Alle innlegg Sukkerforum

Kravstore jenter/damer

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Per ti. 14 mai 2013 11:17

En morsom observasjon:

Flere jenter/damer her inne lister opp en hel haug med store krav til gutta, ofte med en litt sur/hissig tone i språket.

Det morsomme er at disse profilene ofte inneholder en hel haug med skrivefeil og dårlig/barnslig språk

Eksempel:
"Vil ikke ha en nav klienter"

Oh, the irony....

Skjult ID med pseudonym lusa ti. 14 mai 2013 11:24

Åja! Sitter på Sukker midt i arbeidstida, ts? En naver, slik som meg kanskje? ;)

(mann 35 år fra Oslo) ti. 14 mai 2013 11:26 Privat melding

Kanskje Per har lunsj som enkelte andre?:)

Skjult ID med pseudonym lusa ti. 14 mai 2013 11:27

Lunsj? Kjenner ikke til det..

(mann 51 år fra Oslo) ti. 14 mai 2013 11:30 Privat melding

Østlandsutrykk. Lefsepause, tror jeg dere kaller det....

Skjult ID ti. 14 mai 2013 13:04

Gjelder nok like mye for menn som for damer.

(mann 39 år fra Oslo) to. 16 mai 2013 01:52 Privat melding

hehe, de jentene som er verst er de er over 30 med lista korrekt memorert i hodet og tar det med seg på date :) Dømt til å feile da .) hahaha!

Skjult ID med pseudonym durrr to. 16 mai 2013 02:23

om du ikke vil ha ei kravstor dame, er det vel bedre for deg at de viser det klart og tydelig på profilteksten? :) Så slipper du finne det ut etter at du har lagt inn innsats mener jeg :p

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) to. 16 mai 2013 02:49 Privat melding

Hva er kravstort?

Skjult ID med pseudonym sukkpukker to. 16 mai 2013 03:35

Brød med 13 lag ost blir for kravstort.

Skjult ID med pseudonym SuPer to. 16 mai 2013 07:59

Det er nok mange som drømmer litt her på sukker.... Til syvende og sist faller vi for en NAVER eller noe annet uansett! Gjelder både damer og menn.... Og det kommer til å skje på andre møte fora enn sukker uansett! Veldig få som finner den rette her nemlig! ;)

Skjult ID to. 16 mai 2013 11:37

Hehe nå har jeg kun lest menn sine profiltekser, og vil bare bekrefte at det også er laaange kravlister der gitt:)
Må si meg enig med @SuPer;
Sukker har mange drømmere.. :)
Jeg sier la de drømme, for min del er denne type kravlister fullstendig uinteressant. Og forteller mye om personen bak. Jeg tar og gir ikke kontakt med disse. Enkelt og greit.

Skjult ID med pseudonym _smilet_ to. 16 mai 2013 11:40

Enig her ja, hadde jo brukt hele første date på å krysse av check-listen til noen! ;) naaaj.. Sånn gidder vi ikke :)

Skjult ID to. 16 mai 2013 11:48

Så er det jo enkelte som mener seg berettiget til kravlister, da de mener seg bedre, vakrere, kjekkere en gjennomsnittet. Virker som profil innehaveren har et veldig overdrevet syn på seg selv og sin attraktivitet på kjønnsmarkedet.
Dette gjelder også de som kun har bilder og lite/ingen tekst i profilen sin.

Skjult ID med pseudonym _smilet_ to. 16 mai 2013 12:05

Lettere å fremstille seg som den man vil være fremfor den man er kanskje..

Skjult ID med pseudonym socold to. 16 mai 2013 12:21

Det som virkelig tar kaka er hele greia med initiativ. Hvor er det blitt av likestilling?

