Alle innlegg Sukkerforum

Hårsåre alenemødre.

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Oslo) sø. 12 mai 2013 20:49 Privat melding

Kom over en profil hvor det sto at hun trodde det var mest løgn når folk gir inntrykk av å bruke mye tid på å kite, kjøre ski, klatre osv.
Sendte en melding og skrev at dette ikke var vanskelig å få tid til for oss som ikke har barn og fikk historiens mest surmaga svar :)

Ikke rart enkelte er single! :)

(kvinne 44 år fra Buskerud) sø. 12 mai 2013 20:51 Privat melding

huff da...:P haha...må le litt også da...men tenker som så, man får tid til det man har lyst til...

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 21:01

De alenemødre som sier de ikke har tid til den type aktiviteter må ha et stort problem. Jeg har 2 unger og vi kjører ski og holder på med masse gøy .
Man tar bare med seg ungene :)
Ok, man kan ikke akkurat reise på ferie annenhver uke pga av skole, men en uke i året tar jeg de ut av skolen og reiser på ferie være seg syden eller på fjellet. Ellers brukes helgene og vanlige ferier.

Skjult ID med pseudonym oppkvikker sø. 12 mai 2013 21:08

Tviler ikke happy, vet selv om andre alenemødre som gjør dette. Som faktisk har enda flere dager på fjellet om vinteren enn jeg selv har.

Tror robinsve er inne på noe.

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 12 mai 2013 21:11

Jeg er enig i at man får som regel tid til det man ønsker, men tro meg noen ganger er tiden er viktig faktum, og når man har en jobb som krever mye innen en kort periode så merker man at tiden presser, uansett hvordan du vrir og venter, prioriterer ditt eller datt, så er det ikke alltid man får det som man vil.

Jeg har flere ganger sagt at jeg ikke har tid, men det betyr ikke jeg er dårlig til å disponere tiden. Selv om man har 365 dager i året og X antall timer, så betyr det ikke at man kan disponere det man vil fordelt på alle disse dagene og timene, hvis jeg skal kjøre noe til Trondheim fra Oslo og det tar 8 timer, så rekker du ikke det hvis du bare har 6 timer på deg....

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 21:16

Bruker du 8 timer Oslo - Trondheim bør du kjøpe ny bil.....

Skjult ID med pseudonym oppkvikker sø. 12 mai 2013 21:18

+1

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 12 mai 2013 21:24

Happy, det var et eksempel....

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 21:54

Kev85; det var ironi....

Skjult ID med pseudonym Jente80 sø. 12 mai 2013 21:59

For min del er det sånn at jeg gjør noen prioriteringer som gjør at jeg ikke får tid til alt jeg har lyst til, men for å få en balanse mellom barnas lyster/ behov og egne. Og av og til er det å ikke gjøre noen ting en bevisst prioritering her i gården, noe både mor og barn trenger. Klager derimot ikke på det jeg ikke "rekker", min "tid" kommer:)

Det skal også nevnes at det omtrent ukentlig er bursdager og kamper for ungene, og en del helger blir naturlig nok amputert. Jeg er heller ikke forkjemper av å ta ungene ut av skolen for å tilfredsstille mine behov, de har 14 uker skolefri hvert år!

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 22:05

Nå er jeg så heldig at mine interesser sammenfaller med ungene sine. Og jeg tar de ut med god samvittighet for å slippe heiskøer og overfylte badestrender.

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 12 mai 2013 22:05

Tja kommer jo ann på hvordan man velger å prioritere, jeg prioriterer alltid barnet mitt foran meg selv. Da kan jeg ikke alltid velge det jeg selv har lyst til. Økonomi spiller og inn her, da må barnets behov dekkes først. Nå er da jeg og en veldig nøktern person og har god erfaring med å finne gleden i de enkle ting. Barna har og behov for ro, er så mye press fra samfunn osv om at man skal ha masse aktiviteter hele tiden. Så er det vell og slik at barna ligner litt på sine foreldre der, da faller vell ting seg litt naturlig også :)
Absolutt forståelse for at single uten barn har mere tid til diverse ting, som mor får man sette sine egne interesser og ambisjoner litt på hold. Det er jo en selvfølge så får man heller dyrke litt sånne ting når barna har blitt voksne :)

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 12 mai 2013 22:10 Privat melding

@happy: Det handler ikke om interesser at man tar barna ut av skolen. For meg er det å overføre egne behov til barna. Heldigvis flere kommuner nå som skjerper inn permisjonsreglementet slik at ferie ikke lenger gir grunnlag for permisjon.

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 12 mai 2013 22:15

Må si meg litt enig der, på skolen har de jo mye fri og ferier uansett. Nå når jr går i barnehagen så er det ikke så viktig om han er hjemme litt ekstra bare fordi vi to har lyst. Skolegangen tar jeg mer seriøst enn som så, han begynner til høsten. Lurer allerede på hvordan i alle dager jeg skal få til ferie greiene siden de har så mye fri :P

Min mor så nok ganske mellom hendene på det der, i tilegg var jeg flink til å lure meg unna så jeg fikk vært hjemme. Har min egen barndom friskt i minne enda, så skal nok være obs for triks ;) ;P

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:25

En uke på fjellet for barna er ikke "vinn eller forsvinn" på skolen. Hvis barna dine gjør lekser og eller følger opp skolen så vil de stadig gjøre det bedre en størsteparten av ungene som har sløve foreldre.

