Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er det ene galt og det andre riktig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lars ti. 2 april 2013 22:22

Jeg lurer oppriktig på en ting.

De fleste menn jeg kjenner elsker kvinner, kvinnekroppen og sex samtidig som de respekterer kvinner.

De søker som oftest sex og kos i sitt samvær med kvinner og ikke kjæreste eller forhold, men de behandler ingen kvinner dårlig pga det.

De fleste jenter jeg kjenner søker kjæreste og forhold.

Dette er biologi og instinkter som en ikke kan forandre men inngå kompromiss slik som ofte gjøres.

Men det jeg lurer på, hvorfor er kvinnens biologi og vilje riktig? det moralske og rette? det å søke forhold?

Mens mannens behov er primitivt, nedverdigende og feil og bare ute etter en ting osv.

Om en kvinne søker noe annet enn en mann, har hun da automatisk rett til å si at han er en gris, bare ute etter en ting osv osv?

Et forhold ender som oftest opp med smerte, barn som lider noe helt forferdelig under skillsmisse og krangling, økonomiske problemer for mannen og en enormt raskt økende selvmordsrate blant menn som blir fraskilt - uten at noen medier eller lignende nevner det, alt er selvfølgelig mannens feil.

Men bortsett fra det, hvorfor må ene være riktig og det andre galt? Hvorfor er et forhold moralskt overlegent sex?

Skjult ID med pseudonym cicero ti. 2 april 2013 22:24

Hva med de menna som vil ha et forhold da? Er det ingen som tror på oss?

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ti. 2 april 2013 22:31

Det ene er ikke mer rett enn det andre. Det som blir problematisk er når en ikke er ærlig på hva en søker.

Skjult ID ti. 2 april 2013 22:33

Biologi og instinkter meg her og der. Jeg er kvinne og har hatt flere forhold kun basert på sex. Det kommer helt an på hvor jeg er i livet akkurat da. Nå er jeg ute etter et forhold. Men jeg tror på ingen måte at de fleste damer ser på en mann som en gris om det er sex han er ute etter. Det er ikke der problemet ligger. Problemet er at mange av disse som kun ønsker sex, later som om det er et forhold de ønsker. Ja til sex, nei til løgn.

Skjult ID med pseudonym me too ti. 2 april 2013 22:37

Menn som bare ønsker sex, ER jo faktisk bare ute etter en ting. Blir riktig det? Og som andre sier, problemet er at for å oppnå denne ene tingen, må mannen ofte gi seg ut for å ville ha flere ting enn han kanskje vil. DA er hans oppførsel gal, rett og slett fordi han leker med andres følelser for egen vinnings skyld.

Skjult ID ti. 2 april 2013 22:42

Veldig springende tema i en og samme tråd.....men økonomiske problemer for mannen...? Alltid....? Å nei du. Ender som oftest med lidelse for barna...? Det er kanskje greit å være litt mer nyansert om en ønsker en ordentlig debatt.

Skjult ID med pseudonym G ti. 2 april 2013 23:08

Hmmmmmm TS. Hvis du snur de fleste spørsmål om, og tar ett mannsyn på det. Ville det da blitt de samme spørsmålene? Du har rett i at de som lider av våres avgjørelse er barna. Men vet om mangen kvinner som sliter økonomisk etter ett brudd. Tror nok både mellom menn og kvinner så er det folk som søker forhold, men egentligt bare ønsker sex. Hva som er rett eller galt??? Har ikke svar på det. Trenger egentligt noe være rett og noe være galt???

Skjult ID med pseudonym G ti. 2 april 2013 23:11

Sorry TS så nå at du var en mann, men ta ett kvinnesyn på det. Osv osv :)

Skjult ID med pseudonym mann41 ti. 2 april 2013 23:13

Er ikke noe rett og galt, men damer er jevnt over mer verbale enn menn. Så når de ikke får det som de vil, vil de i større grad gi uttrykk for dette og dermed bidra til en oppfatning om at mannens ønsker ikke er sosialt akseptert.

