Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym E to. 2 mai 2013 16:50

Det står skreve side opp og side ned om mobbing. Men hva er det vi driver på med her inne? Kanskje vi ikke mobber direkte en person, men vi mobber hverandre. Ikke i alle tråder, men en del! Å mangen klager på,at samfunnet har ett mobbe problem!
Kanskje en del av oss bør gå i oss selv og tenke på hvordan vi behandler hverandre! ALLE har valgt og være her inne, og det er jo bare og velge den mann/kvinne som du liker. Trenger ikke alltid slenge dritt om det andre kjønn. Mener at vi som rolle modeller må gå i oss selv litt! Sånn det var mitt lille hjerte sukk en torsdag ettermiddag:)

Skjult ID med pseudonym Flux to. 2 mai 2013 16:52

Problemet er jo at alle som ser på mobbing som et problem er jo allerede snille og greie med hverandre, og de som ikke bryr seg, vil ikke endre mentaliteten sin pga slike innlegg :)

Skjult ID med pseudonym E to. 2 mai 2013 16:56

@Flux Du har nok rett i det, men forde om har ingen vondt av og lese innlegget! :-)
Kanskje det kan resultere i noen mer positive tråder noen dager?:-) Bare og vente og se!

Skjult ID to. 2 mai 2013 17:01

Ifølge flertallet er vi nok bare lett sinnsforvirrede småspaltede med sære meninger om det meste.og det må jo UT !

(kvinne 45 år fra Buskerud) to. 2 mai 2013 19:56 Privat melding

Syns det var en fin og viktig tråd. Vi har alle godt av å se oss selv i speilet og spørre oss slv om hvorfor vi opptrer som vi gjør. Hvem nøt godt av det jeg skrev der? Hjalp det meg selv? Var det bra fr noen andre? Eller var det bare eder og galle og oppgulp.....

Skjult ID to. 2 mai 2013 21:29

Jeg er helt enig i at vi skal være snille og greie mot hverandre. Men så er det noen mennesker som overhodet ikke tåler at andre har andre meninger enn dem, og møter ethvert argument med at dette er bare eder, galle og oppgulp. ( Ikke rettet til deg Gilia 73). Jeg begynner faktisk å bli ganske lei av å bli møtt med dette ofte når jeg sier hva jeg mener...og jeg sier ting på en pen måte.

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 21:33

SIGNERES!

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 2 mai 2013 21:43

Jeg tror forumet hadde vært et kjedelig sted om alle skulle tilpasset innleggene sine for å være sikre på at noen ikke skulle føle seg mobbet av det. Det skal ikke mye til for at en eller annen føler seg mobbet av et utsagn. F.eks tråden "the biggest catch" er ikke kul om man er liten og usikker.

(mann 47 år fra Oslo) to. 2 mai 2013 21:53 Privat melding

Nå er det vel ganske åpenbart at det er en del folk som rett og slett ikke har evnen til å føre en saklig diskusjon og derfor tyr til personangrep, nedsettende kommentarer om profilbilder samt patetiske hersketeknikker av typen "føler du deg truffet?" eller "er du hårsår?" istedenfor å faktisk vri huet litt for å komme med noen vettuge argumenter. Jeg skal selvfølgelig passe meg litt for å kaste stein i glasshus siden jeg selv ofte blir beskyldt for å flåse og avspore i diverse tråder, men en VISS respekt for andre prøver jeg i det minste å beholde.

Når det er sagt, synes jeg Skjult ID kl 21:29 er inne på noe viktig: Det ER en fare for at det går inflasjon i mobbebegrepet slik at enhver form for konstruktiv og direkte kritikk blir avfeid som mobbing selv når den faktisk er relevant og saklig. Det har vært nok av eksempler på det i det offentlige rom de siste åra.

Dessverre tror jeg en tråd som denne vil virke mot sin hensikt ettersom den til syvende og sist bare vil gi de mest hatefulle drittslengerne ENDA mer vann på mølla. Vent og se...

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 2 mai 2013 21:55

Så klart det bør være lov å si hva en mener. En heftdig diskusjon er jo bare flott. Spesiellt der en kan se at argumentene er velfunderte:)) Men er vel ofte ikke det som skjer her... istedet for å argumentere for sine meninger er det veldig mange som hakker på andres. i min verden har det ingenting med meninsutvekslig å bli ufin mot andre fordi de mener noe jeg er uenig i ... Det hadde jo vært forferdelig kjedeig om alle mente det samme ....
Men opplever det TS setter søkelyset på her er de som rakker ned på andre, er stygge og ufine mot sine medmennesker.. og det er jo bare trist. Får meg til å undre meg over hvordan det går ann å skrive de tingene ute å kjenne at fysj dette var faktisk vemmelig... er det virkelig et slikt menneske jeg ønsker å være?