Det er nok heller sundt for barna å være i aktivitet og gjøre gøyale ting ute i naturen. Det kan jo igjen gjøre at de har mer motivasjon for skole og andre ting.

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 12 mai 2013 22:27 Privat melding

@Skjult ID 22:25: Men er det noen grunn til at de ikke kan ta den uken en av de 12 ukene de allikevel har fri?

Skjult ID med pseudonym kine sø. 12 mai 2013 22:30

Så enig med deg @påutkikk1

Alt for mange foreldre som bare drar ungene ut av skolen når det passer dem.
Hvis en ikke klarer å benytte seg av de ukene som allerede er fri så er det kun sløvhet og dårlig planlegging.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:32

Nei, det er antagelig ikke vinn eller forsvinn for den enkelteleven som er borte. Men nå er det engang sånn at skolen i dag opererer med mange ulike undervisningsmetoder. Mange av dem innebærer samhandling med andre. Da er det ikke så lett om Per og Pål er borte i uke 48, og Hans og Grete er borte uka etter. Og det var bare et bittelite eksempel.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:34

Og det er så kjempemorsomt å ha fremlegg etter gruppearbeid, når man aldri vet hvem som dukker opp på skolen....

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:34

påutkikk - det er ingen grunn til at det må være enten eller.

Vokste selv opp med at vi ble tatt ut av skolen for å reise til kule steder verden rundt. Kan ikke si annet enn at jeg er kjempeglad for at jeg vært så heldig med foreldrene mine.

Synes synd på barn som har grå kjedelige foreldre som aldri finner på noe gøy så barna får virkelig rike opplevelser.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:36

Jada, vet hvordan skolen fungerer, men dette er virkelig ikke et problem. Det er tross alt ikke værre enn om du har snørrunger som er syke til stadighet.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:38

Jeg synes synd på barn som er vokst opp med egoistiske foreldre, og som viderefører dette til sine barn. Det er noe alvorlig feil når det viktigste er å ha det gøy og kult, og ikke gjøre sine plikter.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:38

Det å ta ut unger fra skolen kommer i tillegg til sykdom......

Skjult ID med pseudonym ninni sø. 12 mai 2013 22:38

Fakta er at det er mange selvopptatte foreldre!

De er kun opptatt av å få de billigste feriene på en rask og enkel måte.
Om barna går glipp av prøver eller andre viktige ting er ikke så farlig.
Ifølge Opplæringsloven står det at foresatte som tar barna ut på ferie utenom skolefri står ansvarlig
for opplæringen de går glipp av.
Gjett om det stemmer:-)
Jeg ser for meg alle de småbrisne foreldrene sitte på stranden og skal undervise sine små i
engelsk grammatikk og brøkregning:)
Med vinglasset i den ene hånden og læreboka i den andre.

( dette er satt noe på spissen)

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:40

Helt ærlig, så er det viktigste at barna har det bra ja. Hvis du har tullete unger som ikke klarer å tilpasse seg at resten av samfunnet ikke lever som altruister, så er det jo ditt og dine barn sine problemer.

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 22:40

Nå kommer det an på hvor gamle de ungene er da.... Og siden de er så flinke på skolen og har lite sykdomsfravær, har jeg aldri problemer med å be de fri og de har alltid med lekser. Det går helt fint å sende lekser på mail fra andre steder en hjemme..... Og 1 klassingen kan godt gjøre leselekser fra bassengkanten.
.Det har ingen ting med mine interesser å gjøre, det er noe med å ha en uke sammen som vi bare kan kose oss uten stress og uten masse andre folk.
Det er min prioritering og bryr meg fint lite om hva andre skulle mene om det.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:41

Det er akkurat det som er problemet i samfunnet i dag...

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:42

Uff, nå ser jeg hvorfor alenemødrene her inne forblir single :)

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:43

Happy, spot on.

Stakkars unger som må tråkke rundt i et kjipt boligfelt eller innenfor ring 3 hver bidige dag.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:43

Det er skoleplikt i Norge. Det er ikke din rett til å prioritere. Regner med at dette snart strammes inn, har heldigvis kommet signaler på at det gjør det.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:45

@happy

Har hørt den historien der før..
Tviler på at de fleste foresatte skjekker at barna driver med skolearbeid når de er på ferie!

Det er din prioritering ja..men det betyr at du tilhører antagelig den gruppen med egoistiske foresatte som mange skoler sliter med.
Fakta er at fraværet på skoler idag er skyhøy forst alle tror de skal få et skreddersydd tilbud akuratt for dem!
Dette er "meg først" generasjonen"!

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:45

For det første så bor ikke alle Norges barn innenfor ring 3, for det andre så er det mulig å ha et helt fint liv med sine barn, uten å ta dem ut av skolen.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:46

Har aldri møtt en lærer som mener dette er et problem.

For meg høres det mest ut som du er misunnelig.

Skjult ID med pseudonym siri sø. 12 mai 2013 22:47

Omsorgssvikt

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:47

Jeg er lærer. Jeg opplever dette som et stort problem.

