Alle innlegg Sukkerforum

dårlig selvtillit - tips

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym TS sø. 21 april 2013 21:50

mnja, hm. øh. hm.. må eg sei mer? :l

mann høyt i tjueårene, elendig selvtillit. Alltid følt noe har stått i veien for meg, veldig mye kviser, klønethet og dårlig sosial på noen ting gjennom store deler av oppveksten, aldri vært i forhold. Har rett og slett havnet i en dårlig sirkel føler jeg. Får ikke dame av å ikke ha selvtillit, og får ikke selvtillit me damene uten å få bra feedback fra damer.(ja, vet det høres ut som dårlige unnskyldninger)

noen som har noen bra tips? (ja, jeg har en litt dårlig kveld, sukker har vært dødt i innboksen i ukesvis nå.... bare grønt i innboksen så langt øyet kan se)

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 21 april 2013 22:00

vent 10 år...:)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 21 april 2013 22:01 Privat melding

TS!

Husk at den viktigste personen i ditt liv er deg selv. Når du har tatt vare på deg selv så kan du gi av deg selv betydelig for andre!

Selv om det er overfladisk så virker det som at du blir plaget av å ha kviser. Har du ganske mye går du til legen. Hvis ikke det er så mye kan du google på nettet og finne gode råd og produkter for dette. Gjør det! Hjelper på selvfølelsen!

Ta deg tid og råd til å kle deg bedre. Enda mer overfladisk men gir en god følelse og det er ganske lett å gjøre noe med dette.

Deretter sier du at du er dårlig sosial på noen ting. Virker som du har konkrete tanker rundt dette. Det er ganske bra, for da vet du hva du skal jobbe med. Her kan du utfordre deg selv i trygge settinger og utvikle deg.

Til slutt... se for deg hvordan person du vil være, tenk over hva du kan gjøre... som f.eks. hvis du vil være morsom kan du google morsomme vitser som du memorerer, søk litt på hvordan du skal fremføre morsomme vitser osv. Det er noen gode triks som vil hjelpe. :D
Eks 2: Hvis du vil ha en fin kropp trener du til krampen tar deg.

Mye å gjøre her :D

Skjult ID med pseudonym megmeg sø. 21 april 2013 22:05

Ser helt klart din catch 22. Damer liker selvtillitt og hvordan få det når man ikke har feed backen. Mitt råd er: Fake it until you make it.

Du trenger ikke skrive i panna di at du ikke har hatt noe forhold. Du kan gå ut og fortelle deg selv akkurat den historien du vil. (Ikke lyv til noen, men dikt opp en annen fortid til deg selv). Tenk at du er lei damer som maser, men at du likevel ikke kan leve uten for de er så søøøte. Eller tenk hva som helst. Bare ikke tenk at siden det aldri har skjedd noe før skjer det ikke noe nå heller. Bare putt inn den fortiden du vil! Prøv.... OK?

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 21 april 2013 22:07

TS

Du får ta en Jokke med de damene, drikk buruglene fine!

Eller så kan det hende du debuterer like seint som jeg. Ikke bra for selvfølelsen å gå der fullstendig ubrukt.

Ellers er Kimkom inne på noe.

Og: ting blir faktisk bedre med åra.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 21 april 2013 22:07

Cheer up mate! Det kunne vært verre, du kunne vært meg. :P

Det er en litt lei sirkel det der. Finner du svaret, så del det gjerne med resten av oss slitere. :)

Skjult ID med pseudonym HeMan sø. 21 april 2013 22:11

Ting blir bedre når du er dau...

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 21 april 2013 22:14

Hehehe... sukkerforum er samling i bånn, haha.

Skjult ID med pseudonym jupp sø. 21 april 2013 22:17

god selvtillit gjør deg ofte til en dårligere person så vær forsiktig.. denne ego-dyrke kulturen er i ferd med å ødelegge hele verden, ikke noe som sier at man skal føle seg bedre enn alle andre og verden har ihvertfall ikke godt av det.

