Alle innlegg Sukkerforum

Meg, en mannssjåvinist (?!?)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Castor ti. 2 april 2013 19:53

- Ja ikke mannssjåvinist i den vanlige negative forstanden, men den andre mer usynlige siden av ordet. Det å kunne gå inn i rollen som "mann", "kavaler", å kunne spandere middag og alt mulig og bli satt pris på. På Sukker som alle andre steder en møter menneskers ord blir en kjent med seg selv.
Jeg sluttet å skrive med ei dame fordi hun framstod for meg som tydelig mer vellykket enn meg, selv om jeg oppfatter meg selv som "rimelig vellykket". På de objektive tingene som utdannelse var vi like, og så står det "inntekt: høy" - wow! - plutselig dukket bildet av meg selv som "liten" opp. Traff henne aldri, kanskje reagerte jeg på at hun var for skrytete i det hun skrev mer enn realiteten i det. Kanskje var reaksjonen min helt allmennmenneskelig. Men likevel, tanken plager meg ... skal likestilling ha mening må den omfatte både oversiden og undersiden av virkeligheten. Hva tenker du ?

Skjult ID ti. 2 april 2013 20:03

Ikke mannsjåvinist fordi du ikke tiltrekkes av selvskryt? Jeg er kvinne og dropper også kontakt med menn som skryter av inntekt m.m

Skjult ID med pseudonym sushibabe ti. 2 april 2013 20:10

Nå ble jeg litt nysgjerrig. Går man forbi profiler som sier at de har en høy inntekt?
Mennesker som tjener godt er også bare mennesker. Og en dust er alltid en dust uansett inntekt.

Skjult ID med pseudonym humor123 ti. 2 april 2013 20:12

Nå er det vel i grunn ikke noe som heter likestilling når det gjelder hvem vi liker. vi har våre preferanser og sånn er det bare. Noen ting kan man dog tilpasse, men ikke alt.

Liker du ikke at dama tjener mer så er det jo ikke noe poeng å fortsette med henne heller, enkelt og greit :)

Hadde ikke plaget meg ihvertfall. Så lenge jeg liker personen så har ikke inntekten noe å si. Men mye selvskryt, ja da kunne det nok blitt plagsomt i lengden :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 2 april 2013 20:13

Ja, selvsagt er det folk som gjør det. På samme måte som om noen går forbi en profil fordi de har barn.
Begge deler bunner i det samme, nemlig at en situasjon kan oppstå som de ikke er komfortabel med.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 2 april 2013 20:27 Privat melding

Haha, takker ja til en dame med kontoen full hver dag som helst. Kan jeg legge meg på ryggen og være toyboy :-)

Skjult ID med pseudonym sushibabe ti. 2 april 2013 20:30

Feil Fettberget! En dame med full konto vil ikke ha bare en lat toyboy :)

Skjult ID med pseudonym Hawkeye ti. 2 april 2013 20:32

Hadde aldri i verden hatt noe i mot en dame som tjener mere enn meg. For min del er det ett fett hvor mye hun tjener, men hvis det skal bli seriøst er det viktig for meg at det ikke er lønnen min det skal stå på. Syns det er greit med en ok og stabil økonomi. Vet ikke helt hvordan man definerer høy lønn, men høyere enn min lønn er vel høy lønn for meg :)
Hvis man er en "naver" som det fint kalles, kaller man det en inntekt? Hehe

(mann 51 år fra Oslo) ti. 2 april 2013 20:38 Privat melding

Sushibabe, ikke vær så fordomsfull. Gjør en innsats nå, så skal du se at vi får det til :-)

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 2 april 2013 20:42

Hva økonomi angår er det vesentlig (for meg) at en dame ikke lever over evne. Utover det får hun styre så mye hun gidder. Det er et større problem om dama f.eks er lærer og har ferie halve året, og blir gretten om man ikke kan bli med på alle reisene hennes.

Skjult ID ti. 2 april 2013 20:55

Ingen fare for at du ikke kan bli med på "alle reisene" til en lærer. Lang ferie er det kanskje, men lønna tilsier ikke at så stor del av ferien blir brukt på feriereiser.

Skjult ID med pseudonym sushibabe ti. 2 april 2013 20:57

Bare toyboy holder ikke, men kombinert med daglig husholdning , matlaging, handyman og personlig trener -kunnskaper ville det gått greit tror jeg :-)

(mann 51 år fra Oslo) ti. 2 april 2013 21:00 Privat melding

Har du penger nok til å ansette det også? Skaffet deg Talkmore?

