Alle innlegg Sukkerforum

Utstråling

Vis siste innlegg
Skjult ID to. 2 mai 2013 07:37

Hvordan vi håndterer større og mindre problemer/utfordringer i livet er svært variabelt.

Noen mennesker er generelt positive til livet og har en evne til å se løsninger fremfor problemer, mens andre er mer pessimistiske av natur og har størst fokus på negative faktorer i livet.

Om vi utstråler positiv eller negativ energi, påvirker både oss selv og også de vi omgir oss med.

Jeg tenker vel at hver og en av oss har et ansvar i forhold til å være bevisst hvilket fokus vi har i livet.

Hvor deilig og viktig er det vel ikke å omgi seg med mennesker som utstråler positivitet? Det gir oss energi!

Og motsatt: Hva gjør det med oss å ha en negativ tankegang og/eller være sammen med folk som er opptatt av alt som kan kalles problemer?

Skjult ID med pseudonym elin to. 2 mai 2013 08:50

Kjempeviktig tema da det påvirker så mye av livet og helsen vår mtp hvordan vi forholder oss til livet og også hvor viktig det er å være sammen med venner som ikke tapper oss for energi. Dette betyr jo ikke at vi trenger å være konstant glad. Faren er vel når de negative tankene får ta for mye plass i hodene våre. Og dersom en kjenner litt på hvilke følelse en sitter igjen med etter å ha vært sammen med personer som er glad og som er opptatt av alt det fine ved livet, kontra personer som er motsatt, ja da kjenner i alle fall jeg på en veldig stor forskjell på hvordan jeg har det med meg selv. Blir selv glad over å være sammen med positive mennesker og det gir meg masse god energi. Og det har motsatt effekt når jeg er sammen med folk som er mer negative og klagete. Da føler jeg meg mest av alt matt etterpå. Og er enig med TS at vi har et ansvar både med hensyn til oss selv og andre hvordan vi oppfører oss. Selv om jeg har en dårlig dag og ting å tenke på, kan jeg jo ikke gå rundt som en kruttønne og ose av negativitet. Det handler jo noe om å ha visse begrensninger ift hvordan jeg får utløp for disse følelsene. Syns det er ok å snakke med venner og familie om ting som kan være vanskelige, men ikke til enhver tid. Såpass respekt skal en ha for andre at en ikke kun har fokus på seg selv. Og stor forskjell på de som stadig penser inn på alt som er negativt og de som tar opp en sak, blir ferdig med den og går videre. Viktig og bra på alle måter synes jeg at vi tenker hva som får oppta mye plass i livene våre og dermed også i andres liv.

Skjult ID med pseudonym -s- to. 2 mai 2013 10:10

Kort og godt: jeg misliker sterkt negative mennesker og gjør alt for å i størst mulig grad unngå dem!

(mann 51 år fra Oslo) to. 2 mai 2013 10:19 Privat melding

Rart at det ikke er på menyen for kosmetiske operasjoner: Evig smil

Det hadde vært noe, hadde jeg sluppet styret med å stifte opp nytt smil hver morgen....

Skjult ID med pseudonym smily to. 2 mai 2013 10:29

Jepp @-s-, det er nok heller ikke negative og problemfokuserte folk jeg heller ønske å menge meg med. Vi blir påvirket av våre omgivelser og jeg er i utgangspunktet en ganske fornøyd person som ikke vil bli nedtrykt av folk som elsker å klage. Been there, done that.... Livet er for kort og dyrebart!

(kvinne 45 år fra Buskerud) to. 2 mai 2013 10:39 Privat melding

Positive mennesker gir meg energi, negative mennsker tapper meg... Betyr selsagt ikke at det ikke er lov å være lei seg, sint og frustrert.Rope ut og tømme seg:))

Men det jeg opplever som forskjell på de om tenker positivt versus de som tenker negativt er at det av og til virker på meg som noen trives i missnøyen... Åå hva var det jeg,så fikk jeg bekreftet at livet er urettferdig, .. at livet er grusomt mot nettopp meg, .kan jo ikke være noen som ha det værre..

Har reist såpass mye til steder på denne kloden hvor mennesker virkelig burde ha grunn til å klage å syte, og blir alltid fasinert over livsmotet og gleden, tross all motgang.
De smiler og ler, og lever i nuet, .. og er flinke til å verdsette de små tng som uansett gjør livet godt og leve. Det er omsorg og godhet, og dele det en har, tross at det er veldig lite ...

Mens mange her i vårt rike land sitter å tviholder på sitt, og er missfornøyd og missunnelig på at naboen eller et familiemedlem har mer enn de.. Se livet er urettferdig ???

