Alle innlegg Sukkerforum

Hva er kjemi?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 17:30

Har av og til fått høre at kjemien mangler, at en ønsker god kjemi, kjemien mellom oss er ikke der, osv..

Så jenter;
Hva er kjemi?
Hender det at dere bruker uttrykket kjemi for å dekke over det som er den egentlige grunnen til et avslag?

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 23 juli 2008 17:34

Jeg vet hva det er, men hadde jeg klart å ta patent på "kjemien" eller "it´et" ville jeg vært verdens rikeste kvinne :-)

Men mange bruker vel ordet kjemi på manglende tiltrekning, manglende forelskelse eller manglende seksuell lyst på en annen?

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 23 juli 2008 17:35

føle seg vel med en person,prate lett,føle at man har mye å snakke om,å bli tiltrukket av noen...

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 17:39

hmm.. men .. hvis kjemi er:
-tiltrekning
-forelskelse
-seksuell lyst
-føle seg vel med
-prate lett med

.. hvorfor sier man ikke bare det? .. For meg er ordet kjemi noe diffust/abstrakt.. Hvorfor ikke være mer konkret enn å bruke ordet kjemi som jo tydeligvis spenner rimelig vidt?

(mann 42 år fra Oslo) on. 23 juli 2008 17:50 Privat melding

Nå er ikke jeg jente, men jeg svarer nå alikevell.
For meg så er kjemi helheten av hvordan jeg føler meg sammen med en annen person, Det er ikke bare fysisk/sexuel tiltrekning, hvor lett en samtale flyter osv. Men hvor vel jeg føler meg med den personen.

Det er ikke alltid jeg kan sette en finger på det heller. Jeg har truffet jenter som jeg synes er kjempepene, har flott kropp og som det er lett og gøy å prate med, men alikevell så tenner de meg ikke. På samme hvis så har jeg også truffet jenter som jeg ved første øyekast synes ser "normale" ut. (hva nå enn det måtte være...) for så å oppleve at etterhvert som man prater sammen og blir litt kjent, så blir hun vakrere og vakrere, uten at jeg kan sette fingeren på hvorfor eller hva som skjer. Det kan gå på noen minutter, eller timer, eller dager. Men det at det skjer er for meg kjemi.
Jeg vet bare at jeg føler det når jeg har kjemi med ei jente, men jeg kan ikke gi et fasit svar på hva det er som gir kjemien!

(mann 48 år fra Buskerud) on. 23 juli 2008 18:01 Privat melding

For meg er kjemi den følelsen av velvære og behag, i kropp og sinn, som man kan ha med en annen person!:) En deilig følelse av å på en måte ha kjent denne personen hele livet, men bare ikke møttes før, for så å oppdage at det er nettopp dette mennesket man har savnet....
For meg er dette kjemi....og svaret på mye av det jeg søker:)

:))

Skjult ID med pseudonym pølsa on. 23 juli 2008 18:05

kjemi er faktisk en kjemisk reaksjon (no jokes) som utløses når to personer møtes. denne reaksjonen medfører en velbehagsfølelse og ønske om mer samvær med vedkommende person eller en følelse av at noe mangler. det trenger altså ikke være mangel på fysisk tiltrekning, osv, men bare en kjemisk reaksjon fra den ene eller den andre som ikke passer med den andres kjemiske prosesser.

kanskje det er derfor det er så vanskelig å beskrive og sette fingeren på hva kjemi er i overført betydning?

Skjult ID med pseudonym pølsa on. 23 juli 2008 18:08

fine svar fra timeline og kurert.

Skjult ID med pseudonym s on. 23 juli 2008 18:08

Kjemi = Naturlig samtaleflyt, ro samtidig som uro, spenning samtidig som trygghet og ønske om å se personen igjen og igjen og igjen.

Skjult ID med pseudonym Katrin on. 23 juli 2008 18:10

H og 2 og O

Skjult ID med pseudonym undrer on. 23 juli 2008 18:20

kan dere ikke bare spørre en kjemilærer? :)

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 19:47

Det kan være jeg bruker ordet "kjemi" litt ureflektert uten å tenke på hva jeg egentlg mener med det...
Men hvilke andre egentlige grunner til et avslag kan det være som man prøver å dekke over da som ikke handler om manglende kjemi for dene ene?
Dårlig hårsveis?
Stygge sko?
For stort mellomrom mellom fortennene?
;-)

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 19:56

Jo, forresten... to ganger har jeg trukket meg fordi det viste seg at de hadde en innmari dårlig kroppskoordinering. De snublet og falt og deiset borti alt og nærmest ramlet over ende når jeg prøvde å trekke dem med meg bortover fortauet (overdriver litt, da). Men det gjør jo også noe med hvordan jeg syntes kjemien ble mellom oss?

