Alle innlegg Sukkerforum

Hva er ærlighet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Anne ti. 14 mai 2013 23:41

Hva legger vi i orde ærlighet?
Hva betydning har det! Er det ett ord vi slenger rundt oss for det høres bra ut?eller tar seg godt ut på papiret!!!

Tror at der finnes mangen ærlige folk, men at orde i seg selv ikke den samme betydning for alle. Noe er ærlige når det kommer de tilgode, noe tror de er ærlige og noen er rett og slett ærlige.
Jeg ser på meg selv som en ærlig person, å er vel litt lei alle de som sier de er ærlige, men som ikke helt forstår betydningen av orde ærlige.
Snurr en interessan diskusjon, hva uærlighet og ærlighet, gjør med oss som personer!!:o)

(mann 37 år fra Hordaland) ti. 14 mai 2013 23:55 Privat melding

Huff, flere vanskelige diskusjonsemner idag! Men ganske interessant. :D

Ærlighet for meg er å kunne utrykke seg uten å legge på et filter. Om det er positivt eller negativt mottatt, så syns jeg vel innerst inne at folk må tåle dette.

Når jeg jobber med ungdommer med atferdsproblemer eller rus, pleier jeg å være så ærlig som mulig. Noen ganger vet jeg at det er stor sjanse for at det smeller, men jeg tenker at det vil smelle mye værre om de finner det ut etter en liten hvit løgn. Ærlighet lønner seg ikke alltid som en umiddelbar konsekvens, men i lengden ser jeg at ungdommen stoler på meg og vet at om det er positivt eller negativt så får de det ærligste svaret jeg kan gi.

Jeg tenker litt som barna og deres ærlighet. De sier ting rett ut som de tenker, noe jeg syns er en berikelse! De ser de asiatiske øynene mine, spør hvorfor jeg har slike øyner og legger ingenting imellom. Fantastisk! Og ikke minst, så sier de ifra om de syns jeg er teit, kjedelig, morsom eller kul. Lett å forholde seg til og helt sikkert så nøyaktig som de opplever det.

Også begynner mennesket å få mer avanserte kognitive prosesser... tror mye av uærligheten ligger her.

I noen tilfeller stoler jeg vel mer på barn enn voksne!

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 00:04 Privat melding

Jeg tenker at ærlighet handler om respekt. Hvite løgner er feks å nedvurdere andres evne til å ta ting.

Ærlighet er også det enkleste, selv om det kan kreve sitt. Og en fordel dersom man ønsker et tillitsforhold til noen.

Også tenker jeg at det er fullt mulig å være ærlig også med filter. Alt man selv tenker, er ikke noen absolutt sannhet.

Skjult ID med pseudonym stigeven on. 15 mai 2013 00:04

Ærlighet er å gjøre det en sier bl.a. Rett og slett ikke å lyve.

Skjult ID med pseudonym Sosionomen on. 15 mai 2013 00:05

Veldig bra svar, kimkom! Er enig med deg i mye av det du skriver. Det er mye lettere å forholde seg til mennesker som sier det de mener, og ikke pynter på sannheten i frykt for å såre den andre. Samtidig kan det ofte føre til at man ikke blir så godt likt, fordi det er ikke alle som tåler å høre ting så direkte.

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 15 mai 2013 00:08

ærlighet..er å slippe ein høglydt fjert istedenfor ein stille smyger...tolk den som dere vil..:p

Skjult ID med pseudonym esmeralda on. 15 mai 2013 00:10

For meg er ærlighet å være oppriktig!

Skjult ID med pseudonym Anne on. 15 mai 2013 00:23

@kimkom:) godt svar.

Lurer selv litt på hva folk som sier de er ærlige, men som viser seg og ikke være det tenker om ærlighet. Vet de ikke hva det er? Eller er vi så forskjelige at orde i seg selv tolkes forskjellig?
Ja vet at det var dype spørsmål:-) å,så så seint på kvelden.
Nå skal jeg være ærlige og si at jeg kryper til sengs, og fundere over hva folk som er uærlige får utav og være det. Merker selv en skepsis for det andre kjønn begynner og vokse fram i meg.
Det like jeg ikke!!
Kanskje en go natt søvn vil hjelpe :o)

Skjult ID med pseudonym storlav on. 15 mai 2013 09:34

Du må ha ærlighet i livet ditt for å kunne få kjÆRLIGHET i livet ditt...