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 22:49

Maken til surmugne mennesker altså.....
Så unger som er borte fra skolen "annenhver uke" pga hysteriske mødre som tror at frisk luft tar livet av en litt snufsete unge, er helt ok? Men vi som tar ungene ut en uke for å la de oppleve ting er dårlige foreldre?
Vi som henter de en halvtime for tidlig på fredager for å reise på fjellet er skandaløse?

Hahahaha, glad jeg ikke behøver å forholde meg til dere IRL.

Skjult ID med pseudonym E sø. 12 mai 2013 22:50

Iløpe av 3år, er det lov og ta ut ditt barn 10dager :-) så nå vet dere det!

Skjult ID med pseudonym siri sø. 12 mai 2013 22:50

Som lærer kan jeg garantere deg @skjult ID:22:46

..at vi lærere og skoleledelse er svært bekymret for dette høye fraværet og den manglende evnen til foreldre å forstå viktigheten av å være på skolen og ha en jevn progresjon.

Men det er tydelig at for mange foreldre s¨å er det viktigere med "kos og ferie" enn arbeid og skole.
Det er dagens samfunn og dagens foresatte.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:51

Nå er det vel ingen som har sagt at hysteriske mødre som holder ungene hjemme er greit. Det var bare ikke det denne diskusjonen handlet om.

(mann 43 år fra Rogaland) sø. 12 mai 2013 22:51 Privat melding

Det afhænger vel af den specifikke situation, som man er i og er heller ikke tilhænger af, at man tager børnene ud af skolen eller på andre aktiviteter, fordi det passer moren eller faren.

Der er jo andre ting som spiller ind her også, hende som du skrev til kan jo have børn, som har indlæringsvanskeligheder, som kræver noget mere end "normale" børn og så er det absolut ikke smart, at fjerne fokus fra skolen hellere omvendt.

Desuden er der forskellige jobs, som måske ikke er fra 7-15 hver dag, som også har en påvirkning på det hele, samt økonomi, så fordi nogen kender nogen, som kan gøre hvad de har lyst til med deres børn, betyder ikke, at dem der ikke kan få dette til at hænge sammen, har dårlig prioriteringer!:=)

Ens prioriteringer ændre sig nok for de fleste, når man får børn og som der er skrevet i tråden allerede, så har børn rimelig mange forlænget weekender og ferier, hvor man kan gøre andre ting:)

Desuden synes jeg, at de som ikke selv har børn måske skal tone det lidt ned, da det er en helt anden verden end bare at have sig selv at tænke på:)

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:51

Kunne ikke sagt det bedre Happy :)

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 22:52

(Skjult ID ) - sø. 12 mai 22:47

Problemet ditt er at det innebærer merarbeid for deg......
Du har vel nok ferie at en time eller to ekstra arbeide overlever du.

Skjult ID med pseudonym påutkikk1 sø. 12 mai 2013 22:53

Regelverket er i ferd med å strammes inn, og det er skoleplikt.

Jeg har også, som noen påpeker, vært så heldig at jeg har reist både hit og dit som barn. Enda heldigere har jeg vært fordi mine foreldre har lagt dette til skolens ferier. Det handler ikke bare om hva de går glipp av når de ikke er på skolen, men om å overføre et sett av verdier om plikter, ansvar og at skole (arbeid) er viktig...

Skjult ID med pseudonym The One sø. 12 mai 2013 22:55

Hmm, jeg blir stadig forundret over mennesker som vet hva som er best for andre og hvilke valg man bør ta og ikke ta.

Har man funnet ut om de barna som blir tatt ut av skolen for ferie er betydelig svakere i skolesammenheng? Meg bekjent har det nemlig ikke det.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 22:55

påutkikk, men det er ikke enten eller. Det er både og. Man kan reies både i ferier og litt utenfor feriene :)

Skjult ID med pseudonym siri sø. 12 mai 2013 22:57

@happy

Useriøs kommentar!

Barna lærer mest av å være på skolen.Ferdig med det!
Hvis du trenger forskning til å avdekke et slikt mysterium så er det nok av det.

Selvom ditt barn håndterer å bli tatt ut av skolen nå og da..så er det mange barn som ikke takler dette godt
p.g.a manglende oppfølging hjemmefra.

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 22:57

(Skjult ID ) - sø. 12 mai 22:45

Og jeg tror nok jeg er fult kapabel til å lære min sønn i 4 klasse 10 ekstra gloser i løpet av en ferieuke. Jeg har hovedfag i engelsk og historie, hans engelsklærer har ikke engang generell studiekompetanse.......

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 22:59

(Skjult ID med pseudonym The One) - sø. 12 mai 22:55

Yey!!! Me like :D

Skjult ID med pseudonym siri sø. 12 mai 2013 23:00

@theOne

Ja det finnes mye materiale som viser at de med høyt fravær er også de som oftest får stryk eller IG.
Ikke noe science dette her!
Jo tettere oppføging og mer lærerveilledning-jo bedre faglig utvikling.
Dette gjelder på vgs men regner med at tilsvarende gjelder for barneskolen også.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 12 mai 2013 23:01

the one..rødgrønt kalles sånt..:p

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:01

@siri, ja men ok.. da er det slik da.

