Alle innlegg Sukkerforum

Eksamenspresset

Vis siste innlegg
(mann 25 år fra Vest-Agder) ma. 15 april 2013 08:24 Privat melding

Nå føles det på kroppen. Og det noe innmari også. Eksamenspresset. Snart skal du tømme deg flere og bevise at du har lest og forstått pensum. Få ned de riktige ordene på papiret. Holde et strukturert oppsett. Få inn de riktige kildene, og henvise til de underveis. For all del ikke glemme å lage modeller der det trengs. Og i tillegg til alt dette - smerten du får tiden etter. Skrev du de riktige ordene? Skjønte du oppgaven? Skrev du innenfor tema, og skrev du detaljert nok? Hva om sensor har en annen oppfatning av tema enn det du har?

De fleste av dere har nok vært i den situasjonen før. Smertehelvetet og prestasjonsangsten har kommet meg i møtet flere ganger - men så langt har jeg overlevd helt fint. En har som regel andre ting i tillegg til studiene som en driver med til daglig, noe som gjør presset større. I alle fall for min del.

Hva slags erfaringer har dere med eksamener? Hva gjør dere for å dempe ned presset?

(kvinne 35 år fra Hordaland) ma. 15 april 2013 09:03 Privat melding

Presset blir så stort som man lager det selv utfra hvilke mål man har tror jeg.. Selv så har jeg mer kontroll de gangene jeg har kommet gjennom pensum jevnt og trutt. Gir meg selv ros for det jeg holder på med, kobler av innimellom, går turer. Dagen før eksamen er det null lesing.. Det er mine tips, men alle fungerer forskjellig :) lykke til!

Skjult ID med pseudonym Jente31 ma. 15 april 2013 15:53

Er enig med deg @smilet. Kommer også best ut av det og blir minst stresset av å lese jevnt. Og leser heller ikke dagen før eksamen, tar helt fri og gjør kjekke ting :) funker hver gang for meg!

Skjult ID med pseudonym susibabe ma. 15 april 2013 17:39

Når har du eksamen? Ikke stress allerede 2 uker før ;) Sørg for en strukturert dag hvor det også blir tid ledig for en liten joggetur, en øl ute på byen med venner, en nydelig kopp kafe med kake , spaseretur, tenk positiv, ladde opp batterier. Ikke les noe en kveld før eksamen, det blir bare kaos i hue....gå ut en tur med venner.

Eksamensdag:
Ikke dumt å starte med en liten joggetur, en dusj etterpå og din yndlings frokost.

Det går SIKKERT bra, du har klart det før. Don`t worry ;-))

(kvinne 35 år fra Hordaland) ma. 15 april 2013 18:17 Privat melding

Ja, det man ikke har fått med seg til dagen før vil mest sannsynlig ikke sette seg alikevel @jente31 :)

(mann 40 år fra Oslo) ma. 15 april 2013 19:58 Privat melding

Aldri følt noe press ved eksamen selv, og det går fint å lese komprimerte notater samme dag for min del. Men kvelden før er alltid satt av til noe helt annet :)

Fokuser på det du ksn, for du kan som regel mer enn du tror :) godt tips er å notere noen få stikkord du kommer på når du leser oppgaven, da starter sortering og komposisjon av svar med en gang.

Ikke minst, pust rolig og full konsentrasjon så går det hele smertefritt :)

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 15 april 2013 20:00

Lykke til :)