Alle innlegg Sukkerforum

Helgemamma versus deltidsmamma

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mamma sø. 5 mai 2013 21:44

Hei sukkermenn og sukkergutter

Jeg har ett spørsmål jeg trenger svar på. Hva tenker dere om helgemammaer versus heltidsmammaer og deltidsmammaer. Er det bare jeg dømmer meg selv som helgemamma for hardt og tenker at ingen vil ha meg av den grunn, eller er det litt sånn det er. Skal sies at i mitt tilfelle er det praktiske årsaker og avstander som har ført til denne løsningen og jeg har mye kontakt med barna på ukedagene pr telefon, sms etc samt har de mer i ferier og helgedager ellers. Er absolutt ''mamma'' med stor M. Tør ikke skrive i profilen at jeg er helgemamma, da jeg er redd jeg blir uglesett på grunn av dette. Skal sies at jeg har en lang utdannelse på universitetsnivå og solid statlig jobb, samt et svært ryddig liv ellers. Hva tenker dere? Er det jeg som dømmer meg selv for hardt her?

Skjult ID sø. 5 mai 2013 21:48

Helt ærlig?

Jeg reagerer hvis en kvinne er helgemamma. Hvorfor har hun ikke barnet 50/50 ?

Det første som slår meg er at hun antakelig ikke er skikket til det. Grunnen til dette er at kvinnen normalt har større rettigheter i rettssystemet enn menn, så enten gir moren opp sammværet med barnet (noe jeg tolker som at hun er dårlig mor) eller hun er helt uskikket og har mistet retten til mer.. Noe som skal ganske mye til og jeg igjen tolker henne som dårlig mor.

Dårlig mor er kort og godt et dårlig menneske i mine øre.

Skjult ID med pseudonym Helgemamma sø. 5 mai 2013 21:48

Så fantastisk at du skrev det, godt å høre at vi er flere her..har tenkt på akkurat det samme selv. Er spent på svarene du får :)
Det bør vel ikke være verre å være helgemamma enn helgepappa? Men har møtt noe fordommer der...

Skjult ID med pseudonym Helgemamma sø. 5 mai 2013 21:51

Har du tenkt på at vi kanskje ikke ønsker at barna skal måtte flytte frem og tilbake hver uke? Eller at de må flytte til et nytt sted, for at mor får jobben hun trenger etter samlivsbrudd?
Og i dag er nok ikke rettighetene noe større for mor enn far, iallefall ikke om man har vært gift..

Skjult ID med pseudonym dina sø. 5 mai 2013 21:53

Jeg er ikke mamma selv ..men jeg synes det er veldig bra
at det ikke lenger er kjønn men at det er fokus på hva som er til beste for barnet som bestemmer fordelingen:-)

Lykke til begge helgemammane:-)

PS:hvis noen menn reagere negativt så er de uansett ikke menn som passer for dere.
Menn med så trangsynte og gammeldagse holdninger er uintreessante.

Skjult ID med pseudonym mamma sø. 5 mai 2013 21:53

Det var jo et ærlig svar. Men hva om det er best for barna og bo hos far pga nettverk etc? At det faktisk er til barnas beste, og man som mor har satt sine behov til side? Jeg er ikke ute etter å krangle på dette, er bare nysgjerrig. har selv ikke fått noen negative kommentarer. Tenker jo at likestilling bør bety at det skal likestilles. Gleder meg til å se flere svar på dette . Oghyggelig at det finnes flere av oss, føler meg litt alene i denne rollen innimellom. :)

Skjult ID med pseudonym mamma sø. 5 mai 2013 21:55

Det var jo et ærlig svar. Men hva om det er best for barna og bo hos far pga nettverk etc? At det faktisk er til barnas beste, og man som mor har satt sine behov til side? Jeg er ikke ute etter å krangle på dette, er bare nysgjerrig. har selv ikke fått noen negative kommentarer. Tenker jo at likestilling bør bety at det skal likestilles. Gleder meg til å se flere svar på dette . Oghyggelig at det finnes flere av oss, føler meg litt alene i denne rollen innimellom. :)

Skjult ID med pseudonym happydame sø. 5 mai 2013 21:59

Tror jeg ville ha forklart i profilen min om jeg var deg, at du har valgt å være helgemamma for at barna skulle få bo der de vokste opp, og at du har et godt forhold til barnefaren som har de i ukene, og at du måtte pendle bort for å få jobb.