De som er bedritne foreldre, de kan ikke ta barna ut av skolen, mens de som er gode foreldre og følger opp barna de kan :)

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:01

Jeg blir stadig forundret over at så mange kun tenker selg selv, her og nå, og tror at deres handlinger ikke påvirker andre. Eller.....forresten, jeg blir overhodet ikke overrasket. Ser det hver dag. Og dette handler ikke om merarbeid for læreren. Det handler om hensyn til sine medelever.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:02

The One:

Svaret er: tvangskåte rødgrønne folk.

Skjult ID med pseudonym E sø. 12 mai 2013 23:03

Å kalle det omsorgssvikt er vel og ta litt i synes nå jeg. Men det er jo derfor vi søker om og ta barna ut og har fått regler på det. Så ikke de samme barna mister så mye skole.
Selv så tar jeg ut jenta mi en uke i juni, besteforeldre ville spandere en tur på barn og barnebarn. Å da blir det fort veldigt dyrt og ta det nå skolen har ferie:-)

Skjult ID med pseudonym siri sø. 12 mai 2013 23:04

So what @happy!

Du har hovedfag i engelsk og historie..men hva med matte og naturfag pluss alle de andre fagene.
Din argumentasjon er bare helt på jordet.

Tror du virkelig at de fleste foresatte har mulighet til å undervise for sine barn hver gang de tas ut av skolen?
Hvorfor er det da så mange som hyler opp p.g.a lekser?
Da kommer det alltid frem mange som klager på at de ikke kan hjelpe barna sine..og derfor må det avskaffes.

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:04

Men da er vi enige om å være uenige da fokens.
Jeg gjør som jeg vil med mine faglig sterke unger som fungerer utmerket sosialt, og må stå til ansvar for det.
Dere gjør hva dere vil med deres.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:05

Siri: det finnes ikke noe som heter LG på vidregående. Kanskje det er mer du husker galt i fra denne "studien" du refererer til.

Du kan jo vise oss den kanskje?

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:08

Denne tråden her viser vel nettopp det mange omtaler som "Curling foreldre".

De koster og koster..for at barna skal bare skli pent og pyntelig fremover.
Barna trenger ikke å måtte jobbe for noenting.Alt bare legges til rette.

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:08

(Skjult ID med pseudonym siri) - sø. 12 mai 23:04

Ja hva med matte og naturfag eller for ikke å snakke om gym?
Vet du pensum i 1 og 4 klasse i disse fagene? Nei tror ikke det.
Om man har problemer med brøk eller å kunne alle planeter i solsystemet tror jeg man har grunnleggende mangler og bør ikke ha ansvar for unger generelt.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:08

Hun skrev ikke LG, hun skrev IG...ikke grunnlag..eller IV som det oftest kalles, ikke vurderingsgrunnlag.

Skjult ID med pseudonym siri sø. 12 mai 2013 23:11

@skjult ID:23:05

Ta på deg brillene!!

Det sto IG ( for Ikke grunnlag)
Det får elever som har veldig høyt fravær og manglende vurderingsgrunnlag!

Skjult ID med pseudonym The One sø. 12 mai 2013 23:11

Jeg også skjønner at høyt fravær påvirker prestasjonene på skolen. @siri. Jeg etterlyste dokumentasjon på at barn som blir tatt ut i ferie har svakere prestasjoner på skolen.

Noen barn har ikke godt av å bli tatt ut mens andre har ingen problem med det. For meg er det hvert enkelt foreldrepar som best tar den avgjørelsen. Dersom folk mener at ikke foreldre er i stand til å kunne velge dette mener man da at de ikke er skikket til å ha/oppdra barn.

At noen barn kan mens andre ikke kan er et dårlig argument for meg. Det vil alltid være forskjell for barna. Noen har råd til å reise til Bahamas andre har det ikke. Noen har foreldre som er flinke til å hjelpe barna, mens andre ikke osv osv

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:12

Tror faktisk dette er et større problem ja.

Evneveike foreldre som ikke er i stand til å hjelpe barna med lekser fra barneskolen engang..

Skjult ID med pseudonym siri sø. 12 mai 2013 23:12

Det er mange som ikke engang kan skrive og lese @happy..og ja mange av dem er også foreldre!

Trist men sånn er det!

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:17

De har det sikkert kjempegøy på ferie, det har mine barn også. Men litt kjedeligere er det når de skal fremføre gruppearbeid den en uken, men en av de møtte ikke opp, så de fikk ikke gjort det. Utsettes til neste uke, da var det sannelig noen på ferie da også. ( Opplevd). Alle kan ikke ha skreddersydde opplegg. Det handler om å innordne seg en smule.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:19

Men hva gjør det?

De som er borte har det jo GØY!!

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:19

23:17

Vel, de av oss som jobber i det private verdiskapende nærinslivet vet at det er sånt man må forholde seg til i den virkelige verden. Man utsetter ikke et prosjekt bare fordi en er borte.

Har ungene dine problemer med det, så anbefaler jeg at du gir du de bedre oppdragelse.