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 14:58 Privat melding

Jeg synes esmeralda sa det ganske så ok; ærlighet er å være oppriktig.

Ærlighet er noe som for meg er essensielt viktig for å oppnå en god og nær relasjon. Det er innmari befriende med mennesker som sier hva de tenker, som man vet hvor man har, som ikke behøver skjule for mye og som ikke prøver å pynte for mye, ikke prøver å skåne en. For det er jo ofte det som blir brukt som begrunnelse for disse såkalte hvite løgnene, beskytte og skåne. For meg blir det mest nedlatende og ødeleggende. Ærlighet er respektfullt i tillegg til befriende.

Så er det dette med åpenhet vs ærlighet. Krysningspunktet mellom disse to faktorene. Der hvor ærlighet og åpenhet i sum gir respekt. Jeg tenker at det å si absolutt alt man tenker, ikke nødvendigvis alltid blir det mest ærlige. Det er noe med at alt man tenker ikke nødvendigvis er sannhet. Det behøver vel ikke engang nødvendigvis tilsvare ens egen sannhet. Det er også noe med at samme hvor åpent et menneske fremstår, skjules det som oftest ganske mye likevel. Uten at det i seg selv nødvendigvis gir mindre grad av ærlighet alltid. Det er ikke ofte jeg har åpnet helt inn hvertfall, men de ganger jeg virkelig har prøvd å gjøre dette, har det vært fint – uansett utfall. Det å risikere er noe av det som gjør livet interessant og gøy. Og hører vel med om man vil elske. Samitdig finnes det jo en grense for hvor langt man kan gå før det å åpne seg gjør en mer lukket. Men man må jo også våge for å tørre. Og nå har jeg visst begynt å spore av litt her. :)

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 16:22

"Jeg tenker at ærlighet handler om respekt. Hvite løgner er feks å nedvurdere andres evne til å ta ting."

Jeg syns hvite løgner absolutt ikke er å nedvurdere andres evne til å ta ting. Fordi mange faktisk ikke kan å takle beskjeder de får, eller høre om enkelte realiteter. Jeg kjenner faktisk en god del både høyt og ikke utdannede, både unge og eldre, som ikke kan å godta info som gjør at realitetsbildet deres blir gjort om. De kan rett og slett ikke å akseptere negativitet, adaptere den og gå videre. Heldigvis er det ikke flertallet som er slik, men mange nok til at en faktisk må tenke seg om med hva en kan si når, så de får informasjonen i en passe dose til å takle den.

Ja, alle har ansvaret selv til å takle beskjedene en selv får, men jammen har alle ansvaret for å vurdere om det en sier virkelig vil gi en konstruktiv tilbakemelding. Er ikke det du skal si konstruktivt på noen måte, da er det ikke greit å være ærlig.

Det er ingen vits i å gå rundt og fortelle alle hva du syns om de, bare fordi du skal være "ærlig".
Mange kan ikke å si ting på gode måter, og de kaller seg ærlige, når de egentlig bare er egoistiske fordi de ikke har lært seg kunsten med å skjønne hvilken del av informasjonen den andre egentlig har bruk for, og vil skjønne.

Jeg mener de aller fleste av oss er ganske dømmende av natur, fordi vi ikke kan å godta oss selv eller andre godt nok, og da å hele tiden være "ærlig" og "spille med åpne kort" vil ikke lønne seg. Hverken for en som person, eller for et samarbeid og et felleskap.

Det vil alltid være en balansegang mellom hvor mye informasjon som er ærlig nok, kontra hvor mye motparten vil takle og få konstruktivitet av å vite.

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 16:47 Privat melding

Du sier det jo selv, happydame, at ting ikke skal sies fordi folk ikke takler det. Det blir å nedvurdere - hvem er man som mener vite hva som takles andre eller ikke? Men ja, finne krysningspunktet er en fordel. Konstruktivitet er en fordel. Ens egen oppfatning er ikke det samme som absolutt sannhet. Ansvar for god kommunikasjon ligger hos både avsender og mottaker. Men ærlighet funker best - man trenger ikke si alt alltid, men det som sies bør være oppriktig.

