Alle innlegg Sukkerforum

Syntetisk lykke

Vis siste innlegg
(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 00:12 Privat melding

Det handler ikke bare om hvordan du har det, men hvordan du tar det:

"Natural happiness is what we get when we get what we wanted, and synthetic happiness is what we make when we don’t get what we wanted. In our society, we have a strong belief that synthetic happiness is of an inferior kind.” (Dan Gilbert)

http://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy.html

E r du bevisst din opplevelsessimulator og hvordan den virker? Virker den? Skaper du tilvirket lykke og ser du verdien i den?

Skjult ID med pseudonym herremin on. 15 mai 2013 00:16

Naturlig stadie for alle mennesker er lykkelig (se på barna), men virker som alle glemmer dette når de blir eldre..

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 00:22 Privat melding

Forskjellen ligger kanskje mer i grad av tilstedeværelse enn i hva for følelse? Barn er ikke alltid lykkelige, men mer i nået? Da kan man også rekke kjenne på lykken bla, uten at bekymringer og annet skygger for?

(mann 37 år fra Hordaland) on. 15 mai 2013 00:44 Privat melding

Jeg lever i en tilværelse fult av både syntetisk lykke og naturlig lykke. Syns det går hånd i hånd, men ser også at det kan være ganske individuelt.

Det går vel på om glasset er halvfullt eller halvtomt.

En liten avsporing som egentlig ikke er avsporing, men heller en parantes her :P :
Siden vi er ganske ulike, så er det noen som prøver å se det positive i ting mens andre ser det negative. Begge måter er metoder for å tilfredstille seg`et. Jeg har tenkt endel på hvorfor folk velger å ha en negativ vinkling på situasjoner. Jeg har spurt og fått forklart at det er for å unngå skuffelser. Hvis en tolker ting negativt, forventer det værste osv. så kan det bare bli som forventet eller bedre. Det er altså en værre konsekvens som personen frykter.

Da tenker jeg, at majoriteten av tiden går på negative tanker og dårlige metoder for å håndtere uønskede konsekvenser.

Men vi alle søker lykke, uansett metode.

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 00:57 Privat melding

Bra jobba det, kimkom :) og en tanke verdt å tenke og tygge på det der. Men blir det ikke da egentlig mer å søke tilfredshet enn lykke?

Jeg tenker også at det med positivitet, ikke behøver være å se det positive i alt - det er ikke nødvendigvis noe positivt med alt - men heller å ha en positiv innstilling. At man kan se det som faktisk er positivt, at man kan evne ikke miste gleden over det som kan gledes over. At man kan evne finne eller produsere lykken sånn i seg selv. Gjøre det kjedelige til gøy, glede seg over "de små ting", kjenne lykken av å være, osv.

(kvinne 45 år fra Buskerud) on. 15 mai 2013 17:19 Privat melding

Så fint tema perle72:))
Syntetisk lykke... hmm ..
Jeg tror lykke er de små ting i en selv. Har ikke tro på at en kan skape en annens lykke, heller i felleskap kjenne på det som gjør akkurat deg lykkelig..
Jeg ka bli lykkelig av et smil, eller en klem, en annen blir lykkelig over at koppvasken var tatt... Hva som får det til å sprudle over, og hva som drar oss ned er unik, men gjennom å få bevissthet kan en gjøre det forståelig for seg selv og de en har en relsjon med... Ellers kan det jo lett bli.. Å de gjorde deg glad?? Hvorfor det, og ikke det?? :)

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 17:41 Privat melding

Takk, Gilla73 :). Jeg tror også på at det er noe en må finne i seg selv, det er til tider en kunst å kunne glede seg og føle på lykken. Og det er et godt poeng i det å kommunisere hva som gjør en glad til de rundt - "den største gleden du kan ha, er å få gjøre andre glad" - la folk få lov til å prøve glede en, er ikke dumt. Selv om man til syvende og sist riktignok vel har ansvar for egen lykke.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 15 mai 2013 17:51

:) Jeg er en person som kjenner glede ved at andre rundt meg har det godt... så gav og gav det jeg selv ville likt å få:))
Fikk skikkelig hakeslepp da jeg forsto at det ikke nødvendgvis er slik verden er... Vil jeg bidra til å gjøre dagen til et annet mnneske bedre må jeg først vite hva det mennesket blir glad av :)) Kjempevanskelig, men gud så virkningsfullt når en knekker koden:)
Og kan på den måten bidra til min egen lykke og ved å kommunisere hva som gjør meg glad, trist, redd og ja lykkelig:))

Syns datteren min sier det så bra.. det at du liker å klenge og kose si hele tiden jeg er glad i deg og trenger masse av det, betyr ikke at hele verden blir glad av det ... JEG HATER DET!!!:)) hehe .. hun viser kærlighet og gir gjennom å gjøre ting som å ta koppvasken, lage middag til sin slite mor med mer ...

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 15 mai 2013 17:54

Fantastisk. Nydelig.

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 18:01 Privat melding

Du har greid å lære de gode ting videre til din datter og, tror jeg. :)

(mann 45 år fra Oslo) on. 15 mai 2013 18:15 Privat melding

@perle72
Det skaper lykke i meg å se din glede og å få ønske deg godt.
(Tross våre uenigheter i diverse filosofoske spørsmål, hehe).
Du virker oppriktig og sann i deg selv.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 15 mai 2013 18:18

@ herremin
Jeg er ikke enig i at det naturlige stadiet er å være lykkelig.

Jeg mener det naturlige er å oftest ikke trenge å føle noe.

Følelser er beskjeder til kroppen. Å være/ha en følelse for ofte eller mye, uansett om den er positiv eller negativ, vil trigge kroppens sanser for mye og vi blir slitne.
Ikke det, å helst svinge mot de positive oftest, er jo så klart det beste, men vi er avhengige av å være uten følelser for å hente oss inn og for å ikke bli overstimulert. Noe som kan være en utfordring å få til i vårt samfunn, hvor vi stimuleres eller søker stimuli hele tiden.

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 18:21 Privat melding

Hjertelig takk, tresnitt :) ikke være enige om alt, er en fin greie. En god måte å utvikle eget tankesett, er jo nettopp å snakke med folk som tenker annerledes.

Skjult ID med pseudonym måhaluft on. 15 mai 2013 18:30

Jeg tenker det er viktig å se litt an på noe annet i tillegg:
Hva gjør du når du ikke er lykkelig. Gjør du noe med det? Er du flink til å glede andre, skape din egen lykke (om det er naturlig, syntetisk eller hva annet det måtte være) eller sitter du og grubler, depper og er apatisk?

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) on. 15 mai 2013 18:31 Privat melding

Den må jeg fundere litt på, happydame. :) Takk.