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:20

Kan ikke lese/skrive, men unger kan de lage.....
Ja jeg ser poenget ditt, men dette gjelder da ikke for meg og mine unger.
Jeg er skikkelig "nazimamma" når det kommer til lekser, sitter sammen med de til de er ferdige være seg om det tar 10 min eller 2 timer.
Derfor har jeg ingen dårlig samvittighet for å ta ungene ut av skolen. Det sier seg selv at man ikke tar de ut den uken det er kartleggingsprøver eller nasjonale prøver. De har lite eller ingen felles gruppeoppgaver og føler ikke at jeg saboterer resten av klassen.

Skjult ID med pseudonym klara sø. 12 mai 2013 23:22

Mange egosentrerte foreldre her inne..skjønner jeg!

"Jeg må jo kunne ta meg litt fri med mine barn!"..."De andre trenger ikke det..men jeg.."

Meg først,deretter meg ,så meg ...

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:24

Og om det blir igjen noe tar jeg det og......

Skjult ID med pseudonym påutkikk1 sø. 12 mai 2013 23:27

Som sagt, flere og flere kommuner ser nå dette økende problemet, og er i ferd med å stramme inn. Oslo var tidlig ute, her skal det ikke være mulig å få fri til ferie. De av dere som har barn i Oslo-skolen er "heldige" om dette innvilges.

Og noen nevnte visst at holdningene til dette hadde med rød-grønn sosialisme og gjøre... Jaja, da har dere noe å skylde på... For meg har det i hvert fall ingenting med partipolitisk tilhørighet å gjøre!

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:28

Null stress å få fri fra skolen i Oslo.
Det er kanskje et problem i slumskolene fordi barna er så dårlige på skolen der, men i mer sivilisterte strøk er ikke dette et problem.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:28

Her er det faktisk ganske stor tverrfaglig enighet..

Fraværet må ned!

Skjult ID med pseudonym The One sø. 12 mai 2013 23:28

@klara

På hvilken måte er det egosentrisk? På hvilken måte påvirker det de andre barna i klassen?

Ja jeg fikk med meg eksempelet med gruppeoppgaven, men det er jo som regel ikke noe problem å unngå det. Man har jo søkt om å ta ut barnet i god tid på forhånd.

Det skjer da stadig vekk at lærere er borte fra skolen p.g.a diverse. Skal det bli slutt på det også da eller?

(mann 43 år fra Rogaland) sø. 12 mai 2013 23:29 Privat melding

@Happy har du ikke set "ikke smartere enn en 5 klassing"? Sidste afsnit var der en lærer derinde, som underviser i 6 klasse og som alligevel ikke kunne vinde 1 million og de elever, som var til stede vidste mere end han...

Så føler måske det er at tage munden lidt for fuld, hvis du mener, at du kan undervise på samme niveau og måde, som læren der har lagt hele forløbet op:)

Uanset så er det, som en tidligere skrev i tråden, vigtigt at børn lærer ansvar og mødepligt og at man ikke bare lige tager dem ud af skolen, fordi mor og far vil på ferie eller op og stå på ski:)

Endvidere synes jeg, at det bliver for dumt at dømme forældre, som har problemer med, at hjælpe sine børn med lektier, da der er så mange forskellige fagområder i verden, som ikke indebærer, at du kender det periodiske system, matematik på A niveau ect:)

Socialt samvær, struktur, rutiner og ansvar er vel, hvad mere eller mindre alle børne psykologer er kommet frem til, at et barn har behov for, men du er jo i en helt anden klasse @ts, så det fikser du jo:O)

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:33

Nok en gang The One: yey!! Me like :D
Lærere er på "kurs" vet du. Hos oss var det noen som var på kurs i Australia i 14 dager for å lære seg et belønningssystem som ikke lignet noe jeg har sett tidligere. Der var det snakk om å henge ut elever til offentlig spott og spe om de ikke klarte å nå målene sine, først i klasserommet deretter på skolens hjemmesiden.....
Ja lærere er intelligente dyr.......

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:35

Mange av lærerene på barneskolen gikk jo ikke ut VGS engang.. Tror ikke du skal forvente all verden av disse.

Skjult ID med pseudonym Nettelett sø. 12 mai 2013 23:37

Dårlige foreldre og dårlige lærere..finnes overalt!

Endel av førstnevnte her inne ...

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 12 mai 2013 23:37 Privat melding

@happy: Snakk om å skjære alle over en kam! Jeg er ikke lærer, men jobber med mange og ville aldri kalt hele lærerstokken dyr.

Skjult ID med pseudonym missx sø. 12 mai 2013 23:38

Åh...Hun som har hovedfag og greier og greier...

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:39

pinnemand (mann 38 år fra Rogaland, matchtall 80) - sø. 12 mai 23:29

Da jeg ikke ser på slike programmer kan jeg ikke uttale meg om akkurat det.
Men om en lærer i 6 klasse er dummere en en elev i 5, ja da bør denne kanskje revurdere sitt karrierevalg.
På en skole med få elever, hvor alle kjenner alle ser jeg ikke problemet med at de er borte 1 uke, 1 gang i året. De står sterkt sosialt i sine grupper og struktur lærer de hjemme. De blir neppe mer ustrukturerte av en uke på ferie jamført en uke i et klasserom som skal deles med 23 andre.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:40

påutkikk: men du skjærer jo alle over en kam selv.

Du mener man ikke kan ta barna ut av skolen, enda har jeg tilgode å se et rasjonelt argument om hvorfor...