Skjult ID med pseudonym haha on. 23 juli 2008 20:29

Kjemi betyr... ingen pinlige stillheter!!

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 20:36

noe av det jeg tenkte med tråden var at ofte så får man beskjed om at denne følelsen som ofte kalles kjemi ikke er der, men en får ikke så ofte vite hva som er grunnen til at følelsen ikke kommer. Kanskje det er noe banalt som jenta legger merke til, som er en easy-fix? :-) .. også gjør man samme feilen om igjen og om igjen fra date til date :-) ..

har vært på noen treff nå og denne kjemien ser visst ut til å være fraværende :-) hehe

Skjult ID med pseudonym ØveSeg on. 23 juli 2008 20:41

God kjemi er når man elsker lukten av hverandre, selv når man ikke har vasket seg på 14 dager. God kjemi er derved et ukjent begrep for de aller fleste i dagens såpekultur :-)

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 20:46

hmmm... det er alltid skummelt å måtte være mer presis på hvorfor man ikke ønsker videre kontakt. Jeg tror ingen lyver når de sier at de opplever at kjemien ikke er der... men jeg sa jo heller ikke til mine to at deres dårlige kroppskoordinering var en av grunnene til at jeg ikke klarte å finne kjemien med dem. (lurer på om jeg virker fryktelig sær nå...)
Og selv føler jeg at det er dårlig gjort når den andre prøver få meg til å spesifisere hvorfor jeg ikke ønsker videre kontakt.

Men jeg skulle også selv ønske å få en litt bedre tilbakemelding de gangene mannen ikke fatter interesse for meg, for jeg lurer jo på hva som ikke klaffet, særlig de gangen jeg selv følte at jeg gjerne ville bli bedre kjent med han fordi jeg likte han.

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 20:59

ØveSeg på å vaske seg mer med kultursåpe?
;-)

Skjult ID med pseudonym Don Jon on. 23 juli 2008 21:04

kultursåpe?

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 21:05

Don Jon: bare et ord jeg fant på i farta...

Skjult ID med pseudonym Don Jon on. 23 juli 2008 21:07

Jeg foretrekker såpe åkke som jeg da ;-)

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 21:22

@juni
Jeg har ikke for vane å be om en mer spesifik begrunnelse nei :-) .. jeg nøyer meg med å levere ut et evalueringsskjema ;-)

Skjult ID med pseudonym ØveSeg on. 23 juli 2008 21:26

Juni, ØveSeg VaskerSeg ofte nok. :-) Dog er jeg mer enn klar for å finne en kvinne hvor vi som del av flirten gir faen i såpa en lengre periode, sånn bare for å teste. Tror nok der finnes en flott kvinne som kunne tenke seg å være med på eksperimentet, men desverre tror jeg ikke jeg vil være så heldig å møte henne, i allefall ikke her på sukker...hehe

Skjult ID med pseudonym Pappa1 on. 23 juli 2008 21:26

Men dere......kan vi egentlig forvente å føle full "kjemi" med noen på første date? Når begge er kanskje litt småspente osv....?

Hvis de andre "kriteriene" mine stemmer og kjemien ikke føles umiddelbar så ville jeg muligens likevel la det gå en eller flere dater til for å kjenne på ting....

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 21:27

Jepp: hehe... stilig ;-)
(skulle gjerne fått kopiert det evalueringsskjemaet)

:-D

Skjult ID med pseudonym giropp on. 23 juli 2008 21:30

Du er i allefall heldig å få meldingen at kjemien ikke stemmer. Hos meg bare slutter de å skrive etter noen få mailer uten å si noe :-/
Hadde vært greitt å få en direkte avvisning framfor å gå rundt å vente på å få svar.

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 21:33

ØveSeg: så lenge ingen av dere har jobber der dere må være nært inntil andre i løpet av arbeidsdagen så ønsker jeg dere lykke til, jeg, morsomt eksperiment ;-)

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 21:38

@giropp
det opplever jeg også..rimelig ofte ;-) ... her er det dog snakk om avvisning etter at en faktisk har møtt folk...

Skjult ID med pseudonym kvinne34 on. 23 juli 2008 21:40

"men en får ikke så ofte vite hva som er grunnen til at følelsen ikke kommer. "

det at man ikke føler noen kjemi, noe spesiellt eller "it", er jo ikke sikkert kommer av at hun ikke synes du var kjekk nok, høy nok, oppførte deg litt feil eller noe så håndfast. Jeg føler støtt jeg møter flotte, kjekke, pratsomme og fine mennesker, jeg har likevel ikke kjemi med alle, og det går også an å ha kjemi med noen, uten å ha den "rette" kjemien. Altså en kjemi som gjør at det føles som kjærstemulighet.

