslo) sø. 20 juli 2008 23:49 Privat melding

Jeg var nettopp i tyrkia, og disse snille lokale mennene som spanderte villig på damene der nede gjorde det KUN for en grunn; å komme i buksene på damene. De skrøt massivt av hvordan de spilte sitt spill og hadde interne konkurranser, og alt startet med å spandere på damene. Ny dame hver kveld/uke. Sjarmerende.

Skjult ID med pseudonym Margarita sø. 20 juli 2008 23:57

Sorry ekte Margarita!:) Hvordan kan man finne ut om ett pseudonum allerede er i bruk -som pseudonum eller brukernavn? Ikke meningen å ta ditt Margarita!

Påspandering har ingenting å si for meg, jeg tjener nok mer enn mange gutter og kan nok finne på å kjøpe noe til enn gutt mens jeg går og henter meg ett glass vann;) Og jeg blir nok oppfattet som både sjarmerende og attraktiv på byen -også i Norge:) Morsomt å se hva dere skriver- vi har nok mange forskjellige oppfattelser her:)

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 21 juli 2008 00:01 Privat melding

enige med deg chandeler...
ha sett det samme i tyrkia og rodos...
ny dame ofte eller en stor ønsker for å komme til norge...

forresten... chandler: du har en fint ¨stemme"

natta!

Skjult ID med pseudonym Margarita ma. 21 juli 2008 00:08

Enig med deg Sacha: jeg likte også å bli litt "passet på". Her i Norge er jeg veldig selvstendig med trygg, godt, betalt jobb, leilighet, bil, vant til å gjøre alle handyman-tingene selv, ordne og fikse - så var nok tilbudet om drink ett lite symbol på å bli passet på, få litt kvinnelig oppmerksomhet, at mannen var litt "over" meg -noe som til tider er litt motsatt i Norge.

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 21 juli 2008 00:18 Privat melding

ja da margarita.. vi klarer oss ..
men oioi!! jeg ¨må klage av min far... han ville aldri at kvinner i huset lærer om handyman-tingene(ordne ög fikse selv) hehe :-))) jeg tror i dag at han ville hjelpe oss å tenke at en kvinne må altid ha en man i huset... hehehe...

Skjult ID med pseudonym x ma. 21 juli 2008 00:54

Norske jenter er blandt verdens mest bortskjemte.

Og det har ofte hendt at jeg har blitt invitert ut på lunsj av damer som forventer at det betyr at jeg betaler for begge. det samme gjelder jo ikke bare en drink, eller måltid, men om man er på kafe... ironisk blir det når de samme jentene forsøker å fremstå som veldig selvstendige og oppegående når de ikke en gang klarer å holde seg selv med hverken drinker eller mat.

Jeg kan gjerne overraske en kjæreste med en langweekend til roma, eller helaften på byen med middag og andre ting -et menneske eg bryr meg om og er glad i, men at utenlandske menn er mer slibrige en norkse menn og bruker gratis drinker som mulig sjekketriks er jo et pluss for den norske mannen. Litt ille at TS ikke gjennomskuer hensikten til disse mennene som spanderer drinker men men.

Skjult ID med pseudonym x ma. 21 juli 2008 00:59

Jeg vet det er helt normalt for norske jenter å gå ut en hel kveld på byen uten å ha med en krone, og at de mer en gjerne blir påspandert drinker av menn de ikke hverken liker, eller finner sympatiske på noe vis. -hele greia er å få så billig kveld på byen som mulig. og det finnes ganske mange slike jenter i oslo!

Menn er både reflekterte og veldig klar over at dette skjer, og at det blir patetisk å skulle holde på å spandere drinker på jenter som synes det er artig å se hvor fulle de klarer å bli på "gratis by turer"

Skjult ID med pseudonym Gjøgleren ma. 21 juli 2008 01:03

Vel har jeg spandert drinker på byen, men håper aldri jeg er så uheldig å treffe på ei som Margarita her som forventer at menn skal spandere! Dette er lavmål og til informasjon så gagner ikke dette noen ting, må ikke tro at du ved å refse nordmenn oppnår høyere gentlemansfakter! Hvordan kan du vite om den gentlemanstyrkeren ikke hadde baktanker når han spanderte den drinken? Teit holdning du har ass!! Har også opplevd at jenter kommer og ber om en drink og da avslår jeg! Hvorfor skal jeg spandere den hundringsen på ei som er frekk nok til å spørre om noe sånt? Nei spanderer jeg så skal det være uoppfordret! Blir faktisk mer betenkt når holdninger som TS i denne debatten synligjøres! Er fullt mulig å ha det moro uten alkohol og uten å utnytte andre. Skjerp deg!