Det er bare "nei nei nei du kan ikke det"

Vis oss noen solide fakta som tilsier at man ikke kan..

Skjult ID med pseudonym påutkikk1 sø. 12 mai 2013 23:42

@Skjult ID 23:35: Lærere på barneskolen skal ha utdanning som allmenlærere eller førskolelærere. Noen har selvfølgelig "disp", men det skal ikke være grunnregelen. Dersom du tror at majoriteten av barneskolelærerne er ufaglærte, kan jeg forsikre deg om at du tar feil.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:43

Jeg jobber i skolen og opplever ofte foreldre som både søker fri ungene sine både for en dag eller uke. Om foreldre som har aleneansvar tar ut barnet sitt for en uke og ønsker ferie tidligere på året trenger det ikke ha konsekvenser for barnets læring. Men elevene bør ha et opplegg som de må gjøre på turen. Da tenker jeg på elever på mellomtrinnet. Det kan bli mye ekstra arbeid på lærer å ordne egne planer i tillegg til allerede mye papirarbeid. Tror ikke foreldre er klar over at i tillegg til eksiterende ukeplaner har enkelte elever med IOP eller ITP egne planer som lærer må lage. Jeg starter en halv time før hver dag for å rekke det jeg skal. Ofte drar mange elever før på fredager fordi de skal på hytta o.l. Det blir det gitt beskjed om, men så dukker de ikke opp til første time mandager fordi de ikke ville starte så tidlig å kjøre på morgenen. Det kan også være at barn ikke kommer på skolen på mange dager fordi de er på aktiviteter, og vi må ringe eller be om søknad i etterkant.Unger blir tatt ut når det skal være felles forestillinger, og man står der uten en elev som har en ledende rolle i et rollespill. Det er flott at foreldre tar med barna sine på tur, og enkelte følger godt opp barna sine på stoss av det. Men desverre er det ikke alltid alle klarer å følge opp barna eller ser konsekvensen av at de gjør som de vil. Og jeg drar ikke med meg ekstra arbeid hjem, har ikke betalt overtid og har egne barn som trenger mamman sin på fritiden:) Tips, se hva som skjer på skolen i den aktuelle tiden og gjør det beste for barnet ditt og resten av klassemiljøet!

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:45

påutkikk, jeg vet at majoriteten av de er de som omtrent dumpet på vgs, og resten er vikarer uten utdannelse.
Majoriteten av de synes elementær prosentregning er vanskelig
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=1004 5834

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:46

påutkikk1 (kvinne 33 år fra Akershus) - sø. 12 mai 23:37
påutkikk1 (kvinne 33 år fra Akershus) - sø. 12 mai 23:37

Jeg påpeker bare at de som i tidligere innlegg sier de er lærere og kritiserer mine valg bør gå i seg selv først.
At enkelte ting i det Norske skolesystemet ikke er helt som det skal være og denslags belønningssystem skader langt verre en 1 uke fri.
Men det bunner vel i misunnelse, nok av de som ikke har mulighet til å dra på ferie pga økonomi eller andre ting.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:47

@Happy bingo, dette handler om misunnelse.

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 12 mai 2013 23:54

dei late og bortskjemte dritungene som vokser opp idag, treng vel ikkje utdanning..dei skal vel på nav uansett..:p

Skjult ID med pseudonym happy sø. 12 mai 2013 23:54

Når man til de grader henger seg opp i hva jeg som du aldri har møtt, gjør med mine unger som du aldri har møtt, ja da tolker jeg det dithen.
Annen grunn kan jeg ikke finne.
Og skulle noen syns forferdelig synd på mine barn pga en ubrukelig mor som velger å gi de opplevelser, oppfordrer jeg de menneskene til å bli planfadder for å hjelpe barn som det faktisk er synd på.

Skjult ID sø. 12 mai 2013 23:57

Kunne ikke falle meg inn å gi til planfadder, men tror det er helt rett at det er misunnelse.

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 00:03

(Skjult ID ) - sø. 12 mai 23:57

Da konkluderer vi med det :)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:08 Privat melding

@Happy det var da en af de dummeste kommentarer i lang tid :) Ingen har vundet millionen, da spørgsmålene er fra alle fag på skolen og en skolelærer har som regl 2-4 fag..

Jeg kender dig ikke, men udfra hvordan du udtaler dig og måden, som jeg tolker, du fremstiller dig selv på, så er du i min verden arrogant og lykkelig uviden, da du i din verden virker til at tro, at du kan alt det bedste for dine børn..

En uges fravær på et år er jo ingenting, men som der tidligere er beskrevet her, så må der jo tages hensyn til evt. arrangementer og gruppe arbejde, hvilket du ikke lyder til at bryde dig så meget om, da dine børn jo er så utrolig godt anlagt mht. at være sociale og skolemæssigt, men kan gotd være du gør det..

Men er jo ikke bare dig der er snak om her heller, selvom jeg føler du gerne vil snakke om dig selv og dine "præstationer":P

En del forældre tager ikke bare deres børn ud en uge på et år, det er en dag her, 2 dage der, 1 uge der ect. og det vil påvirke resten af klassen i en del situationer og selvfølgelig børnene selv!

