Alle innlegg Sukkerforum

Nord-Korea

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym spradebass on. 3 april 2013 22:41

N. Korea approves nuclear strike on US
(AFP) – 26 minutes ago

Hva tror dere dette vil ende med, sånn helt seriøst? Har Kim Jong Un presset sitt eget land (ego) forbi point of no return, angrep er eneste mulighet for ikke å tape ansikt? Personlig tror jeg det kommer til å smelle - spørsmålet er bare fra hvilken kant først.

Skjult ID med pseudonym Godtsikte on. 3 april 2013 22:51

Håper de kan å sikte, for det er kortere til Norge enn Amerikas Vestkyst... men fra spøk til alvor. Dette er et trist kapittel i menneskehetens historie, og jeg tror nok at amerikanerne klarer å skyte ned en rakett som skal halve jorda rundt. Og så blir vel Nord-korea teppebombet fra alle hold, man må bare håpe at stormaktene står samlet i et sånt tilfelle.

Skjult ID on. 3 april 2013 22:57

Det er fornuftig med en overdreven styring av landsdelsfordelingen for å få til en sammensatt befolkningsutvikling i indre by. De går derfor ikke inn for å fjerne normen men å justere den. Familiene (m barn 0-17år) har utgjort ca 20-70% av veksten i antall husholdninger i NordKorea de siste årene. Hvorfor skulle de tape ansikt?

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 3 april 2013 22:59

ja men da går oljeprisen opp og renta enda meir ned:) vinn vinn det:)

Skjult ID med pseudonym spradebass on. 3 april 2013 23:02

Det er ca like langt i luftavstand, om du regner til USAs vestkyst. Det er derimot vesentlig kortere til Guam og Hawaii, som er årsaken til at USA plasserer THAAD nettopp der. Den mest positive utviklingen slik jeg ser det er at Kina ruster opp mot Nord-Korea og at det faktisk er dialog med USA, i denne saken. Kina er vel den eneste som faktisk har et bittelite snev av politisk makt igjen mot Nord-Korea.

(mann 51 år fra Oslo) on. 3 april 2013 23:03 Privat melding

Når Kina har gitt opp å snakke NK til fornuft, er det fare på ferde. Men USA sin harde linje er lite konstruktiv, og mer et resultat av innenrikspolitikk.

Skjult ID med pseudonym spradebass on. 3 april 2013 23:15

Det som overrasket meg aller mest var at noen faktisk gadd å svare på denne tråden, blant alt rælet som "diskuteres" her inne nå. Kanskje det er håp for menneskeheten alikevel.

Det vil de neste dagene vise.

Skjult ID med pseudonym Dama on. 3 april 2013 23:19

Jeg tror at en krig kan være det beste som har hendt Nord Korea.
Bare skulle ønske dette hadde skjedd under konservativt amerikansk ledelse.

Tror ikke Obama er rette mann for å lede amerika ut i krig.

Skjult ID med pseudonym femtitre on. 3 april 2013 23:21

blindebukk,,er det ok å få en a bombe i hodet da mener du for renta for renta går ned og oljeprisen opp,,er det mulig si sånt..uff,for en verden,bare det ikke rammer oss,,tenk.

(mann 47 år fra Oslo) to. 4 april 2013 00:02 Privat melding

Man får jo i det minste HÅPE det bare er fiskebollemuskelfleksing fra en liten guttevalp med pappa- og bestepappakomplekser.

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 4 april 2013 00:06

53..ja for alt eg skriver her er sant..kross på halsen:)

Skjult ID med pseudonym Blokkert to. 4 april 2013 00:16

Hva strategien til Nord-Korea er for noe går langt over min forstand. Ser kun mulighet for selvdestruksjon ved linjen de fører... er mannen med sveisen faktisk så desillusjonert at han selv tror at Nord-Korea har en mulighet til å vinne over røkla? Jeg skjønner ikke dette her i det hele tatt... eneste må være om han mister kontroll på eget folk og ønsker å "go out with a bang"

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 00:49 Privat melding

Ser ut som at NK er litt rastløs. De setter seg selv i et hjørne når de truer så mye. Det hele resulterer i at enten må de bevise at de kan gjennomføre sine trusler, ellers ler hele verden av en tulling som bare har det i kjeften. Det sier jo litt når Kina misliker konflikten også.

Truer NK litt mer nå så tror jeg USA tar initiativet, men det er jo fult mulig at NK bare gir en faen og hopper i det. Personlig tror jeg USA vil handle i "nødverge".

Jeg har bestilt tur til Sør-Korea i juni. Skulle tilbake igjen etter 26 år... tviler sterkt på at jeg får tatt den turen.