Skjult ID med pseudonym alex ma. 21 juli 2008 10:27

Hva er greia? Hei, kan jeg få en hundrelapp av deg fordi jeg er så pen?? Er det gjerrig å takke nei? Sunn fornuft spør du meg...

I asiatiske land finnes såkalte drikkepiker. Du betaler 4-5 ganger så mye for en drink mot at en pen jente sitter og prater med deg. Samma greia. Veien er kort til at penger byttes mot andre tjenester..

Skjult ID med pseudonym chandler77 ma. 21 juli 2008 10:41

Min teori; Om jeg spanderer drikke på damer ute vil vedkommende høyst sannsynlig tenke at jeg er ute etter å få henne til sengs. Det kan godt tenkes at det også er riktig at jeg vil det. På den annen side ser jeg ikke helt grunnen til at det skal gjøre meg gjerrig at jeg IKKE vil spandere på noen når det ligger sengefaktoren implisitt uansett. Jeg foretrekker å ikke kjøpe meg oppmerksomhet, det vil jeg heller oppnå på andre måter. Å spandere på venner/venninner man har fra før ser jeg derimot ingen problem med, men i en sjekkesammenheng virker det totalt urimelig for min del. Om spandering er alfa eller omega for ei dame gir det meg et signal som tilsier at den dama ikke er det jeg er ute etter, rett og slett.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 21 juli 2008 11:03

chandler:

Jeg tror ikke jeg er naiv... men om jeg er det, så er vel ikke det den dummeste egenskapen jeg kan ha:
de få gangene jeg blir påspandert føler jeg virkelig ikke at det ligger noen forventninger om å hoppe til køys sammen fra han som spanderer, og ikke er de slike som absolutt skal ha telefonnummeret mitt etter endt kveld heller...

Men ser fra et annet innlegg her at jeg kanskje også skulle begynne å spandere en drink eller noe av og til? Det hender at jeg betaler en kaffe for sidemannen bare fordi det falt seg slik, men i de tilfellene tror jeg ikke at mannen fikk det med seg i det hele tatt, så dermed ble ikke komplemanget mitt registrert :-)

Skjult ID med pseudonym Månestråle ma. 21 juli 2008 11:12

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre når jeg blir spandert på jeg. Takker kanskje ja om det er en kar jeg har pratet med halve kvelden og som ikke viser at han forventer å få noe igjen for det. Annet enn at det er kjekt å prate med meg.
Men om jeg går ut med noen for å spise og sånn, så synes jeg det er litt vanskelig når det kommer til betalingssituasjonen. For; jeg går ikke ut og spiser om jeg ikke har penger til det("fattig student"), MEN tilbyr man seg å betale det man har spist er det endel som blir rimelig fornærmet fordi de har invitert, og selvfølgelig skal de betale, mens andre synes det er helt greit. Jeg ønsker jo bare å ta min del, og ikke å fornærme noen.

Hvordan går jeg best frem her da gutta?

Ikke det at jeg har for vane å bli invitert ut i hytt og pine, men det hender da en gang innimellom

Skjult ID med pseudonym Pappa1 ma. 21 juli 2008 11:20

Dette er en vanskelig balansegang syns jeg. Men man ser vel an personen litt kanskje? Er klokka ti på tre? Er hun / han søkke full osv? Neida, det er ikke alltid så lett å tolke, men man får vel en magefølelse....

Jenter som vil spandere eller vil betale for seg selv syns jeg er "turn on"! Men siden jeg kanskje er litt gammeldags så tar jeg da over regninga for den drinken alikevel jeg. Da har jenta kanskje vist at hun ikke er på "gratistur", men faktisk er voksen nok i tankegangen til å sørge for seg selv. Da føles det mye bedre å spandere syns jeg! ;-)

Skjult ID med pseudonym Månestråle ma. 21 juli 2008 11:24

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre når jeg blir spandert på jeg. Takker kanskje ja om det er en kar jeg har pratet med halve kvelden og som ikke viser at han forventer å få noe igjen for det. Annet enn at det er kjekt å prate med meg.
Men om jeg går ut med noen for å spise og sånn, så synes jeg det er litt vanskelig når det kommer til betalingssituasjonen. For; jeg går ikke ut og spiser om jeg ikke har penger til det("fattig student"), MEN tilbyr man seg å betale det man har spist er det endel som blir rimelig fornærmet fordi de har invitert, og selvfølgelig skal de betale, mens andre synes det er helt greit. Jeg ønsker jo bare å ta min del, og ikke å fornærme noen.