Ikke så mye å bli klok på sikkert, men jeg har aldri skjønt greia med dette selvtillitsjaget. Man er som man er :)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 21 april 2013 22:27 Privat melding

jupp:
Fullstendig uenig med deg! Selvtillit gjør en ikke til en dårligere person! Det har heller ingenting med å føle seg bedre enn andre, men akseptere og være stolt av seg selv.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 21 april 2013 22:32

Når selvtilliten ikke er forankret i realitetene, blir den en "boble" som bør stikkes hull på :-) En viss porsjon selvtillit bør en dog unne seg, en må innse at en faktisk er bedre enn noen andre på enkelte områder (og ingen verdensmester, hehe)

Selvfølelse er dog viktigst.

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 21 april 2013 22:41 Privat melding

jupp:

hehe, så du linker selvtillit til kapitalistisk samfunn. Den kan jeg ikke argumentere imot, men det er kapitalismen som er det negative, ikke selvtilliten som gjør at folk blir bedre til å produsere og mer produktive.

Er akkurat som at alle folk som har våpen er ondskapsfulle mennesker, fordi våpen er farlig og har blitt brukt til ondskapsfulle hensikter.

Jeg får heller ta å lese boken din, ganske interessant!

Også ser jeg tegn til at vi er ganske enig mtp kapitalismen ;-)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 21 april 2013 22:48 Privat melding

jupp:
jøss, nå ser det ut som at jeg snakker med meg selv! :P

Skjult ID med pseudonym jupp sø. 21 april 2013 22:51

hehe, kom på at vi mest sannsynlig er ganske enige, bare legger forskjellige meninger i begrepet selvtillit :)
og mente ikke at det bare er dårlig, bare at man skal være litt forsiktig i å dyrke det for mye.

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 21 april 2013 22:53 Privat melding

jupp:
ja, enig med deg der, ikke alt for mye.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 21 april 2013 22:53

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Forst-meg-selv_-sa-meg-selv-69479 14.html

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 21 april 2013 23:01 Privat melding

linken funker ikke

Skjult ID sø. 21 april 2013 23:04

Fjerne mellomrommet i tallet på slutten, så funker den :-)

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 21 april 2013 23:13 Privat melding

bønna:

Interressant artikkel. Ser definitivt paralleller her, og kjenner det igjen på skolene jeg har jobbet. Men det er satt litt på spissen da. Er mange elever som er tøffe nok til å bli realitetsorientert.

Men kjernen er nok at alt skal være med måte, og den er jeg fullstendig enig i.

Over til det TS har skrevet. - Jeg har tolket ut ifra det TS skrev at han har god selvinnsikt. Så han vil nok ikke tape på å løfte selvtilliten en god del hakk opp. Og det anbefaler jeg han til å prøve på :D

Skjult ID med pseudonym jupp sø. 21 april 2013 23:16

quick cure: http://www.youtube.com/watch?v=9D05ej8u-gU

Skjult ID med pseudonym durrr sø. 21 april 2013 23:50

begynn med stand-up. Det er det jeg gjorde når jeg hadde utrolig dårlig selvtillit og i tillegg var sjenert.
Det er en fantastisk måte å bruke alt av dårlige følelser (inkludert selvtillit) til noe konstruktivt :)

(mann 36 år fra Oslo) ma. 22 april 2013 08:47 Privat melding

Om man ikke liker seg selv, hvordan skal da andre kunne like deg? Om man føler seg fanget i en ond sirkel over lang tid så kanskje det er på tide å forsøke noe nytt? Hva har man å tape? Dagens metode fungerer tydeligvis ikke.

Jeg ville etterutdannet meg, endret litt livsstil, begynt å trene, lest noen bøker, funnet meg en ny hobby, møtt nye mennesker. Man må rett og slett komme seg ut av rundkjøringa og se hva som befinner seg rundt svingen, selv om det kan være skummelt å begi seg ut i ukjent terreng.

