Alle innlegg Sukkerforum

Forby tigging eller ikke?

Vis siste innlegg
(mann 27 år fra Møre og Romsdal) fr. 3 mai 2013 22:28 Privat melding

Hva tenker folket om dette?

Er det ikke å gi staten for mye makt, at den kan forby en slik aktivitet? Er løsningen alltid å forby? Jeg synes man skal være forsiktig med stadig innføre flere forbud som går utover folks personlig frihet. I næringslivet derimot, forby og reguler i vei, for min del.

Vet ikke med de andre partiene, men Unge Venstre er ihvertfall i mot et forbud. Moderpartiet sannsynligvis også. =)

Er likevel litt i mot det å gi tiggere penger.

Skjult ID fr. 3 mai 2013 22:29

Åhh, man trenger jo ikke innskrenke friheten til nordmenn. Man trenger bare å innføre krav om norsk statsborgerskap for å få lov til å tigge :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 3 mai 2013 22:32

slutt å gje dei penger da så tar dei nok hintet etterkvart:)

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 3 mai 2013 22:32

Få dem vekk!

Skjult ID fr. 3 mai 2013 22:35

Det er bare å stenge grensene først som sist. Bare tull at vi skal slippe alt mulig bøss inn i landet. Oppover langs hele svenskegrensen bør det bygges tårn, utstyrt med vakter bevepnet med jaktrifler.

Skjult ID fr. 3 mai 2013 22:37

Et jævla godt spørsmål - og jeg vet ikke. Har til vane å sette meg godt inn i ting, men her... vet rett og slett ikke! Håper tråden blir lang og saklig. Ser både for og imot argument, men det må jo til syvende og sist veies opp mot vårt samfunn som helhet.Altså... vi skal bry oss om alt og alle, men vi må ikke havne i den situasjonen at vi som samfunn brytes ned( sett utover tigging) slik at vi ikke lenger makter "noe som helst".

(mann 38 år fra Østfold) fr. 3 mai 2013 22:41 Privat melding

Det ville vel være mer taktisk riktig å forby det å gi penger til tiggere, da det er mer sannsynlig at de som gir penger til tiggere har penger til å betale bota de får, enn at de som tigger har det...?

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 3 mai 2013 22:42

"Det blir litt som røykeloven. Akkurat som at røykere skal ha frihet til å røyke, skal også ikke-røykere ha frihet til å slippe å måtte puste inn røyk. Det samme prinsippet bør gjelde ang. tigging."

Hææææææææ? 12345678910

Lovte meg selv ikke gå inn i denne debatten...svusj

Skjult ID med pseudonym _smilet_ fr. 3 mai 2013 22:46

Tenker at min mening har ikke noe å si alikevel, men de må gjerne slutte å prøve og stoppe meg mens de trykker den der skitne koppen opp i ansiktet mitt! :)

(mann 38 år fra Østfold) fr. 3 mai 2013 22:50 Privat melding

@HDV:

" da det er mer sannsynlig at de som gir penger til tiggere har penger til å betale bota de får"

Skjult ID fr. 3 mai 2013 22:50

Hvis du først skal være prinsipiell robinsve , og det er flott! Men prinsipielt så kommer vi jo ikke så jævla langt i denne saken, eller generelt i denne verden! Vi/verden er jo igrunn mer sammensatt en som så, eller….? Jeg er for så vidt enig med deg, hvis man legger til grunn at det ikke finnes en ”nordmann” som måtte behøve å tigge, og i utgangspunktet så er det jo ikke det. (med mindre du trenger penger til stoff, som staten ikke har valgt å ”finansiere” for deg) Så det vi egentlig diskuterer er utenlandske tiggere! Eller…hva er settingen her?

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 3 mai 2013 22:55

det minste dei kunne gjort er vel å rydde opp etter seg,slutte å drite og pisse ned parker og grøntarialer..vise litt respekt for sine omgivelser,da kan det vere eg vuderer å gi ei krone eller 2:p

(kvinne 39 år fra Hordaland) fr. 3 mai 2013 23:03 Privat melding

Det er neste farlig å uttale seg om sånne temàer men prøver likevel.