Skjult ID med pseudonym sushibabe ti. 2 april 2013 21:16

Fetberget

Du skriver:
takker ja til en dame med kontoen full hver dag som helst. Kan jeg legge meg på ryggen og være toyboy :-)

Jeg svarer at det kommer ikke til å funke. Mitt innlegg fra 20.57 var bare ironi.
Vil ikke har en "ansatt" jeg, men en likeverdig partner helst med egen inntekt og fast jobb.

Og forresten, jeg tror vi har blitt kjent for over ett år siden på Mekaniske i Oslo. Men hender jeg tar feil.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 2 april 2013 22:24 Privat melding

Hehe.

Ironi er ikke bare-bare.....og da er det greit med Capt Obvious to the rescue...

:-)

Skjult ID med pseudonym me too ti. 2 april 2013 23:44

Interessant, castor.

Jeg tror ikke du er alene om å tenke sånn... Om hun er smartere, rikere, dyktigere, flinkere så blir det lett feil.
Jeg fikk høre av siste flamme at jeg var for smart. At det var vanskelig å henge med, og lett å føle seg litt dum og komme til kort. Det blir vel noe av det samme. Han sa med et oppgitt tonefall: Du er selvfølgelig bedre til å snakke spansk enn meg også... Da tenker jeg at du mangler en trygghet i deg selv. Samtidig så ser jeg problemet med å ikke føle seg likeverdig og helst bittelitt overlegen som mann. Skulle gjerne vært dummere, jeg. Men skal jeg måtte spille skuespill for å ikke overgå en mann?

Skjult ID med pseudonym pippo on. 3 april 2013 01:15

@me too: ALDRI spill skuespill, de får selv ta ansvar for egen usikkerhet. Om de føler seg mindre enn deg er det deres problem. De er ikke verdt å bruke energi på:)

Skjult ID on. 3 april 2013 01:17

hehe

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 april 2013 01:20

Tja, jeg tror jeg må spille litt skuespill. Tone ned mine interesser når jeg er sammen med andre.
Så kan jeg heller være meg selv og bedrive mine nerdete interesser når jeg er alene. :P

Skjult ID med pseudonym Castor on. 3 april 2013 07:29

@me too: Jeg er mer opptatt av den kulturelle siden av dette mer enn den personlige. Tenker at våre forventninger til hverandre kan ha dype røtter i vår sosiale kultur - som nok er ganske fremmed for likestilling. Derfor håpet jeg at noen kanskje ville angripe meg i et feministisk perspektiv. "Er det OK at jeg føler at det selvfølgelig er jeg som betaler for middagen", fordi denne umiddelbart hyggelige holdningen også innebærer noe dypt sjåvenistisk - som du beskriver andre siden av.

Skjult ID med pseudonym me too on. 3 april 2013 10:10

Castor, du ser kanskje at ligger en annen tråd ute, der en mann stikker fordi jenta er treg med lommeboka? ,-) Akkurat på dette punktet er både kvinner og menn så forskjellige at det er vanskelig å si noe generelt. Jeg tenker at de fleste av oss har til å betale regningene, og hvis man har det så er det viktigste for meg å la snakk om penger bli et så lite tema som mulig. Har jeg foreslått noe, har jeg ofte sneket meg til disken og betalt slik at det ikke kommer noen regnig, og vi slipper hele stuajsonen. Har han foreslått noe, synes jeg det er hyggelig om han spanderer. Setter pris på det. Men tilbyr meg alltid å dele i de tilfellene. Og om det blir det ene eller andre er ikke så viktig. (Men kjente jeg ble litt svett av han som sa: Hva med at vi deler 60/40? He he...)

Skjult ID med pseudonym happydame to. 4 april 2013 18:02

@ TS Syns flere har vært inne på det her. Jeg ville vel i første rekke ikke kalt deg sjåvinistisk, men heller sagt at du antakelig mangler en trygghet på deg selv.

Når du ikke klarer å synes du selv er god nok, og må sammenligne deg med andre for å skjønne din egen gode verdi, da mangler du antakelig litt selvinnsikt og selvtrygghet, i mine øyne. Heldigvis, er det noe en kan gjøre noe med.

(mann 47 år fra Oslo) to. 4 april 2013 19:16 Privat melding

Folk har vel like forskjellige oppfatninger av dette som med det meste annet, uavhengig av kjønn. Det er damer som har sagt rett ut at min...eh...noe usikre yrkessituasjon er direkte turnoff, mens andre igjen har sagt at det ikke er DET som er det viktigste, så det der går nok begge veier.

Som happydame sier over her, kan det ha noe din egen selvsikkerhet å gjøre siden (hvis jeg forsto det rett) du avviste henne fordi du regna med at du selv ikke strakk til fremfor å faktisk finne ut av om det var et problem.
Jeg klarer ihvertfall ikke å se mannssjåvinismen i det du skriver.