Alle innlegg Sukkerforum

Venn med X?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MotNormalt to. 11 april 2013 23:11

Er det greit å være venn med sin X, eller er det problematisk for en ny partner?

(kvinne 54 år fra Vestfold) to. 11 april 2013 23:12 Privat melding

Om det er venn, og forholdet er helt dødt, så må da det bare være et pluss :)

Skjult ID med pseudonym Z to. 11 april 2013 23:13

Er det greit å være venn med sin X
Ja

eller er det problematisk for en ny partner?
Nei

(mann 51 år fra Oslo) fr. 12 april 2013 09:45 Privat melding

Å være fiende med ex er vel et større problem..

(mann 36 år fra Troms) fr. 12 april 2013 10:11 Privat melding

Word @misslp!

Burde ikke være problematisk.

Skjult ID med pseudonym Stjerne* fr. 12 april 2013 10:12

Hvorfor skulle det være et problem?
Siden du tar det opp her virker det som du forventer motstand?

Nå vet jeg ikke hvor gammel du er. Men de fleste som har barn etc..er venner med x'en. Og vil være venner med x'en i mange år framover :)

Skjult ID med pseudonym me too fr. 12 april 2013 10:12

Går ikke an å svare kategorisk på det. Jeg vet med meg selv at noen ekser er jeg fortsatt er litt tiltrukket av, andre skjønner jeg ikke at jeg har hatt noe fysisk med å gjøre. Å ha en eks rundt som kjæresten er tiltrukket av, er ikke noe særlig for en ny partner. Det synes jeg de bør få slippe. Andre ganger er det ikke noe der.. Og da bør det jo være greit. Men ingen selvfølge at en partner skal like det synes jeg. Hvor går grensen? Jeg syntes f.eks. det var ok at min eks drakk kaffe eller tok en øl med sin eks da vi var sammen. Men at han skulle ned på hytta hennes mens jeg måtte jobbe likte jeg absolutt ikke.

Skjult ID med pseudonym lodd fr. 12 april 2013 12:24

Jeg er fristet til å spørre; hvorfor skal man fortsette kontakt med ekser??
Personlig ser jeg det som en selvfølge at jeg ikke pleier kontakt med tidligere romantiske relasjoner av respekt for min nye partner (venner av det annet kjønn er en annen ting). Jeg foretrekker også selv partnere som er ferdig med alt gammelt. Forstår ikke hvorfor man skal pleie et gammelt forhold, og mener det nesten er litt respektløst overfor den andre. Det kommer selvsagt noe an på situasjonen, man skal ikke måtte flytte om man bor på et lite sted og tilfeldigvis treffes på butikken. Ei heller kutte kontakten om man har barn. Men, det sier seg nærmest selv at i en situasjon der forholdet går trått, og man har tidligere flammer lett tilgjengelig, er sjansen mye større for at man sviker sin partner enn om man måtte ut på byen å finne en ukjent for et sidesprang. Av samme grunn foretrekker jeg partnere som ikke har et "rulleblad" som vårt langstrakte land, de har en lavere terskel for å være utro. Om man spør seg selv, og synes det er greit at kjæresten finner på ting med sin eks, så er det jo ikke noe problem at en gjør det, så lenge partneren er enig. Tror de aller fleste føler utrygghet av at en partner skal opprettholde kontakt med tidligere flammer utover at det er nødvendig ifht barn eller annet. Men det får være opp til enhver og ethvert par. Er man enige, fint, hvis ikke bør man tenke over hva som er viktigst. Men jeg skulle gjerne visst hvorfor det skulle være så viktig med dette gamle?

Skjult ID med pseudonym durrr fr. 12 april 2013 13:55

hvem kjæresten min er venner med, er ikke min sak. Hun kan være venner med hvem hun vil!

Skjult ID fr. 12 april 2013 14:21

Min X er også far til mine barn. Det ville være helt unaturlig å bryte kontakten med han.
Dessuten er det alltid ulike årsaker til et brudd.
Vi var sammen i "100", årsaken til at vi gikk fra hverandre var blant annet at vi ikke lengere oppførte oss som kjærester.
Jeg har likevel levd med han nesten hele mitt voksne liv, og det er ikke til å skyve under en stol at vi dermed kjenner hverandre relativt godt.
Dette vil selvfølgelig endres over tid, at man sklir mer og mer fra hverandre.
Likevel vil min x alltid ha en spesiell plass i min historie, og dersom en potensiell kjæreste ikke kan akseptere det, vel, da går jeg videre...