Skjult ID med pseudonym storlav ma. 22 april 2013 08:59

Var helt lik som deg selv TS, kviser, overvekt, lav selvfølelse og dårlig selvbilde, ikke lett å finne noen når man ikke liker seg selv så godt. Men etter nesten 10 år med å være singel og ensom så gjorde jeg som Slemtiger nevner (bortsett fra etterutdanne meg :P).

Begynte å trene, endret livstil og møtte nye mennesker, og sakte men sikkert så begynte jeg å tro på meg selv og ble konfortabel med hva jeg kan gjøre hvis jeg først vil. Jeg sliter fortsatt med ting og det kan hende at jeg gjør det livet ut, men har kommet meg til et sted i livet der jeg er stolt av meg selv og det jeg har gjort, for det er ikke mange som har greid lignende.

Og det igjen har gjort at forholdet mellom meg og jenter har blitt snudd opp ned til det ugjenkjennelige!! ;)

Skjult ID med pseudonym megmeg ma. 22 april 2013 11:06

Jeg er fornøyd med kroppen min til mit bruk. Dvs. som mor og til å drive de aktiviteter jeg vil. Jeg vet likefullt at jeg blir valgt bort av menn pga. overvekt.

Så dermed er jeg fornøyd og ikke fornøyd på en gang. De som sier man skal være fit for egen del og ikke andres bommer jo litt i mitt tilfelle. Om jeg skulle satt i gang virkelig for å se bra ut (trener alt 1-2 g. i uken)
ville det vært for å "nå opp" til dagens idealer.

Men å sprade rundt og se gigafornøyd ut når jeg vet jeg er godt utenfor idealene, ser jo bare rart ut. Eller?

Skjult ID med pseudonym storlav ma. 22 april 2013 12:37

@megmeg, det høres ut som du er "fornøyd" men bare opp til et punkt.

For meg virker det som du f.eks. bare er 90% fornøyd med deg selv, mens den resterende 10% henger etter fordi du opplever noe utenfor deg selv som får deg til å ikke være 100% fornøyd, dette med "idealer" som folk/menn/samfunnet har.

Men som jeg ser det så er det ikke noe galt i det sånn sett, fordi ingen er perfekte ;) Hvis du er fornøyd som du er i den kroppen du har så må du bare "lære" deg å tenke sånt at den som ikke vil ha deg som du er nå er ikke verdt tiden din. Men hvis du ikke greier å tenke slikt så har du nok et problem, da gjelder det å miste de ekstra kiloene.

Til slutt, det du sier om å sprade rundt og se gigafornøyd ut selv om man ikke er innenfor idealene er jo bare gøy! ;) Hahahah DET er selvtillit spør du meg, og det er DET mange legger merke til. De tenker "hva er det som gjør at den personen ser så superfornøyd ut" og blir nysgjerrig på deg ;)

(mann 36 år fra Oslo) ma. 22 april 2013 13:06 Privat melding

@megmeg

Man klarer ikke å gjøre alle fornøyde, så at man blir valgt bort av enkelte er noe som gjelder oss alle. Det skal ikke mye til for å bli valgt bort.

Vi er hovedpersonen i våre liv, så det viktigste er at vi liker oss selv og har det bra i hverdagen. Vi trenger ikke å sprade rundt på stranda og leke paradiseklyser selv om vi har det bra :)

Når det gjelder litt overvekt så er det i all hovedsak kosthold, det er ikke noe problem å gå ned noen kg så lenge man bestemmer seg og har viljestyrke til å la hverdag forbli hverdag og helg være helg kun i helgen :p

