Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym E fr. 3 mai 2013 13:48

Er der noe hold i det uttrykke!
En gang utro, alltid utro?

Skjult ID fr. 3 mai 2013 13:50

"Det som 1 gang hender,skal aldri mer hende. Men hender det en andre,vil det også hende en tredje"

Skjult ID med pseudonym ur fr. 3 mai 2013 13:52

Trykker "like" på skjult ID 13.50

Skjult ID med pseudonym hmmm fr. 3 mai 2013 13:54

Klart det er noe hold i det....

Utro handler om å være villig til å bryte noens tillit.
Er du villig til det en gang, så er du villig til det igjen.

Styr unna

Skjult ID med pseudonym Z fr. 3 mai 2013 13:58

Det er nok noe i uttrykket, men jeg tror at mennesker kan endre seg, utvikle seg og være i nye situasjoner som er bedre enn tidligere - hele livet.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 3 mai 2013 14:04 Privat melding

Njæ, ikke nødvendigvis, i den forstand at hvis man først en gang er utro, så kommer man garantert til å være det igjen.

...men i den forstand at har man først vært utro, så vil man jo for alltid ha vært utro, så ja.

Skjult ID med pseudonym E fr. 3 mai 2013 14:14

Dette var noe jeg lurte, ikke noe jeg har tenkt og rote meg opp i:)
Men du hører om de menn som slår en kvinne, men legger ikke hånd på den neste, kan det være det samme med utroskap? Kan det være at noen gir utrykk for at de ikke godtar det, men hvis det hender gjør de det allikevel?
Jeg selv godtar det ikke, da er det på hode ut døra:)

(kvinne 45 år fra Buskerud) fr. 3 mai 2013 14:30 Privat melding

Er nå sjelden At en partner kun utøver vold i en relasjon og er snill i en annen ... Når det gjelder utroskap er en grense tråkket over, og kan derfor være lett å tråkke over igjen.
Men heldigvis har alle mennesker potensiale til endring, og dersom et menneske jobber med seg sev, er bevisst sin demoner og ønsker gjøre det bedre ( og ofte får hjelp) så kan en ny relasjon bli helt annerledes... Ikke fordi relasjonen er ny, men fodri mennesket har forbedret seg :))

Skjult ID med pseudonym E fr. 3 mai 2013 14:37

@Gilia73 Du har mye rett i det du skriver, men tror at selv om de har fått hjelp. Å virkeligt vil forandre seg. Så tror jeg at det er lettere og havne i situasjonen igjen for en som har vært utro før, enn for en som aldri har vært det!

Skjult ID med pseudonym Gilia73 fr. 3 mai 2013 14:46

Ikke nødvendigvis. Er nok en del som velger utroskap som en umoden måte å fremtvinge en reaksjon som kan føre til brudd, i en relasjon hvor en misstrives.

Noen ganger er begge parter utro. Noen velger å å fortsette sammen etter utroskap, og det kan noen ganger endre hele dynamikken i relasjon...

Og noen ganger er det noen som ikke klarer å ha en god normal relasjon ... ofte pga av tilknytnigskader fra barndommen og som er notorisk utro og forstår nesten ikke selv hvorfor....

Tror det finnes utrolig mange variasjoner.. så det enkle en gang utro alltid utro blir for enkelt tror jeg E :)

Skjult ID med pseudonym bos fr. 3 mai 2013 15:59

Nei . Utroskap er ikke kronisk hos alle men hos noen , ja .....

Livet har mange faser , i kjærlighetens vei finnes det mange valgmuligheter og noen ganger velger man feil . Forhåpentlig lærer vi av de feilene vi gjør .

Skjult ID fr. 3 mai 2013 16:02

Tenker om en har det bra i et forhold, er det ingen grunn til utroskap... Men det er min naive mening!

(mann 37 år fra Hordaland) fr. 3 mai 2013 16:36 Privat melding

Utroskap slik jeg kan forestille det handler om den indre konflikten om å følge en fristelse eller følge den etiske/moralske retningslinjen. Om en person følger fristelser tross av at det er galt, så tror jeg det er en høyere sannsynlighet å gjenta det, men ikke en regel.

Skjult ID med pseudonym Jente80 fr. 3 mai 2013 21:01

Nei, tror jeg... Har selv trådt over grensen, og er overbevist om at det skjedde etter flere år i et kjærlighetsløst forhold. Jeg sier ikke det var riktig, men den største feilen var at jeg ble i ekteskapet så lenge som jeg ble. En større uærlighet, som jeg sliter mer med, enn det faktum at jeg traff en annen mann mens jeg var gift... Har tro på at når jeg finner en mann som jeg oppriktig ønsker å dele livet mitt med, vil det ikke skje igjen.

Skjult ID med pseudonym StaminaNOT fr. 3 mai 2013 22:27

@jente80
Signerer den...... Blir for enkelt å si en gang utro alltid utro.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) fr. 3 mai 2013 22:59 Privat melding

Ingen regel uten unntak :)

Men det er visse ting jeg ikke gidder å kaste bort tiden og energien min på å finne ut av dersom jeg treffer en fyr som jeg vet har vært utro mer enn en gang :P

Man kan gjerne la tvilen komme folk til gode. Men kun etter å ha brukt fornuften først, og når man ser at det er relativt stor sjans for at folk har endret seg. Utover det så er det dessverre svært ofte slik at utsiktene for fremtidig oppførsel er svært lik tidligere oppførsel.

Kanskje man går glipp av en stor kjærlighet. Men for meg så blir det litt som å hoppe av i svingen. Det kan jo gå greit. Men jeg er ingen stor gambler når det kommer til viktige ting i livet.
Og troskap er svært viktig for meg :)

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 3 mai 2013 23:09

"iGlenn" sa det 14:04. Det som "alltid" vil være der er "stempelet", enten du får det av andre eller gir deg det sjøl. Litt som "evig eies kun et dårlig rykte".