Skal man da finne opp en årsak synes du? Dersom man ikke føler kjemien er der, vil du heller at hun skal lyve og si at det er fordi hun ikke egentlig syntes du kledde deg slik hun liker?

Jeg tror ikke at manglende kjemi kommer av noe som du lett kan fikse, så slik jeg ser det, så ikke stess det mer om ikke begge føler kjemien er der. Det er ikke sikkert hun har noen god grunn til hvorfor, likevel stemmer det nok det hun sier, at hun ikke føler den rette kjemien.

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 23 juli 2008 21:45

Pappa1:
Jeg kan nok være enig med deg i det du skriver, men det er nok ikke ofte det blir noe ut av det dersom kjemien ikke er der i utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 21:47

Jepp: det er mange måter å bli oppgitt på. Selv var jeg en superdater en periode og har vært aktiv nettdater i kanske tre år... men det har liksom ikke hjulpet meg noe særlig... jeg er fortsatt søren så singel :-)

Skjult ID med pseudonym ØveSeg on. 23 juli 2008 21:48

juni, hva med å bruke ferien på eksperimentet? De fleste av oss har jo vært på ferie rundt omkring, opplevd litt forskjellig, så å avsette en ferie til et slikt eksperiment kan da ikke være noe problem? :-)

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 21:52

ØveSeg: og hva slags eksperiment er det du snakker om? ... åhja... ikke-vaske-seg-eksperimentet, ja... nope, tror ikke det... jeg er opptatt av litt andre ting for tiden...

(mann 70 år fra Møre og Romsdal) on. 23 juli 2008 22:04 Privat melding

Når du treffer en person du føler du har kjent hele livet da er kjemien på plass,resten kommer av seg selv.

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 22:11

@kvinne34:
Nei, jeg mener ikke man skal finne på noe.. men synes ofte det blir litt enkelt å si "vi har ikke kjemi" etter å ha møtt en person en gang. Kanskje bør en i sitt stille sinn lete etter en underliggende faktor/grunn til hvorfor det ikke er kjemi? .. og hvis en ikke finner en slik grunn kan en kanskje møtes igjen og se om en har samme oppfatning?

menmen.. i et "bruk og kast"-samfunn har en vel ikke tid til å reflektere over det man gjør/hva som er feil. en kan jo bare "kjøpe" noe nytt :-)

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 22:26

...et lite hjertesukk fra meg: dersom flere av dem jeg har truffet som har virket ganske så fine ikke var så innmari sugen på å putte meg i senga med en gang, eller å putte meg i kjæreseemnepotten med en gang... så hadde jeg kanskje hatt en kjæreste nå...
For meg går det litt for fort i svingene av og til...

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 22:37

@juni
det er noe jeg sliter med.. er nok litt ivrig av meg når jeg merker det er en god tone.. også skremmer jeg livssjiiiten (jeg har bodd to år i tromsø og lært noen uttrykk) ut av henne.. :-/

Skjult ID med pseudonym Don Jon on. 23 juli 2008 22:46

Her er det motsatt...trenger skriftlig invitasjon som oftest...

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 22:52

jepp: hehe... da har jo du eventuelt noe å trene på: å ikke skremme livssjiiiten ut av henne du er på date med :-D (Har ei nordlands venninne)

hehehe...

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 22:53

juni: jepp.. jeg prøver så godt jeg kan .. ikke så lett asså.. makan..

btw, hvordan føles det å være ute av dato?

Skjult ID med pseudonym Don Giovan on. 23 juli 2008 22:56

Du skal vel ikke se helt bort fra at kjemi brukes (ofte) som undskyldning for å avblåse en romanse ;) For meg er kjemi det udefinerbare man hverken kan sette ned i en profil, finne utav i en personlighetstest eller i det hele tatt finne ut på noen andre måter enn å bruke alle sansene. Når man møter noen opplever man somregel denne "kjemien" veldig raskt. Iallefall gjør jeg det. Og i de tilfellene jeg ikke har lyttet til intuisjonen har jeg somregel gått på trynet. Jeg tror derfor kjemi er noe vi merker og opplever med hjertet, ikke med hjernen. Det har ingenting med kjærlighet å gjøre, men det er utgangspunktet som må være tilstede for å utvikle kjærlighet. Det er nå hva jeg tror iallefall :)

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 23:00

hmm.. generelt av denne tråden tror jeg at jeg kanskje har funnet ut av at kjemi er det å være en forelskelse.. kan kanskje sammenlignes med et frø..

et frø=kjemi
spiringen=forelskelse
planten/blomsten=kjærligheten

:-)

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 23:04

jepp: hvordan da ut av dato?

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 23:05

juni: er det ikke juli nå da?

