Alle innlegg Sukkerforum

Dere med barn annenhver uke.... Byttedag

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Hordaland) lø. 4 mai 2013 10:48 Privat melding

Hvilke byttedag har dere ?

Her har vi akkurat endret byttedag fra søndag til mandag etter skole. Det blir nå en utfordring til vinteren slipper taket pga klær, men syns nå det er bedre å få en hel helg med min datter enn å bruke søndag formiddag til pakking.

Bare litt nysgjerring på hvordan andre gjør det ?

Skjult ID med pseudonym sugardaddy lø. 4 mai 2013 10:54

Jeg syntes fredag er en fin dag. Da begynner helgen med ungene med kos :)

Skjult ID lø. 4 mai 2013 10:55

Vi har alltid byttet på mandager. Er så heldige at vi bor i nærheten av hverandre, så når skolen er ferdig drar de bare rett hjem til den de skal være hos. Etter jobb kommer den som har hatt ungene med alle klær . Dette fungerer veldig bra for oss og ungene syns det er greit å slippe å tenke på å ta hensyn til et klokkeslett på søndag. På denne måten må de aldri avbryte noen aktiviteter i helgene.

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 4 mai 2013 10:55 Privat melding

Jeg har min datter fra mandag til mandag. Passer utmerket, det er kjipt å bytte på søndag. gjerne den dagen man vil/kan gjøre litt ekstra koselige ting sammen.

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 4 mai 2013 10:58 Privat melding

Vi har fredag..., fungerer veldig bra for oss:)

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 4 mai 2013 11:00 Privat melding

Jeg har faktisk aldri vurdert fredag jeg, vet egentlig ikke hvorfor. min eks sin samboer har byttedag på onsdag.

Skjult ID med pseudonym Guri lø. 4 mai 2013 11:06

Vi begynte med bytte over til pappa fra fredag-mandag + onsdag annen hver uke. Det fungerte dårlig fordi unga glemte hvilken onsdag de skulle hvor. Gikk over fra torsdag-mandag, og en bedre ordning spesielt for barna. Nå er det bytte på fredager og hjem igjen hit søndags kveld.

Skjult ID med pseudonym iPodagra lø. 4 mai 2013 11:14

Alltid fredag! Helt knall.

Skjult ID med pseudonym hmm lø. 4 mai 2013 11:19

Søndag ettermiddag/kveld. Funker flott det.

(kvinne 39 år fra Hordaland) lø. 4 mai 2013 11:27 Privat melding

Jeg kunne tenkt meg fredag jeg også, men eksen nekter. Nå får jeg ihvertfall en hel helg med min datter, så det skal bli kos. Men får ikke henne før på mandag nå, det er litt lenge til. Det gjelder nå å fylle opp dagene så savnet ikke treffer en midt i hjerteroten...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 4 mai 2013 11:31

Nå er jeg ikke akkurat direkte berørt av problemstillingen, men mitt logiske hode tenker:

Mandag byr på litt ekstra stress på starten av en uke.
Søndag er dagen som er fin å ha sammen da alle kan være mentalt tilstede hos hverandre rundt fine ting.
Fredag er dagen da man kan finne på fine ting uten barn - eller fryde seg over en hel helg med barn!
Og om barnet synes det er stress med flyttingen, kanskje helg kan bidra til at man gleder seg litt også?

Jeg hadde nok valgt meg fredag, men alle dager er sikkert bra! Folk reder sikkert som de liker best :-)

Skjult ID lø. 4 mai 2013 11:36

Bytter på fredager. Det er ungenes ønske, da kan de begynne helgen hos den de ikke har sett på en uke og det blir alltid litt ekstra kos. Prøvde å bytte på onsdager men det ble bare stress med lekser osv, greit at den som har ungene følger opp hele uken, blir mer kontinuitet i det.

Skjult ID med pseudonym gaast lø. 4 mai 2013 11:57

glad jeg ikke har unger. dette høres komplisert ut.

Skjult ID lø. 4 mai 2013 12:09

Om du syns dette høres komplisert ut bør du heller ikke skaffe barn gaast. Dette er peanuts i forhold til mye annet.

Skjult ID lø. 4 mai 2013 12:12

Å bytte på en helgedag er jo talentløst. Da er det vanskelig å finne på noe som tar en helg med ungene OG det er vanskelig å gjøre noe som tar en helg uten ungene.

