Alle innlegg Sukkerforum

The World Goes On

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Oslo) ti. 14 mai 2013 05:30 Privat melding

Hei alle. Hvordan skal jeg begynne tro? Det lyder kanskje forskrudd i noens øyne hvordan jeg enn prøver å formulere det. Hvorfor er jeg så glad? Jeg har ingen kjæreste, men er så strålende glad.

Det er ofte helt bestemt musikk som setter meg i disse tilstandene. Tilstander av lykke over å få lov til å bruke tid til å tenke på alle mennesker i verden, og føle - FØLE - et vidunderlig samhold. Jeg vet at det er i en viss forstand drømmende. Det pågår mye vondt og urettferdig utallige steder, og "der sitter han alene i det lune trygge hjemmet sitt og fantaserer..."

Men det er ikke fantasi i betydning "uekte". Det er helt reelt. Det er forskjellige tider og sted for alt; vondt og godt. Og som jeg skriver iblant: Verden er i bunn og grunn en enhet. Alle sjeler har en skjult forbindelse. En sameksistens. Men vi må være villige til å ta imot hverandre for å fatte det.

http://www.youtube.com/watch?v=wKP5GfQRJIs&list=ALBTKoXRg38BDvJ54d7zKtbn TplFpmKmo9

Denne melodien var det som frembrakte dette blomsterhavet nå. Jeg får ikke med meg alt de sier når de synger, men det er ikke det viktigste. The World Goes On. Javisst gjør den det. Tenk at lyset kom idag også. Jeg ønsker alle og enhver en strålende dag. Og jeg ønsker en skatt som vil dele slike tanker for fellesskapet med meg.

Skjult ID med pseudonym Gilken ti. 14 mai 2013 06:28

Gode tanker å starte dagen med det :) Ha en super dag du også! Klem

Skjult ID ti. 14 mai 2013 22:46

Jeg har ikke en skjult forbindelse med alle sjeler, men om du føler at du har det....good for you. Reagerer bare på utsagnet om at alle har det. Noe som stemmer for deg behøver ikke å stemme for andre. Om du hadde sagt at du følte en forbindelse med alle, så er jo det din oppfatning...og jeg kunne ikke sagt noe på det.

(kvinne 46 år fra Nord-Trøndelag) ti. 14 mai 2013 23:45 Privat melding

Jeg tror neppe på noen sjel, men heier lett på musikk og lykke :D Lykken er noe som er i en bare, musikk er noe av det som kan hjelpe hente den opp. Og man skal neppe droppe sine doser av lykkefølelse fordi andre har det ille, føle på lykken går ikke på bekostning av slik - heller tvert om.

http://youtu.be/OPKQKX5JWqY

Skjult ID med pseudonym jopp on. 15 mai 2013 00:08

You may say that I'm a dreamer. But I'm not the only one.

(kvinne 46 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 00:15 Privat melding

I hope some day you'll join us and the world will live as one.

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 15 mai 2013 08:30

@Gilken
Hyggelig, Gilken. Stor klem.

@"Skjult ID" 22:46
Hei. Du snakker ofte om det som har med individuelle virkeligheter å gjøre. Interessant det, men du er dyktig til å kverulere, og det er verken "good for you" eller dem rundt.
Det jeg kaller en virkelig "enhet" er ikke en tilstand jeg er i normalt. Heller ikke igår da innlegget ble skrevet. (Jeg har bare vært "der" en gang - for 20 år siden.)
Du skriver: "Om du hadde sagt at du følte en forbindelse med alle, så er jo det din oppfatning...og jeg kunne ikke sagt noe på det." Det var det jeg mente! Jeg (JEG) hevder at det finnes kollektive virkeligheter, men det er ikke å uttalele seg om hvor du måtte befinne deg i din bevissthet.

@perle72 23:45
Det jeg skriver dreier seg ikke om hva man tror på, men om erkjennelser. Da kan man stille spørsmålet "Er erkjennelser reelle?" Du mener kanskje at de ikke er reelle (verken for deg selv eller omgivelsene) siden du mener vi ikke har noen sjel? Men hvordan kan du tro eller mene eller erkjenne noe uten sjel? (Eller animus eller bevissthet eller hva vi enn kaller det.) Finnes du ikke?