Skjult ID med pseudonym Lars ti. 2 april 2013 23:17

Nei dere forstår jo ikke.

I samfunnet vi lever i som leser denne tråden er det slik at menn som først og fremst ønsker sex har en rekke kallenavn og et negativt syn på seg.
Rundbrenner, svin, gris, player og han blir kjent blant hennes venninner som dusten som bare er ute etter en ting eller han er slem fordi han ikke er ute etter det samme som henne.

Det er der det skurrer for meg, hvorfor er det positivt å være ute etter et forhold? negativt å være ute etter sex? Om du tar bort de som lyver om hva de er ute etter.

Eksemplene jeg tok frem viser at det ofte ikke er mye positivt i et forhold mellom to mennesker, alle kan se SSB sine tall - når det gjelder skillsmisser.

@SkultID - Det tells ikke, du er kvinne, om du er ute etter sex er det fordi du er frigjort eller selvstendig osv. Tror du sex in the city hadde blitt sendt på norske tvskjermer om det handler om 5 menn og deres bruk av kvinner ? tror du norske menn kunne dratt med seg sine kvinner på premiere om "Men in the city" hadde blitt vist på kinoer osv...nei.

Og det er det skurrer litt for meg, i en verden som er EKSTREMT overbefolket burde kanskje ikke forhold og enda ett til barn som må oppdras alene idoliseres sånn, mens mannen som bare ønsker sex fremdeles bli kalt rundbrenner.

Skjult ID med pseudonym 1234 ti. 2 april 2013 23:32

Lars: Du og jeg kunne kanskje hatt verdens kjedeligste samtale om dette - fordi jeg tror vi er enige. Og jeg tror vi begge vet at dette er - i praksis - umulig å forandre i vår levetid uten hjelp fra mange, mange flere.

Ingen moral er "mer korrekt" eller "bedre" enn noen andre. De er bare annerledes. Og noen er mer instinktive enn andre, som disse generelt er. Dog begynner kvinner å oppføre seg som menn mer og mer, fordi "de" mener de har blitt undertrykket oss menn tidligere.

Når alt kommer til alt, gjelder faktisk bare liv og død; overlevelse for en selv og for sine gener. Dét er naturens "moral".

Takk for du minnet meg på det!

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 2 april 2013 23:41

Spørsmålet er vel heller...
Hvorfor er det viktig for deg hva "samfunnet" mener er negativt og positivt, @Lars?
Er du ikke en voksen mann som bestemmer selv hva som er bra for deg og hvordan du ønsker å leve livet ditt? Og dersom du ønsker å ha kun sex pga tankene dine om hvordan forhold ender (ref sitat lenger ned), kan du ikke bare være tydelig på at det er kun sex du ønsker, da? Det er ingen lov mot det. ;-)

Det er da mye som regnes som "negativt". Mange gjør det likevel.
Det er da mye som regnes som "positivt". Mange velger å IKKE gjøre det.
Og så da...?
Slik jeg ser det handler det om å ha integritet, og stå for det man sier og gjør.
(I tillegg til å ha et velfungerende moralsk kompass, samt forståelse for lover og regler, selvfølgelig.)

Utover det kan det være fint om du legger ved linker til statistikker og forskning som kan underbygge påstandene dine. Denne f.eks:
"Et forhold ender som oftest opp med smerte, barn som lider noe helt forferdelig under skillsmisse og krangling, økonomiske problemer for mannen og en enormt raskt økende selvmordsrate blant menn som blir fraskilt - uten at noen medier eller lignende nevner det, alt er selvfølgelig mannens feil."