Skjult ID med pseudonym me too fr. 12 april 2013 15:22

Hva mener du med en spesiell plass i din historie? Mener du spesiell plass i hjertet ditt? Mener du at du i blant savner armen hans rundt skulderen din? Eller mener du at dere selvfølgelig kjenner hverandre godt etter mange år, og må forholde seg normalt og vennlig siden man har barn sammen. Det er en slevfølge at med felles barn må man ha noe kontakt. Men det er ikke en selvfølge at man reiser på ferier sammen, drikker øl sammen osv.

Om du ikke er ferdig følelsesmessig, vil en ny slite med å få reell innpass - selv om dere ikke greide det som kjærester i forrige runde.

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 12 april 2013 15:23

Tror det kommer ann på hvilket nivå man er venner. At man kan ha en høflig normal samtale når man møtes. Men å dra til xn på middag feks når man er i et nytt forhold tror jeg ikke er lurt. Jeg ville værtfall reagert da. Xer er litt et minefelt fordi det er jo en person man har hatt følelser for. Er ikke uvenner med noen av xn mine, mange har jeg og på facebook feks og skravler med av og til. Men min "hoved x" pappaen til sønnen min holder jeg litt på en armlengdes avstand, vi hadde en tendens til å falle tilbake til hverandre de første årene og det blir bare kluss. En vennlig normal tone er i det tilfellet nødvendig og være nøye hva man sier ja til å være med på osv. Jeg vil i allefall at en ny partner skal være trygg på meg så da er det greit å holde xer i periferen syns jeg.

(mann 43 år fra Rogaland) fr. 12 april 2013 16:18 Privat melding

Synes de fleste her er inde på det rigtige og har man børn sammen med sin ex er det utrolig vigtigt, at man kan forblive venner og have gode relationer, men der går selvfølgelig grænser!

Dette er vel egentlig noget man må føle sig lidt frem til i et forhold og finde ud af, hvor grænserne går overfor partneren, men en partner der ikke kan acceptere, at man er venner med en ex, som man har børn sammen med, det synes jeg ikke er acceptabel.

"give and take" og mødes på midten, det virker hver gang :)

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 12 april 2013 16:22

Ja en jeg datet feks ble utrolig sjalu når jeg pratet på telefonen med "hoved xn" min. Mente vi hadde for flørtete tone og pratet for lenge. Han hadde ikke barn selv og var yngre enn meg da men jeg reagerte med en gang. Det må man nesten takle, noe kontakt med pappaen til barnet sitt må man ha. Er jo en del organisering og diverse som kreves. Viste seg i ettertid at jeg burde reagert mere da, endte med sjalusidrama på byen gitt :P Det er vell fordelen med å selv date noen som har barn, når man selv har barn. Da vet man mere hva det går ut på.

Skjult ID med pseudonym me too fr. 12 april 2013 16:28

Har også noe å gjøre med hvor villige man er til å innlemme i relasjoner der det finnes ekser. Om man selv også får tilbud om å være med og ta en øl for eksempel. Ellers virker det som de skal pleie noe man selv ikke får være en del av. Og det er ikke så rart at KAN gi grobunn for sjalusi.

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 12 april 2013 17:13

mee too

Enig der, det ville virket veldig rart på meg. Tenker det blir litt i samme bane som guttekompiser, har jeg feks en type så er det en selfølge at han kan møte vennene mine. Blitt rart da om jeg skulle være hjemme hos en kompis uten typen fordi jeg skulle ha alenetid med kompisen min liksom... om det ikke hadde skjedd noe dramatisk da så klart :P