Jeg vet ihvertfall hvilken energi jeg ønsker rundt meg, og fra en kjæreste:)) Jeg vet og at jeg gir MASSE positiv energi til mennesker på min vei, fordi det er et bevisst valg jeg har tatt:))

Skjult ID to. 2 mai 2013 10:56

Veldig bra skrevet @Gilia73! Enig i alt. Det er en skam hvordan mange som egentlig har det veldig bra klager over hver minste bagatell og det blir nærmest et hån mot de som VIRKELIG kunne hatt grunn til klage. Og som du sier, så kan det virke som de trives i en offer-rolle. De blir i fokus og får oppmerksomhet på sin negativitet. Det blir et mønster. Min erfaring er at mennesker som er veldig opptatt av hvor fælt de har det, er enormt egosentriske. Liker best å være i fokus og får av mange oppmerksomhet, da de krever det og det er ikke alltid like enkelt å avvise i en slik setting. De aller aller fleste av mine venner er heldigvis normalt positive. De gangene jeg har vært sammen med venner som har en negativ livssinnstilling, ja da føler jeg meg pumpet etterpå. Har prøvd å tatt dette opp med spesielt en venninne, men det ser dessverre ikke ut til å hjelpe. Så for min egen del, bør jeg absolutt bruke mest tid på positive mennesker som ser annet enn seg selv.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 2 mai 2013 11:09

Tror det er viktig å være bevisst energir jeg:) Hvilken energi gir jeg ut, og hvilken energi mottar jeg fra de som er meg nær. Etter en ganske tøff periode på jobb, sa barna mine til meg.. mamma du er allid sliten og sur når du kommer hjem fra jobb.. Først syns jeg det var rart, for jeg er kjent for å smile og være overskuddsmenneske...

Men etter å observert meg selv noen dager, så jeg at de hadde rett... Jeg følte meg trygg hjemme så jeg lot negative energier som jeg hadde møtt med god energi utover dagen gå utover mne to her hjemme... Men det som er flott er at er en besvisst i sitt liv kan en gjøre endringer.. for meg ble løsningen 5 minutter midfullness i bilen før jeg kom hjem slik at jeg kunne legge alt negativt igjen der, og møte mine barn slik jeg ønsker å møte de:))

Men er så klart ikke alle som ønsker å være bevisste, noen trives i offerrollen, og andre igjen vet ikke hvordan de skal komme seg ut av hengemyra av innlæte mønstre... Og da er ihvertfall det jeg har lært at en ALDRI kan hjelpe noen som ikke vil hjelpe seg selv:))

Skjult ID med pseudonym gloria to. 2 mai 2013 11:12

Negative mennesker er ofte kun opptatt av seg selv og har lite interesse for sine medmennesker, spesielt om andre prøver å pense inn på positive mer hyggeligere tema... Rett og slett utrolig kjipt og lite givende å misbruke sin tid på folk som mest av alt burde fått kommet seg ut av sin lille boble og sett hvilken livsgnist mennesker som virkelig lever i nød har!!!

Skjult ID med pseudonym pia to. 2 mai 2013 11:20

Joda @Juicer, jeg har følt meg som hobbypsykolog for et par i lang tid nå. Hvilket jeg egentlig ikke har tenkt noe spesielt over før i den senere tid. Føler jeg har kommet til et metningspunkt og føler meg rett og slett brukt til tider. En skal støtte venner og ja, en skal gi de respekt og aksept, men dette bør ikke kun gå en vei.. Og en har også et eget liv å ta vare på oppi det hele. Så det (bør) finnes grenser for hvor langt en skal strekke seg i å være lyttende og nærmest fungere som en container.

Skjult ID med pseudonym pia to. 2 mai 2013 11:26

Det rare er at det HVER gang skal være fokus på det som på en eller annen måte kan klare å tolkes som noe negativt av enkelte. En tenker med seg selv at NÅ MÅ det vel være slutt på negative tema å ta opp, men neida, da tar en like greit opp igjen noe som kan ha skjedd for et år og to siden nærmest for å holde klagingen gående. Klart like mennesker har et stort problem, og det er også et stort problem når det går ut over andre. Så jeg mener at enhver må være bevisst hvem og hva en vil bruke livet sitt på!

Skjult ID med pseudonym pia to. 2 mai 2013 11:27

-mente "klart slike mennesker har et stort problem":)

Skjult ID med pseudonym pia to. 2 mai 2013 11:34

Det er jo kjempeflott @Juicer, men tror nok det er litt annerledes i en nær vennskapsrelasjon hvor en f.eks har en venninne som har gått inn i et klagemønster over lang tid. En når etter hvert en grense for hvor lenge en orker å være tømmestasjon. Samtidig føles det også provoserende at noen er så egosentriske at de egentlig bruker venner kun for å få tømt seg (verbalt;).

