Alle innlegg Sukkerforum

Permakultur

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gårdskone sø. 12 mai 16:18

Da kaller jeg tråden Permakultur i håp om å tiltrekke meg noen med interesse for det. Skjønner at fremtiden kan by på utfordringer når det gjelder matforsyningen.

Har en gård med god jord som bare ligger der og venter på en fornuftig anvendelse. Trenger noen gode råd og kanskje en som vil passe sammen med meg der.

(mann 35 år fra Hordaland) sø. 12 mai 16:19 Privat melding

Smart måte å bruke forumet på! Lykke til :D

Skjult ID med pseudonym per sø. 12 mai 16:21

Hvorfor framstå med pseudonym ?

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 mai 16:22

Det er da en norsk permakulturforening må vite. Og kurs og foredrag båder her og der. Og gårder og hager du kan besøke. Andelslandbruk er også en fin ting. Hiv deg med på kurs og foredrag i permakultur og økologisk hagebruk/landbruk. Du treffer sikkert forskjellig der.

Skjult ID med pseudonym gårdskone sø. 12 mai 16:22

Takk Kimkom:-) Håper det fører frem:-)

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 mai 16:25

Her på Ås har det vært seminarer om økologiske landsbyer. Noen har skrevet hovedoppgaver om beslektede emner, det spirer og gror en bevissthet om bærekraft, slik begrepet har vært før det ble en floskel.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 mai 16:27

1. og 2. juni skjer det i Oslo. Blant annet treff i botanisk hage. Mulig de tar opp temaet menneskegjødsel i hagen, hehe...

http://www.permakultur.no/

Skjult ID med pseudonym gårdskone sø. 12 mai 16:29

Jeg tenker meg at jeg kan finne mye om emnet på Ås ja. Er fra Ås selv jeg:-) Vurderer å melde meg på kurs.

(kvinne 50 år fra Oslo) sø. 12 mai 16:37 Privat melding

Da er jeg ikke så anonym lenger @per

Det skal sies at jeg ikke er bonde eller gårdskone pr. i dag. Så det blir jo å starte på helt upløyet jord. Derfor hadde det vært fint å treffe en med erfaring og interesse.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 mai 16:49

..men du arver gård og grunn snart? Ta det med ro og ikke ta en Orderud.. høhøhø..

Skjult ID med pseudonym gårdskone sø. 12 mai 17:08

Ingen Orderud planer nei. Har eiet lenge, men ikke gjort noe der. Men har en drøm som kan bli virkelighet, gjerne sammen med en jeg kan bli glad i:-) Tar det veldig med ro, men er på tide å gjøre noe også.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker sø. 12 mai 17:12

Hvorfor i all verden tror du det skal bli problemer med matforskyningen?

Skjult ID med pseudonym Gaffi sø. 12 mai 17:14

Enda en golfbane?

Skjult ID med pseudonym gårdskone sø. 12 mai 17:23

@oppkvikker.

Fordi vi ikke vil ha nok olje til å opprettholde matproduksjonen. Vi vil merke det allerede i 2023.

http://www.youtube.com/watch?v=xShCEKL-mQ8

Skjult ID med pseudonym oppkvikker sø. 12 mai 18:01

Ahh, sånn å forstå...

Beklager, men jeg har liten tro på dommedagsprofetier, konspirasjonsteorier, at havet skal stige seks meter og annet tull mange stadig går rundt å tror på.

Hver sin smak og lyst.

De som virkelig tror det blir mangel på mat i 2023, bør jo hamstre hermetikk de neste ti årene.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 mai 18:05

Intet tre vokser i himmelen, en trenger verken nevne dommedagsprofetier, konspirasjonsterorier eller annet tull for å skjønne det. Millioner som har levd for tre dollar dagen har opplevd at mat kan bli et knapphetsgode, fordi noen spekulerer i mat.

Hermetikk er heller ikke spesielt sunt.

Skjult ID med pseudonym ID`en sø. 12 mai 18:06

@oppkvikker
Det blir ikke mangel på hermetikk i 2023 men vil du leve på sånt?