@Dubster

Neida han var ikke der, men jeg møtte en del kjentfolk som jeg prata med. Er veldig sosial når jeg er på byen. Jeg forsto vell ikke helt selv hvorfor han ble så sur men oppførselen var omtrent som om en liten gutt har mistet isen sin i gulvet.. en kompis av han var og med oss ut og han forsto heller ikke hvorfor han reagerte som han gjorde. Følte vell litt at jeg hadde med en 4 åring å gjøre med og ikke en mann på 22 :P Hadde vært ute sammen mange ganger før bare jeg og han men da hadde vell ikke truffet på så mange jeg kjente. Jeg har jo både jentekompiser og gutttekompiser og det hadde vell han og men taklet ikke helt det der nei. Ellers har det funket helt fint med andre jeg har datet så sånt gidder jeg ikke å finne meg i. Dramaqueens gidder jeg ikke forholde meg til om det er jenter eller gutter..men må si det er sjelden jeg har opplevd noen lage drama på akkurat den måten. Uansett kjønn :P

Skjult ID fr. 12 april 2013 17:27

vel

(mann 43 år fra Rogaland) fr. 12 april 2013 17:33 Privat melding

@-m- Nu er der jo ingen der ved, hvordan du opførte dig sammen med dine bekendte/venner, så er vel lidt vanskeligt, at sige om det var han eller dig der var forkert på den, men uanset er det jo en balance gang.

Jeg har datet en, som var utrolig flirty med sine mandelige venner, som skulle sidde i skødet(fanget) på alle, klap i røven, hælde øl ned i bukserne på hende ect. Det jeg gerne vil frem til er, at vi har alle forskellige tollerance grader og det gælder vel her om at finde en der kan acceptere en sådan som man er:)

Der findes ikke noget mere ucharmerende en sjalosi, når det bliver på det stagie, hvor en person står og er sur og fornærmet, det har jeg aldrig forstået, da giver jeg heller besked eller går hen og giver hende et smæk i røven og et kys for at se om jeg bliver præsentere og om fyren bliver, når jeg er der eller går fordi jeg kommer:)

Men lidt sjalousi er jo ok, så længe det bliver taklet på en god måde, så er det jo bekræftigelse på, at personen har følelser for en og måske i et split sekundt blev lidt usikker, men dette må kunne løses med et kram, kys og en "jeg er sammen med dig og ikke andre" kommentar ellers bliver det for meget :)

Skjult ID fr. 12 april 2013 18:40

@me too: Med en spesiell plass i min historie mener jeg egentlig at han har vært delaktig i mitt liv lenge.
Min x og jeg var sammen i 14 år. Jeg gikk fra å være ungdom til å bli voksen sammen med han.
Studie, jobb, bolig, alt var mens han var der. Vanskelig å komme unna når man blir sammen med noen tidlig, les 18 år, og er med dem i 14 år.
Det er vanskelig å fortelle om meg uten å nevne han.
Det er ingen romantiske følelser mellom oss, men det er et vennskap.
Jeg savner han ikke som kjæreste eller sex partner, men han er likevel en venn.
Vi har snakket om dette og ser at det kan være lurt å holde en avstand pga blant annet hans nye partner. Likevel er det ikke til å komme unna at vi er nødt til å se hverandre og prate sammen pga barna.
Vi henger dog kun sammen ved svært spesielle anledninger som ved feiring av barnebursdag til ungene, eller på sidelinja på kamper.

Skjult ID med pseudonym nope fr. 12 april 2013 19:26

Eksen min slo opp med meg iskaldt og ut ifra blå via email :S
Kan man da være venner? Nope!

Skjult ID med pseudonym me too fr. 12 april 2013 19:39

@skjult id

Slik du beskriver synes jeg det høres ut som noe en partner må håndtere.. Jeg har det omtrent likt med min eks fra et forhold med barn som varte omtrent like lenge. MEN jeg kaller han ikke for min venn. Vi er ikke uvenner, og er sammen på bursdager osv. Men du vet, en venn er en som alltid er der for deg. Hans prioritet ligger hos hans nye samboer. Jeg kan ikke bare ringe om jeg er lei meg - med mindre det er direkte barnerelatert. Så venn kan jeg ikke egentlig bruke om ham. Og det er vel egentlig det riktigste også - når det er nye partnere i bildet.