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 21:57

For meg personlig har ALDRI snill, saklig og mangel på personlig hets vært kjedelig.
Mine venner er ypperlge kvalitetsfolk, og jeg ville aldri funnet på å tenke på dem som kjedelig....

Slik jeg ser det ER det ikke fare for at det går inflasjon i mobbebegrepet.
Ulike mennesker har ulike rammer for hva de føler som ubehagelig.
Det er INGEN av oss som kan si noe om at man er for ditt eller for datt med hensyn til sensitiviter rundt dette.
Det eneste vi kan påvirke, er våre egne utsagn, vår menneskelighet og vår empati.
Jeg ser ingen problemer med å forsøke å holde seg i trygge rammer innenfor det "trygge" mht disse grensene.

Skjult ID med pseudonym Escrime to. 2 mai 2013 21:58

Jeg kan i hvert fall fortelle deg at du IKKE er et sånt menneske, Gilia, og det er vel nettopp derfor det er vanskelig å forstå dem som driver på sånn.

Skjult ID med pseudonym Escrime to. 2 mai 2013 22:10

Z:
At ulike mennesker har ulike rammer for hva som er ubehagelig er én ting, at man spiller ut mobbekortet (som visse politikere og idrettsutøvere har vært svært gode på) for å kvele enhver saklig og velrettet kritikk er noe annet. For meg har det med å rope ulv, ulv å gjøre, og det tror jeg ingen er tjent med i lengden. Spesielt ikke de som har opplevd mobbing når den er som verst.

Ellers er jeg helt enig med deg at saklighet og mangel på vrælende polemikk på ingen måte trenger å være kjedelig. Temperatur i en diskusjon skal oppstå fordi folk har sterke meninger de står for og kan argumentere for, IKKE ved at man bevisst går inn for å provosere mest mulig.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 2 mai 2013 22:12

Det er greit at folk er uenige, men jeg tror diskusjonene her ville bli litt mer siviliserte om alle fulgte Mikhail Gorbatsjov's krav til Ronald Reagan: "Ta utgangspunkt i det jeg faktisk SIER, så skal jeg ta utgangspunkt i det DU sier."

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 22:15

robinsve
Du mener at siden han/hun er anonym, er det grunn nok i seg selv til å ignorere. Altså ser du ting utfra deg selv og hva du synes er ok. Vet du hva noe av det mest frustrerende med å være i et forhold er? Nettopp det du skriver nå. At mannen tenker utfra seg og hans reaksjoner fremfor å lytte til en kvinnes følelser eller reaksjoner på samme ting. Folk ER ulike, og min mening da er at man KAN ikke se ting utfra seg selv. Man må respektere at andre er annerledes av ulike årsaker. Og siden vi ikke kjenner hverandre på forumet, mener jeg det bør være en SELVFØLGELIGHET å ha respekt for de vi skriver her sammen med.

Jeg tåler. Du tåler. Men jeg har da virkelig forståelse for at noen ikke tåler. Jeg har ikke behov for at de skal bli tøffere! Jeg har behov for å forstå deres grenser sånn at jeg er menneskelig nok til å ikke tråkke over.

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 22:31

Robinsve
Jeg forstår deg kjempegodt, jeg! Det er hele poenget mitt! Du er en hardhaus på nettdating og ingenting går innpå deg av slike kommentarer. Men alle er ikke som deg. Derfor ser jeg ingen årsaker til å IKKE ha fremme vær varsom plakaten og være greie med hverandre.

(kvinne 45 år fra Buskerud) to. 2 mai 2013 22:44 Privat melding

@Escrime .. du har rett .. ligger ikke akkurat i meg de egenskapene nei.

Men må si at antropologen i meg noen ganger blir nyskjerrig på hva som ligger bak tankebarken til de som virkelig tar den ut her.. Er nesten som en fremmed kultur for meg. Kanskje jeg burde tatt feltstudie, og sjekke ut tesen min om at de egentlig ikke kan være besvisst hva de gjør ... for da hadde de vemmes av seg selv.. Kan jo hende den tesen er helt feil....

@Juicer han var ikke så dum han karen :))

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 22:46

Der er vi enige, Robinsve.
Men du reagerer ikke engang på hets eller sure kommentarer fra Skjulte IDer f.eks.
Andre reagerer sterkt og mister lysten til å bli kjent med forumet.
Mener du de skal ta seg sammen og tøffe seg opp - eller mener du det er ok at vi andre evt sier fra om slikt?
Mener du det er ok å oppmumtre til å behandle hverandre innenfor det som ikke sårer uansettt personlighet?