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 mai 18:08

...det er stadig mammutkjøtt som smelter fram fra permafrosten i Sibir... men det er kanskje litt seeigt.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker sø. 12 mai 18:12

Jeg sliter med å se noen fornuftig mening i innlegget ditt, men hvis du tror vi har mangel på mat i 2023, så er det nok tryggest å lagre hermetikk de neste ti årene.

Personlig kommer jeg nok til å fylle boden med andre ting.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker sø. 12 mai 18:13

ID, nei jeg kommer til å leve på kyllingfilett, ris, grønnsaker, saftige biffer, poteter, bær, sopp etc... som i dag.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 12 mai 18:15

Ta deg en oppkvikker oppkvikker, jeg datt ut allerede da du kom med regla di om konspirasjonsteorier etc. (Gjesp)

Skjult ID med pseudonym oppkvikker sø. 12 mai 18:19

Ok, bønna, jeg forventet heller ikke noe rasjonelt som skulle bygge opp under en matkrise i 2023.

Skjult ID med pseudonym gårdskone sø. 12 mai 20:04

Tenkte vel ikke tråden skulle handle om hvor vidt det blir matmangel i 2023, men for all del. For meg er det mer en konstatering av forutsigelige hendelser som kan være kjekt å ta høyde for. Synd å oppdage realiteten for sent.

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 13 mai 00:23

Åh, så herlig tråd, Feline Gårdskone! :D
Deilig å se en virkelig grønn tråd igjen - jeg prøvde meg litt på en miljøtråd selv her tidligere, men den falt stort sett på steingrunn, eller visnet hen, i stedet for i fruktbar jord, så å si... :P

Vanskelig å finne grønne menn her inne, men jeg håper du har hellet med deg og finner drømmemannen din. :) Man skulle hatt en sånn bondehandyman som han danske "Bonderøven", hehe. Men du er iallfall heldig som har en gård - det er jo det perfekte utgangspunkt! Du kunne jo ta kontakt med MAJOBO for inspirasjon og råd; de jobber for å spre kunnskap og inspirasjon til å drive økologisk/bærekraftig matdyrking i byen og på landet. https://www.facebook.com/MAJOBOfan/info (de holder kurs iblant også). Fint å gå med i et fellesskap, hvor man kan utveksle erfaringer og kunnskaper, og kanskje få litt dugnadshjelp og praktiske tips når man kommer igang.

Sukk - dette er drømmen min også, men har dessverre ingen gård, og håper vel i mitt stille sinn å finne meg en økomann først, og så plante, så og høste noen grønne drømmer og ny, spirende virkelighet sammen med ham. ;)

Er ellers ikke enig med Oppkvikker om at det å hamstre hermetikk er spesielt lurt eller trygt - helsemessig har det iallfall vist seg å ikke være så trygt med de blikkboksene. Bedre med tørket mat eller konservert gjennom melkesyregjæring. ;) Og så er det jo mye mer givende å dyrke grønnsaker selv, enn å kjøpe inn et lass med vasne brekkbønner på boks, og annen kjip hermetikk. Det første er LIV, det andre er temmelig dødt.

Skjult ID med pseudonym gårdskone ma. 13 mai 17:03

Takk for godt tips Tilla...Skal sjekke ut litt mer om MAJOBO:-)

Vi får speide litt mer da, etter grønne menn.....

Skjult ID med pseudonym Tilia fr. 24 mai 22:28

Ja, hehe, man må bare ikke gi opp. Bare speide videre... Jah, jeg drømte jo alltid om å få begynne i speider'n da jeg var liten, men fikk ikke bli med, fordi det ikke var plass til flere på mitt kull :'-( Men se på meg nå; en skikkelig kjærlighetsspeider ute på leting etter grønnspirende & rødglødende Kjærleik, forhåpentligvis i nærheten av skog&mark eller duvende enger... speide, speide.

Et tips til ---> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=192601420891583&set=pb.186155464869512.- 2207520000.1369426415.&type=3&theater

Permakulturfestival i Hurdal Økolandsby! Ser ut som et herlig opplegg, i en av landets første (og største) økolandsbyer. :)

Ha en herlig, grønn helg! :D

Skjult ID med pseudonym siri sø. 26 mai 21:22

http://www.permakultur.no/