Vi lever vel i et samfund, hvor vi skal værne fællesskapet og ikke bare tænke på vores lille familie på 2-3-4..

Haha må bare le af din sidste kommentar, hvor du tager økonomi ind i samtalen, da jeg føler mig ret overbevist om, at de fleste har råd til det, men prioritere anderledes end dig.

Desuden bør vi vel lytte til, hvad lærerne har at sige, da det trods alt er dem, der former vores børn i flere timer end vi selv gør i hverdagen, så er vel vigtigt at lytte og hjælpe med at gøre undervisningen og skolegang stabil, da det er den største del af barnets liv indtil de bliver voksen?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 13 mai 2013 00:11

psst..danmark er i den retningen ------------------>

Skjult ID ma. 13 mai 2013 00:14

Dansken snakker som bare skrullinger ute på venstresiden gjør.

Fellesskapet, helheten, leve for andre osv ...

Pjuk!

Skjult ID med pseudonym E ma. 13 mai 2013 00:14

Hallo!! Der er kommet regler nå :-) 10 dager på 3år kan du søker permisjon for ditt barn :-)
Så nå kan freden senke seg i diskusjonen!!

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 00:19

Nei blindebukk, Danmark er den veien <-----------------------------------
Må jeg ta deg en time i geografi altså? Hahahahaha :p

Hr. Pindemann, jeg bryr meg fint lite, jeg tar ansvar for mine og du tar ansvar for dine.
Og økonomi er ofte et underliggende tema når det kommer til kritikk. "Jeg har ikke mulighet, da skal for pokker ingen andre ha det heller"
Velkommen til Norge, landet hvor Janteloven står sterkere en noe annet.
BTW, "mine" lærere tillater dette hvert år, tror du ikke de hadde sagt i fra om de hadde innvendinger?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 13 mai 2013 00:24

happy..jaja ein plass må han vel rømme til etter å hisset på seg ei ilter aleinemor:)

(kvinne 38 år fra Akershus) ma. 13 mai 2013 00:27 Privat melding

@pinnemand: Mange gode poeng!

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 13 mai 2013 00:27

Det er foreldre og lærere som finner ut av dette sammen, tipper happy kan være happy med sine avgjørelser, en uke i året som hun avtaler med lærer kan jeg ikke akkurat tro skulle bli noe handicap for noen.

http://www.udir.no/Laringsmiljo/Foreldresamarbeid/Elevers-og-foreldres-ansva r-og-rettigheter/

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 00:28

Skal passe seg for single alenemødre som i tillegg er bondetupper og vant til å håndtere dyr på 5-600 kg. Vi lar oss ikke vippe av pinnen (pinden) av slike småtasser som man ikke skjønner hva sier IRL.
Hahaha, det var vel en gang en danske som kalte oss fjellaper. Var vel kanskje noe i det :p

(mann 51 år fra Oslo) ma. 13 mai 2013 00:31 Privat melding

Nok en tråd som degenerer fullstendig....

For det første, å si at jeg kan prioritere ditt og datt, og dermed kan alle andre det samme, er evneveikt. Ferdig snakka.

For det andre, det er et problem for skolene at unger er borte. Og det er ikke, som det sies, enkelt å ta ut unger i Oslo. Guttungen min er borte i morgen pga ferie, og det er greit. Men vi har fått klar beskjed om at de lange turene som ungene var på før, er historie.

For det tredje, lærerne gjør en fantastisk jobb. At en lærer ikke klarer å komme til topps i "Er du smartere enn en femteklassing" sier lite (jeg har selv et barn som er med, og har vært til stede på innspilling, man skal ta ting med en klype salt). Derimot er den politiske styringen av skolen en katastrofe generelt, og i Oslo spesielt. Skoleadministrasjon er et resultat av politisk ledelse.

Avslutningsvis, TS starter med et hjertesukk. Jeg skal være enig i at man ikke skal være frekk, men jeg har all mulig sympati for de alenemødre som jobber ræva av seg for å få tid & penger til å strekke til. Ære være dem som gir ungene en god barndom, selv om de ikke har en eks som følger opp, eller kan reise til fjells, sjøen, eller fjerne himmelstrøk.

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 00:36

Fettberget (mann 46 år fra Oslo, matchtall 90) - ma. 13 mai 00:31

Hvem sier at unger ikke kan ha en fin barndom uten å reise på ferie i skoletiden?
Jeg syns det er håpløst at det sitter folk (lærere) og kritiserer når de ikke kjenner til skolen, lærerne eller ungene det er snakk om.
Det er derfor jeg nå har skrevet: jeg tar ansvar for mitt og du tar ansvar for sitt et par ganger.

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:38 Privat melding

@Happy

"Men er jo ikke bare dig der er snak om her heller"

"En del forældre tager ikke bare deres børn ud en uge på et år, det er en dag her, 2 dage der, 1 uge der ect. og det vil påvirke resten af klassen i en del situationer og selvfølgelig børnene selv!"

Jeg kan ikke udtale mig om, hvad dine lærer giver besked om eller ikke, men vil da gå stærkt udfra, at de ville give besked til dig, hvis de følte, at dine børns fravær påvirker resten af klassen, men læs overstående, da en stor del af kommentaren ikke var tiltænkt dig og dine børn, men mere bredt!