*Og "Kvinnens biologi angir hva som er riktig...?" Du kødder, ikke sant? ;-))*

Skjult ID med pseudonym 1234 ti. 2 april 2013 23:43

Hm. Kanskje jeg ikke leste nøye nok.
Jeg ble visst bare så engasjert av essensen i temaet at jeg lot være å se detaljene.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 2 april 2013 23:46

*The devil is in the details, @1234. :o)*

Skjult ID med pseudonym G ti. 2 april 2013 23:46

@1234 enige med deg i det meste, men uenige at kvinner gjør det de gjør for de føler de har blitt undertrykkt av menn tidligere. Vi gjør det vi gjør pga vi kan gjøre det :)

Skjult ID med pseudonym Lars ti. 2 april 2013 23:47

@Tingeling - Fordi jeg mistet jobben pga det, jeg fikk rett ut beskjed om at det var lite ønskelig med en singel mann i arbeidsmiljøet og at det ikke passet inn, fikk også flere advarsler om at jeg blant annet flørtet med jentene i kiosken og lignende.
Men så viktig å presisere at vi var 3 gutter av 50stk og at de to andre var gift med barn og veldig fido for jentene på jobben osv.

Skjult ID ti. 2 april 2013 23:54

Teller ikke hva jeg mener fordi jeg ikke inngår i din oppfatning av hvordan kvinner er...? Ok. Og filmhistorien er ikke full av menn som tar for seg....? Hvilken verden lever du i ? Jeg prøver å fortelle deg at hverken jeg eller noen jeg kjenner syns det er galt å kun ønske sex , om det er det man gjør. Men jeg teller altså ikke fordi det passer ikke inn i din noe oppkonstruerte og forutinntatte teori.

Skjult ID med pseudonym 1234 ti. 2 april 2013 23:55

Tingeling: Det burde jeg visst, for jeg er - på mange måter - å regne som en detalj i jordens historie. Faktisk er dét å ta GANSKE godt i, når jeg tenker meg om. Faktisk er det fremdeles å ta GANSKE godt i hvis jeg bare mener min egen levetid og min egen hjemby. 'Gud, så liten jeg føler meg!

G: Hvis jeg er enig med deg, og mener du sa det mange ganger bedre enn jeg gjorde, betyr det da at vi er enige?
I så tilfelle er det litt synd, for jeg kjenner jeg har veldig lyst å diskutere noe ekte igjen, ikke bare truseinnlegg, hvilken kaffe som er best og hvem som knuller hvem hvor og hvorfor.

Skjult ID ti. 2 april 2013 23:55

Forresten..kvinner begynner ikke å oppføre seg som menn...de begynner å oppføre seg som individer med en egen fri vilje. Halleluja !

Skjult ID med pseudonym 1234 on. 3 april 2013 00:07

Ok.
Kvinner begynner å oppføre seg som "de", i relativt kort historisk tid, har beskyldt menn for å gjøre, da.

Halleluja! Priset være ... (åh, jeg har så lyst å skrive "merren" nå, men dét skal jeg ikke) Kvinnen!

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 3 april 2013 00:11

@Lars
Du har blitt oppsagt fra stillingen din pga du er singel?
Og har flørtet med jentene i kiosken?

Ok...dersom historien er akkurat som du beskriver det, lukter det usaklig oppsigelse her. En advokat er trolig mer egnet til å si noe om positivt og negativt enn hva forum er.
Og jeg skal ikke lese mellom linjene her, merker jeg. Det hender det kommer tog.

Jeg mente det jeg skrev istad.
Du er voksen, og gjør dine egne valg. Det kan dog hende at det er kjekt å ha i tankene at andre kan se annerledes på ting, og at fastlåste meninger både den ene og den andre retningen kan oppleves negativt. Da er det ikke synet i seg selv jeg mener, men måten man uttrykker det på. Sosiale antenner og slikt...
Uansett. Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 3 april 2013 00:13

(Til å være så "liten" setter du fantastisk store fotavtrykk, @1234. De vil bli sett. Og de vil bli fulgt. Trust me. :-))*

Skjult ID on. 3 april 2013 00:18

Som kvinner har beskyldt menn for å gjøre? Jeg har ikke beskyldt noen for noen ting...og jeg er kvinne.

