Alle innlegg Sukkerforum

Slankehysteri?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dame31 on. 8 mai 2013 09:00

-20 kg på mindre enn tre måneder...hva nå liksom? Fire timer med diverse trening på 24 timer! Sitter på jobb sliten og sulten, en tur gjennom, sikkert Norges flotteste kantine, resulterte i et glass juice og en banan!
Jeg vil ikke skryte med dette innlegget, heller advare...sinnsyk slanking anbefales ikke, for veien tilbake til det virkelige liv er mye tøffere!
Bruk fagfolk folkens, de finnes av en grunn. Å slanke seg er bra for mange av oss, men da med oppfølging!
Vær stolt av den du er, uansett, ingenting er flottere enn det :)

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 09:17 Privat melding

Slanking er meningsløst og ikke bra. Slanking i tradisjonell forstand betyr at man i en gitt tid skal leve på veldig få kalorier, noe som medfører en veldig stor forandring for kroppen. Derimot kan mange med hell iverksette noen livsstilendringer. Endringer vi skal (og kan) leve med over tid, ikke bare følge i en liten periode.

Hverdagsmorsjon er en fin ting, bruk trapper, sykle til jobben, gå til butikken, osv, osv. Når det kommer til kosten så har de fleste av oss mye å hente.. kutt ut junkfood, reduser litt på alkoholen, la hverdag forbli hverdag og la helgen begrense seg til fredag-lørdag.

Vektnedgang er 80% kosthold.

Skjult ID med pseudonym storlav on. 8 mai 2013 09:34

Problemer et at folk tenker "slankekur" når det ENESTE som fungerer er å forandre livsstil. Når den livsstilen du har har fått deg i trøbbel, så må du forandre på den for å komme deg ut!

Så er litt uenig i det Slemtiger sier på slutten, jeg ville ha sagt "vektnedgang er 100% livsstil"! ;)

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 09:40 Privat melding

@slemtiger er veldig veldig enig med deg, kosthold er kjempeviktig. Få ting gjør meg mer frustrert en folk som sier de jobber med å gå ned i vekt, samtidig som de lever på sukker og salt!
Hos meg var det aldri noen plan om slanking, andre ting i livet medførte at det bare ble slik! Men de gode vanene med trening og kosthold har blitt en del av hverdagen etterhvert nå.
Nå er sommeren her snart, og den skal nytes!

Skjult ID med pseudonym _________ on. 8 mai 2013 09:41

"Vær stolt av den du er, uansett, ingenting er flottere enn det :)"

Fint og flott det, men dette er jo tross alt en datingside, med alt det overfladiske det medbringer.

Du slanket deg, og fint er det også, men du gjorde det feil.

Som Bruce Willis over meg sier, det viktigste for vektnedgang er kosthold, men det er snakk om å redusere dagsinntaket sånn at det er LITT lavere enn dagsbehovet, ikke så mye at du ikke fungerer.
Hvis man vil holde kiloene unna senere, er det beste å spise såpass at du bare ligger et par hundre kcal under dagsbehovet. På denne måten blir det ikke en like stor omveltning for kroppen, slik at "veien tilbake" ikke er så tung. Det vil naturligvis ta lenger tid å bli kvitt hver enkelt kilo, men det er bedre for kroppen og psyken, i tillegg til at kiloene holder seg borte lenger, fordi kroppen får tid til å venne seg til den nye hverdagen.

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 09:44 Privat melding

Haha...der røpet jeg meg!! Tabbe :D men pytt, de som kjenner meg skjønte nok det var jeg som skrev innlegget uansett ;) Jeg får stå frem som et symbol på de håpløse...noen som trenger råd? Ikke spør meg ;)

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 09:48 Privat melding

Forresten så er jeg egentlig sluttet med å være her jo...men fikk en mail med tilbud om å bli litt til, så dere blir ikke kvitt meg helt enda...skal trolle litt mer på forumet...men kanskje med et nytt pseudonym :D

Skjult ID on. 8 mai 2013 09:52

Fagfolk? Til slanking? Hvilke typer fagfolk mener du her. Grete Roede og Atkinson? Skal man komme med gode råd, vær konkret! Nevn navn på steder man kan få hjelp ikke bare si søk hjelp!

