Alle innlegg Sukkerforum

Rart med mat

Vis siste innlegg
(kvinne 45 år fra Akershus) ma. 13 mai 16:45 Privat melding

Jeg fant dette spørsmålet på VG nett i dag:
"Brukes kjønnsorgan i kvernet kjøtt eller pølser eller lignende? Hva er sannsynligheten for at jeg har spist et kjønnsorgan?"

Kokken Jon svarte:
"Jeg tror sannsynligheten er høy. Hvis man reiser til frankrike og spiser andouilette, står det med stolte bokstaver at du spiser ikke bare kjønnsorganet, men hele urinapparatet til gris eller lam. Jeg hopper over denne retten, men en gang kjørte jeg bil sammen med en som hadde spist det til middag, og det kunne man lukte i hele bilen."

Når det gjelder mat vi stapper i oss, er det ikke alltid vi tenker så mye på hva den inneholder. Har forumet noen eksempler på mat som er litt utenom det vanlige?

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 13 mai 18:19

Jeg sier bare det er best å prøve lage mat selv fra bunnen av og foretrekke rent kjøtt fremfor kvernet kjøtt eller pølser. Viktig å lese deklarasjoner på matvarer , denne linken hjelper å forstå innholdsfortegnelser på maten:

http://www.sanabona.no/fagstoff/forsta-innholdsfortegnelse

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 13 mai 18:24

æsja :S

Er vell en grunn til at jeg liker å lage mat fra bunnen av, vet jeg hva det inneholder. Til en viss grad vertfall :P

Skjult ID med pseudonym bos ma. 13 mai 18:34

Desverre vil jeg si fordi oftest er barna som får servert all denne blandingsmaten fordi det ikke finnes noen andre alternativer enn pølser og Pizza

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 13 mai 18:42

ts..ka med å holde sånt for seg sjølv..det va info eg abselutt ikkje ville vite:)

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 13 mai 18:43

Et godt alternativ for ferdigkjøpt pizza er hjemmelaget pizza.

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 13 mai 18:45

En ferdigkjøpt pizza er ikke noe bra valg i det hele tatt egentlig

Skjult ID med pseudonym h ma. 13 mai 18:49

Ferdigkjøpt pizza er ingen konkret part av kroppen.

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 13 mai 18:50

Pizza kommentar var relatert til @bos sitt innlegg @h

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 13 mai 18:55

Pizza kan også inneholde kvernet kjøtt og da kommer vi i den onde sirkel igjen.

Skjult ID med pseudonym ninni ma. 13 mai 18:56

Regner med innlegget ditt var tøys @bos?

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ma. 13 mai 18:59

Etter å ha skrevet mellomfagsoppgave om salmonella i fjærkre, spiste jeg ikke kylling på årevis. Å komme inn i en butikk med nystekt kylling var rene torturen. I dag gomler jeg kylling :-)

Vi kan være glad for at vi ikke vet helt hva som skjer under foredling og tilbereding av mat.

Men, ingen andre som vet om uvante matvarer??

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 13 mai 19:14

Uvante matvarer?

Vet ikke om du har hørt at i Kina spises absolutt alt, ingenting forkastes. De spiser hund, katt, rotter, slanger....uvant nok? :S

Spiser kun vegetarisk på kina restaurant jeg.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ma. 13 mai 19:18

chow chow er visst veldig godt Sushi :-)

Hadde nok fungert dårlig for meg å velge ut fra en beholder med levende slanger, hvilken slange jeg ville ha til middag. Effektiv slanking ;-)

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ma. 13 mai 19:20

I Japan er det veldig populært å gå på restaurant for å spise en slags oppblåsfisk som er dødelig om den ikke blir renset på den korrekte måten. Det er en slags manndomsprøve eller russisk rullet, selv om man er ganske sikker på at det går bra om kokken har bevis på at han kan rense slik fisk!

Skjult ID med pseudonym sushibabe ma. 13 mai 19:36

Hva med molekylær gastronomi. Litt uvant det og :)

http://www.youtube.com/watch?v=Pui5wDm-WVQ

Cocina molecular er kanskje tingen Flinka ;) Lyst på en -reconstructed tomato soup? Check this:

http://www.youtube.com/watch?v=TDSvaCkGivE

(mann 33 år fra Oslo) ma. 13 mai 19:39 Privat melding

Har hittil ikke spist det selv, men Balut kan vel sies å være litt utenom det vanlige.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ma. 13 mai 20:04

Serego

Hadde hørt om Balut, men visste ikke helt hva det var før nå. Det produseres- og selges visst i Norge også. Det er sikkert godt, selv om jeg rynket på nesen med det samme.

Skjult ID med pseudonym bos ma. 13 mai 21:25

@nini

Ikke tøys , nei , fortell hva kan du velge av barnemåltid når man er på reise , fest i barnehagen , bursdager . lettvint middag , ? sankthans, lurer på om det finnes noe statistik på hvor mange pølser dytter man ibarn i løpet av et år , for meg er den tradisjonen blitt en uting :-) Vi spiser bevist sunn men dytter n masse greie i ungane . You tell me

Skjult ID med pseudonym bos ma. 13 mai 21:27

@sushi

Hjemmelaga pizza er godt :-)

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 13 mai 21:30

Jeg dytter ikke ræl i min unge vertfall :) Her bestemmer mor alle måltider untatt lørdag. Dermed er det ren mat, stort sett fisk noen dager kylling. Da får han velge noe fra en av kokebøkene mine. Har et par som er rettet mot barn. Sist valgte han hjemmelaget pizza men gangen før var det lakseburger. Grønnsaker og fisk spiser han uten å rynke på nesen fordi han har vært vant til det fra han var liten. Mange foreldre som mener mcdonalds er helt grei hverdagsmat...noe jeg absolutt ikke syns. Jr har vært der kun 1 gang på sine 6 år :P