Skjult ID med pseudonym megmeg ma. 22 april 2013 14:39

@slemtiger - jeg er blant de som har papirer på medisinske årsaker til overvekt. Det betyr ikke at det er UMULIG for meg å gjøre noe med det, men det betyr at det ikke er litt viljestyrke, gå av bussen to stasjoner før og velge Kesam i stedet for rømme og vips så var det store endringer å spore. Veldig lei av at alle tror det. :)

@Storlav - du har rett. Jeg er bare 90% fornøyd! Hehe... så da betyr det vel lett dempet belysning, da? ;-)

(mann 36 år fra Oslo) ma. 22 april 2013 14:47 Privat melding

@megmeg - Det finnes alltids noen unntak, men for de aller fleste så er det kosthold og livsstil det står og faller på når det gjelder vekt. Overvekt er den vestlige verdens største helseutfordring. Det er noe som har kommet de siste årene, sammen med bil, heis, rulletrapper, 9-pack boller og fristelser på hvert gatehjørne. Det er ikke slik at hundrevis av millioner overvektige mennesker de siste tiårene har blitt syke. Dette handler primært om livsstil, da er det energi inn og energi ut som er avgjørende.

For ordens skyld kan jeg nevne at jeg gikk ned 75 kg når jeg tok grep om mitt liv for en del år siden. Når jeg fikk det til så er det mulig for de fleste andre å få det til.

Håper du får den medisinske oppfølgingen som trengs for å komme i havn.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 22 april 2013 14:47 Privat melding

Møt din frykt og la spenningen i kroppen få utfolde seg.

Jeg har en venn som ville ha beskrevet seg akkurat slik som du gjør, han begynte på BJJ(jijutsu) og noen månder senere er han en helt annen person.

Skjult ID med pseudonym megmeg ma. 22 april 2013 15:55

Gratulerer Slemtiger! Det var godt gjort! :-) Det er ikke umulig for noen, ei heller meg. Det er bare vanskeligere hvis kroppen har helt ødelagt insulinbalanse. Men har ikke gitt opp! :-)

Skjult ID med pseudonym TS ma. 22 april 2013 16:16

oi, dæven da. her var det mye svar jo. hm, har ikkje kviser lenger da jeg har vokst det av meg, det me å gi det ti år(med andre ord uten dame) det er ikkje heilt veien å gå. Egentligt så har eg på en måte brukt sukker for å "møte nye mennesker", har ikke noe spesielt mye overvekt, men dårlig form/div "sykdommer" så ødelegge en del, prøver å forandre meg generelt, men tar små steg liksom. liker ikke meg selv nei, det stemmer. humøret blir veldig opp og ned av og te.

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 22 april 2013 19:53

-75 kg Respekt @Slemtiger !!

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 22 april 2013 20:05 Privat melding

@TS tror nogle samtaler med en psykolog ville hjælpe dig meget, da en psykolog jo er uddannet til, at få de ting frem på overfladen, som alle os mennesker går og gemmer på! Der er stadig en del forskellige opfattelser vedr. det at gå til en psykolog, men man er ikke sinsyg fordi man søger hjælp til at komme ud af en ond cirkel :)

En psykolog er ikke nødvendigvis en person, som udskriver mediciner eller fortæller dig, at du ikke er normal, men mere en person, som kan guide dig i din samtale med dig selv, så du mere bestemt finder ud af, hvad det er du skal arbejde med vedr. dig selv og måden du lever livet på.

Op med hovedet og gør noget, et eller andet, ved godt det er utrolig let for mig at skrive, men det er faktisk vejen frem og måden at komme ud af den onde cirkel på og hvis du ikke føler, at du gør fremskridt selv, så er psykologen et super alternativ, da jeg igennem flere venner kun har hørt godt om dette.

(mann 36 år fra Oslo) ma. 22 april 2013 22:40 Privat melding

@megmeg og @sushibabe

Takker og bukker. Det føles veldig godt. Trives i jobben min hvor jeg kan hjelpe andre til å oppnå det samme :)