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 09:52 Privat melding

@storlav

Helt enig med deg! 100% livsstil == 80% kosthold og 20% mosjon/trening :)

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 09:53 Privat melding

@(Skjult ID ) - on. 8 mai 09:52

De fleste helseforetak har i dag endrings- og mestringssentre som hjelper mennesker med blandt annet endring av livsstil.

Skjult ID on. 8 mai 2013 10:00

De fleste helseforetak. Nevn hvor! Har prøvd å få hjelp i mange år uten å lykkes. Hvordan får man hjelp Slemtiger!

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 10:02 Privat melding

Jeg tenker fastlegen kan være en god start. De kan hjelpe deg videre, med både prøver, råd og henvisninger.

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 10:10 Privat melding

Fastleger flest har etter min erfaring lite med god kunnskap om dette, så det er greit å vite hva man skal be om, nemlig henvisning til mestringssenter på et helseforetak, eller for de mer ekstreme tilfeller å bli henvist til ett opphold på Tonsåsen, Nimi eller lignende.

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 10:12 Privat melding

@(Skjult ID ) - on. 8 mai 10:00

Aker Sykehus
Sykehuset Asker og Bærum
Innlandet Sykehus
Helse Bergen
Sykehuset Østfold
Sykehuset i Vestfold

Sikkert mange andre, men disse jeg kan i farten... google på lærings og mestringssenter så finner du nok ett i nærheten av deg.

Skjult ID on. 8 mai 2013 10:23

Hvordan gjorde du det da,@slemtiger?

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 10:49 Privat melding

Jeg tok ett oppgjør med fastlegen min for mange år siden og sa det rett ut at enten henviser du meg til noen som har peiling, eller så bytter jeg fastlege.

Frem til da så var det bare sånne fine råd om "jammen du må spise mindre og trimme mer vettu".... Ja, såpass skjønte jeg også...

Fikk henvisning til lærings og mestringssenteret på Aker og har aldri sett meg tilbake.

(mann 51 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 10:51 Privat melding

Narkotika er også effektivt til slanking. Heroinister har som regel en tidsriktig "herion chic" look.

Ellers er nok fettsuging litt billigere på lang sikt.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 8 mai 2013 11:18

Kunne ikke sagt det bedre enn slik Slemtiger legger frem saken.

Hverdagsmorsjonen er den beste livsstilsendringen folk kan gjøre. Sykle til butikken, jobben, osv. Sykle så du blir svett. Du dusjer når du kommer på jobb, og dropper dusjen før du drar på jobb. Toppen av juksetrening er å kjøre bil til treningssenteret for spinningtime!

Etter at ruter/nsb la om rutene slik at det ikke lenger var hensikstmessig for meg å kombinere tog/bane/buss med sykkel i oslo har jeg kommet i merkbart dårligere form! Noen som har forslag til en god byvennlig sykkel som er fort gjort å putte i / ta ut av bilen? (Byvenlig = se så billig ut at den ikke stjeles og tåler å kjøre ned trapper)

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 12:05 Privat melding

Jeg sykler til og fra jobb et par ganger i uka, det går like fort som å ta kollektivt, så får man seg en god start på dagen med sola i panna og vinden i ryggen i det man suser over Aker Brygge og ser på rekebåtene som er på vei inn.

Skjult ID med pseudonym :P on. 8 mai 2013 12:07

Så bestemt var TS i å forlate sukker:))))))))))))))))

Skjult ID on. 8 mai 2013 12:14

Hun fikk da en mail med tilbud om å bli litt til @:P.... Da klarer en jo ikke å takke nei til Sukker vel;-D

Skjult ID med pseudonym storjente on. 8 mai 2013 12:22

Så du kvittet deg med 75 kg på et par år ved hjelp av lærings/mestringssenter @slemtiger?
Hva lærte du der, hvordan gjorde du det egentlig?