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 2 mai 2013 22:55

Det har du rett i greiere. Jenter mobber ofte på den måten, ved å utestenge og ignorere andre... Gjør at de som står utenfor lett kan føle seg liten og verdiløs...Vanskelig å kjempemot men faktisk like skadelig som mobbing som er verbal

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 22:58

Jeg har generelt problemer med at noen forteller andre hvordan de BØR reagere eller føle.....

Skjult ID med pseudonym E to. 2 mai 2013 23:09

TS her:) Å skrive dette innlegget var ment som en tanke vekker, kanskje mobbing er ett litt feil ord og bruke. Forde av oss,som har barn, barnebarn, tantebarn osv. Vet at ett barn speiler seg i sine foreldre og de voksne de møter på sin vei.. Å nå voksne folk kan oppføre seg sånn på nett, hvordan er de da hjemme, ute blant folk, med arbeidskollegar? Jeg selv liker en go diskusjon, men prøver og ikke bli personlig. En del tar det nok personlig, å,det er det som er så trist. Kan vi ikke diskutere uten og bli personlige, å være uenige er bare sunt:)

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 23:16

robinsve
Nå opplever jeg at du endrer fokus. Snakket vi ikke om skjulte IDer og det å gå etter ballen fremfor spilleren på forumeg og ikke mobbing på arbeidsplassen? Igjen opplever jeg at du snakker utfra deg selv, ikke utfra det enkeltes menneskes forutsetninger, erfaringsbakgrunn og grad av følsomhet.

Skjult ID med pseudonym E to. 2 mai 2013 23:20

@robinsve :) Tror vi er enige jeg, jeg ville bare komme med ett hjerte sukk. Ser at en del blir hengt ut, og noen skriver at de blir såret. Vi som voksne er rollemodeller, å det er ikke alle som klarere og stå opp mot en mobber. Så litt skjerpings folkens:)

Skjult ID med pseudonym Z to. 2 mai 2013 23:33

NETTOPP, robinsve.
Og nettopp derfor synes jeg det er fint at man behandler alle fint sånn at ingen BØR prøve å tøffe seg opp.
Og vi kan starte her på forumet. Ved å behandle hverandre fint, eller reagere på kjipe ting. Høyt og tydelig.

Skjult ID med pseudonym E to. 2 mai 2013 23:35

@Z Enige med deg jeg:)

(mann 51 år fra Oslo) to. 2 mai 2013 23:59 Privat melding

Jeg er ikke uenig i at vi skal forsøke å begrense mobbing. Men vi kan ikke bli for Tante Sofie heller.

Noen opplever sukkertilværelsen som frustrerende. Og da er forumet viktig som utblåsingsventil. Og det er slik at noen av oss er hårsåre, andre lar ikke ting gå så lett inn på oss. Og hvis en person som har opplevd massevis av skuffelser, nederlag, og frustrasjon tar det ut på meg ved anonym drittslenging; ja, så kan det faktisk være slik at hun/han trenger det.

Jeg mener på ingen måte å rettferdiggjøre mobbing eller å bidra til at forumet skal bli en sandkasse, men litt slakk skal gis av de som kan.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 3 mai 2013 12:20

Fettberget.
Jeg har full forståelse for at frustrasjonen/depresjonen/ irritasjonen osv. kan bli stor for de fleste av oss folk.
Men jeg er uenig i at det hjelper å slenge dritt til andre i håp om å såre andre eller gjøre livet surere for andre.

Det er lov å skrive om hva som helst på et forum slik jeg ser det. Positive som negative vinklinger kan være bra.

Men at damer og menn skjuler seg bak skjult nick bare for å spre kvalm ser jeg ikke hjelper mot noe!
Det er dette jeg reagerer på, og dette jeg synes burde være utstengingsgrunn fra sukker. Helt seriøst!
Dette er kun destruktivt og negativt og bidrar kun til negativitet for både sukker og enkeltpersoner.

Skjult ID med pseudonym anonym fr. 3 mai 2013 12:23

Er det bedre at folk som ikke har skjult nick sprer kvalm @Z?

Skjult ID med pseudonym Z fr. 3 mai 2013 12:27

Nei, anonym.
Men min erfaring er at de med Skjult ID oftest kommer med enkeltkommentarer nesten som frimerker overfor en eller flere enkeltpersoner i en periode, og som alltid går etter spilleren og ikke etter ballen.

Man må gjerne si sin hjertens mening når man ikke har skjult id, noe jeg også opplever skjer! Flott!
Men de virkelig ufine innleggene som jeg oppfatter som de med størst "mobbefølelse" kommer fra Skjult ID.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 3 mai 2013 12:30

Fettberget

......og ang. Tante Sofie rollen:
Jeg har ingen skrupler lenger med å gå direkte til Sukker.no og melde fra om ufinheter jeg ser på som mobbing. Jeg vil ha kastet ut alle slike personer og gjør mitt for å få gjennomført dette. Jeg VIL ikke være passiv til sånt.