Skjult ID med pseudonym kvinne34 on. 23 juli 2008 23:07

Jepp: "Nei, jeg mener ikke man skal finne på noe.. men synes ofte det blir litt enkelt å si "vi har ikke kjemi" etter å ha møtt en person en gang. Kanskje bør en i sitt stille sinn lete etter en underliggende faktor/grunn til hvorfor det ikke er kjemi? .. og hvis en ikke finner en slik grunn kan en kanskje møtes igjen og se om en har samme oppfatning?

menmen.. i et "bruk og kast"-samfunn har en vel ikke tid til å reflektere over det man gjør/hva som er feil. en kan jo bare "kjøpe" noe nytt :-)"

kan bare si at jeg opplever dette slik Don Giovan gjør, kjemi er noe jeg føler tidlig, de gangene jeg har prøvd å få til noe med en jeg ikke har kjemi med, har jeg gått på trynet og endt med å såre vedkommende mye mer en nødvendig.
Derfor vil jeg heller gå videre når jeg møter en jeg ikke føler dette udefinerbare med etter å ha vært sammen noen timer på en date.

Jeg har lett etter underliggende grunner, jeg har gjort meg selv klar over alle grunnene til hvorfor dette er ett menneske jeg bør prøve å finne noe med, og prøvd. Det kan gå en stund, men for meg går det altså ikke å finne noe som ikke er der naturlig.

Det har ingenting med "bruk og kast"-samfunn, eller å ikke bruke tid til å reflektere over hva man gjør, ei heller dreier det seg om å bare "kjøpe" noe nytt, dette er snakk om følelser, ikke shopping, det går ikke an å sammenligne.

Du vil vel at den du ender opp sammen med skal mene at du er den rette for henne? Ikke en hun gjerne VIL skal være rett? Å fortsette å prøve når man ikke føler noe, tror jeg er oppskriften på å såre den andre, som kanskje finner noe spesiellt.

Skjult ID med pseudonym ØveSeg on. 23 juli 2008 23:11

Det trasige er jo at mange lener seg på det de tror er betydningen av begrepet "kjemi" i stedet for å tenke selv. Som en debattant tidligere kommenterte, det blir litt "bruk og kast" hvis ikke den berømte udefinerbare "kjemien" øyeblikkelig kommer inn og redder en fra å tenke selv.

Skjult ID med pseudonym juni on. 23 juli 2008 23:12

jepp: joa, men juni er liksom en fin måned uansett hvilken måned det _egentlig_ er.
:-)

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 23:15

kvinne34: "Å fortsette å prøve når man ikke føler noe, tror jeg er oppskriften på å såre den andre, som kanskje finner noe spesiellt."

Absolutt ikke dette jeg mener. Jeg mener bare at en kan reflektere over hva som gjør at det ikke er kjemi og kanskje gi den en har vært ute med en litt annen tilbakemelding. Dersom en, etter å ha forsøkt å reflektere, IKKE klarer å sette fingeren på hva som gjør at det ikke er match/kjemi er det en grei sak.

Jeg mistenker dog at mange i liten grad reflekterer om hvorfor det ikke er noen match, og heller gir en "billig" tilbakemelding slik som "mangler kjemi - punktum".

Skjult ID med pseudonym kvinne34 on. 23 juli 2008 23:31

vel, da har vi vel bare forskjellige tanker om saken.
Jeg tror ikke det er mange som gir billige tilbakemeldinger til folk som kanskje ville passet til dem, dersom de ga det en sjanse.

men det er jo bare meg og hva jeg tror og føler, her er det antagelig mange forskjellige føleler ute og går.

og, hvordan vet du at de du mener kommer med billige tilbakemeldinger, ikke har reflektert over hvorfor det ikke fungerte?

jeg lurer også på, dersom to mennesker møter hverandre på date, de prater godt sammen, men ingen av dem føler noen kjemi eller sitter igjen med noen ønske om at dette bør gjentas, bør DE også tenke seg om og gi det en sjanse til? eller er det bare når det kun er den ene som ikke føler noe interesse bli vekket, mens den andre tror det kan være koselig å møtes igjen?

Skjult ID med pseudonym jepp on. 23 juli 2008 23:57

kvinne34: virker som du VIL misforstå..

Jeg sier at dersom en ikke kommer opp med et eneste godt argument for hvorfor det ikke er kjemi, så har en 1) kanskje ikke reflektert nok, evt 2) kanskje ikke godt nok grunnlag til å avgjøre om det er kjemi eller ikke. (legg merke til _kanskje_).

I tilfelle 1 bør det, etter min mening, reflekteres mer.
I tilfelle 2 bør det, etter min mening, muligens skaffes bedre grunnlag til å avgjøre hvordan følelsene er ved å treffes igjen.

Skjult ID med pseudonym kvinne34 to. 24 juli 2008 00:03

vil overhode ikke missforstå, har bare inderlig tro på at man vet selv hva som passer å gjøre videre og ikke når man har møtt og pratet med ett menneske.

