Alle innlegg Sukkerforum

Byttetøy eller bytte tøy

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym bokfink-1 lø. 4 mai 2013 18:35

Etter å ha lest tråden om byttedag, begynte jeg å tenke på at jeg bytter og arver klær både til barna og meg selv innimellom. Noe jeg faktisk kunne tenkt meg å gjøre oftere. Det hender også at jeg handler på Fretex. For meg handler det ikke om økonomi, men om at jeg ønsker ikke å bidra så mye til "kast- og bruk" mentaliteten. Hadde vært morsomt å høre hva andre gjør og mener om dette :-)

(mann 27 år fra Møre og Romsdal) lø. 4 mai 2013 18:38 Privat melding

Absolutt en edel tanke dét, og jeg beundrer dere som kjøper mye brukt. Kunne likevel ikke selv tenke meg å kjøpe brukte klær.

Skjult ID med pseudonym Dragon lø. 4 mai 2013 18:40

Enig med deg Bokfink. Hvorfor ikke utnytte det en allerede har. Greit å ha nye klær innimellom, men veldig greit med arveklær også. Spesielt barneklær som ikke blir slitt før barna vokser ut av de.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 4 mai 2013 18:55 Privat melding

Jeg og venninnene mine begynte allerede svært tidlig å bytte tøy med hverandre når vi gikk lei av det vi hadde :)
Nå er det sjelden jeg bytter tøy med noen, men jeg arver litt av og til av søsteren min. Og ungene mine får også av og til brukt tøy av noen.
I tillegg kjøper jeg gjerne brukt tøy, både på Finn, qxl, og en gruppe på FB som "sirkulerer" alt mulig i nærområdet her :)
Svært mye tøy er jo omtrent ikke brukt i det hele tatt, og er like godt som nytt. Så man sparer jo både penger og miljø.

Men for all del, jeg kjøper en god del nytt tøy også. Ofte på salg. Ser ikke noe poeng i å bruke mer penger enn nødvendig på klær. Putter heller litt mer i ting dersom det er snakk om gode sko og yttertøy som skal tåle litt.

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 4 mai 2013 19:08 Privat melding

Jeg legger også i litt ekstra på sko og ytterklær som er beregnet til spesielt bruk, og som skal tåle litt. Og jeg prøver å planlegge inn å handle på salg. Gjør ikke noe for meg om det ikke er årets farger eller glidelås.

(kvinne 45 år fra Buskerud) lø. 4 mai 2013 19:28 Privat melding

Har alltid byttet tøy jeg. Med søstre og venninner. Det jeg er lei av kanskje noe andre liker og vis a versa.. Og nå er datteren min blitt så stor at det og går ann å bytte med henne:))