I england er tigging et helt annet problem enn det er her i Norge, der borte er det mye kriminalitet bak det. De som sitter å tigger er ikke de som får pengene, lurer jo litt på om det er det samme i oslo ? Jeg vet ikke. Men det som virkelig er hjerteskjærende er å se "mødre" sitte med barn, for ja det er visst ikke alltid egne barn de sitter med for å spille på folks følelser til å gi penger. Det som er hjerteskjærende er at disse barna blir dopet for å sove mens kvinnen tigger. Jeg har bodd flere år i London og andre steder i England og så alltid at disse barna sov men jeg tenkte ikke over det. Men er jo etter at det er blitt satt fokus på at nei jeg har aldri sett disse barna være våken når jeg har gått forbi.

Tigging her i Norge er nok langt ifra å være et like stort problem, men å forby tror jeg neppe vil forebygge fattigdom. Det bør heller gjøres flere tiltak så folk slipper å sitte på gaten å tigge. Det er jo ikke en verdig måte å leve på. Samtidig syns jeg ikke det er riktig at folk skal å komme til norge for å sitte på gaten her å tigge, de kan nå få komme å jobbe og gjøre nytte for seg og betale skatt.

Det er nå hva jeg tenker da...

(mann 35 år fra Nord-Trøndelag) fr. 3 mai 2013 23:32 Privat melding

Helt enig, statens oppgave burde ikke være å sitte barnevakt for voksne folk. Lover burde ikke overskrive muligheten til å leve i frihet. Dessverre går ikke utviklingen i en positiv retning.

Må da være opp til hver enkelt om de vil tigge eller ikke. Og jeg fatter ikke at parti som høyre\frp står i spissen for dette forbudet. Skal ikke dette være parti som liksom er pro frihet? Kjøss meg langt inni rævh@let. Bedre å hjemme dem bort og kaste dem ut av landet. Så slipper vi å hjelpe dem og se fattigdom på nært hold. Vi må da slippe å se individer på kloss hold, bedre at dem er en del av ett fattigdomstall i ett annet land.

Om det hadde vært så mange tiggere på gaten at vi virkelig hadde slitt med å komme oss fra a til å, da hadde jeg muligens sett at dette var ett problem for oss. Det eneste problemet jeg ser nå, er at vi sliter med grådighet og lar oss spille på frykt.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 3 mai 2013 23:34

En dag holdt jeg på å søle hele kaffen min i pradavesken min..gikk forbi en tigger jeg ikke så og holdt på å snuble...Sitte på gaten slik....

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 3 mai 2013 23:36

hehe:)

(kvinne 35 år fra Buskerud) fr. 3 mai 2013 23:40 Privat melding

Vi diskuterte dette med tigging og dette tema her om dagen på jobb...
Interessant hvor lite folk egentlig veit om tigging og hva som blir sett som tigging....
Musikanter og artister generelt som skaffer tillatelse tigger de og, på en annen måte... og for mange blir dette sett på som greit, selv om ikke alle liker det.
Er man derimot fillete kledd og har en kopp eller lapp, blir det automatisk sett på som stygg og irriterende tigging som skulle vært forbudt.
Noen tigger for dop.
Noen tigger som avledningsmanøver for lommetyver. Det finnes de som tigger fordi det er det eneste måten de kjenner til å tjene pengr på.
Dette er faktisk både norske og utlendinger.
Sånn er det bare. Jeg mener det er feil å forby. Vi kan bare ikke forsette å forby alt vi ikke liker og alt som ikke er bra for oss. Vi må kunne ta egne valg i livet. Og for noen, er ikke tigging et valg, men en måte å overleve på uten å ty til direkte kriminalitet

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 3 mai 2013 23:45

for å ikkje snakke om alle sossetiggere..dei som går på nav eg meiner..:p

(mann 35 år fra Nord-Trøndelag) fr. 3 mai 2013 23:55 Privat melding

@robinsve: Okei, hva er det som gjør at dette ikke er enkelt for deg? Det finnes så absolutt tiggere her også og har vært i Oslo.