Skjult ID med pseudonym Jeppda to. 2 mai 2013 11:57

Er du kun blid må det være noe feil et sted. Er du kun trist akkurat det samme.

De som smiler mest har det verst er det noe som heter :-)

Utstråling kan fort være et forsvar på godt og vondt.

Ser man noen som formelig stråååler betyr ikke nødvendigvis at de har det bra med seg selv for det.

Skjult ID med pseudonym Jeppda to. 2 mai 2013 11:58

Syns du med pseudomym s virker litt muggen selv!

Skjult ID med pseudonym -s- to. 2 mai 2013 12:15

Ja det er vel fordi du ikke liker meningene mine i andre tråder og det @Jeppda:P Men svar nå heller på tema du, har ikke spurt om hva du syns om meg jeg... Og ha en fin dag mannen:)

Skjult ID med pseudonym pia to. 2 mai 2013 12:20

@Juicer

Nei, hun er ikke aggressiv eller direkte ufin, men kan være noe brautende. Men du har rett i at hun er generelt misfornøyd med det meste i livet. Hun har gått til psykolog og har nok fått noe hjelp av dette, men havner likevel tilbake i det samme negative mønsteret dessverre.

Skjult ID med pseudonym cas to. 2 mai 2013 13:09

Det er stor forskjell på å være enn venn som stiller opp, til å føle seg som en som blir brukt som hobbypsykolog over lengre tid. Da må den som sliter oppsøke hjelp og ikke nærmest ta knekken på sine venner og også kanskje miste dem. Jeg tenker at ethvert voksent mennesket selv har et ansvar for å sørge for å ha et ok liv. Selvsagt skal venner og familie trå til dersom det trengs, men hvis en person er grunnleggende negativ, så orker til slutt ikke folk å ha omgang med personen. Som tidligere nevnt i tråden- positive mennesker gir en energi, negative mennesker tapper en for energi. Dersom jeg skal være mor Teresa for alle som syns fryktelig synd på seg selv (enkelt sagt), ja da mister jeg meg selv oppi alt!

Skjult ID med pseudonym m to. 2 mai 2013 13:16

Mennesker som er egosentriske og som a l l t i d har noe å klage over, blir uutholdelige å være sammen med i lengden. Det er viktig at vi i tillegg til å være omsorgspersoner for andre, også tar vare på eget ve og vel.

Skjult ID med pseudonym meg to. 2 mai 2013 14:38

I voksen alder har jeg blitt enda mer bevisst på hvem jeg tilbringer min tid på. Livet forsures utrolig av å henge med sure grinebitere! Jeg er selvstendig og ansvarlig i mitt eget liv til å ha det så bra jeg kan, da må jeg også sørge for å ikke kaste bort tid på folk som drar meg ned og tapper meg for energi. Jeg vil omgås vanlig stabile humørfylte mennesker hvor relasjonen er basert på gjensidighet.

Skjult ID med pseudonym siri to. 2 mai 2013 15:08

Omgås heldigvis mennesker som har en stabil psyke. også en del guttevenner. Minerfaring er at gutter ofte er enklere å forholde seg til. Nei takk til folk som syter og klager, det er patetisk og uspiselig! Tenker da ikke på de som virkelig har grunn til å være frustrert over livet, men oftest er det ikke de som roper høyest...

Skjult ID med pseudonym siri to. 2 mai 2013 15:09

Kjapt skrevet og har sneket seg inn noen skrivefeil ser jeg..

Skjult ID med pseudonym tessa to. 2 mai 2013 15:26

Tror alle har godt av å tenke gjennom hvordan vi fremstår og dermed behandler familie, venner og andre mennesker generelt.
Selv om vi lever i et av verdens beste land å bo i, er det som @Gilia73 nevnte en mye større livsglede i langt fattigere land hvor levekårene er mildt sagt dårlige. Dette bør være en tankevekker!
Det er dessverre ofte sånn at jo bedre vi har det, dess mer klager vi. Ingen er perfekte, men dersom en tenker litt over mye av det vi bruker tid på å klage over, så bør vi få en flau smak i munnen.
Hvordan vi oppfører oss kan skyldes så mangt, men vi er ansvarlige for å tenke litt lenger enn nesen rekker. Det klarer de i alle fall i land som ikke på noen måte kan sammenlignes med hvordan vi har det...
Det er en sann glede å omgi seg med folk som ikke har fokus på hver minste negative detalj i livet, de folka for også frem det beste i meg!