Skjult ID med pseudonym isbj lø. 4 mai 2013 12:12

Vi hadde først fre til fre og byttet til søn..men det var ikke noe greit så nå har vi fre til fre igjen om det passer så mye bedre for oss alle :-)

Skjult ID med pseudonym Dragon lø. 4 mai 2013 12:14

Fredag er helt supert! Begynner barneuka med helgekos, barna setter veldig pris på det. Også avsluttes uka på en fredag så kan man finne på noe voksent å gjøre ;)

(kvinne 38 år fra Akershus) lø. 4 mai 2013 12:35 Privat melding

Fredag er byttedag her også, deilig å starte samværet med helg og kos i stedet for rutiner, lekser og fritidsaktiviteter. Når barneuken er omme, er det faktisk helt greit med en barnefri helg, uken uten barn raser avgårde med jobb og voksenaktiviteter og plutselig er det fredag og barneuke igjen:-) Fin ordning for oss. En annen fordel med å ikke avslutte barnefri uke med helg er at hvis man finner på noe sprell, og er sliten litt utover i uka, går det bare utover en selv.

Skjult ID med pseudonym useriøs lø. 4 mai 2013 14:13

Byttedag ... det får barna til å høres ut som en vare som kan byttes.

Skjult ID lø. 4 mai 2013 14:20

Dette høres forferdelig ut. Byttedag. Enig med useriøs over her. Glad jeg ikke har unger. Får jeg unger en dag skal det ikke bli noen byttedager..!

Skjult ID med pseudonym hmm lø. 4 mai 2013 15:42

hihihi

Skjult ID med pseudonym påutkikk1 lø. 4 mai 2013 16:29

Til dere som mener byttedag er et forferdelig ord... Har dere noe bedre? Føler absolutt ikke at ungene mine er varer vi bytter på, kanskje man må være barnløs for å i det hele tatt tenke den tanken...?

Skjult ID med pseudonym Juni34 lø. 4 mai 2013 16:39

@Hordaland

Hehehe... Mosomt å lese ihvertfall, slitsom i praksis kanskje ;-)

Hadde nå helst sett at jeg hadde hatt min datter hos meg hele tiden. Når det nærmer seg ukeslutt hos meg går min datter å gleder seg til hun skal til faren (og motsatt uken etterpå). så lenge det fungerer for henne og hun vil være hos begge så syns nå jeg det er greit.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 4 mai 2013 17:45

Har hatt fredag lenge - fungerte ok, men har nylig byttet til mandag. Grunnen var at da kunne hun og jeg sammen planlegge besøk, turer og glede oss til helgen. Da visste hun hva som skulle skje og uken fikk en roligere og hyggeligere avslutning. Så foretrekker mandag framfor fredag. Men det er fordeler og ulemper med alle ordninger og dager.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 4 mai 2013 17:50

For øvrig skjønner jeg ikke helt det alle snakker om med bager og klær som må overleveres osv. Hvorfor har vi aldri behov for det? Skolen er naturlig byttested. Det henger alltid regnjakke og gummistøvler på skolen. Hvis det pøser når vi skal hjem, tar vi på gummistøvlene og tar både gummistøvler og sko med på mandag igjen.... Tror ikke hun har unormalt mye klær, men nok til å få skiftet gjennom en uke. Vaskemaskin har vi og. :-) Fungerer bra det.

Skjult ID med pseudonym Juni34 lø. 4 mai 2013 18:03

Går på økonomi det, vi har ikke hatt råd til å kjøpe opp så vi begge har nok klær til henne enda. I startfasen var det for meg å kjøpe møbler, ta opp lån til bil, betale en husleie alene. I en overgangsfase er vi nødt til det, til høsten regner jeg med vi vi klarer kun å bytte ytterklær. Men klær koster penger og hun vokser. (Vi vasker klær, men bør jo ikke være slik at man må starte den makinen hver dag)

Skjult ID lø. 4 mai 2013 18:15

Det handler ikke bare om klær, men også ting som ungene ønsker å ha med til mamma eller pappa. Jeg syns det minste problemet er å pakke og levere klær/ting. Ungene har ikke valgt å ha to hjem, så vi prøver å gjøre det så enkelt for dem som mulig. De drar hjem til den de skal til hver mandag, vi pakker og bringer tingene. Koster meg veldig lite.

