Alle innlegg Sukkerforum

Inngrodd negl på finger

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Auuu lø. 11 mai 2013 17:19

Bør jeg ta turen til legevakta, eller kan jeg vente til mandag og få time hos fastlege? Innså ikke at jeg kan få betennelse i såret før jeg leste om det, og jeg har hatt sår i flere dager allerede uten å gjøre noe med det.

Fingeren ser altså slik ut: http://hovikortopedi.files.wordpress.com/2011/03/inngrodd-tc3a5negl1.png?w=450

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 11 mai 2013 17:33

Auuu.... ikke vis meg fingern værsåsnill.

..skal heller nyte bilder av reinbrems.

Skjult ID lø. 11 mai 2013 18:16

Det kommer til å gå kollbrann i denne. Er du rask kan den reddes, men slett ikke sikkert. Du bør til legen nå, venter du til mandag har det nok spredd seg oppover armen.

Mandag eller ikke mandag er et spørsmål om man må kappe over eller under albuen...

Skjult ID lø. 11 mai 2013 18:16

Hvis blir vondt, rødt og hovent ta tur til legevakta! Ellers kan du sprite fingeren med noe sterkt og ikke bruke hånden til å ta deg på visse steder!!
Kan vente til mandag hvis ingen sv nevnte tinga til stedet! Ja vondt der er nok!

Skjult ID med pseudonym bos lø. 11 mai 2013 18:28

Tror du må ta en titt p skoene dine ...

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 11 mai 2013 20:36

Den der er det bare å skjære av selv. Ta en skarp kniv og kutt langs skillet mellom hud og negl. Alternativt kan du bruke neglen på en annen finger til å trekke huden mest mulig bort fra neglen og bruke en liten saks og klippe av den delen av neglen som har vært under huden.

Saksemetoden er mindre ubehagelig enn den smerten du har ved å ikke gjøre noe, men den kan være litt knotete å komme til på. Hvis du ikke klarer å klippe i hele negles lengde er det vanskelig å komme til med kniv etterpå uten å lage kutt i huden under neglen, og det svir veldig.

Knivmetoden gir litt mer smerte i.o.m at den innebærer å trykke kniven mot neglen, som igjen trykker neglen inn i huden. Det gjør akkurat like vondt som å klemme på neglen med en finger.

Jeg tok en slik med tenna en gang. Det er bare å anbefale når man er langt unna sivilisasjonen.

Uansett hvilken metode du velger er det viktig å runde av alle kanter før du gir deg.

Er du renslig og har vært flink å vaske under neglene jevnlig er det minimal fare for infeksjon. Å dyppe den i sprit er uansett ingen ulempe.

Skjult ID lø. 11 mai 2013 20:40

Anbefaler ikke å skjære selv, kutter du ikke på rett sted, så vill koldbrannen fortsette å spre seg du må garantert kappe armen over albuen. Da er det normalt at de tar den helt oppe ved skuldra, bare for å være på den sikre siden. Naturlig nok.

Skjult ID med pseudonym flytsone lø. 11 mai 2013 20:43

Grønnsåpebad funker nesten alltid. Ta det i kveld og i morgen. Det er både smertelindrende og det hjelper godt for infeksjonen. Mandag kan du stikke til legen som sannsynligvis gir deg en antibiotikakur.

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 11 mai 2013 20:44

TS: Hvis fingeren din ser ut som en blodig tå... kanskje du skulle dra til legen iallefall.

Det samme hvis skoene dine har betydning for hvordan fingeren din ser ut... (som bos antyder).

Skjult ID med pseudonym jadda sø. 12 mai 2013 10:12

det der må du opere garantert.. skjærer du det bort kommer det tilbake... har hatt det samme på mine stor tær... operer.......................