Skjult ID med pseudonym _smilet_ to. 16 mai 2013 12:22

Er det nå du mener at damene her ikke tar initiativ? :)

Skjult ID med pseudonym lusa to. 16 mai 2013 12:42

socold) - to. 16 mai 12:21
Utvidet likestillingsbegrep? Hvis en mann og en kvinne skal spise middag, og den ene har fått mer på tallerkenen enn den andre, da er det kanskje også snakk om svikt i likestillingen? :))

Skjult ID med pseudonym socold to. 16 mai 2013 12:42

Mulig. Jeg sier ikke at de ikke gjør det _her_, men av erfaring venter de heller på at mannen skal ta initiativ. Blir litt for klisjè og kjedelig for min egen del. Man kan også se på det som en god unnskyldning til å være lat/passiv selv.

Skjult ID med pseudonym lusa to. 16 mai 2013 12:53

Jeg skjønte hva du mente. Jeg syntes bare det var litt underholdende bruk av likestillingskortet.

Skjult ID med pseudonym socold to. 16 mai 2013 13:09

Det finnes så klart grenser for hva man kan dra likestillingskortet for. Størrelse på middag er et fint eksempel @lusa.

Mulig jeg har oppfattet det helt feil (og rett meg gjerne om jeg har gjort det), men det kvinner (særlig feminister?) har et problem med er rettigheter og for hva som er mulig for dem. Eksempler for dette er roller i en bedrift (typisk lederstillinger), lønn og arbeidsforhold/krav. Kjønnsdominanse i forskjellige aspekter av livet. Fair enough.

Men om de mener at det er like naturlig for en kvinne å være en leder som en det er for en mann, hvorfor kan man ikke legge inn "initiativ" i samme slengen? Jeg er FOR likestilling, men jeg er også for at kvinner ikke legger alt ansvar på menn (og motsatt).

Skjult ID med pseudonym lusa to. 16 mai 2013 13:18

Vel..

Likestilling baserer seg på like muligheter og like rettigheter. Initiativ er noe kvalitativt annet. Og hvordan skulle man uansett måle initiativ, eller vurdere hva som var mye/lite nok/ikke nok i forhold til en standard?

Skjult ID med pseudonym socold to. 16 mai 2013 13:29

Hmmm du sier noe der @lusa. Men er ikke rettigheter litt kvalitativt også? Det er kanskje å gå litt langt å kalle initiativ for en rettighet, men...hmm..klarer ikke helt å ro denne i land :D Jeg bare _føler_ at initiativ går litt under "muligheter", det burde være mulig for en mann å bli kontaktet av en kvinne FØRST.

Jeg har så klart ingen statistikk å komme med, bortsett fra mitt lite grunnlag fra personlig erfaring (noe som i seg selv kanskje gir en litt farget oppfatning), men jeg mener at kvinner alt for ofte dropper ballen tvert og mener at det er mannen som burde ta kontakt først. (Fordi det er mest naturlig for en mann)

Skjult ID to. 16 mai 2013 13:37

@socold
Det er nok mange faktorer inne i bildet når det gjelder manglende initiativ til kontakt. Viktig å tenke over alle aspekter før man stiller seg til doms.
Så et lite sp.mål ang. feminister.. Hva kaller man så den mannlige motsatsen til feministen, han som er opptatt av sine "rettigheter" som mann?

Skjult ID to. 16 mai 2013 13:38

Ekstreme finnes blandt begge kjønn, ingen av de er spes. behagelige å forholde seg til

Skjult ID med pseudonym lusa to. 16 mai 2013 13:41

socold) - to. 16 mai 13:29

Men rettigheter er ofte lovfestet eller forankret på annet vis... og..

"det burde være mulig for en mann å bli kontaktet av en kvinne FØRST" - Ja, det høres hyggelig ut. Men skal man da legge press på kvinner for at de skal gjøre noe de kanskje ikke har lyst til (altså sende disse førstemeldingene da). Det høres jo ikke så mye ut hverken som rettigheter eller frihet til egne valg.

