Alle innlegg Sukkerforum

arbeidsmoral

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym swima ti. 9 april 2013 22:34

Hvor viktig er arbeidsmoralen i forhold til den du dater?? At jobben går forran alt. At man jobber men kan skulke jobben for å møte deg eller er ikke jobben så farlig? ?

Skjult ID med pseudonym Moralpisst ti. 9 april 2013 22:36

Egenmelding er egenmelding hva den brukes til har ingen lov å spekulere !!! ;)

Skjult ID med pseudonym swima ti. 9 april 2013 22:39

Men egenmelding skal vel gå på at man er syk?? Eller??

(mann 65 år fra Rogaland) ti. 9 april 2013 22:44 Privat melding

Å skulke jobben er tyveri.

Skjult ID med pseudonym herregud ti. 9 april 2013 22:47

Folk som bruker egenmelding for å få litt ekstra fri "bare på gøy" vil jeg iallefall ikke ha noe med å gjøre, simple as that. Trenger ikke være arbeidsnarkoman for min del, men å bruke egenmelding for å få litt ekstra fri er bare stusselig. Finn deg heller en annen jobb eller begynn å studer.

Skjult ID med pseudonym ewing ti. 9 april 2013 22:49

Jeg har sett enkelte som er totalt oppslukt i jobben.
De jobber lange dager, de jobber om natten, de jobber på seg flere helseproblemer.
De har ikke venner, de sosiale relasjonene som hos andre er vennskap er for dem også jobb.
De der er i praksis gift med jobben, og ikke relevante å date.

Skjult ID med pseudonym swima ti. 9 april 2013 22:53

Selv har jeg høy arbeidsmoral. Hvis jeg er borte fra jobben så er det god grunn. Altså dauklein... :) og vil jo også date en med samme arbeidsmoral. Men syns det er vanskelig å finne noen med høy arbeidsmoral. Jeg er opplært hjemme at jobben går først. Og slik tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Moralpisst ti. 9 april 2013 22:54

@swima
Akutt- eller pratesyk... Det kan hende at en trenger en dag fri for å komme seg eller noe... Ja arbeidsgiver har ingen rett for å spørre hva som feiler deg... Du sier bare du er syk...!! Sykt forelsket....må ikke presisere sykdomsbildet ;P

Skjult ID med pseudonym arbeidsom ti. 9 april 2013 23:07

Hva med å logge seg inn på sukker og skrive på forumet hele arbeidsdag?

Skjult ID med pseudonym Moralpisst ti. 9 april 2013 23:10

Nei det er ikke aktuelt @arbeidsom! Det er jo date vi snakker om her, man kan jo date på jobben med kolleger eller noen da... Slipper å ha moralsk dilemma...;P

Skjult ID med pseudonym swima on. 10 april 2013 21:11

Men hva med selvfølelsen på å være borte fra jobb bare for moro. Syns selv det er ille at noen gjør det. Jeg ser mye på min egen jobb ang dette med sykdom. Jeg jobber som ringevikar.. men jobber likevelfulle vakter hver dag. Å ser at det er fler som er borte veldig ofte. Uten stor grunn. Jeg måtte selv reise hjem i dag. For store smerter i brystet. Kraftig betennelse i bringa... men jeg reiser tilbake i morgen. Andre hadde sykemeldt seg for det. Da begynner jeg å lure på folk.... blei kjempe lei meg selv for at jeg reiste en time før jeg var ferdig...

Skjult ID med pseudonym evadatter on. 10 april 2013 21:14

Skulke jobben er turnoff

Skjult ID med pseudonym Moralpisst on. 10 april 2013 21:23

I hovedsak bør arbeidsgiver sørge for gode arbeidsforhold slik at folk gleder seg å gå til den jobben de måtte ha. Om det er stor sykefravær så skyldes det dårlige arbeidsforhold og miljø. Jobber selv i et stort selskap med over 5000 ansatte hvor det er fokus på arbeidsmiljø. Sykefravær ligger på underkant av 6% og egenmelding på ca 2%.
Ja om jeg har lyst å bruke egenmelding på date så gjør jeg det. Siden arbeidsgiver min er opptatt mer av at jeg skal være fornøyd med livet mitt både på jobb og privat.