Skjult ID on. 3 april 2013 00:24

00:18
Der tar du feil

Skjult ID med pseudonym Analbert on. 3 april 2013 00:25

@TS
Du skriver:
"Et forhold ender som oftest opp med smerte, barn som lider noe helt forferdelig under skillsmisse og krangling, økonomiske problemer for mannen og en enormt raskt økende selvmordsrate blant menn som blir fraskilt - uten at noen medier eller lignende nevner det, alt er selvfølgelig mannens feil."

Og så merker du tråden med at den skal være seriøs uten småprat og avsporinger.... Syntes vel det du skriver der er lite seriøst selv om skilsmisse og krangling ikke er positivt men, tror vel de forholdene har det med å bli avsluttet så............

Skjult ID on. 3 april 2013 00:26

Javel?

Skjult ID on. 3 april 2013 00:31

@TS har lest det første innlegget ditt hvor du sier at du oppriktig lurer på noe. Du lurer ikke på noe som helst. Du kommer med en rekke påstander, og avfeier alle som måtte mene noe om dette.

Skjult ID med pseudonym Blokkert on. 3 april 2013 00:32

Jammen... damer klager jo så fælt på forumet dersom man er oppriktig og sender dem en melding og spørr om de vil ha sex! (hehe) :P

Skjult ID med pseudonym G on. 3 april 2013 00:40

@1234 hva er så farlig med og være enige? Å truseinlegg osv kan jeg diskutere med andre.:)

Skjult ID on. 3 april 2013 00:48

@Blokkert- Dette er jo en DATING side.. Først dating så sex. Om du kun ønsker å komme til "mål" med flest mulig, hvorfor benytter du deg ikke av andre typer nettsteder? Finnes jo flust av de sidene, så slipper du å stye så forferdelig.

Skjult ID on. 3 april 2013 00:50

stye?

Skjult ID on. 3 april 2013 01:10

@TS.. Biologi basert på evolusjonsteori... Om den skulle stemme, hvorfor er det da sånn at hunn-dyrene parer seg med flest mulig, for så å la seg befrukte av den som har de beste genene?
Menn tenderer å bruke biologi som en type bortforklaring på egen dårlig atferd.. Du velger selv hvordan du fremlegger ditt ønske om sex. Du kan ikke seriøst mene at biologi skal forklare dårlig atferd? Atferd er også et resultat av, ikke bare nedarvede egenskaper, men modifiseres av lærdom og erfaring vi tar til oss iløpet av vårt liv. Det som skiller oss fra dyrene, er vår kognitive styrke. Det som gir oss evner til bl.a å fatte beslutninger, og ikke lar oss styre av instinkter. Dine "teorier" holder dessverre ikke. Ang. det du forsøker å formidle, oppleves det som noe unyansert og sort-hvitt. Om du ønsker sex med et menneske. Vær ærlig på det. Ønsker du ikke et forhold, vær ærlig om det. Å for all del;-Ta ansvar for prevensjon selv, så slipper du å spre dine gener, og blande et barn inn i denne tankegangen din.

Skjult ID on. 3 april 2013 01:15

Hva er bliogogi?

Skjult ID med pseudonym Snurre on. 3 april 2013 01:21

@TS Du er ikke tilfeldigvis en av de gutta som stadig forsøker å sex-chatte her på sukker.? En av de godt voksne( 29-35 år) kjekkasene som tror de er attraktive for spes. voksne damer?

Skjult ID med pseudonym Snurre on. 3 april 2013 01:22

Skjult id 01.15. Dysleksi?

Skjult ID on. 3 april 2013 01:31

@Snurre
Den beksrivelsen ligner ikke på dysleksi

Skjult ID med pseudonym Snurre on. 3 april 2013 01:44

Hvilken beskrivelse?;)

Skjult ID on. 3 april 2013 01:56

01:21

Skjult ID med pseudonym Lars on. 3 april 2013 02:30

Jeg har ikke noe sted skrevet noe om mine ønsker og min atferd, isåfall gjerne finn det frem.

Hvorfor personangrep og voldsom passiv aggressivitet, er det ikke bedre å melde seg på kampsport enn å skulle angripe indivder på nettforum?