Skjult ID med pseudonym Juni34 lø. 4 mai 2013 18:22

Du har rett i det, det gjelder ikke bare klær. Det vil nok fortsatt bli en overleving av ting...Kosebamser, leker osv. Hun får med seg det hun vil og trenger :-)

(mann 42 år fra Vestfold) lø. 4 mai 2013 19:44 Privat melding

Annen hver torsdag ettermiddag til mandag morgen. Funker godt for oss. Jeg henter og leverer da mors hjem er "base". Leverer tingene dems etter skole på mandager da jeg kjører eldste på trening hver mandag. :)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 4 mai 2013 19:54 Privat melding

Her kommer ungene hjem fredag etter skolen, så kjører jeg dem på skolen neste fredag og da drar de til pappa`n
Fungerer veldig bra, da har vi helga til å gjøre spennende ting.
For at ungene skal slippe å "bo i koffert" så har vi inneklær hos hver av oss, og deler på uteklær,sko, støvler ol..
Vi bor max 5 min. kjøring fra hverandre så det er ikke noe problem å hente/bringe andre ting de skal med.
Men nå er de så store at kosebamser ol er ikke så veldig aktuelt å ta imellom oss, men om de sku finne ut at de skal ha med noe er det kort vei å hente. :)

Skjult ID med pseudonym Ungmann lø. 4 mai 2013 19:57

Aldri bytte dag da jeg har guttungen 100%

Skjult ID med pseudonym frskr lø. 4 mai 2013 19:57

Onsdag.

Skjult ID med pseudonym JSSJ lø. 4 mai 2013 20:03

Selv om æ må innrømme at det hadde vært godt med litt avlastning iblant, så må æ si at æ e veldig glad for at æ slipper de utfordringene som andre aleneforeldre har. Mye hit og dit for mange har æ inntrykk av :P

Skjult ID lø. 4 mai 2013 20:19

Nå er jeg så heldig og ha en selvgående 15 åring i hjemmet som bor mest hos meg men da vi delte likt 50/50 fant vi ut etter endel testdager at fredager er den beste dagen. Det er den dagen i uken som er roligst og hvor man kan ha kvalitetstid på kvelden uten mas.

(mann 53 år fra Oslo) lø. 4 mai 2013 20:25 Privat melding

Nå er jeg så heldig og ha en selvgående 15 åring i hjemmet som bor mest hos meg men da vi delte likt 50/50 fant vi ut etter endel testdager at fredager er den beste dagen. Det er den dagen i uken som er roligst og hvor man kan ha kvalitetstid på kvelden uten mas.

(mann 43 år fra Nord-Trøndelag) lø. 4 mai 2013 22:22 Privat melding

Onsdag - fungere veldig bra.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 4 mai 2013 22:56 Privat melding

Vi har mandag etter skolen. Denne helgen har jeg barna. Jeg kaller det vekslingsdag siden barna veksler mellom å bo hes henne og meg. Tirsdag morgen i barnløs-ukene kommer vaskehjelpen og shiner huset. For at hun skal gjøre det må jeg rydde mandag kveld, etter at ungene og bagasjen deres er levert. Når huset er ryddet og vasket og jeg bor alene klarer jeg å holde det ganske pent den uka, og da kan jeg konsentrere meg helt om mine ting.

Hvis vi hadde vekslet på fredager ville huset båret preg av 3 barns aktiviteter gjennom helgen hvis ikke jeg ofret fredag kveld til rydding og vasking, og da vil jeg heller gå ut og vite at huset er presentabelt.

Tidligere vekslet vi på onsdager, men siden ungene har ukes-lekser ble onsdag og torsdag veldig påvirket av hvor mye lekser de ikke hadde fåt utført mandag og tirsdag.

Jeg synes vi har en grei ordning slik det er nå. Ungene synes naturligvis det er litt slitsomt å flytte hver uke, og de ville gjerne hatt to uker hos meg og så to uker hos henne. Noen som gjør det slik?

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 4 mai 2013 23:03 Privat melding

Her er det mandag :)
Ungene går selv etter skolen til den de skal være hos.
Men i perioder kommer gjerne en eller to av dem og blir en ekstra natt den uka de er hos sin far.
Er greit å være litt fleksibel når man bor såpass nær hverandre :)

(kvinne 45 år fra Buskerud) lø. 4 mai 2013 23:05 Privat melding

Annen hver helg hos far som starter på fredag og avsluttes søndag... men nå er nå mine så store at de velger litt selv når de drar og kommer, og jeg kan og finn på ting selv om de er hjemme:)

Skjult ID lø. 4 mai 2013 23:14

Vi bytter alltid 1.juledag så kan barna feire jul hos den andre neste gang.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 01:12

" Vi etterlatte slipper" Unnskyld meg, men dette handler om ungene , ikke dere. Jeg bringer klær og ting hit og dit, og jeg gjør det med glede. Er ikke et slit og et ork i det hele tatt. Bare lykkelig for at mine unger er velfungerende og fornøyde, selv om vi voksne ikke fikk det til å fungere. Skjønner at det sikkert ikke var vondt ment, men for en som mistet en av sine foreldre tidlig så var det et ganske spesielt innlegg.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 01:54

Har lest det flere ganger, og foretrekker at folk svarer på vegne av seg selv.