@jopp
Fin sang.

Skjult ID med pseudonym oo on. 15 mai 2013 09:19

sangen er kjedelig... men teksten er god :-)
Jeg liker dine refleksjoner tresnitt!

vi har en sjel
verden er en enhet sammen med universet
vi er alle ett
som mikrokosmos i makrokosmos

ihverfall i MIN (og mine medfrenders) virkelighet - som også kan kalles illusjon - hvor alle lever i sin egen illusjon

:o)

(kvinne 46 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 14:42 Privat melding

Jeg syntes bare det var fint at du var glad jeg, tresnitt :) det er en god evne å ha. Og jeg kan lett erkjenne at jeg ikke tror på noen sjel ;)

Mennesket er ingen øy og vi deler en klode hver vår tilmålte tid, men jeg tror ikke der er noen større greie enn som så. Livet er ganske meningsløst sånn sett, men fint er det. Og sjel og bevissthet er vel ikke helt det samme?

(mann 47 år fra Oslo) on. 15 mai 2013 17:09 Privat melding

@oo
Det er interessant med begrepene mikrokosmos og makrokosmos. Vi avspeiler universet. Straks jeg hører disse ordene slår det meg ennå en gang: Neivisst finnes ikke tiden! Tiden er en av de rareste "oppfinnelser" som er gjort. Armuret har medført denne tankegangen i oss. Denne teoretiske såkalte tiden som bare løper og løper og løper ("bafra til frem - bakfra til frem") uavhengig av hva som faktisk skjer eller ikke skjer.

Mange afrikanske innvandrere fra naturstammer ler seg skakk ihjel av våre sekund-/minuttvisere som forteller oss "når" noe skal skje. Dem som er vant til å leve på premisser av lys og varme og vekst. Solen står opp når den står opp. Solen går ned når den går ned. Hvilket klokkeslett? NÅ, selvfølgelig!

@perle72
Jeg slo opp i leksikon på bevissthet. Der kobles bevissthet (inkl underbevissthet) med sjel. Men vi legger nok forskj ting i begrepet. :-)

(kvinne 46 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 17:33 Privat melding

Jau, når jeg hører sjel, tenker jeg på troen på at det er noe udødelig - jeg tror ikke på noe udødelighet, at noe varer evig. Og jeg ser vel ikke egentlig noe behov for begrepet sjel sånn utover det heller?

Skjult ID on. 15 mai 2013 20:30

Er da ikke å kverulere å si hvordan man oppfatter ting.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 17 juni 2014 05:59 Privat melding

The World Goes On. Lyset sto opp idag også. Mentalt og fysisk.
http://www.youtube.com/watch?v=wKP5GfQRJIs&list=ALBTKoXRg38BDvJ54d7zKtbn TplFpmKmo9

En gang til folkens! Jeg ønsker flere å ta del i det :-) tross alle våre tilsynelatende forskjellige eksistenser. Hvis det kribler i deg er det oss du kjenner ;-)

Skjult ID med pseudonym Hunden ti. 17 juni 2014 09:46

Jepps,jeg bruker musikk som en terrapi for å ta meg opp igjen om jeg er litt nedfor,og det er forsåvidt rimlig effektivt også:))

Skjult ID med pseudonym Hunden ti. 17 juni 2014 09:59

Denne er vakker
https://www.youtube.com/watch?v=_8E2QuWZhfE

(mann 47 år fra Oslo) ti. 17 juni 2014 11:01 Privat melding

@Hunden
-Tusen takk for Thousands are Sailing. Den var vakker.
-Du har rett. Musikk kan brukes til alt. Til å heve eller senke ytterligere enten man er oppe eller nede fra før.

@Villrosa
Takk for dine nydelige ord. Ikke uten grunn du heter Villrosa; med din kunnskap om kjærligheten som strekker seg bortenfor døden. Vi vet hva vi ser. Ha en skjønn dag.