(mann 37 år fra Hordaland) on. 8 mai 2013 12:35 Privat melding

En ting er nå sikkert. For å få til en drastisk atferdsendring må en virkelig ville det. Det å få profesjonell hjelp går på at de forklarer for deg hvilken retning du skal gå, men du må gå distansen ut selv. (Det som skiller de beste fra resten av profesjonelle er at noen av dem i tillegg motiverer deg, gir deg styrke på veien til målet)

Det som jeg syns er interessant, er om viljen til å endre seg kan stimuleres av andre en vedkommende selv. Da mener jeg ikke den overfladiske viljen, men den som gjør at en narkoman faktisk slutter med heroin, den som får kriminelle til å gjøre de riktige valgene eller den som ser smultringen istedenfor å irritere seg over hullet. :D

I de settingene jeg skal hjelpe andre så snakker jeg lett om situasjonen deres når det passer seg. Jeg venter. Den dagen de kommer til meg og sier at nå er de lei av å være på bunnen, nå vil de virkelig opp å reise seg... da er det game on!

Hvis du, @storjente ønsker en slik endring, må du ta noen runder med deg selv. Hvor mye er du villig til å ofre deg, er du såpass lei av din situasjon at du kan gå imot dine vaner og fristelser?

Nå har jo slemtiger gått igjennom denne prosessen, så jeg ville hørt mest på han da ;)

Skjult ID med pseudonym Storjente on. 8 mai 2013 12:53

@kimkom
Har selv gått gjennom samme prosess som @slemtiger. 55kg minus på meg.
Dette gjorde jeg imidlertid helt alene, uten støtte/hjelp av noe slag. Poenget med mitt spørsmål var ren nysgjerrighet, da jeg i etterkant av mitt vekttap opplevde å "miste" mestringsfølelse. Og at det aner meg at det å gjøre en slik "snuoperasjon" helt alene ikke er enkelt.

(mann 40 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 12:55 Privat melding

Små endringer i kosthold som man klarer over tid er absolutt det beste :) har gjort det selv, litt mindre inn og litt mer bevegelse.

Kutter man ut sukker, fett, karbo så hjelper det, men det absolutt viktigste er å finne det man klarer å gjennomfører resten av livet. Slankekurer der man går tilbake til slik det var før hjelper lite. Og som over, kostholdet gjør absolutt mest med vekta.

Mens styrke/trening gjør mer for kroppsfasong. Strammer opp her og der. Små endringer over tid er bra, har selv holdt vekta i 2 år med enkle endringer etter stor nedgang.

Finner man noe man klarer over tid er det best. Litt ned hver mnd gir god motivasjon også :)

Men har lest undersøkelser der de som går ned fort i starten ofte holder seg bedre. Så er nok individuellt hva som funker. Finn din ting er vel tips uansett, når du har indre motovasjon til endring så går det som regel bra :)

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 12:56 Privat melding

@storjente

I hovedsak i løpet av 2 år jah. Hva jeg har lært og hva jeg har gjort er en veldig lang story som vil ta meg en hel dag å skrive. Jeg pleide å være med på brukerpanel på mestringssenterne hvor jeg delte min historie og mine erfaringer med de nye gruppene.

Det gjelder å ta kontrollen over ditt eget liv. Bestemme seg for at det er på tide med endringer. Det viktigste rådet mitt vil nok være å ta kontroll over kosten. Skriv kostbok ocver alt du spiser og drikker i løpet av en hel uke. Bruk vekt for å være nøyaktig. Vil anta du får sjokk over hva du spiser og hvor mye kalorier det utgjør.

Har du 100% kontroll på kosten så vil du gå ned i vekt siden du har energiunderskudd over tid. Så enkelt og så vanskelig er det.