Skjult ID med pseudonym Calienta fr. 3 mai 2013 23:57

Blindebukk:
Å si man er tigger fordi man går til nav, er å dra den litt for langt, syntes du ikke?
De allerfleste må innom nsb minst to ganger i livet

Skjult ID fr. 3 mai 2013 23:58

Det prinsipielle spørsmålet du robinsve, og mange med deg, må stille seg er: hvor rettferdig er det at jeg spiser så mye mat at jeg faktisk må trene og slite for å bli kvitt overflødig fett for i det hele tatt å ha en sunn kropp slik at jeg kan leve lenge, mens det andre steder i verden finnes barn som dør en smertefull død pga mangel på mat! Det må vel være ett prinsipielt viktig spørsmål selv om man bor langt unna Afrika og ikke ser hungersnød på nært hold hver dag! Og igjen...rent prinsipielt.

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 4 mai 2013 00:00

eg kaster alltid middagsrestene istadenfor å ete meg feit...:p

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 4 mai 2013 00:02

cali....har ein tedens for å dra an formykje....:)

Skjult ID med pseudonym Calienta lø. 4 mai 2013 00:04

Blindebukk:
Betviler ikke :-P

(mann 35 år fra Nord-Trøndelag) lø. 4 mai 2013 00:11 Privat melding

@robinsve: At du ønsker å leve på en rosa sky, hvor alle gjør akkurat det du har lyst til at de skal gjøre. Det er en ting. Men så lenge du har muligheten til å velge å si nei, til en tigger eller å forlate en som tigger. Så fatter jeg ikke hvor din frihet er krenket. Du nevnte røykeloven, dette er noe helt annet. Røyk= fysisk risiko for å få en sykdom. En lapp på din koffert=?

Dette handler i stor grad om å hjemme vekk realiteten som vi ikke ønsker å se.

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 4 mai 2013 00:12

en klok trønder:)

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 4 mai 2013 00:15

irene..eksistere ikkje:) rbk barteidioter heile gjengen..

Skjult ID med pseudonym irene;) lø. 4 mai 2013 00:17

Så så bukken.... skal vi dra til seters å spise oss slank på gress?

Skjult ID lø. 4 mai 2013 00:30

Det kan du jo alltids si og mene, men det var du som satt det på agendaen, men du ser kanskje ikke det!?? Og igjen...det er prinsippet i det jeg sa som gjelder. Hvis du ikke ser det så har du egentlig utspilt din rolle på en noe humoristisk måte.

(mann 35 år fra Nord-Trøndelag) lø. 4 mai 2013 01:21 Privat melding

@robinsve: Nei det øsnker du ikke. Det er mye jeg også ikke ønsker, reklame f eks. Ofte svært irriterende, og attpåtil frekke nok til å be meg om å kjøpe deres produkter. Burde det bli ulovlig av den grunn?

Det finnes helt sikkert aggressiv tigging, akkurat det kan forbys etter mitt syn også. For eksempel med domfellelse som utkasting eller fengsel. Problemet nå, er at man tenker "dem" og glemmer at alle individ er forskjellige. De blir til "ones and zeroes" som iverstefall, i dette tilfellet, kan tappe litt ut av en fet pengbok. Å forby tigging, blir som forbud ofte er, en snever løsning på ett større problem. Vi glemmer helt, at dette er folk i en vanskelig situasjon og vårt ego er langt større en evnen til å vise empati. Hærrefred, vi har da 150 mil med vei og jærnbane som burde renoveres. Dem hadde gladelig bygd den banen for en brøkdel av det vi skal ha for å lage den.

Vi lever nå på denne kloden i en svært kort tid, synd å se at vi bruker vår tid til å tenke kynisk fremfor å gjøre noe godt.