Skjult ID med pseudonym ninni ma. 13 mai 21:38

Stakkars barn da @bos... Enig med @-m-, som forelder har en et ansvar for hvilken mat en serverer sine barn og dermed også hvilke matvaner de får. Snakker ikke om bursdager og andre spesielle hverdager, men det var vel heller ikke det tråden omhandlet. Mitt barn får sunn mat og hvis du trenger tips om sunn mat til barn er nettet en fin ting:)

(kvinne 45 år fra Akershus) ma. 13 mai 21:42 Privat melding

http://www.refleksologi.net/article.php?id=19

Junk-food fremmer vold og aggresjon blant unge:

Det amerikanske tidsskriftet om psykiatri (The American Journal of Psychiatry) har offentliggjort en studie som forbinder ernæringsmessige mangler med barns aggressive oppførsel.

Barn som led under mangel på zink, jern, B-vitaminer og protein viste en overraskende 41 % øket aggresjon i en alder af 8 år, og som 17-årig viste de en 51 % øket voldelig og antisosial oppførsel.

(kvinne 43 år fra Buskerud) ma. 13 mai 22:21 Privat melding

Først .. så fint bilde av deg bokfink-1
Så..rar merelig mat .. hmm hjernesuppe fra lammehjerne er en delikatesse i persia.. ja og grillede baller fra samme dyr ...Jeg ar valgt å ikke prøve....
På island spiser de og mye rart.. mene å huske at det var noe gravet kjøtt....med mer...

Her hjemme lages nesten all mat fra grunnen. Er sunt, og en nødvendighet med datter med cøliaki...

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ma. 13 mai 22:23

Tusen takk Gilia73 :-)

(kvinne 45 år fra Akershus) ti. 14 mai 10:38 Privat melding

Glad i ost? Hva med denne tyske osten?

Milbenkäse. Det ser ut som en ganske ekkel ost, greit det, men hva gjør denne osten eklere enn gammalost? "Käse" er det tyske ordet for ost. "Milben" er de små gule smulene utpå osten. "Milben" betyr midd. Dette er en ost som legges oppi ei trekasse fylt med midd i minimum tre måneder før den spises. Middene er levende når osten spises.

(kvinne 45 år fra Akershus) ti. 14 mai 10:41 Privat melding

Glad i ost 2? Delikatesse fra Italia

"casu marzu" Denne osten er faktisk så drøy at den er ULOVLIG i sitt hjemland Italia. Denne osten får man bare kjøpt på det svarte markedet. Under fermenteringsprosessen introduserer man ei flue til osten og lar den legge egg i den. Osten er ikke klar til å spise enda. Eggene klekkes og larvene borer seg gjennom osten. Når osten er klar til å spises, er det flere tusen slike maggoter inni osten. Det er en veldig myk ost og smøres på skiva, med larver og alt. Larvene har innmari god spenst, (kan hoppe opptil 15cm) og man må holde ei hand over skiva for å ikke få maggot i øyet. Noen gidder ikke ete osten med levende larver, og legger osten i en pose på forhånd for å kvele før spising. Det er nok det lureste, ettersom larvene overlever magesyren og kan borre seg gjennom innvollene og lage all slags problemer.

(mann 35 år fra Oslo) ti. 14 mai 10:48 Privat melding

@Bokfink-1

Shit, tror det er best å holde seg til norvegia heretter :)

Skjult ID ti. 14 mai 16:48

Fått servert grillet ape i Thailand. Spesielt og ikke ønskelig å spise. Men når man får servert dette i en liten landsby langt inne i jungelen, og serveres til gjestene som en stor gest.... Ja da blir det vanskelig å si nei uten å fornærme. Skal ikke gjenta seg!!

Skjult ID med pseudonym tresnitt ti. 14 mai 18:22

Jeg synes ikke det høres rart ut å spise kjønnsorganet m/ urinapparatet på griser og lam. Regner med at de heller ikke i Afrika plukker av dette når de spiser rista maur :d Måten vi spiser reker er litt rar. Tenk om rekene renset og spiste oss på samme måten :o

Skjult ID med pseudonym torsketran ti. 14 mai 18:25

Var det sant det som sto i en annen tråd, at det var en vin som ble laget av lus?

(kvinne 45 år fra Akershus) ti. 14 mai 18:42 Privat melding

Karminer - luseblod:-)

Rødt.
Dette er et naturlig fargestoff som fremstilles ved ekstraksjon av ryggskallet på gravide hunnlus av typen Dactylopius coccus. Fargestoffet er mye brukt fordi det er meget stabilt. Fargestoffet er også mye brukt i kosmetikk og sannsynligvis har kombinasjon mat og kosmetikk økt sensibiliseringen.
Kilde Matportalen

Brukes til:

Melkeprodukter, crabsticks, syltetøy, iskrem, sauser og godteri. fruktblandinger, bakervarer. Campari. Leppestift danskepølser. Cheddarost, desserter

(mann 44 år fra Oslo) ti. 14 mai 18:46 Privat melding

Oioioioi! Og jeg som spiser så mye cheddarost.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ti. 14 mai 18:47

Har 3 pakker i kjøleskapet akkurat nå.

(kvinne 45 år fra Akershus) ti. 14 mai 18:49 Privat melding

Neste gang noen smøre seg inn med hudkrem, kan de se om det står karbamid på forpakningen. Karbamid er et annet ord for urinstoff :-)

Skjult ID med pseudonym tresnitt ti. 14 mai 19:06

Hva med han gærne BBC-helten som spiser levende kakerlakker?