De mennene som ikke skjønner valget, er så fordomsfulle og gamledagse, at de vil du ikke ha likevel. :)

Skjult ID med pseudonym m sø. 5 mai 2013 22:01

Klarer ikke helt å fatte at du klarer det jeg TS... Du skriver at i ditt tilfelle er det praktiske årsaker og avstand som er årsaken. Hvorfor ikke da flytte nærmere? Barnet/barna bør vek være viktigst av alt? Noe virker rart her..

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 5 mai 2013 22:02 Privat melding

Jeg tenker at det kan være mange grunner til dette.
Og syntes ikke at det skal være negativt, hvertfall ikke før man eventuelt får vite hvorfor det er slik...
Men skjønner at du kan føle at det er "feil" (at du dømmer deg for hardt) for jeg tenkte også at det var feil at jeg ikke hadde datteren min halvparten av tiden, men for meg som for deg var det av praktiske årsaker... nå er de ryddet av veien, og jeg har mini kjære halvparten av tiden!
Så lykke til TS :)

Skjult ID med pseudonym The One sø. 5 mai 2013 22:09

Selv om vi liksom skal ha fått likestilling så er det fortsatt mest vanlig at det er mor som har barna mest ved en skjevfordeling. Dette gjør nok at vi ubevisst lurer litt når det er mor som har barna minst. Dersom du skriver i profilen din om hvorfor det er slik tror jeg det er like positivt som negativt for menn at du har tatt det valget.

(mann 41 år fra Hedmark) sø. 5 mai 2013 22:10 Privat melding

Skal ærlig innrømme at jeg blir nysgjerrig når det står det, men konkluderer ikke uten videre med at noen er en dårlig mor for det. Jeg har dårlig jobb muligheter her jeg bor, og i midt tilfelle kunne jeg gjort det langt bedre vedr. det hvis jeg hadde bodd et annet sted. Men jeg klarer ikke reise (fra) de pga av det. Føler at jeg ville ha hatt altfor lite tid med de med annenhver helg og tlf.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 5 mai 2013 22:10

statlig ansatt hadde vert grunn nok for meg...stemmer sikkert ap for å beholde jobben...:p

Skjult ID med pseudonym mamma sø. 5 mai 2013 22:11

Alt handler om å tilpasse seg, anonym med pseudonym m. Vi har også hatt 50/50 , men pga turnus jobbing og pendling på meg vanskliggjorde dette den løsningen. Jeg har gått mange runder med meg selv før jeg valgte å la de bo ukedagene hos far. Resultatet av dette var at mine barn fikk en mye roligere hverdag, hvor de slipper og pendle mellom to hjem. Barna trives, og det mener jeg må være det viktigste. Selvfølgelig savner jeg dem og de meg når de er hos far. Men det er jo tross alt hos far de er, og i mitt hode er far og mor likestilte som omsorgspersoner.

Skjult ID med pseudonym visefinger sø. 5 mai 2013 22:12

Klart du ikke er en dårligere mamma som helgemamma, enn en pappa som er helgepappa. Å påstå noe annet er å diskriminere både mammaer og pappaer.

Å si at mammaer skal ha barna mest, eller minst 50%, uansett, heller litt mot å si at pappaer ikke er like godt egnet til å ta vare på barna som en mamma er.

Skal man på grunn av fasaden og stoltheten ta valg som ikke er til det beste for barna? Absolutt ikke! Mange menn er frustrerte fordi de opplever at kvinner har større rettigheter i rettsvesenet ved barnefordelingssaker, enn det menn har. Hvordan kan man får rette opp skjevfordelingen hvis man skal ha slike holdninger som skult id 21:48 viser. Isteden for å ordne opp på vennskapelig nivå utenfor rettsvesenet, så dras fordelingen inn rettsforhandlinger og utløser konflikter, frustrasjon og hat. Fordi kvinnen må prøve å kjempe for å ha barna, for å kunne få gå i fred sosialt uten å bli stemplet som dårlig mor og menneske.