Men pytt, jeg skal ikke spore denne tråden av helt, så jeg tenker jeg lar dette ligge for denne gang:)

(kvinne 50 år fra Akershus) to. 16 mai 2013 13:42 Privat melding

Humm av egen erfaring har jeg nesten gitt opp å sende første meld , noe som jeg var flink til å gjøre ...men ser at det er ikke ofte jeg får svar på de ... så føles som det blir feil at det er jeg som viser interesse først fordi viser ikke noe tilbake. .og dette er menn på min egen alder.. har nok gått ut på alder her inne

Skjult ID med pseudonym socold to. 16 mai 2013 13:57

@lusa du har nok et poeng igjen :) Enig med det du skriver.

@isbj da var det nok slik jeg trodde: jeg hadde ikke nok grunnlag til å påstå at det er menn som oftest sender melding først.

Kanskje jeg kan konkludere for min egen del, at "syndere" finnes på begge lag.

Når det gjelder kravstore/damer, for å spore inn på det TS skrev om i utgangspunktet, så er det nok en grunn til at damer (og garantert ikke BARE damer, fordi TS ser nok kun sin side av saken) har lange lister med "krav". Det er også viktig å huske at dette er ikke nødvendigvis KRAV i den forstand, men heller ønsker. Det er jo en grunn til at det finnes en hel seksjon i profilen som heter "Drømmekjæreste".

Drømmekjæreste er ikke nødvendigvis den man ender opp med. Dette er "teoretisk beste" match for den personen. Det blir som jobbanonser på Finn: selvom en arbeidsgiver krever 3 års erfaring betyr det ikke at de IKKE tar inn folk som ikke har det. Det er kun hva de "foretrekker".

Man burde ikke være skremt av "krav" eller en lang liste over trekk en profil har. Jeg tipper at scorer du 8 av 10 punkter, så er du nok like mye drømmekjæreste som beskrevet i utgangspunktet. Ingen vits i å være bitter pga det.

(kvinne 50 år fra Akershus) to. 16 mai 2013 14:04 Privat melding

Nei nå har jeg snart vært bet medl her 1år .. og mer eller mindre gitt opp å møte noe her inne ... så sender nå kanskje en meld i uka ikke det
engang ...og får jeg svar så er det fordi han alt dater noen .
Nei er vel mest på sukker bare
for forumet jeg nå...
Men må jo si at menn som bor i bergen og rundt der er hyggelige :-) men alt for stor avstand når begge har fam

Skjult ID to. 16 mai 2013 14:05

@socold.
Definer bitterhet?

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) to. 16 mai 2013 14:10 Privat melding

Dersom der var slik at kvinner tar mindre initiativ enn menn og man skulle sette det i sammenheng med kjønnsproblematikk, ville alternativet vel være at gamle kjønnsrollemønstre fortsatt henger igjen.

Ønsker man at noe skal skje, tar man initiativ. Det å klage over andres manglende sådan, er neppe mye matnyttig vel. Noen er ikke interesserte, noen tør ikke, noen tar seg masse tid, noen er lei av manglende respons, noen er lei av å bli avvist - tenker der kan være mange årsaker - og noen er sikkert teite og. Jeg kan forså at man ikke gidder alltid, men hvorfor gjøre problemet til at andre ikke gidder?

Sånn litt nærmere egentlig tema; drømmer er ikke nødvendigvis det samme som krav. Og når det gjelder krav, kan det være et tegn på at noen vet hva de vil ha feks. Evt er der en del fordommer, og de kan det jo være like greit å spotte først som sist. Men det er jo ikke om å gjøre å finne noen bare, det er vel om å gjøre å finne noe som er bra for en. Jeg har kanskje ikke noen absolutt liste, men er garantert blitt mer kravstor enn jeg var. Jeg ønsker ikke bare finne en jeg kan elske, men elske en jeg kan dele livet med og det krever noe mer.