Skjult ID med pseudonym L lø. 4 mai 2013 02:04

Kikkann: Du er skremmende naiv

Skjult ID lø. 4 mai 2013 02:22

Hvorfor er han skremmende naiv, hvorfor er det ikke du som er skremmende kynisk? Hvorfor er hans idealisme naiv? Kan det ikke være din kynisme som bærer preg av uvitenhet og manglende evner? Jeg bare spør fordi jeg lurer, hva er naivt i det han sier (se bort i fra formuleringer). Hva gjør hans uttalelse ”en snever løsning på et større problem” naiv? Hvis du er uenig i dette, hvorfor er det ikke da DU som er naiv. På samme måte kan jeg da si: din naive faen, tror du det finnes enkle løsninger på kompliserte spørsmål her i denne verden – tror du det var slik menneskeheten kom seg ut av steinalderen!

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 4 mai 2013 02:25

Enig med johani; generelt uenig i forbud for privatpersoner.

For å bli kvitt tiggere, dog, må man - alle sammen - slutte å gi.

Skjult ID med pseudonym ..... lø. 4 mai 2013 02:33

få de pakkene ut av landet vårt! forb.....
jeg har blitt så provosert av de koppene de hele tiden skal pakke opp i trynet mitt.
jeg er fattig og har ikke penger å gi. de har ikke respekt for folk som meg.
de lager veldig dårlig stemning i byen min.

Arbeiderpartiet viser at de ikke kan tenke til det beste for folk flest..
politikerne som er ved makten nå viser ikke noe som helst, de bare rører rundt en grøt som de har skapt selv.
stem på partiene som vil innføre tiggerforbudet så er saken løst en gang for alle.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 4 mai 2013 02:39 Privat melding

Jeg synes de som tigger ser så fattige ut at jeg ikke har hjerte til å ta så mye når de byr frem koppen sin. En tier eller to, maks. Jeg vil jo ikke være uhøflig, men synes det er litt ekkelt. Så gjerne forbud, for min del...

Skjult ID med pseudonym ..... lø. 4 mai 2013 02:53

de ser fattige ut fordi de bruker gamle klær og spiller et spill for galleriet... mange av dem. det er jeg brennsikker på. de tjener ganske mye på tiggingen sin, men de kan ikke røpe det på tv fordi da får de ikke fortsette.
aggressiviteten de bruker skaper dårlig stemning fordi det er best av dem å utnytte gamle eller syke mennesker.

hadde de virkelig vært fattig, så hadde de ikke vært aggresive....
er man kriminell så bruker man alle slags mulige metoder for å skaffe seg penger.

her om dagen på tv så jeg en feit rummener. det så ut som at han hadde kost seg med mye mat og sånt. hvordan har de råd til mye mat her i Norge? jeg bare spør....

fattige lever av søppel eller billig mat de får kjøpt i butikken og de ser ikke feit ut fordi de får ikke i seg nok mat. de plager heller ikke andre, de oppfører seg respektable. de klager heller ikke på at nordmenn er de dårligste til å gi penger i europa. ordentlige fattige mennesker er takknemlige og viser respekt til de som gir også.

Skjult ID med pseudonym The One lø. 4 mai 2013 09:15

Forbud mot tigging tror jeg blir vanskelig. For det første, dersom jeg setter meg ned på bakken og legger tilfeldigvis lua foran meg, har jeg gjort noe ulovlig da? For det andre dersom noen legger en mynt oppi lua så er det jo den som legger mynten som gjør en "ulovlig" handling. Tiggeren sitter jo bare stille. For det tredje så er det jo bare å selge et blad, synge en sang eller annen form for underholdning, da er det jo ikke tigging lengre!

Skjult ID med pseudonym ... lø. 4 mai 2013 09:33

Kom til å tenke på en legevenninde av meg. En grytidlig morgen på vei til jobb, står halvt sovende, henslengt og venter på t-banen med sin morgenkaffe.
Hun elsker loppemarkedklær for å ha sagt det...plupp så datt det en peng i kaffen hennes gitt...det ble ett pinlig øyeblikk for både henne og giver, men det endte opp i en god latter. Så hvorfor ikke, det er lett tjente penger;)