Og, jeg lurer fremdeles på mitt spørsmål, hva når det er snakk om at begge ikke føler denne kjemien, bør man også da reflektere og kanskje møter igjen dersom man ikke har ett godt grunnlag for manglende kjemi, selv om ingen av de to egentlig føler det er helt greie, uten å kunne sette fingeren på hvorfor?

jeg tror egentlig bare vi er uenige, og ser på dette forskjellig.

men, nå er det natt hos denne frøkna. :)

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 24 juli 2008 00:13 Privat melding

@Jepp

Jeg forstår deg og er enig! Jeg tror faktisk det handler desto mer om å bryte mønstre. For om det er sånn at VI her inne på et Sukkerforum vil ha kjæreste og ikke finner en innen rimelig tid, da vil jeg anta at mange bare trasker i sine gamle, vante spor.
Å få kjæreste vil derfor medføre at man vil måtte tenke nytt og handle annerledes enn man pleide, for å oppnå det resultatet en ønsker :).
En måte kan være å endre innstilling til hva kjemi er... :-)

Skjult ID med pseudonym jepp to. 24 juli 2008 00:25

Kvinne34:
Selvsag, om begge har vært gjennom punkt 1 i mitt forrige innlegg og konkludert med at det ikke er kjemi uten å kunne sette fingeren på det (ja, det kan nok skje det også), så sier vel svaret seg selv.

Nea30:
Sa det jo i går, du er jo drømmedama ;-) hehe

Skjult ID med pseudonym nea30 to. 24 juli 2008 00:36

@Jepp

;)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 24 juli 2008 00:59

Å føle seg vel i den andres selskap, samt følelsen av å ha kjent hverandre hele livet, så er dette kjemi skriver mange av dere.

Men.....er ikke dette en forholdsvis enkel følelse å gi mange andre om man går inn for det? Er da dette virkelig kjemi?
Handler ikke følelsen av velbehag rett og slett sammen med den et menneskes evne til å skape trygghet om det trengs?

For meg er kjemi det motsatte av trygghet fra den andre. Tryggheten skaper jeg selv, mens jeg ønsker meg bambi på isen-følelsen når jeg bruker ordet kjemi. Hadde jeg falt pladask, totalt ukontrollert og med ville stormer i kroppen ville det vært utrolig digg! :-)

Skjult ID med pseudonym kjemi to. 24 juli 2008 01:46

Etter min oppfatning er kjemi en beskrivelse av relasjonen 2 mennesker imellom, enten den umiddelbare, eller den (som er glemt i denne tråden) den som siger på. Den varige

Slik jeg kjenner livet, er dette 2 sider av samme sak, men til ulik tid....stadie/fase.

Jeg har selv erfart å møte mennesker av begge kjønn, der jeg not what so ever har følt noe som helst som ligner god kjemi. Det underlige er, at en av disse idag er blant mine 3-4 aller nærmeste venner!
Greit nok, vi har begge forandret oss med årene, kanskje det er årsaken til dagens kjemi, men det er neppe hele årsaken.
Har også kvinnelige bekjente, som jeg har kjent lenge, der kjemien var totalt fraværende lenge. Men litt etter litt, ettersom man blir litt bedre kjent, har den kommet. HVORFOR DET??

Har også hatt en kjæreste, der kjemien umiddelbart var der. Men etterhvert som man ble godt kjent, fadet den. Det finnes og motsatte tilfeller, der kjemien er fraværende lenge, men at man allikevel treffes videre av ulike årsaker, og vips, kjemien kommer gradvis og man blir kjæresteemner der og tilslutt. Endog gift.

Poenget mitt må være, (om jeg har noen???) .....at på en date,der tror jeg det kan være en bagatell så liten som en rykning i fjeset, ETT pussig ordvalg, eller 1 såkalt pinlig pause på 2 sek, som kan avgjøre om 'kjemien' kommer umiddelbart.

Hadde daten vært dagen før, på et annet sted etc...ville kanskje ikke den rykningen kommet, eller ordvalget....og vekta KUNNE ha tippet andre veien. (snakker ikke om tilfeller der det er helt krasj)
Mener det er litt tilfeldig også, om kjemien er der straks eller ei.
I en date er men gjerne sårbar, og mange er ikke "helt seg selv"....derfor så synd at de 5 første minuttene fort er viktigere enn de 5 neste timene, fordi nevnte minutter danner innfallsvinkelen på hele greia....