Jeg har en annen oppfatning av hvordan menn og kvinner blir fremstilt etter hva de søker og moraliseringen de møter enn det du har, det må du vel kunne tåle uten at den gjør meg eller min innstilling til dårlig?

Jeg skrev ikke om "du" som i "meg" slik du svarer "om du".

Jeg har flere venninner som er aktive her inne og som jeg ofte er ute med i helgene, jeg lurer på hvorfor de kan si at en mann er en kåt gris eller bare ute etter en ting og dermed et dårlig menneske, mens de selv gjerne kan ha lyst på sex og kos og dra med seg en fremmed mann fra byen og også her fra sukker og det er helt akseptert for dem.
De har ingen negativ moralisering rundt det.

Jeg skrev at jeg lurer på hvorfor noe som for mange er en negativt opplevelse og har jeg solide statistikker på min side - åh joda..skal vi hente frem voldtekt, mord og voldstatistikker så kan vi fort se i hvilke forhold det som oftest skjer, nemlig mellom mann og kvinne - blir sett på som det gode og positive.
Det er jo ikke så ofte positivt for mennesker å være i et forhold.

@SKjultID - Der er jeg uenig, Sex in the city var en kultur som åpent ble idolisert av kvinner, det var ikke bare en film ala Roger Moore kliner litt med en jente etter å ha reddet henne.
Og denne diskusjonen vinner jeg lett, Anne Holt kjørte rettsak mot Tv3 og vant og de fikk ikke lov til å sende Married with Children før 00.00 og måtte flytte serien fra 19.00 da hun ikke likte at kvinner ble sett på som sex symboler i serien.
Forøvrig en serie som gjorde mye mer narr av menn enn kvinner.
Det er ingen sjangs i helvete at norske menn kunne dratt med konene sine på en mannlig versjon av sex in the city, det skrev selv Hanne Nabintu Herland som mener norske menn er feige og svake.

Skjult ID on. 3 april 2013 03:13

Skjønner ikke hva Olga Marie Mikalsen har med det å gjøre.

Skjult ID on. 3 april 2013 08:03

Du vinner ikke noen diskusjoner. Men du, hvorfor spør du ikke dine venninner om dette du lurer på. Det er jo ut fra dem du har laget statistikken din, og da bør vel de svare. Det at jeg og mange kvinner med meg sier at vi har ingenting imot menn som bare ønsker sex, det bare ignorerer du. Er så vanskelig når virkeligheten ikke alltid stemmer med egne teorier.

Skjult ID on. 3 april 2013 08:06

Og forresten. Bare det å bruke Hanne Herland som kilde sier veldig mye om tankegangen din. Og derfor gjentar jeg at du lurer ikke på noe. Du ønsker kun å fremme dine standpunkter.

Skjult ID med pseudonym nomnom on. 3 april 2013 09:32

Hm, hvorfor identifisere oss med media/film..
Jeg kan ta en konklusjon på tråden at ærlighet samt åpenhet er faktisk viktig, i fritiden, i et forhold, i jobb,
og ikke minst mot deg selv og dine ønsker.

Skjult ID med pseudonym Z on. 3 april 2013 09:58

Lars
Du spør:
"hvorfor er kvinnens biologi og vilje riktig? det moralske og rette? det å søke forhold? "

La oss anta at alle kvinner er like, og at det er sånn. Da er svaret mitt at kvinnens vilje ikke er riktig for alle.
Kvinner har ingen fasit på hva som er korrekt eller ikke. For min del kan jeg kun svare at menn som kun er ute etter en ting, interesserer meg ikke. Ikke fordi de er grisete og ekle, men fordi det blir for enkelt og endimensjonalt for meg. Jeg vil ha mer enn et godt ligg, og menn som kun vil ha gode ligg kjeder meg.

Videre spør du:
Om en kvinne søker noe annet enn en mann, har hun da automatisk rett til å si at han er en gris, bare ute etter en ting osv osv?"