Skjult ID med pseudonym Gilia73 lø. 4 mai 2013 10:56

Lettjente penger? Hm hvem av oss ville stått , sittet frivillig i timevis, i regn i kulde for noen kroner .. Sovet i hjemmesnekrede telt?
Så klart det finnes noen som er kriminelle, og aggressive.. Eller ikke trenger hjelp.. Men gjør det ikke det i resten av samfunnet og? Betyr ikke at vi kan slå alle under en kam vel?
Og verdige offer? Hvorfor er det bare de VI syns er verdige offer som vi skal hjelpe?
Vi lever her i vårt overflodssammfunn og blir aldri fornøyde.. Vi vil ha mer mer.. Og vi vil ikke se de som ikke har.. Få de bort fra vår "perfekte" verden .. De ødelegger dagen vår...
Hmm jeg tror vi har godt av å bli minnet på at store deler av verden ikke har det slik som oss,.. Og vi har fått det slik vi har det, ikke pga av at vi er så mye bedre enn de andre.. Nei rett og slett pga av flaks.. Vi var heldige at oljen var akkurat her, Og at vi var et lite land med få folk å dele godene på..
Tilbake til de tilreisende tiggerne.. Jeg tror ikke det finnes et enkelt svar på spørsmålet og utfordringene med dette.. Men jeg kjenner at skamvettet i meg sier at tiggerforbud ihvertfall ikke er løsningen ...

Skjult ID med pseudonym Gilia73 lø. 4 mai 2013 11:09

Hmm må bare slenge på at dette så klart er mine meninger, og forstår at andre kan mene annerledes.. Er ikke et enkelt spørsmål :))

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 4 mai 2013 11:22

Dette er et problemkompleks som jeg sliter litt med. Jeg vil ikke forby tigging, men jeg heller nok mer til det "å lære dem å fiske istedet for å gi dem fisk". Jeg gir ikke til tiggere fordi jeg ikke vil oppmuntre til tigging. Men jeg gir mer enn gjerne til utviklingstiltak i hjemlandet deres.
Synes forøvrig denne artikkelen var overbevisende: http://www.nettavisen.no/nyheter/article3619552.ece

Skjult ID med pseudonym oppgitt lø. 4 mai 2013 12:44

I stede for å forby tigging, bør man forby "å gi til tiggere" bøtelegge det på samme måte som med prostitusjonsloven. 1600 kroner i bot for å gi til tiggere. (Selvfølgelig unntak av redd barna, unicef, fresesarmeen etc)

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 5 mai 2013 00:04

Nei, vi kan ikke forby fattigdom. Plagsomt? Javel

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 5 mai 2013 00:12

Jeg prøvde før du spurte, men den kom ikke opp

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 5 mai 2013 00:31

Lest. Poenget er jo at det uansett er et symptom på at noe er gale. Det blir for lettvindt å kun kalle det frekkhet, også der de faktisk er frekke i opptredenen. For, som sagt, så er det et symptom på et større samfunnsproblem. Det er ingen nyhet at det visstnok er de mest ressurssterke av dem som kommer hit og tigger. Det har vært diskutert lenge. Men, alt er relativt. At de under Sinsenkrysset har det bedre enn de i Romania, eller at andre tiggere har tak over hodet, mens andre ikke har, tar ikke vekk det faktum at tigging er et symptom på fattigdom - ikke hos det enkelte individ, men hos en større folkegruppe. Fryktelig irriterende når forståelsen blir på det personlige plan. Det går ikke an å diskriminere enkeltindivider fra andre i denne sammenheng, man må se det i sin helhet

Skjult ID med pseudonym drage sø. 5 mai 2013 00:34

Jeg bor i Oslo, og går gjennom områder med tiggere hver dag til jobb. Jeg møter mange tiggere, og musikanter av ymse kvalitet på min vei til jobb, men jeg kan på ingen måte si at jeg føler at det er en veldig stor belastning for meg.

Jeg synes ikke tiggingen i Oslo er det største problemet i landet vårt i dag, ikke en gang middels stort problem. Kanskje kan det være litt irriterende av og til, men ikke nærheten av å være et så stort problem som f.eks. robinsve vil ha det til.

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 5 mai 2013 00:38

Jeg ser ikke noe bra ved å gi til tigging, så er det sagt,men det er vel også så langt vi er enige, Robinsve