@kvinne34 og Jepp
Gode argumenter har dere begge, og jeg er både enig, og uenig, med dere begge på samme tid. Bare det forklarer kanskje hvor utrolig diffust, avansert,vanskelig dette temaet er.......kjemi

Kjemi,......en ubeskrivelig følelse, men en følelse alle vet hva er. (eller noe slikt;-))

(mann 70 år fra Møre og Romsdal) to. 24 juli 2008 08:34 Privat melding

Nå kan vel kjemi vere så mangt, får du lyst på noen og dette er gjensidig da er vel dette noe man kan kalle urkjemi, dette er da noe som skjer stadig men er sjelden varig.
Men den varige kjemien er der fra første stund og den er gjensidig i utgangspungtetn, uten at urkjemien er den dominerende.
samtalen glir lett og det er ikke mangel på samtaleemner, dere opner dere mer en dere ellers ville gjort. siden kommer alle de
andre vidunderlige kjemiene, sommerfulene og det hele og det faller helt naturlig at dere blir eit par.

Skjult ID med pseudonym kvinne34 to. 24 juli 2008 11:07

men hvor mange er det som faktisk GJØR det da? altså, om man møter en her inne, ingen av de som møter hverandre føler noen spesiell feeling og har egentlig ikke noen følelse for at det er interessant å møtes igjen.

Hvor mange av dere er det da som likevel går hjem, grunner litt over hvorfor det ikke var noen følelse, og om dere ikke kommer med noen konkrete og gode grunner, så velger dere likevel å møtes igjen?

Jeg vet jeg ikke gjør det, og jeg tror ikke jeg kommer til å begynne med det. For meg dreier ikke det å møte interessante menn om å bryte mønstre, har aldri hatt problemer med å møte interessante menn som jeg har lyst til å møte igjen. Så den delen er liksom ikke noe problem slik jeg ser det, men det å finne noe som blir varig derimot, det å finne det ekte og riktige.
Har også forsøkt å bryte mønstre sånn sett, og datet/vært sammen med noen som jeg ikke har hatt den rette kjemien med, rett og slett fordi de har vært fantastiske mennesker som jeg har ønsket å prøve med, for å se om dette udefinerbare kanskje kommer etterhvert. Det har endt med at jeg har blitt glad i dem ja, men ikke som kjæreste, og jeg har endt med å såre to flotte menn som ikke egentlig fortjente å bli såret.

jeg vet også at jeg ikke ønsker at en jeg møter, og liker, skal fortsette å vise interesse dersom han egentlig ikke tror han er så veldig interessert. Rett og slett fordi jeg da vil føle meg lurt den dagen han kommer og kutter. Ærlighet, så da hadde han måttet si til meg da, "jeg kjenner ikke egentlig noen kjemi, men jeg vil veldig gjerne bli bedre kjent for å se om det kommer noe, for du er en jeg gjerne vil ha kjemi med!" Har vært der og jeg, og vil ikke igjen, så da hadde jeg hatt muligheten til å takke pent nei, dersom han var ærlig og sa det. Noe som sjeldent gjøres slik jeg ser det.

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 24 juli 2008 18:26 Privat melding

Er hvordan du tolker kjemi som er avgjørende. Om man velger å reflektere over hva som var grunnen til den manglende "kjemien" f.eks, som Kjemi skriver om ved pussig ordvalg, oppførsel, usikkerhet osv for anledningen.

Ja, jeg møter folk flere ganger. Nettopp fordi jeg ser at alle møter i mitt liv er viktige. Og jeg har heller ikke problemer med å møte menn. Det med å bryte mønstre er for å oppnå det resultatet man er ute etter. Ofte er det ukjente det rette. Vi skal dit vi aldri har vært, for å si det på den måten :-). Går man i gamle tillærte, "safe" mønstre så oppnår man jo akkurat det man oppnådde i går... Eller?

Jeg tror mye ligger i å omtolke ordet/følelsen kjemi. Jeg er villig til å gjøre det. Ikke bare for å leve i tosomhet men for å forstå meg selv og mine valg bedre. Jeg ønsker ikke å velge som samfunnet gjør pga. tillærte normer fra reklame, motebilde, TV og media. Jeg vil velge utifra mine egne referanser.
Den dagen man føler seg litt annerledes alle andre -da er man i ferd med å bli den man er :-).

Skjult ID med pseudonym kvinne34 to. 24 juli 2008 18:38

vel, for meg tilsier erfaring at å forsøke å prøve på noe med noen som ikke føles riktig, ikke verken er godt for den andre parten eller viser meg at jeg prøver noe som er alt annet en meg selv.

Kanskje det for endel andre er riktig å ikke stole på magefølelsen når det gjelder partner, jeg har forsøkt det dere sier, og har endt opp med å trosse meg selv og såre andre. Så jeg er helt klart tilbake til å stole på magefølelsen.

Det betyr ikke at jeg alltid kan si sikkert etter EN date, om det er noe å satse på eller ikke, men dersom jeg etter en date vet at det IKKE er noe å satse på, så følger jeg den følelsen. På lik linje med at jeg ikke tror at å date alle som tar kontakt her inne er rett, dersom jeg ikke føler at det er noe interessant ved vedkommende.