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 16:53 Privat melding

Jeg tror forøvrig at mye det dømmende er tillært og ikke bare "av natur".

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 17:06

Noen er fargeblinde og noen ser mer nyanser i fargene enn andre. Noen er døve, noen hører veldig godt. Noen kan skille dårlig og noen kan skille godt mellom toner i musikk. Noen har rytme noen har ikke... osv.. Noen kan å lese kroppsspråk veldig mye bedre enn andre, mens mange er ikke gode på dette i det hele tatt.

For de av oss som er langt over gjennomsnittet gode på å lese kroppspråk, noen av oss kan kalles høy sensitive mennesker (highly sensitive persons, HSP), kan det faktisk være lettere å faktisk bedømme ganske greit hva en mottaker faktisk takler av informasjon der og da. Fordi dette vil være så synlig for en som er langt over gjennomsnittet god på kroppspråk.
Det vil også si, at en som er HSP ofte kan oppfattes som en som ofte er noe mer forsiktig med hva en sier, fordi personen faktisk har sett godt før, hva du har taklet av informasjon og ikke. Forskjellen er at en vanlig person ikke vil bry seg like hardt om du faktisk takler informasjonen eller ikke fordi de kan se du ikke takler informasjonen, men vil kunne bortforklare seg med at ja det er mottakers ansvar. Derimot, vil en HSP FØLE det du føler, og derav kvi seg ekstremt mye mer for å fortelle deg dårlige nyheter. Fordi den HSP-personen blir nødt til å ta nedturen med deg, når du tar informasjonen. Dette er ikke noe en HSP kan VELGE å la være å føle. Det blir som å si at en som har ekstremt god tonehørsel bare må la være å høre de forferdelige sure tonene.. Og da kommer det an på om du har god nok tone og relasjon med denne HSP-personen til at den faktisk vil fortelle deg helt ærlig hva den mener. Det som kan sies, er at om du er så heldig å ha en trygg og god tone med en HSP, så er det ingen som kan fortelle deg ærlige ting om deg på en bedre måte.. men det krever at du er fintfølende tilbake med HSPen.

Og med at vi som mennesker har så forskjellige grupperinger i hvordan vi bedømme hva som er egentlig er ærlighet, og hvor mye av den som egentlig er bra.. så vil vi i grunnen aldri få en fasit på hva som er rett :) Det vil alltid være en vurdering ut hva hvem du er, hvem er mottaker, hvordan er situasjonen, hva vil partene egentlig tjene på med å være ærlige, og til hvilken grad? Samt tusen andre spørsmål :)

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 17:25 Privat melding

Jeg hører du sier at ærlighet ikke er å si alt man tenker og mener, og jeg har vel ikke sagt annet heller. :) Jeg leser og føler folk godt nok, og det er vel også en av grunnene til at jeg foretrekker ærlighet - fordi jeg finner at det er slitsom når der er mismatch mellom det som sies og det som tenkes og menes - men jeg tenker at det blir feil å unngå ærlighet fordi den kan gi negative følelser der og da, i lengden gjør den gjerne godt likevel. Selvsagt betinget av god intensjon, respekt og konstruktivitet. Fordi for meg er en god relasjon tuftet på respekt, da hører også ærlighet og tillit naturlig med. Folk som våger å være åpne og ærlige om de vonde ting, er verdt å ta vare på.

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 15 mai 2013 17:34

@happydame
Gode eksempler du kommer med. Det finnes naturlige og riktige, men iblant vanskelig definerbare grenser for "god ærlighet" som sådan. En venn av meg som synger aktivt i kor har (i mine ører) et mindre bra gehør. Han trives i koret og det er ikke riktig i en diskusjon å fortelle ham hvor falskt jeg synes han synger. Hvis ikke han trenger seg på og befaler: "Svar helt ærlig". Det hadde virkelig vært vondt. Man velger hvilke sider av en sak man vil fokusere på: Det er et kor for lyst og glede, og han ødelegger ikke koret ved å delta.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 18:10

@perle72 :) Nei da, du har ikke sagt at ærlighet er å si alt en vil altså :) Og jeg blir ikke overrasket om du faktisk er en HSP også. :)

Men, når jeg har diskutert dette med andre som ikke har samme følsomheten ifht til mottaker, så har jeg vært borte i de som mener at å være ærlig også grenser mot å -alltid- si ting uten filter, når de enn måtte føle for det. Det mener jeg er uhensiktsmessig bruk av ærlighet.