Ved brudd er det barnas beste som bør komme i første rekke. Ikke hva fordomsfulle holdninger tilsier. Barna har det vanskelig nok.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 22:22

Likestilling mellom kvinner og menn bør det være. Men likestilling barn / foreldre blir det aldri i praksis.
Voksne krangler og slår seg vrange og skiller seg...seg imellom. Barna har ikke noe de skulle ha sagt.

(mann 27 år fra Møre og Romsdal) sø. 5 mai 2013 22:26 Privat melding

Hadde ikke vært noe problem for meg. Har full forståelse for og kjennskap til at det finnes kvinner som ikke kan eller ønsker å ha barna hos seg 24/7.

Skjult ID med pseudonym mamma sø. 5 mai 2013 22:28

Johani, jeg ønsker definitivt å ha barna mine mye mer, det er ikke det det handler om. Men takk for at du forstår :)

Skjult ID med pseudonym happy sø. 5 mai 2013 22:31

Å være helgemamma er waaay bedre en der det står at de har barn men har lite kontakt. De styrer jeg langt unna selv om det sikkert er mange grunner til nettopp det.

Skjult ID med pseudonym Helgemamma sø. 5 mai 2013 22:32

Jeg vil veldig gjerne ha barna mine her 24/7, og jeg kan..men vil det være det rette for barna, flytte de fra det kjente og kjære? Jeg har og gjør det fortsatt, gått mange runder med meg selv om dette faktisk er riktig.. Samtidig ser jeg at barna har det bra, og DET er viktigst for meg. Hvordan ting vil forandre seg etterhvert, er det ingen som vet, men akkurat nå er dette riktig for oss.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 22:34

@Mamma, jeg tar det som en selvfølge at man bosetter seg i samme skolekrets hvis man skiller lag. Sånn kan barna behlode nettverket og bo 50% på hvert sted. Flytter moren lenger unna fordi hun får en god jobb eller noe sånt, så tenker jeg "dårlig mor" med en gang. En egne barn må da være viktigere enn absolutt alt annet. Om så det er statsministerjobben man får.

Mvh
21:48

Skjult ID med pseudonym Lurifaks1 sø. 5 mai 2013 22:38

Jeg skjønner godt at det kan være det beste i den situasjonen TS er i og jeg ville aldri startet med å tenke at det er noe gæærnt med de som velger som TS. Noen ganger må man ta kjipe valg, men i det lange løp så er kanskje dette det beste for alle. Velger man å slutte i jobben og flytte nærmere barna, så er det ikke sikkert at man finner en ny jobb..og det er i hvert fall ikke bra.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 sø. 5 mai 2013 22:40

21:48, har du samme holdning til helgepappaer også?

Skjult ID sø. 5 mai 2013 22:41

@bokfink-1 Ja det har jeg.

Skjult ID med pseudonym Helgemamma sø. 5 mai 2013 22:44

21.48, hva om man ikke ønsker at barna skal flytte frem og tilbake hver uke? Er ikke for alle barn det passer, noen trenger mer ro.
Hvem er det da man tenker på, om man likevel deler 50/50?
Har ikke noe fasitsvar på dette jeg, men jeg har prøvd etter bruddet å flytte inn og ut av huset vårt, annen hver uke, og ungene bodde der fast.Det fungerte dårlig for alle!

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 sø. 5 mai 2013 22:44

21:48: Du er i alle fall konsekvent. Men må være litt trist å synes at det finnes så utrolig mange dårlige mammaer og pappaer, dårlige mennesker.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 22:48

@Helgemamma hvis man bor i samme skolekrets er det ikke langt for barna å "flytte" De leker med de samme vennene osv. Har aldri hørt at dette skal være et problem. Tvert i mot oppfatter jeg det som at de fleste unger faktisk liker dette. At du derimot skal flytte inn og ut av huset? Til eksen? Høres ut et prosjekt helt ute på viddene. Virkelig ikke rart det ikke fungerte.

@bokfinken Det er ikke trist for meg, jeg liker å forholde meg til virkeligheten. At det er bøtter og spann av dårlige foreldre er ikke noen nyhet. Men å date noen av de gidder jeg ikke.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 5 mai 2013 22:53 Privat melding

Jeg var sammen med en helgemamma i 4 år. Hadde ingen problemer med det da jeg gikk inn i forholdet den gang. Men gjorde meg noen erfaringer. Idag ville jeg vært litt mer obs på om hun fulgte opp med samvær og interesse utenom helgene...