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 4 mai 2013 00:25

Jeg tror den eneste måten aldri å være utro på er å ta en alvorlig prat med seg selv PÅ FORHÅND og bare bestemme seg for ALDRI å være utro. Utroskap er bare ikke en opsjon! Hvis fristelsen skulle bli for stor, så vær mann (eller kvinne) nok til å vise din partner såpass respekt at du avslutter forholdet du er i FØR du er "utro". Husk at partneren din stoler på deg, har tro på forholdet dere imellom, har investert tid og følelser i deg og har lovet deg troskap. Har gitt seg selv til deg. Har gitt deg alt. Det minste du kan gjøre er å vise han/henne såpass respekt at du avslutter forholdet på en ordentlig måte FØR du vanærer forholdet ditt og det flotte dere tross alt har hatt sammen.
Ikke vent på at du skal "forandre deg". Ikke håp at du denne gangen skal klare å holde deg på matta. BESTEM deg for det. Nå, i dag! Aldri utro! Aldri. Fordi du elsker din partner idag. Det minste du kan gjøre er å love han/henne det. Er det for mye å be om? Er det for mye å love?

Skjult ID med pseudonym Lazarus75 lø. 4 mai 2013 00:36

what has been done can never be undone

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 4 mai 2013 00:38

..bortsett fra Lasarus som stod opp fra de døde.

Skjult ID lø. 4 mai 2013 01:13

Juicer:) Du skrev det jeg tenkte, godt skreve.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 4 mai 2013 10:52

Takk, (Skjult ID ) - lø. 4 mai 01:13

@Lazarus75, but what hasn't been done can remain undone.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 lø. 4 mai 2013 11:07

Er enig med deg juicer.. Samtidig vet jeg at livet kan ta en steder en ikke ønsket. Derfor ville jeg ikke dømt en som forteller meg at han har vært utro i et tidligere forhold.. Jeg ville vært nyskjerrig på hva han tenkte var årsaken, og hvilken lærdom han har dratt ut av det.. Kan hende at akkurat den erfaringen gjør at han aldri vil gjøre det igjen., kanskje derfor er han blitt flink til å dele sine følelser på et tidlig stadie .. Både gode og negative..

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 4 mai 2013 11:09

Hva som er utroskap bør formelt defineres fordi det finnes mange varianter og grader av utroskap.
Skal f.eks. utroskap kun gjelde mellom livspartnere eller også i yrkeslivet?
Skal utroskap bare bety å faktisk utføre seksuelle handlinger - og hvor går grensen til dette; ved et sensuelt kyss på halsen eller ved samleie? Har beruselse noe å bety?
Skal utroskap også bety å begjære noen - selv om en aldri handler på det og ingen noengang får vite det?

I min definisjon har ingen av oss reell mulighet til å forbli 100% trofaste - og sånn synes jeg det bør være.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 4 mai 2013 11:29

@1234 Enig. Jeg etterlyste en definisjon tidligere i denne tråden, faktisk. Men jeg tror innerst inne at det er noe som hvert par må definere for seg selv. Og da mener jeg at det er noe de BØR gjøre.

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 4 mai 2013 13:00

Ah, det så jeg ikke, Juicer.

Men veldig enig i at det bør defineres. Med min drømmedame har jeg allerede gjort det, dog foreløpig bare i drømme.

Skjult ID med pseudonym Grønn lø. 4 mai 2013 16:09

Er uenig i at man ikke kan være 100% trofast. Noen er det, og det handler om respekt for den andre. Jeg endte engang med å småkline litt med en venninne på fest av gammel vane et halvår ut i mitt første seriøse forhold. Og følte meg skikkelig ræva etter det. Aldri gjort det igjen. For min del skygger jeg unna situasjoner der jeg vet følelser kan oppstå når jeg er i et forhold. Som noen drinker etter jobb med en søt og flørtete kollega, eller middag med en gammel flamme. Tror noen har større behov for oppmerksomhet enn andre. Som min forrige samboer. Hun har for vane å begynne et nytt forhold før hun har avsluttet sitt forrige. Taklet ikke være alene. Var skeptisk fra dag en, men hun holdt seg på matta en stund. Var bare det at hun måtte være close med alle ekser. Sa det var de som maste, men det viste seg å være omvendt. Stolte på henne, så dukket meldinger fra en kollega opp. Så bilder av henne i en mail til han. Hadde ikke skjedd noe der, liksom. Hun hadde bare ikke tenkt seg ordentlig om.. Et halvår senere får jeg en sms som jeg føler burde vært til meg men det kjentes feil ut. Så dukket nye mld fra kollegaen opp. Tror ikke man sender grisemlder til en kollega med mindre det har vært noe mer der. Hun fikk ultimatum, men tryglet og ba. Så gikk hun et halvår senere. Det var min feil, jeg som hadde sviktet og det ene pluss det andre. 5 år bortkastet. Et par uker senere hadde hun flyttet i ny leilighet og en tidligere kjæreste flyttet inn. De hadde pleid følelsene og prøvd seg litt det siste halvåret vi bodde sammen. 10 år tidligere hadde hun gjort det samme med han. Noen lærer aldri, men jeg har lært å følge magefølelsen. Synd at det kjennes ut som jeg kastet bort fem år av mitt liv, glad jeg er blitt litt klokere. Og glad jeg ikke giftet meg med henne. Det er alltid samme "type" som er utro; usikker (i bunn og grunn), oppmerksomhetssyk og egoistisk. Forandre seg? Kanskje.. Men det er forskjell på folk, sånn er det bare....