Skjult ID med pseudonym Storjente on. 8 mai 2013 12:56

Det er vanskelig å "mestre" livet som tynn. Da hodet stadig forteller deg det motsatte. Er helt enig med @slemtiger om at det er viktig å søke hjelp. Spurte ham kun av egeninteresse, intet annet:)

Skjult ID med pseudonym Storjente on. 8 mai 2013 13:01

Ja, kostold og trening er i boks. Har hatt samme vekta i 7 år nå, så den er stabil.
Mitt problem er hvordan du/dere har jobbet med tankene i etterkant? Med selvtillit etc? Får høre mange positive ting om kropp/utseende, men klarer ikke ta det til meg. Har aldri diskutert dette med andre tidligere overvektige. Derfor så nysgjerrig nå.

(mann 37 år fra Hordaland) on. 8 mai 2013 13:02 Privat melding

storjente: beklager, jeg antok feil :D

(mann 40 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 13:02 Privat melding

Hodet kommer etter etterhvert ja @storjente. Men det bruker lengre tid en kroppen på å registrere nedgangen. Tok meg ca 2 år får hode har begynt å skjønne at man ikke er veldig stor ennå, så ting tar tid :) men det kommer seg etter til slutt.

Skjult ID med pseudonym Storjente on. 8 mai 2013 13:08

@kimkom.. Det forstår jeg godt sett i lys av mitt Nick og mine spørsmål.
@humor123- Har som sagt holdt vekta i mange år nå. Men opplever at hodet ikke følger med på det området. Istede for å være stolt over hva jeg faktisk har prestert, så er jeg, om ikke direkte misfornøyd, ganske så usikker på hvordan jeg faktisk ser ut.

(mann 40 år fra Vestfold) on. 8 mai 2013 13:30 Privat melding

Må skryte litt av arbeidsstedet mitt

http://siv.no/aktuelt/tema/overvekt-fedme/Sider/side.aspx

Det er mange forskningsprosjekter på gang her... Slanking er vanskelig og det kan skyldes mange forskjellige forhold! Det som alt det andre i kroppen vårt er styrt av hormoner! Ved sykelig overvekt kan det være vanskelig å skaffe motivasjon! Det fins både kirurgiske metoder, men også det med livstid-, og kostholdsendringer. De sistnevnte er en stor satsingsområde. Det å hjelpe folk og følge dem opp gjennom hele perioden er veldig viktig!
F.eks hormoner som fettcellene slipper og send til hjernen ved sult eller slanking er en vanskelig ting å takle! Det tar ca. 3 år før disse hormonenen blir oppfattet som falske signaler... Da skjønner kanskje de fleste hvorfor dietter de går på ikke hjelper...
Men å ha sultfølelse i over 3 år er ikke lett å takle. Ikke minst ufarlig for kroppen! Viktig med oppfølging og kostholdsveilendning, og motivasjon, masse motivasjon!!

Ta kontak med legen så kan de kanskje hjelpe...

Lykke til

(mann 40 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 13:38 Privat melding

Du ser nok mye bedre ut enn du selv synes vil jeg tro. Man er som regel sin egen verste kritiker. Må vel jobbe med det å se på seg selv annerledes. Det å få bekreftelse hjelper jo litt men... Ting tar tid.. Man er jo vant til å tenke på en måte, så man må prøve å endre det tankemønsteret. Her kan nok profesjonell hjelp også hjelpe på vei. Det at vekta går ned behøver ikke bety at det i seg selv var problemet :)

Lykke til ihvertfall!

(mann 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 13:55 Privat melding

@storjente

Det tok tid for å venne seg til en ny kropp og ett nytt liv. Jeg trives vel selv i dag best med å sitte alene på bussen uten å ha folk ved siden av meg, selv om jeg vet at det ikke er noe problem.

Jeg vil si at jeg utelukkende har hatt positive opplevelser, selv om det føles litt merkelig at mennesker som tidligere ikke har ville snakket med deg nå plutselig vil være buddies. Har ikke vært restart selv om jeg har vært stor liksom. Samme opplever vel mange som blandt annet sitter i rullestol, de blir oversett og folk henvender seg til andre i følget.