Nei, det er dårlig stil å omtale andre mennesker som griser i min verden. Men å si at han kun er ute etter en ting synes jeg må være relevant ettersom det er sannheten.

Og så:
"bortsett fra det, hvorfor må ene være riktig og det andre galt? Hvorfor er et forhold moralskt overlegent sex?"
I min verden er ikke det ene galt og det andre rett. Det er bare noe som passer meg bedre enn det andre. Det gir meg likevel ingen rett til å være nedlatende overfor de som ønsker noe annet enn meg. Dette har med folkeskikk å gjøre fremfor valg rundt partner å gjøre slik jeg oppfatter det.

Til slutt:
"Jeg har flere venninner som er aktive her inne og som jeg ofte er ute med i helgene, jeg lurer på hvorfor de kan si at en mann er en kåt gris eller bare ute etter en ting og dermed et dårlig menneske, mens de selv gjerne kan ha lyst på sex og kos og dra med seg en fremmed mann fra byen og også her fra sukker og det er helt akseptert for dem."

Jeg har ikke slike venner, så jeg kan ikke forhøre meg med noen. Men du har jo førstehånds kjennskap til kvinner som tenker sånn. Mitt råd: Spør dem! Gå dem i sømmene! Finn ut av dette ved å snakke med dem :-)

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 3 april 2013 10:27

Tror ikke noe er riktig eller feil, det er vel bare tryggheten i forhold som lokker framfor å "jakte" på noe uten forpliktelser. Hvis man greier å gjøre det uten å gjøre andre vondt - for all del.

Skjult ID med pseudonym Lodd on. 3 april 2013 11:13

@ts:
På seg selv kjenner man andre. I denne sammenheng mener jeg at din omgangskrets sjelden er representativ for folk flest. Avhengig personlighet, interesser og hvilken livssituasjon man er i omgås man gjerne mennesker som har noe til felles med en selv.
For å illustrere:
Jeg er en mann i midten av 30-årene som nylig er blitt singel etter fem års samboerskap.
Med unntak av en eller to kamerater er alle gutta jeg kjenner lykkelig gift eller samboere med barn.
De som ikke er det har aldri vært i lange faste forhold, men ønsker seg en partner.
Mine venninner er det likedan med, de er enten opptatt eller har bare sporadisk vært det, men ønsker å bli det.

Personlig synes jeg det er spennende å treffe nye mennesker, og særlig jenter, kompiser har jeg nok av.
Men, med mindre det er en hyggelig kveld der begge finner det for godt å ha uforpliktende deilig sex, har jeg selv lite igjen fra sex med en dame jeg ikke interesserer meg nok for til å vurdere henne som kjæreste. Ofte er ikke følelser avklart, og en av partene legger mer i det enn den andre.

Hva som er riktig. Dumt spørsmål, du lever ditt eget liv. Og velger selv hvordan du vil behandle andre. Og jeg tror du tar feil angående biologien og statistikken du presenterer. Barn trenger ideelt sett to foreldre. Det er ikke bedre for et barn å ha en far som bare la igjen sitt arvemateriale før han stakk sin vei. Det henger ikke helt på grep. Det er nok av kvinner der ute som ikke ønsker seg noe seriøst. Og det er nok av menn som ønsker det.
Men det er selvsagt mye lettere å ha sex, enn å pleie et forhold. Det krever sin mann/kvinne. Og de fleste par jeg kjenner er flotte folk, med mye omsorg og kjærlighet for hverandre. Man klarer seg ikke alene, og mennesket har vel alltid vært flokk"dyr", ser ikke helt at det er noe "galt" med det.... Men har inntrykk av at single ofte bedyrer hvor gjerne de vil være det, da det er lettere å fremstå som sterk enn å være sterk og innrømme at man ofte er ensom. Så flokker de single seg sammen:)
Mitt syn: singellivet er oppskrytt og jeg gleder meg til å bli to igjen:) Og sånn er de fleste menn jeg kjenner;)