Det var bare for å påpekte at ærlighet med filter, som med litt baktanke som du også nevner, med gode intensjoner, respekt og konstruktivitet i bakhodet, det er jeg helt enig i er bra. :) Ulempen er, at med å putte på en del av disse filtrene, så vil en komme godt inn i gråsoner til om en er 100% ærlig, eller om en teknisk sett egnetlig serverer noe som ligner eller er hvite løgner.

Som tresnitt sier, av og til så er det ikke hensiktsmessig å være helt komplett ærlig. Når ingen av partene skades av det som holdes tilbake, og ingen vinner særlig på det som kan komme frem, kan hvite løgner eller lignende være på sin plass.. tenker jeg :)

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 18:18 Privat melding

Ja, vi er langt på vei enige tror jeg, happydame :) men jeg er ikke overbevist om at hvite løgner er mye nyttige altså. Ikke på direkte spørsmål hvertfall, og ellers ser jeg ikke helt hensikten. Men det bunner vel i det med at jeg selv ikke liker å bli servert slikt sikkert. Og det kan vel forsåvidt avhenge av hva for type relasjon det er, evt hva for type relasjon som ønskes videre.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 18:36

Tja.. jeg liker litt hvite løgner, om de ikke skader meg, og om de får meg til å føle meg bedre.

Feks rett før en viktig date, møte, eksamen eller konkurranse, har jeg helst ikke lyst til å vite at jeg suger ;) (selv om jeg muligens gjør det) .

Det er til og med vært en del forskning som sier at vi jenter er lettere påvirkbare før vi skal prestere, særlig om det hentydes av vi ikke er best/gode nok. Jeg vil heller prestere så godt jeg kan, enn å gå rundt og spørre andre om hvordan andre mener jeg er, siden jeg ser hva de mener uansett, akkurat som en hund som leser kroppspråket.

Men jeg er enig i det du vil frem til. Noen kunne spart seg ordene, og lært seg å skjønne at en 10-20 % av oss faktisk leser hva de føler, så om de prøver å si en ting med ord, og føler noe annet, så føles det i andre enden som å blir spyttet rett i ansiktet av og til. Det føles helt respektløst ut... Men, det er jo dette som er så spennende med kommunikasjon; At mottaker og sender som oftest har så forskjellige utgangspunkt for hva de skjønner av både egne og den andres budskap, meninger og forutsetninger.

Skjult ID med pseudonym Træg on. 15 mai 2013 18:38

Har ikke lest alt her enda, bortsett fra TS og innledningen til tråden. "Ærlighet" ja, eller "100% ærlighet" som noen kan finne på å kline til med, i jakten på partner. Det er ganske så meningsløst, og gir beskjed om at avsenderen snarere er på bærtur enn en real tur i kjærlighetens tegn. Ærlighet og kjærlighet skiller to tegn. Og de har veldig mye med hverandre å gjøre. Den virkelige ærligheten, som er god og gjør godt, tar alltid hjertet med i betraktning. Uten blir ærlighet fort nådeløs, og kan også gjøre mer skade enn godt til visse tider og i visse situasjoner. 100% ærlighet er umenneskelig. Det er bare å ta runden med seg selv, så vil man fort oppdage at vi lyver, skjuler, gjemmer og går utenom mangt og mye i oss selv. Den gjennomsiktige, klare og rene strømmen er livgivende og til å ettertrakte, men du verden, de gangene litt grums og skitt blander seg inn, gjør oss til mennesker, på godt og vondt. Så vil noen hevde at ærlighet javisst, men bruk hode og hjerte, og vær hensiktsmessig. Dvs i et forhold at jeg kan stole på min partner at det som blir sagt og gjort er sant, og ikke bare en dekkhistorie, noe lurv som skjuler seg mellom linjene. Det har også med trygghet å gjøre. For hvem går frivillig i krigen for å bli skadet og lurt opp i stry? Jeg vil tro at omtrent 70% ærlighet er sunt, pluss minus. Fantasier skal få lov til å være fantasier. Livsløgn skal få lov til å virke og eksistere. Egentlig tror jeg vi lyver altfor lite, ihvertfall hva vi er villige til å innrømme. Jeg tror at javisst, jeg lyver, jeg lager historier, jeg forteller, jeg fabulerer ofte og gjerne, med et godt hjerte og et godt hode, simpelthen for å skape/lage livet mitt uten helt å vite underveis, for å jazze opp virkeligheten en smule, for å holde og fange oppmerksomheten og tilstedeværelsen på tå hev, så jeg ikke gjesper og mister interessen...