Jeg har ikke hatt noen plager, vært relativt heldig med overflødig hud, fått masse oppmerksomhet av kjente og ukjente, fått mye mer selvtillit, fått tilbake lysten på livet, kan handle klær i alle butikker, kan flørte med damene og rett og slett nyte livet!

Jeg har fortsatt mye fokus på kosthold og trening. Treningen får jeg mer enn nok av, men kosten går litt opp og ned, men stort sett er jeg ganske flink. Hadde en 8 ukers periode før jul hvor jeg kuttet ut alt av snop, snacks, alkohol, kaker og junk. Spiste bare masse sunn mat og trente. Gikk ned 11 kg til og gikk fra fettprosent fra 22 til 14%!

Fikk sykt mye kommentarer fra alle egentlig, så det er et tegn på at det jeg gjorde funka. Så er det veldig mye motivasjon i å høre at "Faen, du ser jævla bra ut nå!"

Skjult ID med pseudonym Storjente on. 8 mai 2013 13:59

@humor123
Jo kan til en viss grad være enig i at en selv er ens verste kritiker. Kunne ønske jeg hadde søkt hjelp under selve vektnedgangen. Tror mitt fremste råd til andre vil være det.
Lykke til du også, og takk:)

Skjult ID med pseudonym sushibabe on. 8 mai 2013 16:47

Man kan ikke være stolt av å ha masse overvekt og dermed skade helsa si. Da må gjøres noe og ikke bare akseptere og være stolte av seg selv :)

Når du holder på med diett, du må ikke være sulten. Hvis du er sulten da er det noe galt med dietten.
Du kan først beregne ditt energibehov og så spise 500 kcal mindre. Lurt å teller kalorier i starten for å bli bevisst hva du putter i seg. Spise sunt og variert, gjerne oftere med små mellommåltider , slik blir du aldri sulten. Det er viktig å spise ofte for å holde forbreningen oppe.

Og enda tre viktige ting som er avgjørende for å lykkes med dietten:

1.Trening
2.Trening
3.Trening

Skjult ID med pseudonym Storjente on. 8 mai 2013 17:18

@slemtiger
Ja får mange flotte tilbakemeldinger, men klarer allikevel ikke å ta dette til meg.
Opplevde det som motiverende de par første årene, men ikke nå lengre. Klarer ikke lengre å være stolt av det jeg har fått til. Synd men sant.
Takk for at du deler dine erfaringer med meg:)

Skjult ID on. 8 mai 2013 17:27

Ingen diett, det er det dummeste som finnes. Ensidig mat skader kroppen enda mer ved siden av selve slankingen. Så jeg anbefaler 2 andre viktige ting, Babe :

1. Fornuft
2. Aktiv livsstil
+
3. Det som Babe sier om å spise sunt, variert, ofte for å holde forbrenningen i gang.

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 8 mai 2013 17:46

Jeg jobbet sammen med ei diger dundre en periode. I matpausen stilte hun alltid med en bitteliten youghurt eller en salat. I søppelbøtta på kontoret lå sjokoladepapir og denslags. I skapet reserveproviant. Var det noen som sa "lure seg selv"?

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 on. 8 mai 2013 18:01

Sett fra ernæringsmessig hold, så anbefaler jeg å legge om livsstilen slik at man spiser 5-6 måltider om dagen. Man må så klart regne ut energimengde, og det er lurt å lage seg ukemenyer for å få bedre oversikt og kontroll på at man oppnår et komplementært kosthold. Det finnes et program som heter "Mat på data" man kan bruke.

Årsaken til at det er lurt med mange små måltider er at man setter i gang forbrenningen ved hvert måltid, og forbrenningen vil holde seg jevnere høyt, enn om man spiser færre måltider. En annen grunn er at man minsker sultfølelsen mellom måltidene.