Skjult ID med pseudonym lusa on. 10 april 2013 22:23

Dating gjøres best i arbeidstida! Middag også. Og trening. Og vindrikking også, i grunn. Jeg stikker gjerne innom jobben og hilser på kollegaene mine på mandags morgen og fredag under lunsjen. Ut over det er jeg opptatt med å fylle arbeidstida med fritid. Dere burde prøve det.

Skjult ID med pseudonym infinitus on. 10 april 2013 23:27

Er viktig med god arbeidsmoral, men det er jo to ytterpunkter du presenterer her da. Arbeidsnarkoman vs slacker som skulker jobb for å dra på date. Hadde blitt litt skeptisk hvis hun jeg hadde dratt på date med hadde foreslått det, er vel nav neste?

Skjult ID med pseudonym infinitus on. 10 april 2013 23:30

er på ingen måte et krav at partneren skal være arbeidsnarkoman, ser helst at hun ikke er det faktisk :). Men selv om man har en vanlig jobb med vanlig arbeidstider så går det fint an å bruke egenmeldingene på det som det faktisk er ment å brukes til...

(mann 38 år fra Østfold) to. 11 april 2013 00:55 Privat melding

Var sykemeldt 1 uke for ca 10 år siden, pga skadet håndleddet, tryna på isen.
Liker personer som har litt arbeidsmoral og ikke jukser på seg fri, men er du legitimt syk, spiller det ingen rolle hvor lenge man er syk.
innstillingen å jobbe for å leve og ikke leve for jobben er greit det, men litt ambisjoner og moral bør man ha.
det sier litt om karakteren til personen.
Navere holder jeg meg langt unna.

(kvinne 34 år fra Buskerud) to. 11 april 2013 06:45 Privat melding

Arbeidsmoral har da ingenting med å skulle sette jobben foran alt? jeg vil ha en med god arbeidsmoral, men betydende med at han liker jobben sin, gjør sitt beste mens han er der, og oppfører seg profft i jobbsituasjon. Om han logger av maskina 1558, betyr ikke det at han har mindre arbeidsmoral enn en som har sittet hele dagen og gjort slett arbeid.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 11 april 2013 06:48

Og jeg dør litt av deg, Robinsve: skattepenga dine kan du holde godt på når det er snakk om egenmelding. DU betaler ikke for andres egenmelding. Gah!

Bruker egenmelding når den årlige influensaen kommer (influensa ja, ikke en stusselig forkjølelse..forkjøla er jeg fra oktober til april uansett). Kunne ikke falle meg inn å bruke egenmelding for å treffe en fyr. Da ber jeg heller om fri hvis vi skal noe så voldsomt som ikke kan gjøres på ettermiddag/helg.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 11 april 2013 14:14

Er nok opplært til at man går på jobb så lenge man ikke er syk.

prioriteringene mine er vell:

1.familie
2.jobb

Jeg har kun brukt egenmelding til det som det skal brukes til. Når jr har vært syk eller når jeg har vært syk selv. Kunne aldri falle meg inn å lyve for noe sånt noe. desuten er jeg absolutt elendig til å lyve. Så ja vil nok at en eventuelt partner skal ha en bra arbeidsmoral ja, samtidig som jobben ikke er alt som betyr noe. Har sett mange forhold som har gått konken fordi mannen er på jobb heeele tiden. Helt normal arbeidstid og normale holdninger er fint syns jeg.

Skjult ID med pseudonym smilet to. 11 april 2013 15:21

De som dater kan vel gjøre det på fritiden? :) Er vel viktigere å ha en jobb fremfor å date? Sånn egentlig..? :) ,

Skjult ID med pseudonym durrr to. 11 april 2013 16:07

Spiller ikke så stor rolle for min del. Det er jo ikke som om jeg er arbeidsgivern deres akkurat ;) Selv tar jeg ikke "fri" ved å bruke "jeg er syk" unnskyldningen.

Men i vår bedrift er det helt OK å ta fri en dag og jobbe det inn senere/i forkant. Det har jeg benyttet meg av mange ganger, for å tilpasse studieløpet ;)