@(Skjult ID ) - ma. 13 mai 00:14 Jeg mener bestemt ikke, at vi skal tilside sætte vores børns behov for, at andre skal få deres behov dækket og forstår ikke helt, hvor du mener jeg har skrevet det:)? Men synes der er en del tendenser til kun at tænke på sin egen røv, du ved "Slå først" - "ikke tænk på andre end dig selv" ect..

@Blindebukk haha du virker til at være en af dem der er opvokset med, at du skal skubbe alle væk uanset pris for at komme først i mål og med sådanne kommentarer beviser du jo rigtig flot, at det ikke avler intelligens, at opdrage sine børn på denne måde:)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 13 mai 2013 00:40

eg er lærer og berre glad til at unger er vekke ifra skulen..faktisk kunne alle vert vekke så eg kunne gått på strippebar..:) jada,kødda..

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 00:41

Pindemann; Ok.
Peace :)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:44 Privat melding

@Happy til din information, så snakker jeg Norsk :)

@fettberget meget godt i den kommentar!:)

@påutkikk1 er jeg glad for du synes!:)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 13 mai 2013 00:45

smart analyse på noke som va skreve som spøk...klapp klapp:) pinnemannen..ta deg ei øl og sjå lyst på livet:) alt er ikkje alvor vettu

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:47 Privat melding

@Blindebukk starter sætningen ud med "haha" og afslutter med en smiley, så måske jeg har lidt humor alligevel?:)

Klap klap er bare i min verden nedladen og unødvendigt, men beviser jo bare, at min første udtalese måske ikke behøvede at være humoristisk ment?:P

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 00:48

Pindemand: Så bra. Jeg skjønner sjeldent hva dansker sier og når jeg har vært i Odense har jeg bedt de snakke engelsk.... Håpløst av meg, men kan ikke noe for det :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 13 mai 2013 00:50

nei du gjekk fem på pinnen:) folk uten humor har ein tedens til det..men ok..eg veit eg ikkje innehar den beste eller morsomste humoren så du er unnskyldt:)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:53 Privat melding

@Happy Tror også det er nemmere for en dansker at lære norsk end omvendt, da vi danskere har en tendens til at snakke lidt "utydeligt" (potet i halsen) hvor normænd har tydligere udtale:)

Odense har også en ret speciel dialekt:)

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 00:56

Godt å høre, trodde det var mine ører det var noe feil med.
Men det er rart at det skal være så lett å lese dansk men ikke forstå språket, "et av livets store mysterier"....
:D

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:56 Privat melding

@Blindebukk Saved my day... really:)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:58 Privat melding

@Happy jo men at læse norsk og så flytte til Vestlandet er da også helt fjernt, så der har du forklaringen:) Mener ikke at huske, at jeg nogensinde har læst ordet "Dokker" eller "Koffor" på norsk før jeg flyttede hertil:)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 00:59 Privat melding

Vil dog gerne pointere, inden jeg bliver savet af lige over ankelen, at jeg synes det er charmerende med dialekter og at vi har præcis det samme i Danmark!:)

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 01:02

Men vi skjønner ofte ikke hva de sier på vestlandet vi heller.....
Bodde et år i Sogn og Fjordane og første innfødte jeg snakket med snakket noe spesielt. Jeg tenkte "dette blir et vanskelig år".
Men det viste seg han kom fra Polen..... Hahahaha, snakk om å være blond da.
Jærdialekt er heller ikke veldig enkelt for oss østlendinger å forstå.

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 01:05 Privat melding

Haha!!:)

Nej jeg ved alt om det... efter jeg havde boet her i Norge i 4 år begyndte jeg indenfor salg for et dansk firma og jeg skulle selvfølgelig styre den norske afdeling! 90% af forretningen foregik i Oslo og jeg følte mig super rustet til at rejse til Oslo og snakke norsk (vestlandsdialekt) men folk forstod jo bedre dansk end vestlandsdialekten, så var en sjov oplevelse:)

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 01:08

Hahahahaha.
Da har vi vært innom sure alenemødre, fritak fra skole, håpløsheten i Norsk skolesystem og avslutter med dialekter. Det vil jeg si var en bra kveld :)

Skjult ID med pseudonym happy ma. 13 mai 2013 01:13

Da har jeg sjekket med google oversetter og sier på klingende Odense dialekt:

God nat og sov godt min danske ven.

Ha!! Litt bra den eller :D

Skjult ID med pseudonym Lars ma. 13 mai 2013 01:19

Om jeg går inn på en jenteprofil der jenta er veldig sminket, gjerne synlig tatovering på armen og har mange lett unngåelige skrivefeil så er hun ofte alenemor og type 22-26år.

Det er slemt å si det menn det virker ofte som om de yngste alenemødrene ofte ikke er spesielt intelligente.

Ellers er jeg enig med det som står i profilen til nevnt sukkerjente.

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 13 mai 2013 02:52 Privat melding

@Happy haha den var 100% ren :) du må også sove godt!:)

Skjult ID ma. 13 mai 2013 09:11

@skjult id 23.19 Om du jobber i det private næringslivet, så vet du vel at når man skal gjøre en presentasjon, så drar man ikke bare plutselig på ferie.