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 18:42 Privat melding

Jau, nå har jeg stort sett lært av meg behovet for slik innhenting av bekreftelse, men vil ikke den som måtte behøve slik bekreftelse tro mer på den som også sier det negative? Vil ikke da også det positive få større virkning?

Og ja, mennesket med sine likheter og ulikheter er spennende og interessant :)

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 18:54

Jeg kan ikke svare for andre.
Grunnen til at jeg liker hvite løgner, er ikke den hvite løgnen i seg selv, men fordi jeg ser de ikke er overbeviste om det de sier, men at jeg likevel kjenner de sier det de sier fordi de vil meg godt.
Og jeg liker folk som vil meg godt, og som kan å se forskjellen på når jeg trenger bare en bekreftelse og oppmuntring, enn dønn ærlighet. I min verden, er disse ofte de samme som tør å være dønn ærlig når jeg trenger det.

Ser jeg at de serverer en (hvit) løgn, bare fordi de er redde, eller viser forrakt eller annen negativ følelse, er saken en helt annen. :) (setter da hvit i parantes, fordi løgnen er vel ikke hvit når den serveres med en negativ følelse? En hvit løgn er vel en som er ment godt?)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 15 mai 2013 19:00

Ærlighet er å være sannferdig og oppriktig.

Det betyr ikke nødvendigvis at man alltid sier sin mening, noen ganger kan det også være godt å ti stille.

Selv oppfatter jeg meg selv som svært så ærlig (passende nick?), men jeg utbasunerer ikke alltid min ærlige mening allikevel. I en del tilfeller vil nemlig dette kunne være sårende og det må da vurderes hvor viktig det er å gi uttrykk for sin mening kontra hvor store følger dette får.

Å være ærlig vil jeg altså definere som å svare ærlig, og uttale seg ærlig. Men ikke nødvendigvis alltid uttrykke sin mening.

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 19:03 Privat melding

Jo, jeg kan se den med å sette pris på at folk prøver å være gode for en, men for meg gir det, sånn enkelt sett, to alternativer: 1. Jeg blir vurdert til ikke å tåle sannheten. 2. De orker/våger ikke si sannheten. Jeg kan forsåvidt leve med det, men det gir også begrensninger i relasjonen - det begrenser nærhet.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 19:14

Noen ganger vil det begrense relasjonen, noen ganger vil det berike relasjonen.. :)
Uansett så gir det ny informasjon ifht til den du prøver å forholde deg til.
Om du mener de de ikke tør å gi deg den informasjonen du ønsker, så må en jo gå i seg selv og lure på hvorfor. Er det fordi de er redde for å såre deg, fordi de ikke takler å såre noen, eller er det fordi de tror du ikke takler å bli såret?
Uansett hvordan du havner ut, så vil vel spørsmålet være hva kan du selv gjøre for å prøve å få det annerledes neste gang ? Kan du å få de tryggere på situasjonen så de tør å si det du vil høre neste gang?