Hvordan går jeg best frem her da gutta?

Ikke det at jeg har for vane å bli invitert ut i hytt og pine, men det hender da en gang innimellom

Skjult ID med pseudonym Pappa1 ma. 21 juli 2008 11:24

@ Månestråle

Hvis mannfolkene virkelig blir fornærmet så syns jeg de er noen hårsåre fyrer! :-D
Det må jo være lov å tilby seg syns jeg! Men jeg ville likevel betalt for deg....med et smil! :-)

Skjult ID med pseudonym kjøttmeis ma. 21 juli 2008 12:37

Jeg kan faen ikke tro at noen fremdeles blir sjarmert av sydlandske menn og deres heeelt gjennomsiktige motiver. Disse "Gentlemennene" har jo helt klart en før og etter modus. Du må påberegne noen timer på kjøkkenet når de har erobret deg. For de har INGEN tanker om å lage mat. Norske menn spanderer også drinker, men ikke før du har bevist at du er verdt det. For prisen dere jenter må betale for å være LIKE mye VERDT som en mann i det norske samfunnet, er at dere må betale drikken deres selv.

(mann 47 år fra Telemark) ma. 21 juli 2008 16:40 Privat melding

Jeg har snakket med noen jenter om dette og kommet frem til at følgende metode er ganske effektiv i forhold til å finne ut en del ting. "Hei har du lyst å spandre en drink på meg" -få menn som spør om dette, men jeg har altså gjort netopp dette et par anledninger, og da kun jenter jeg synes virker veldig intressante.

Om du spør med et lurt smil får du nesten garantert en positiv respons, et smil tilbake, eller en artig replikk en inngang til en samtale! Jeg har faktisk også blitt påspandert drink -og spandert neste runde, og i alle tilfellene fått en eller annen form for samtale. Om responsen har vært : "hva er det du inbiller deg" Har svaret jeg har kommet med har vært noe i nærheten av "om jeg spanderer en drink på deg, vet jeg jo fremdeles ikke hvorvidt du er intressert i meg, men spanderer du en på meg, har jeg alltids anledning nok til å være generøs tilbake uten at noen av oss føler forpliktelser og jeg vet du er intressert i meg, for ellers hadde du aldri i verden spandert en drink på en ukjent mann"

(mann 51 år fra Oslo) ma. 21 juli 2008 16:57 Privat melding

hmm, ikke dum innledning det der, nimbex....

Skjult ID med pseudonym Pappa1 ma. 21 juli 2008 17:51

Haha!! Genialt, Nimbex! :-D
Du ufarliggjør jo hele situasjonen! :-)

Skjult ID med pseudonym Kristoffer ma. 21 juli 2008 18:27

chandler77 var tyrkia jeg også snakket om.
Landet mange jenter elsker, fordi de får så mye oppmerksomhet, og så mange som spanderer på dem å værter de opp, toppen på iskremen er jo sexen eller er det en greit måte å si takk ;) (siste var frekk).

Men da er det vel bedre med gjerrige menn som spanderer ei øl for at han trivs i selskap med damen enn en som spanderer mye for å få jenten til å miste fornuften for å havne i buksene på henne?

Liker ikke menn skal ditten å datte, hva skal damen gjøre når mannen har indirekte plikt å gjøre slikt å slikt siden han skal være gentelmann?

Skjult ID med pseudonym Goran ma. 21 juli 2008 19:25

Sjelden jeg møter norske jenter som er sjarmerende nok til at jeg vil spandere på dem bare. I Kroatia har de mer sjarm, der spanderer jeg på de fleste. Og da betyr det lite at de driver med sexbusiness på si hvis de møter turister fra Norge de syns er kjekke. Da er en drink en drink. Spandere du en drink på en norsk pike føler du deg skitten og brukt etterpå når de har drukket den opp og tiden du føler du har kjøpt for en drink er over. Hva en drink koster betyr lite. Har man penger så kan man bruke det på hyggelige piker uansett. Men norske piker har ikke samme sjarmen som de man møter i Kroatia.