Jeg vil alt annet en å endre på meg selv, jeg vil heller søke mot å bli enda mer meg selv en jeg allerede har oppnådd, men er faktisk ganske langt på vei. Annerledes kan jeg føle meg på flere måter, og samtidig som alle andre. Tror ikke det er noe enten eller. Alle er jo forskjellige, så annerledes er vi alle. Det er om å gjøre å finne sin måte, og en måte er ikke rett for alle.

Men, skjønner at jeg er uenig med de fleste her, noe som er helt greit. :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 24 juli 2008 18:49

Vi er alle unike og spesielle. Samtidig ser ikke jeg at du kvinne34 er noe annerledes enn "de fleste her inne" egentlig angående dette. Jeg oppfatter bare at dere snakker litt forbi hverandre? Hva legger hver av dere i begrepet å velge nye spor, egentlig?

Jeg er forøvrig enig med dere begge to, Nea og kvinne34!

Skjult ID med pseudonym rika to. 24 juli 2008 18:58

Kjemi =
En genuin interesse over å ville snakke- og være sammen med personen hele tiden.
Følelse av å 'kjenne' personen selv om man aldri har møttes før.
Etterhvert en udefinerbar følelse i magen som er udelt positiv, god, forventningsfull og fylt av glede.
Tilslutt følelsen og meningen av endelig å ha møtt noen man har savnet, uten selv å ha visst det..

For meg, i allefall!

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 24 juli 2008 18:59 Privat melding

Velge nye spor? Det vil for meg være å utfordre alle mine svake sider, reflektere over hva som gjør at jeg liker/misliker en person. Sjekke grunnen til at jeg backer ut ved å gå i meg selv. Være mer indrestyrt fremfor kun styrt av de ytre omstendigheter.
Selvsagt så anbefales det ikke å date en man misliker en gang til.

Det jeg mener er at det vil være lurt å sjekke hva som er grunnen til at du ikke liker vedkommende (i deg selv). For noe gjorde at du tiltrakk deg han i utg.punktet. Her ligger læringen, tror jeg.

Og ja, det er viktig å være ærlig med seg selv og andre ;)

Skjult ID med pseudonym jepp to. 24 juli 2008 21:00

Nea30:
Vi er så enige vi :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 24 juli 2008 21:17

Synes det er lett å være enig med Nea30.
Hun fremstår virkelig som en klok, hjertevarm og vakker ung dame med sjelen lett tilgjengelig. En liten "perle" spør du meg :-)

Skjult ID med pseudonym nea30 to. 24 juli 2008 21:36

@ Zitelle

Takk for rause ord :-)

Det med mønstre er ikke så lett mener nå jeg. Å øve seg er bedre enn ingenting. Det får bære eller briste på denne fronten ;)

@ Jepp

Er ikke vi alltid enige? Hehe :-)

Skjult ID med pseudonym jepp to. 24 juli 2008 21:55

Zitelle: jepp er enig :-)

Nea30: hehe, ja, vi er alltid enige og sånn vil det alltid være (oi, nå følte jeg meg som en real tøffelhelt)

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 24 juli 2008 22:11

Er alle enige? Så kjedelig, da... :-p

(kvinne 42 år fra Akershus) to. 24 juli 2008 22:27 Privat melding

Men.. hva er forelskelse ?
Er ikke det noe like abstrakt som kjemi?
Hvordan vet man at man er forelsket .... er det bare høy puls ,fnis og rødme??

Skjult ID med pseudonym mann29 fr. 25 juli 2008 01:07

For meg kan kjemi beskrives som hvor godt man går overens med et annet menneske i praksis. Jeg tror det relaterer til personlighet. I min verden kunne ordet 'kjemi' være byttet ut med 'kommunikasjon'.

Det er en veldig interessant vinkling i denne tråden mellom fysisk tiltrekning, hva man tiltrekker seg på et metafysisk plan og denne 'mystiske' kjemien :-) Dette går for meg ikke under en fellesbetegnelse. Men som oftest får likevel kjemien 'skylden'? :-).

Jeg er helt klart en av dem som tror at vi tiltrekker oss de tingene som vi (virkelig) tror på. Og her har vi et ansvar med en tilhørende frihet. Vi står fritt til å 'velge', men problemet ligger ikke der, problemet, tror jeg, ligger i at vi ikke har klarhet i hva vi ønsker oss. OG, selv om vi hadde visst nøyaktig hvordan drømmepartneren var og tiltrakk oss hun/han, tror jeg at dårlig personlig kjemi til tross kunne stukket kjepper i hjulene for fremgangen. Vektingen av kjemien vurderes som kjent individuelt av begge parter fortløpende, av og til bremser den til og med et forhold helt. Kanskje den nødvendige avveiningen rett og slett bør gå på hvorvidt man ser grobunn nok for forbedret 'kjemi' eller 'kommunikasjon'?