(mann 47 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 18:51 Privat melding

Utfra egen erfaring er jeg ikke helt overbevist om at det er nok med små livsstilsendringer som å ta trappa eller gå av bussen en holdeplass før. Det funka ihvertfall ikke for meg gjennom alle de åra jeg prøvde det. Derimot, og dette regner jeg med å få pepper for, begynte jeg først å se resultater da jeg en periode valgte å bli litt småfanatisk både når det gjaldt kosthold og trening. Så ihvertfall i starten kan det være lurt å sette seg litt ekstra harde og kanskje urealistiske mål så lenge man er forberedt på å bare klare å nå endel av dem. Men som sagt: Dette er MIN erfaring basert på hvordan JEG fungerer.

(mann 51 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 19:04 Privat melding

Mine fem cents er å finne seg en treningspartner. Kan være vondt å motivere seg på egenhånd...

(mann 48 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 19:08 Privat melding

Den beste kilden jeg vet om når det gjelder fedme er Gary Taubes. Søk ham opp på youtube og lær om de siste hundre årene med forskning på diett, fedme, diabetes og hjerte- og karsykdommer. Han er særdeles grundig.

Hans konklusjon vi har fått helt feil råd om diett de siste 30 årene, og at det er en myte at man kan trene seg ut av fedme.

Trening har en rolle også, men diett er hovedsaken. På youtube kan man også finne foredrag av Dr Doug McGuff om trening i forhold til fedme, diabetes, styrke og kondisjon. Det mest oppsiktsvekkende ved hans forskning er at det er nok med 15 minutter hver uke med høy intensitet.

Jeg vet at dette er drøye påstander, og jeg kommer ikke til å gå inn i argumentasjon om dette. Jeg vil bare oppfordre alle som er interessert i emnene å søke opp disse to: Gary Taubes og Doug McGuff. Og jeg gjør det i beste mening. Jeg er overbevist om at det disse to har funnet ut kan være til nytte for oss alle.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 on. 8 mai 2013 19:09

Escrime: Du har rett i at man må "gå inn for det" for å endre kroppsmassen, i alle fall hvis det er en del som skal endres. Små endringer som trapp og lengre turer kan være med å dra lasset, men det er ikke nok til å dra lasset alene. Men hvor harde mål man setter seg opp, må bestemmes av den enkelte. Men, jeg tror nok mange setter for "snille" mål.

Mange spiser for lite, og føler de er flinke. Derfor slurver de kanskje unna på treningen. Dette blir dobbel ris til egen bak. Spiser man for lite, setter kroppen seg på "sparebluss" og forbrenner mindre. Med lavere forbrenning pga for lite mat og mindre forbruk av energi pga lite trening, da sier det seg selv at det er ikke måten å gjøre det på.

Skjult ID med pseudonym cato on. 8 mai 2013 19:17

Jeg bare drikker jeg, spiser ingenting.

(mann 47 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 19:24 Privat melding

Bokfink:
Jepp. Og hvor harde mål man setter seg må vel til syvende og sist avgjøres av hvor fornøyd man er med resultatene?

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 19:41 Privat melding

Tusen takk for mange gode råd, håper de kan inspirere :)
Jeg har vært heldig og aldri hatt de helt store vektproblemene, men klager ikke på de kiloene som er vekk :) mitt problem er ikke at jeg spiser for mye eller usunt, men heller at jeg spiser for lite...da stopper kroppen opp!
Mitt nye mål er å spise mer, men fortsatt masse salat, frukt og bær, fisk og magert kjøtt :)
I ettermiddag spiste jeg middag i Frognerparken, grilling...ja det regner, hva så liksom? Regn = vann, dusj = vann, liker ikke du å dusje :D

Viktig å kose seg og ha det gøy i hverdagen, og det er mulig uten alt for mye usunne ting ;)

Skjult ID med pseudonym arneand on. 8 mai 2013 19:44

Aner ikke hva dere snakker om, men kan hende jeg skulle prøve det en gang...
Næh, jeg satser på å bevege meg litt oftere, så jeg flytter heller kjøleskapet litt ;p

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 8 mai 2013 19:47 Privat melding

Arneand: hahaha...ikke dumt...jeg flyttet matbutikken istede ;)