Skjult ID med pseudonym Bunny ma. 21 juli 2008 19:34

Det er vel greit å la seg spadere på og utnytte all oppmerksomheten på ferie... og heller si nei takk til sexen ..
Jeg ville ikke ha utnyttet menn på den måten hjemme , men på ferie er alt lov ... hehehehe

Skjult ID med pseudonym fantasfisk ma. 21 juli 2008 19:40

Jeg tror både gutter og jenter oppfører seg mye mer imøtekommende når de er på ferie.
Kanskje derfor jentene blir spandert mer på i utlandet? ;)

Her hjemme er det mer komplisert fordi du kanskje møter folk igjen. Du kan ikke kødde for mye med dem. Plutselig møter du dem igjen en gang du absolutt ikke vil møte dem igjen. :P

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 21 juli 2008 20:00 Privat melding

Jeg ønsker ikke å bli spandert drinker på, det jeg skal drikke når jeg er ute, kan jeg betale for selv.

Men, likestilligen har kanskje gått hakket for langt for altfor mange i norge, noe som selvfølgelig er takket være både kvinnfolka og mannfolka. Når likestillingen har kommet så langt at forskjellene mellom mann og kvinne liksom viskes ut, synes ikke jeg det er gøy lenger jeg. Slik jeg ser det, ER det forskjell på menn og kvinner, og det burde være det også. Det er da ikke det samme om jeg er sammen med en mann eller en kvinne, det noe ved menn, utover det de har mellom beina, som gjør at de er interessante og at kvinner ikke er det.

Dette er kanskje noe man kan merke når man er i utlandet, at menn fra land som ikke har kommet dit iforhold til likestilling. Der menn åpner dører, trekker ut stolen for sin kjære, tar ihvertfall den tyngste bæreposen fra butikken og gjerne kommer med hånden om kvinnen skal gå ned en bratt skrent.
Der menn er gentlemenn og liker å være det.

Det er klart det finnes norske menn som også har beholdt forskjellen, og det finnes helt klart norske gentlemenn (snakker da ikke om hovedsakelig spandering, men væremåte), men det blir vel tynnere i rekkene. Og vi er vel heller ikke flinke nok til å ta vare på dem, er vi?
Jeg KLARER jo å åpne døra sjøl, kan fint dra frem stolen min selv, klatre både her og der uten hjelp og snekre og mekke det meste, men til tross for at jeg altså klarer det, så er det viktig å vise en gentlemann at hans væremåte blir satt pris på. Ellers tror jeg vi risikerer å miste også de siste.

Jeg vil være kvinnen i forholdet, til tross for å være sterk og selvstendig, vil jeg være myk og feminin. Jeg vil ha en mann som er mannen, den sterkeste av oss, være litt trygg for meg. Jo mer gentlemann han er, jo mer kvinne føler jeg meg. Og jeg vil føle meg som kvinnen i hans liv. :)

Nei, dette er noe som går begge veier, og det dreier seg ikke hovedsakelig om spandering, men om gester. Kvinner i norge har råd til å kjøpe drikke selv, og vi har råd til å spandere på mannen. Jeg kan gjerne åpne døra for noen, og likevel blir det spesiellt når en jeg finner interessant åpner døren for meg, trekker frem stolen, kjøper blomster eller plukker dem sjøl.

Skjult ID med pseudonym Kristoffer ma. 21 juli 2008 22:44

Jeg synes det er kjekt å være gentelmann når det går på alt utenom det som koster penger.
Men bare når jenten ser det å bemerker det.
Når det blir til en vane og hun forventer det å blir irritert når jeg ikke gjør det, har det gått for langt.
Enig med alih, skal være forskjell på kjønnene, ikke bare fysisk, men mener at en skal bidra begge to.

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 21 juli 2008 23:16 Privat melding

veldig bra alih....!!!

du fant en fint måte for å beskrive en gentelman og snakke om følelse..

enig med deg, skal våre forskjell på kjønnene...

(mann 45 år fra Akershus) ti. 22 juli 2008 10:05 Privat melding

Her var det mange fornuftige uttalelser!

alih er etter mitt syn virkelig inne på essensen!