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 19:20 Privat melding

Ja, ikke sant. :)

Skjult ID on. 15 mai 2013 19:23

@happydame
Ikke enig med deg at den hvite løgnen utelukkende er sagt for at et menneske vil deg vel.
Slik som samfunnet er, og mennesket oppdras, så er det signifikant å ta vare på seg selv. Egenomsorg først altså.
Løgner hvite eller sorte brukes i stor grad til å beskytte seg selv, ikke andre.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 19:30

(Skjult ID ) - on. 15 mai 19:23 utelukkende er vel ikke akkurat et ord jeg bruker.. :)

Skjult ID med pseudonym blueflame on. 15 mai 2013 20:12

Men man kan lett bli upoppulær av å være for ærlig...hehe

Skjult ID on. 15 mai 2013 20:15

@happydame
Flusespikkeri? Du kommer med en lang utrending ang. temaet hvorfor hvite løgner benyttes for at din formening er at vedkommende som serverer hvite løgner vil det vel. Derfor min reaksjon. Menneske lyver fordi det først og fremst gagner oss selv. Deretter kommer hensynet til andre

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 20:19 Privat melding

Det hender vel at noen drar en løgn for ikke å såre. Og noen ganger kan det anes en dose ønske godt og ikke ondt bak det. Men ja, det gagner gjerne den som lyver, - denne slipper å være den som sier det som kan oppleves negativt.

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 15 mai 2013 21:10

Ærlighet er et av de ordene som har mange nære slektninger. For eksempel ærlighet, ære, integritet og redelighet. Grenseoppgangen(e) er vanskelige, og det er synd for over tid kan forskjellene viskes helt ut og resultere i et mindre nyansert språk.
Ærlighet, ære, integritet og redelighet, f.eks., er alle eksempler på ord som har noe med rettskaffenhet i karakter og handling å gjøre. Men ærlighet innebærer å ikke lyve, stjele eller bedra på noen måte, og bare det. Ære, på den annen side, betyr aktiv eller bevisst respekt for visse standarder i ens yrke, profesjon, kall eller posisjon. Integritet innebærer at en er troverdig, at en ikke kan bestikkes eller korrumperes, altså at man er ute av stand til å være falsk når en er vist tillit, er gitt et ansvar, eller har avgift løfter. Redelighet innebærer at man har demonstrert og bevist ens ærlighet og integritet.
Det er ikke nødvendigvis galt å fortelle en hvit løgn, men det er ikke ærlig! Noen ganger kan det være riktigere og viktigere å la hensyn gå foran ærlighet. Det kan oppstå konflikter mellom integritet og ærlighet. Det må hver enkelt selv prøve å finne ut av etter beste evne.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 22:21

Juicer Juicer Juicer :) Fantastisk godt sagt! Hadde jeg bare hatt den evnen din til å legge frem ting enkelt.. :)

Skjult ID med pseudonym rassgeir on. 15 mai 2013 23:12

Det motsatte av uærlighet.

Skjult ID med pseudonym Flux on. 15 mai 2013 23:31

Jeg vil mye heller at folk er ærlige med meg, enn at de forteller meg en usannhet for at de tror at det vil få meg til å føle meg bedre.

Jeg er 100% ærlig, og for noen kan det være litt slitsomt.

Ikke spør meg om du ser tykk ut i den buksa, hvis du ikke tåler et ærlig svar. :)

Skjult ID med pseudonym dum to. 16 mai 2013 00:41

hva er uærlighet?

(mann 42 år fra Vest-Agder) to. 16 mai 2013 00:53 Privat melding

Ærlighet er når kjærligheten snakker

Skjult ID med pseudonym Jente to. 16 mai 2013 01:01

Kunne ikke sagt det bedre selv@flux! Bedre å være ærlig, enn å hele tiden prøve å skåne følelsene til andre ved å pynte på sannheten. Samtidig går det selvsagt an å bruke sunn fornuft og ikke si ting som man vet vil såre andre. Mye lettere å forholde seg til mennesker som ikke går rundt grøten, er hvertfall min erfaring. :-)

Skjult ID to. 16 mai 2013 10:52

Haha! "Ærlighet er når kjærligheten snakker". Klart en ALLTID er ærlig når det er kjærlighet med i bildet........:)))))) Snakk om å være naiv!! Hørt om utroskap, mange løgner osv selv i den rosenrøde tåredryppende kjærligheten? Wake up! Dessverre er det ikke så enkelt!

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) to. 16 mai 2013 11:40 Privat melding

Når der er utroskap og løgn, er det neppe kjærligheten som snakker da se. ;) Så du sier ikke noe som motsier at ærlighet er når kjærligheten snakker.