Skjult ID med pseudonym -Bene- fr. 12 april 2013 19:58

Jeg foretrekker at det er noen man er nødt til å omgås pga barn eller felles omgangskrets, men så jævla gode venner trenger de ikke være :) Som me too skriver her, om exen til min fyr hadde ringt ham stadig vekk fordi hun "trenger en venn å snakke med" så ville jeg nok hevet et øyenbryn.

Skjult ID fr. 12 april 2013 20:18

Mulig vennskapet sakte og sikkert forsvinner. Det er vel naturlig når man ikke tilbringer tid med hverandre.
Likevel vil jo X'en ha en plass. Både i historien og som far til barna.

Skjult ID med pseudonym fyr84 lø. 13 april 2013 10:42

Var på tur med en eks i Berlin ifjor.. Andre snakker jeg aldri med.. Begge deler føles helt greit.

(kvinne 35 år fra Buskerud) lø. 13 april 2013 13:11 Privat melding

Helt ærlig er jeg av den personen som mener et vennskap ikke skal gå til spille fordi om de amorøse og sexuelle følelsene er borte.
Jeg har pr i dag et vennskap med mesteparten av mine x'er. Noen på taste basis, noen på møtes og snakkes basis go noen igjen som mine aller nærmeste venner.
Siste jeg var sammen med, likte det ikke så veldig, men han var heller aldri villig til å bli med meg når jeg blei invitert til dem. Etter en stund og etter en laaang samtale, fant vi ut at jeg kunne godt besøke dem, men ikke overnatte (noe jeg så som selvsagt) selv om han ikke blei med.
Han sa som ærlig var at han var ukomfortabel med min vennskap med dem, men han skjønte at det bare var vennskap og at han stole på meg.

Og det er der jeg tror ting kommer inn. Tillit. Stoler man på at ens nye partner, vil man og takle vennskap med x'er, til tross for at man ike nødvendigvis liker det. Og er man villig til å bli kjent med den bye partners venner, kan det hende man vil bli positivt overrasket og.

Skjult ID med pseudonym Dag lø. 13 april 2013 16:29

De som ikke tåler at jeg er venn med eksene(2 jeg har kontakt med) kan aldri bli min kjæreste. Har opplevd det en gang, og det grenser til sykelig sjalusi.

Når et forhold er over (på en udramatisk måte) vil man jo fortsatt verdsette den personen, bare ikke seksuelt. For en ny partner å skulle sette spørsmålstegn med det er helt uaktuelt.
Snakker selvfølgelig ikke om hytteturer og den slags, men en telefonsamtale, en joggetur eller en kaffe/lunsj med eksen skal være helt uproblematisk for min kommende. De er tross alt av de vakreste(må ikke misforstås) menneskene jeg har blitt kjent med i livet mitt.

Skjult ID lø. 13 april 2013 17:30

Hvorfor er en lunsj eller joggetur "selvfølgelig" OK, mens en hyttetur "selvfølgelig" ikke er det? Jeg er ikke interessert i at min kjæreste skal sitte å fortelle noe om mine styrker og svakheter til en eks. Æsj.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 13 april 2013 17:32

Kunne ikke brydd meg mindre egentlig. Så lenge de ikke driver og ligger med hverandre så kan hun være så venn hun bare vil med eksen. :P

Skjult ID lø. 13 april 2013 17:33

Vel Calienta - min tidligere kjæreste sa han var HELT ferdig med sin eks. Kanskje han var, kanskje han ikke var.
Det jeg vet er at han prøvde å kysse meg da han var på besøk hos meg når jeg var blitt hans eks og en ny dame satt hjemme og ventet med klar beskjed om at han var HELT over meg... yeah right.

(kvinne 35 år fra Buskerud) lø. 13 april 2013 20:58 Privat melding

Du anonyme med dårlig erfaring....
I grunn skjønner jeg deg. Men som jeg sa, dette handler om tillit... og ærlighet. Ærlighet både til de andré og til seg selv.
Det skal ikke gå utover alle at din x ikke var ærlig eller til å stole på.
Jeg kan selvsagt bare snakke for meg selv, men slike tilbakefall har jeg ikke hatt mens jeg dater.
Mest fordi jeg ikke leter etter kjærligheten når jeg drømmer om gamle forhold.
Og jeg både håper og tror at de fleste faktisk er så ærlige med seg selv og andre. :-)