(mann 51 år fra Oslo) to. 4 april 2013 01:10 Privat melding

Kimkom,

da kan du bare våge å skaffe deg dame før det. Du er herved forumets utsendte reporter til frontlinjen.

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 01:14 Privat melding

Fettberget: hehe, tør ikke å reise dit hvis det smeller. Kan jo hende at de tror jeg er koreaner og sender meg i frontlinjen som soldat!

Eller som jeg sa til de andre som skal reise med meg, tror NK rassler med stridsøksen nå, fordi de vet jeg kommer ned dit og da tør de ikke! :P

Skjult ID to. 4 april 2013 01:16

Erfaringer viser at det ved 2. og 3. gangsbombinger skjer en forandring i sammensetningen. NordKorea var de første som prosjekterte med store forhold på slutten av 90tallet. Ingen barn flyttet inn det året. Kvantitet, kvalitet og mangfold må sees i sammenheng.

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 01:23 Privat melding

Den forstod jeg ikke, hehe

Skjult ID to. 4 april 2013 01:24

Hvorfor ikke?

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 01:27 Privat melding

hehe, kan hende jeg ikke har med meg hjernen idag, luktet på salmiakk og malingslukt hele kvelden... men jeg tok ikke tråden i innlegget ditt :P (ikke på noen som helst måte å fornærme deg altså :D )

forandring i sammensetning? hva slags sammensetning snakker du om?

store forhold? Hva slags forhold?

hvor var det at barna ikke flyttet inn til?

hva mener du med "Kvantitet, kvalitet og mangfold må sees i sammenheng." - sammenheng til hva?

Skjult ID to. 4 april 2013 01:30

Vanskelig spørsmål :-D

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 01:33 Privat melding

hehe, ikke så nøye! :P

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 4 april 2013 04:29

Jeg blir ikke overrasket om NK sender opp en trusselrakket med kurs for havet og usa tolker den som rettet mot deres baser, skyter den ned og bruker det som grunn til å angripe NK. (Usa går deretter konkurs.)

Egentlig tror jeg en krig der vil være positivt for befolkningen i NK - om man skal stole på medias fremstilling av levekårene der. Fremstillingen KAN være plantet. Forhåpentlig kommer noen med en god ide for å bytte ut hele landets administrasjon uten at krig er en del av verktøyet, men det er vel aller minst sannsynlig.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 4 april 2013 07:26

Datter har en stor drøm om sommweferie i sør Korea så vi følger situasjonen nøye. Går i faretruende retning, og det finnes dessverre ofte krigshisser og profitterer som vil tjene på den neste store krigen. Jeg håper får alle de sivile at det ikke skjer..

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 11:28 Privat melding

pgmp: Ja, viktig å kunne ha en åpen innstilling til situasjonen. Det er slik at vestlig media noen ganger ikke fremstiller det som er riktig. Jeg er ikke USA fiendtlig men har lest endel om monkeybusiness fra deres side. Men hvorfor skal de gå konkurs av krigen? De ser vel egentlig mest muligheter til å tjene penger. Økonomisk støtte, mulighet for kanskje å åpne NK grensen for handel (skjult med å si at de skal gjenoppbygge NK), økonomisk støtte fra SK, ikke minst etablere enda sterkere handelsavtaler i SK osv.

flipper85: Tror ikke USA aksepterer hva som helst.

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 11:52 Privat melding

hehe, vent til det smeller skikkelig. Da tipper jeg du får ganske billige akser også kan du se hvilken av firmaene som vil klare seg eller ikke. :P

(mann 36 år fra Hordaland) to. 4 april 2013 16:16 Privat melding

hehe, du har helt rett. Jeg visste ikke det :P

Skjult ID med pseudonym benchpress to. 11 april 2013 19:20

nja.. tror det mest "bark" og lite "bite".
Misforstå meg rett.. mannen er gal nok til å gjøre det, men jeg tror også han er livredd for å miste maktposisjonen sin og det er jo ikke noe tvil om at sør-korea, usa og evt andre allierte kommer til å høvle over Kim Jung Un uten så veldig store problemer, men han kan rekke og gjøre mye faenskap før de får satt han på plass.

Skjult ID med pseudonym benchpress to. 11 april 2013 19:31

Hehe, det kan nok fort skje. Kan jo bli borgerkrig også, vil tro at folket begynner å nærme seg smertegrensen for hva man kan som mennesker kan godta. Eller de har vel passert den for lenge siden, leste i en artikkel at rundt 2 millioner mennesker har sultet ihjel i nord korea siden 1990 tallet og det er samtidig som de bruker rekordstore summer på militæret.. Har vanskelig for å tro at det kan vare særlig lenge