Skjult ID med pseudonym kim to. 2 mai 2013 15:47

Folk som syter og klager over at og alle og som selv må være i fokus hele tiden, er IKKE balsam for sjelen!! Det er vel ofte ikke de mest ressurssterke av oss som blir værende i en offer/klage-rolle. Noe har en ikke fått med seg på veien når en er så snever og egoistisk at en ikke ser andre enn seg selv. Disse personene sitter på vent når den andre part snakker (hvis motparten klarer å få komme til i et par min da), og det er lett å se at det som fokuseres på i hodet er alt annet enn å lytte til hva som blir sagt. Nesten sånn at det av å til blir latterlig, for det er så åpenlyst. Ofte skifter nevnte personer ofte venner, da få orker og gidder å være venn med en som kun tenker på seg og sitt.

Skjult ID med pseudonym cas fr. 3 mai 2013 00:00

Vi er heldigvis stort sett ganske frie til å henge med de folkene vi vil:) Merker jeg at jeg blir tappet for energi av å være sammen med enkelte, ja da bør jeg revurdere vennskapet. Det er utrolig hvor preget stemningen blir dersom en er sammen med mennesker som fokuserer på alt det som ikke er så bra i livet. Dette vil jeg ikke bruke hverken tid eller (negativ) energi på! Har heldigvis mange venner som er positive og som er bevisst på å ta vare på de som er rundt seg:)

Skjult ID med pseudonym mann fr. 3 mai 2013 00:22

Kan det være noe i at kvinner generelt har større tendens til å bli bitchy og sutrete????

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 3 mai 2013 00:26

Du glemmer realistene. De som i utgangspunktet er positive men som kan anses som negative siden de vet sine begrensninger. :P

Skjult ID med pseudonym dama fr. 3 mai 2013 00:50

Vel, dette tror jeg nok avhenger mer av individ enn kjønn @mann:)

Skjult ID med pseudonym missT fr. 3 mai 2013 01:18

Jeg foretrekker absolutt å være rundt positive mennesker! Ikke kunstig positive selvsagt, men mennesker som ser løsninger fremfor problemer, og som også er genuint opptatt at de rundt seg skal ha det bra! Prøver å tenke over hvordan jeg selv opptrer i kontakt med andre mennesker og etterstreber å være en person som ikke gror fast i et negativt mønster.

Skjult ID fr. 3 mai 2013 02:20

Altfor mange som har en negativ utstråling!! Vik fra meg satan!!!!

(mann 36 år fra Hordaland) fr. 3 mai 2013 03:07 Privat melding

De som har negativ utstråling har ofte en grunn til det da. Syns det er greit å gi de en sjanse, men da har jeg en skikkelig samtale ang. hvordan de påvirker meg.

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 3 mai 2013 07:52

"The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt." - Bertrand Russell

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 3 mai 2013 08:55

Dette synes jeg er ganske festlig. I den grad absurd er festlig ihvertfall.
Det jeg merker meg er ihvertfall det at mange positivitetsforkjempere ofte fremstår ganske forbistret når de omtaler folk som kanskje ikke er så oppsatt på å alltid være mest mulig positive.

Jada, for de folka forsurer verden, spyr ut, kommer med oppgulp, må jo hate omverden med sine medmennesker, har det ikke godt med seg selv osv.

Dette er ikke å være positiv, for søren! Eller er det slik at målet helliger middelet?

I tillegg merker jeg meg at folka som stemples som å være negative ofte ikke er det - det er bare snakk om en annen måte å være på. En forkjærlighet for ironi, en nyktern fremtoning heller enn en overstrømmende og lignende.

For min del trumfer nykterne mennesker disse høytflyvende positivitetsforkjemperne anydayz. For DE tapper meg for energi.

Skjult ID med pseudonym arnold fr. 3 mai 2013 09:39

Det var ei her som hadde endel happy, peace og love innlegg (muligens mest for egen oppmerksomhet).
Og det var ved minst et tilfelle at hun avslørte seg som rimelig falsk, da hun skrev et av de innleggene sine, og hadde åpenbart ikke lest hele åpningsinnlegget, og det hun skrev var langt ifra i overensstemmelse med det.

Skjult ID med pseudonym sandra fr. 3 mai 2013 12:05

Jeg er en ganske vanlig person som selvsagt også har mine dårlige dager. Men prøver å ha fokus på hvordan jeg behandler de som er rundt meg og at jeg ikke blir den som klager på alt og alle. Vet jo selv at mitt humør påvirkes av hvordan de jeg er sammen med er, og at dette også da følgelig går begge veier. En bra tråd til ettertanke synes jeg. Tror vel ikke problemet er at det er for mange mennesker som er "lykkepille-happy", snarere tvert om..

Skjult ID fr. 3 mai 2013 12:12

Mennesker som har en god utstråling og som har et stabilt humør, er min favoritt:)