Skjult ID med pseudonym socold to. 16 mai 2013 14:16

Jeg oppfattet TS som bitter fordi han tok tak i ting på en umoden måte. "Å nei, de har lange lister med krav til gutta, men har dårlig/barnslig språk". Ergo, han føler seg truet av krav, og svarer med usaklighet, type "nei, DU er dust".

Jeg er 100% sikker på mine feil og mangler og jeg har det lett å se at, ja ok, jeg fant en fin profil, ja hun er søt og virker interessant, men hun er over gjennomsnittet aktiv (typ fjellklatrer) og liker å lese og reise ofte, og der vil jeg bare være i veien for henne, fordi jeg har lav energi og foretrekker å trene styrke noen få dager i uka og slappe av hjemme ellers.

Det gjelder å være selvkritisk uten å være dømmende. Du er ikke "teit" eller "kjip" fordi du ikke står på ski og ikke ser på fotball, du er ikke dum og uopplyst fordi du ikke leser bøker. Jeg tror kanskje TS har vært på sukker såpass lenge at matchtrær og krav og kald/mattematisk sammenligning av profiler blir for ille for han. Og jeg tipper at han er ikke alene om det.

......tror jeg må stoppe her før jeg skriver en 10 siders avhandling igjen.

Skjult ID med pseudonym isbj to. 16 mai 2013 14:26

Ja de gamle kjønnrollene holder nok igjen noe når det gjelder dateing på nett... hører menn selv si at de liker selv å finne den de vil date ... men klart dette gjelder jo ikke alle..

Skjult ID to. 16 mai 2013 15:59

@socold
Er helt med deg i den forståelsen av T.S.
Dette er jo noe man ser her på forum ganske så ofte. Virker som en rekke regredierer til et nivå man faktisk ikke bør akseptere fra noen, inklusive seg selv.
Takk for opplysende svar:)

Skjult ID med pseudonym Per fr. 17 mai 2013 13:46

@Socold

Fail! Poenget mitt var vel at mennesker som søker lærde burde lest en bok selv...

Og med hissig tone mener jeg av type; IKKE send melding hvis du bare har tenkt til å si hei!

Skjult ID med pseudonym socold fr. 17 mai 2013 21:33

Per....

Du, Per...

HEI :D

http://i.imgur.com/nzXYIKr.gif

Skjult ID med pseudonym Z fr. 17 mai 2013 21:57

Ikke for å møte ironien, men.....jeg satte meg nå ned for å skrive en liste. Jeg klarte ikke å få den lang!

Jeg tror det er to ting jeg henger meg opp i, og det er om han er:
- ateist (fordi det er så slitsomt)
- stemmer Frp (fordi det er så slitsomt)

The end.
Hvordan klarer jeg å lage lengre lister?

Skjult ID med pseudonym humor123 fr. 17 mai 2013 22:12

@isbj
Det kan kanskje være aldersavhengig? Får stort sett bare meldinger fra de under ca 33, har vel til gode å få førstemelding fra noen over. Så det har kanskje noe med generasjonen å gjøre? Sånn var det før at kun mannen skulle vise interesse ( litt på spissen men ).

Synes heller ikke det har noe å si at hun tar kontakt først. Men mulig de over 40 fortsatt har den holdningen at de skal ta kontakt selv?

Skjult ID fr. 17 mai 2013 22:22

@Humor
Du er vel ikke så ung? Ei heller er ei dame over 40 i en heeeeelt annen generasjon enn deg vel?
Åssen vaaaar det egentlig med feminisme og likestilling igjen. Er damene på noen å førti tilhørende denne generasjonen.
Hehe du får heller tenke sånn tror jeg, at kvinner flest i 40 års alderen ikke er der at de har behov for å tekkkes alle. Mener ikke med dette at yngre har dette behovet. De eldre damene er nok heller der at de ikke gidde å bruke tid på noen de vet det ikke blir noe seriøst med?