Skjult ID med pseudonym jaffal sø. 5 mai 2013 10:02

Stakkars unger, som må drive på å flytte frem og tilbake på den måten. Jeg syns det er trist at så mange foreldre velger denne ordningen, og da i hovedsak med tanke på seg selv. Jeg jobber som lærer og ser utfordringene ungene står ovenfor i dette flytte maset. Enkelte av dem er utslitte, og ofte har de ulke regler og etter en tid vet man hvor ungene er rett og slett pga av oppfølgingen hjemme. Flere av mine elever sier at de er kjempe leie denne flyttingen, men pga lojaliteten til foreldrene sier de ingenting hjemme.

Skjult ID med pseudonym Dragon sø. 5 mai 2013 10:17

Så klart er de lei denne ordningen, alle unger skulle ønsket at mamma og pappa kunne bo sammen. Men når ting ikke fungerer mellom de voksne så er det kanskje det beste for alle parter å bo slik de bor! Det er ikke sunt for barn å vokse opp i et hjem uten kjærlighet heller....

(kvinne 39 år fra Hordaland) sø. 5 mai 2013 11:00 Privat melding

Jeg er enig med @Dragon

Syns og det blir feil og uttale seg om alle de du ikke kjenner @jaffal. Det er klart mange syns det er kjedelig, men tror nok mange barn vil heller ha det slik enn å bare være hos den ene når en først kan velge. Men det gjelder sikkert ikke alle. Ihvertfall min datter har to foreldre som følger like godt opp på hver sin kant. Vi har mye av de samme reglene så det ikke skal bli for store endringer å gå fra den ene til den andre. For oss er det viktig at hun har det bra, og det har hun. Hun sier ifra når hun er misforøyd med noe, og da snakker vi om det.

At barna ikke blir fulgt opp skikkelig av den ene, har ingenting med en slik ordning å gjøre. Det går på den personen som ikke er flink til å følge opp. Da trenger kanskje de veiledning og råd til å hjelpe barnet sitt med lekser. Er ikke det noe du kan ta tak i da ? På møter vi har vært med læreren (og ja vi stiller opp begge to) så får vi råd fra han angående å hjelpe vårt barn med det hun finner litt vanskelig. Men vi spør jo om det er noe vi kan gjøre mer av.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 11:13

@jaffal, om du er lærer så har du antagelig også møtt de barna som bor sammen med begge foreldrene, og lider av at det stadig er krangel og bråk hjemme. Du har sikkert også møtt de som bor bare sammen med den ene av foreldrene, og som har det vondt fordi de savner den andre. Barn er forskjellige, voksne er forskjellige, og det finnes ikke en oppskrift som passer for alle. Og forresten, er lærer jeg også.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 11:17

Jaffal må være en ung og uerfaren lærer da. Takk til skjultidlærer som sannsynligvis også har barn selv :)

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 5 mai 2013 12:09

Vi har hatt byttedag på mandager helt siden starten. Det har fungert veldig bra. Ny uke-nytt opplegg :P Hehe bare jeg som føler man nesten blir litt schizofren av disse ukene? Blir jo enorm forskjell, har enda ikke vent meg til det etter 3 år. I morgen er det jr uke og jeg driver på og rydder og steller hjemme akkurat som en syk dyre-mamma. verden faller på plass når jr endelig er hjemme i redet igjen ;) :)

Det med klærne vil alltid vært litt trøblete tror jeg, min x er hvertfall svært opphengt i at samme plagg som er på mandag skal være på neste mandag..helst skulle han hatt 3 dresser i bhg en til pappauke, mammauke og når bestemor har han..hehe sånn er dem. Men der har jeg satt foten ned blir for teit! Tror at det alltid vil være litt diverse issues å tenke på.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 17:27

@jaffal...jeg håper virkelig ikke at du er norsklærer.