Selv synes jeg det er bekreftende i min posisjon som mann, å føle at det verdsettes å gi en annen type oppmerksomhet til damene enn til f.eks kompisene. De får sannelig klare å åpne døra si sjæl:-)
Det klarer damen og det, og hun fikser også restaurantregningen, eller sannsynligvis også skruen som bildet skal henge etter. Men hun er henne, ei man kanskje blir rikere av å føle seg mann sammen med? Maskulin og feminin i samspill...

Vi er forskjellige, ikke bare i kroppen, men også i sinn. La det nå være slik i det uformelle liv iallefall, slik at den naturlige balansegangen mellom gentlemansfaktoren, og kvinnen som digger den ekstra lille oppmerksomheten den gir, forblir:-)
Så får heller likestillingen opprettholdes og videreutvikles innenfor områdene der den er viktig!

Men selvfølgeligheter bør styres unna! En mann setter gjerne umåtelig pris på å bli påspandert også, om settingen er riktig.
Og selv mister jeg fullstendig lysten på rollen som g.mann om jeg senser at det blir tatt for gitt at jeg skal spandere en drink etter 2 min prat. Men under god kjemi, går dette gjerne på automattikken uansett (som f. eks i et eksempel margarita den ekte nevner lenger opp)....føles naturlig. Men det bør være for å ha a good time der og da, ikke med BARE ett visst mål for øyet.........

Så da velger jeg å trekke ut den stolen jeg, men ikke bestandig......da mister herr g.mann tilslutt det som er ettertraktet for mange, og hele greia blir en vane kvinnen sikkert blir dritt lei av!!!!??

Vil du dele en flaske her med meg? Jeg spanderer, kan endog drikke chablis jeg;-)
(men det er jaggu ikke innledningsfrasen, da blir det skautur....)

Skjult ID med pseudonym katzymara ti. 22 juli 2008 12:12

når det kommer til sydenoppmerksomhet er det fra første stund rimelig åpenbart hva gutta har i tankene.
hjemme er det ikke nødvendigvis slik nei, og lenger mellom drinketilbudene
så da er kanskje gamlelandet helt greit, litt kjiipt noen ganger, men likevel greit:-)

(mann 49 år fra Telemark) on. 23 juli 2008 16:39 Privat melding

Norske jenter er gjerrige... skal jeg gjøre opp regningen etter endel år, så går det garantert i millionklassen i min disfavør... DAMER er generellt gjerrige, jeg mener at det er så enkelt som at man betaler for seg selv.. Så slipper man alle disse følelsene rundt økonomi og penger. Og kan heller konsentrere seg om forholdet/flørten

(mann 70 år fra Møre og Romsdal) on. 23 juli 2008 17:35 Privat melding

Jeg stiller vel i kategorien "gammel gris" da jeg Margarita,men vi kan da spandere noen drinker uten å ha baktanker vi gamle
unge gutta da. IRL dater jeg damer ikke så svært mye eldre en du, så det er da noe spennende ved oss gamlinger da, jeg har ikke hørt noen klage enda.
Jeg tror ikke at norske kvinner har behov for å bli spandert drinker på,men er det ikke trivelig hvis noen tilbyr det da? behøver vi å kaste overbord alle gamle mann kvinne greier fra tidligere tider. Jeg liker å holde døren open for damer,reiser meg gjerne for damer på bussen å stortrivs nå jeg får spandere drinker på damer. men det hender da at det blir noe mer. gammel gris?
tja.

(mann 49 år fra Telemark) on. 23 juli 2008 23:34 Privat melding

Jeg syns litt synd på deg Pirolo, som mener at du selv stiller i kategorien gammel gris.... Du er et menneske og en mann og absolutt ingen gammel gris. Du har følelser og lyst akkurat som andre mennesker. Utrolig teit uttrykk og sier mye om dem som bruker dette på andre mennesker.

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 23 juli 2008 23:47

nå er vel ikke tyrkere noe værre enn andre menn på sjekkern... det finnes flust med jenter som kun drar til tyrkia og andre steder for å få seg noe...
har vært i tyrkia noen ganger,men uten noen tyrker mann i senga da he he
at tyrkere er mer pågående og virker mer sjarmerende,er nok en stor grunn til at noen velger de...
samme som alle de mannfolkene som helst vil ha seg en liten tai dame,som er oppmerksom og duller med de... selv om vi andre skjønner at det er andre ting hun er ute etter:-)