Og når det gjelder fysisk tiltrekning lurer jeg rett og slett på om det er medfødt :-) Dvs., jeg undres på om ekte kjærlighet også kan få oss til å endre hva vi finner fysisk tiltrekkende, ettersom vi blir jo veldig fysisk tiltrukket av en kjæreste vi er veldig glad i.

(kvinne 39 år fra Akershus) fr. 25 juli 2008 01:22 Privat melding

@Mann29

Interessante synspunkter mtp kjemi = kommunikasjon. Jeg ønsker å tenke at kommunikasjon=adferd også. For det er skrevet så mye om kommunikasjon og da tenker jeg på alle plan. Enda viktigere er nonverbal. For kjemi er jo også noe "usynlig". Noe abstrakt vi ikke kan sette fingeren på, men som er der alikevel (eller som flere har påpekt, ikke er der.)

Jeg er personlig mer in_to oppskriften bli kjent over tid. Mine beste, mest fruktbare forhold har vært med personer jeg i utgangspunktet ikke har sett på som potensielle partnere. Nå trenger ikke dette være en fasit. Alikevel vil jeg si at den største gaven er å få se sakte men sikkert hvordan kjærlighet oppstår ut av "intet". Og det som egentlig skjedde var endring av innstilling overfor en person. Det er en nesten magisk følelse og forelskelse for meg. Som å akseptere dualiteten i mennesket. Forent i enhet :o).

Skjult ID med pseudonym mann29 fr. 25 juli 2008 14:08

@ Nea30

Betydingen jeg legger i ordet 'kommunikasjon' er hvordan man når hverandre på alle plan, dermed ja - både i ord, handling og adferd. Burde kanskje ha utdypet bedre.

Mange visdomsfulle ord fra deg i denne tråd :-) Som for eksempel å bli kjent over tid (jeg får litt assosiasjoner til forelskelse kontra kjærlighet, der kjærlighet har en tendens til å oppstå over tid). Men, jeg tror likevel de fleste vil føle et grunnleggende behov for en eller annen form for tiltrekning i denne perioden, mens man blir kjent?

Men, det er kanskje slik at hva denne tiltrekningen skal være står vi fritt til å velge? :-)

Likevel, for mye rasjonell tankegang er å fornekte våre impulser, og jeg tror vi ofte er tjent med å lytte til de tingene i oss som 'vi ikke helt forstår' :-)

(mann 36 år fra Rogaland) fr. 25 juli 2008 14:25 Privat melding

@Nea30, føler meg enig med de fleste innlegg jeg har sett du har hatt.. likte spesielt godt det siste der.. men av en eller anna kjip grunn så er match forskjellen alt for stor så jeg får ikke sett profilen din engang :-/

(mann 36 år fra Rogaland) fr. 25 juli 2008 14:27 Privat melding

hmmz.. hvorfor står det mann 26 fra rogaland ? jeg er jo 27 ffs :P

Skjult ID med pseudonym Løsbart fr. 25 juli 2008 15:27

callixtus: "hmmz.. hvorfor står det mann 26 fra rogaland ? jeg er jo 27 ffs :P"

Fordi Sukker ikke oppdaterer alderen før etter årets slutt.

(mann 42 år fra Oslo) fr. 25 juli 2008 16:15 Privat melding

Kjemi for meg er hvor lett praten går og hvor komfertabelt det er å være i den andre personens selskap. Og det er vel det betyr for meg ihvertfall. Ikke noe mer eller mindre..
Men, så er det jo seksuell kjemi da! :-))

(kvinne 39 år fra Akershus) sø. 27 juli 2008 00:37 Privat melding

@Callixtus

Fordi du har "Barneforeldre ønskes ikke". Noe som mange har her inne ;)

@Mann29...

Bra svar :-)

(mann 47 år fra Telemark) sø. 27 juli 2008 22:33 Privat melding

Veldig mange som har "Barneforeldre ønskes ikke" ... og så mye positivt det har gjort med meg som menneske, pesonlig vekst, og måten å se verden rundt meg på. Og som singel føler jeg at jeg ble snytt for noen av de gode opplevelsene da mye naturlig samværstid forsvinner -og så skal det også kraftig innskrenke antall potensielle kjærester betraktelig, og sist men ikke minst være en magnet på jenter som føler seg ferdige med barn selv. ... Har lgger det mye motsigende kjemi :o)

Skjult ID med pseudonym draupne ma. 28 juli 2008 01:24

Kjemi er vitenskapen om stoffenes egenskaper, sammensetting og reaksjoner. Fritt fra Wikipedia!