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 5 mai 2013 23:07

Når noen har barnefordeling som innebærer mindre flytting for barna ser jeg det som positivt. Om det er at foreldrene har bosatt seg nær hverandre eller at den ene har barna fulltid spiller ikke så stor rolle. For å sette meg i barnas situasjon er det annenhver-uke-fordelingen jeg ville likt aller minst. Foreldre som viser mer oppfinnsomhet enn det får stjerne i boka hos meg.

Skjult ID sø. 5 mai 2013 23:19

@pgmp, at du ikke ville likt det, betyr ikke at ingen liker det. Syns det er så merkelig med alle som uttaler seg så skråsikkert om noe som handler om andre. Vi har hatt litt ulike ordninger, men våre barn er flinke til å si hva de ønsker så nå er det annenhver uke. Det betyr at pappaen måtte gjøre store endringer i forhold til jobb, men han tok altså hensyn til hva ungene ønsket. Så for vår familie fungerer 50/50 best, men jeg ville aldri si at dette passer for alle. Når andre forteller om sine ordninger så regner jeg med at de har tenkt seg nøye om, og gjør det de mener er best.

Skjult ID med pseudonym mamma sø. 5 mai 2013 23:42

Mange meninger her. Interessant. Skal sies at både far og jeg har flyttet ut av den opprinnelige skolekretsen. Han først pga ny samboer. Det var veldig unaturlig for meg å flytte etter, så jeg valgte etterhvert å flytte nærmere røttene mine og jobben min. Skal sies at jeg gladelig kjører den halvannen timen det tar hver vei for å følge opp fritidsaktiviteter, foreldremøter utvkl samtaler etc. Hos far far bor barna fortsatt så nære gamle venner at de fint kan ha kontakt, samt at de har både ste og halvsøsken hos far. De hadde også mer nettverk der, enn dit jeg valgte å flytte.

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 5 mai 2013 23:52

Jeg kan på en måte forstå det og en annen ikke. Hadde ikke taklet selv å se barnet mitt så lite. Jeg bor på samme sted som xn for at jr skal kunne gå i samme bhg og snart skole vær uke. Så klart det beste for meg personlig hadde vært å flytte et annet sted, men mener det beste for jr er at jeg og bor her. Så får jeg heller bite tenna litt sammen til han er voksen. Hadde blitt svært forundret om xn plutselig sa han bare skulle ha jr annenvher helg fordi han skulle flytte. For å snu på det. Han er en svært engasjert far og jeg en svært engasjert mor.

så ja er kansje litt skeptisk til helgepapper og spesielt helgemammaer. Er første gangen jeg hører om at mødre har den ordningen.

Det mest vanlige er jo sånn jeg opplever det at både mor og far vil se barnet sitt 50/50 og prioriterer barnas beste først.

Hører nesten ikke om helgepappaer lengre heller. Da vi vår små hadde søstra mi annenhver helg og onsdag med sin far. Har intrykk av at den ordningen var mere vanlig før.

(mann 42 år fra Vestfold) ma. 6 mai 2013 00:09 Privat melding

Det er mange i faste forhold som jobber offshore og lignende, som er mer borte fra barna enn hos barn med et hjem her og et hjem der. Anser ikke de som dårligere foreldre fordet. Det er foreldre som er fulltid med barna, men ikke tilstedet. Det er verre tror jeg.
Så lenge man gir barnet det de trenger, enten direkte eller indirekte så er det det som gjelder. Og hva de trenger er individuelt, mine barns behov er ikke lik andres. Så jeg er pappa hele tiden, men har de på overnatting annen hver lang helg. Mine barn har behov for en fast base ikke to. jeg stiller heller opp litt ekstra med kjøring eller om mor har behov for å jobbe litt ekstra. Anser ikke meg som en dårlig far for det. Vil heller ikke si at deltidsforeldre eller helge foreldre er dårligere foreldre. Så ja, du dømmer deg nok for hardt. Og ja, dessverre er det nok andre som vil dømme deg, og meg, for valgene som er gjort. Men det gjør ikke deg, eller meg, til dårligere foreldre fordet. Anser at de som dømmer, har sine grunner basert på erfaringer, og det har de jo rett til, og de vil alltid være der. Men de kjenner ikke dine eller dine barns behov.