Alle innlegg Sukkerforum

Holder på å bli gal!!!!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym joyboy ma. 20 mai 2013 15:25

Liker å trene å holde meg i form,,, men har fått plager rundt omkring i kroppen ,som gjør det vanskelig. Har hatt litt ymse med det ene kneet siste året, og noe i rygg. Sistnevnte har jeg trodd skyldtes prolaps i rygg, men en ryggekspert så på mine bilder å mente at plager ikke kunne tilskrives denne. Og mente jeg burde ta meg til en revmatolog, har vært redd for slitasje skader etter alt. Men nå begynner jeg å lure på hva som skjer med meg, kjenner det i hånledd,ene albue og stortær også. Og min identitet er å være fysisk, så jeg holder på å klikke.
Har kloret til meg en jobb i Nordsjøen, etter å ha slitt med dårlig arbeidsmarked her i lengre tid. Dette er om noen uker, og dette gjør at jeg føler det blir enda mer bånn i bøtta. Det er såpass nytt og fremment, så å gå på dette uten å føle seg skikkelig pigg, gjør det ekstra ille i knotten nå...
Noen andre her som har sliti/sliter med det samme,, ?? Kan det være noe som går over tro :P?

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 20 mai 2013 15:28

Høres ut som voksesmerter.
Har du begynt på stemmeskiftet også?

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 20 mai 2013 15:31

jeg ville anbefale en tur til den revmatologen ...er nok han som kan svare deg på hvorfor du har det slik:) Ikke utsett det, jeg regner med du er en mann;)

(mann 45 år fra Rogaland) ma. 20 mai 2013 15:33 Privat melding

Hei,har også slitt med en del belastningsskader i skulder og rygg,men etter at jeg begynte å legge om styrketreningen og fokusert mer på å trene balansert ,har det blitt bare bedre og bedre,og kjenner nesten ingenting fra de skadene lengre.
Ta en tur til en fysioterapeut,de har noen gode programmer for å trene deg opp riktig igjen.

Skjult ID med pseudonym joyboy ma. 20 mai 2013 15:34

@Irene

Nei jeg utsetter absolutt ikke slike ting, jeg er UTÅLMODIG å skulle gjerne vært der nå, jeg liker dårlig å vente på systemet, så jeg bruker volvat når jeg undres på ting ;)

Håper det ikke er så ille som det kjennes ut som :P sukk :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 20 mai 2013 15:36

tja..e no berre sånn det er å bli gammel..:p

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 20 mai 2013 15:41

Flink:) "klapper i hendene" ja like greit bruke volvat, koster, men å vente er ikke for alle:) Er sikkert ikke noe fali, men uansett greit få svar på HVA som ligger bak, og starte med de endringer som trengs:) Og slippe undre...bekymring hjelper IKKE.

(kvinne 37 år fra Buskerud) ma. 20 mai 2013 15:45 Privat melding

jeg kan anbefalle "skadeforebyggende trening" av eirik sandvik. plutselig er det mye som faller på plass. han går sikkerlig til verks med å forklare hvorfor man får skader og tar deg step-by-step hvordan du skal trene riktig.

(mann 45 år fra Rogaland) ma. 20 mai 2013 15:50 Privat melding

Hørtes fornuftig ut,måhaluft,det har hjulpet meg å trene riktig,med riktig program.

Skjult ID med pseudonym joyboy ma. 20 mai 2013 16:09

@ måhaluft

Ja har lest litt om han, holdt på å bestille en time, men tenkte å se om jeg kunne klare å komme meg litt på plass først, men nå har det bare blitt værre. Og føler det er litt dumt, og få en time der med et kne og albue som ikke tåler "noe" :)

Jeg begynte tidlig å trene vekter, var ganske stor og sterk i tidlig tyveår, men etter det ble det masse opphold , med husbygging,hyttebygging og små barn osv...

Har vært litt tøffe tak med mye jobbing alene , og samlivsbrudd med bleieunger, hadde en skikkelig "smell" for 4 år tilbake. Lurer noen ganger på om det er litt spykosomatisk bak også, etter alt dette.
Nå sitter jeg her med verk i høyre hånledd, og etter mitt skjønn skal et ikke være noen grunn til det nå. Har ikke "guffet" på med noe på lenge. Kjøpte rulleski her en dagen, og det er råbra trening, pulsen gå rett i taket med en gang.. Men motivasjonen dabber jo også litt når resultatet er at man føler seg værre etter trening :P

@kaptein 12

Høres veldig deilig ut å få ting på "plass", håper det blir en realitet her også. Men jeg er nok litt tunglært på området, jeg vil trene "ordentlig" å opprettholde litt god fasong :P Det går nok litt på selvtillit og velvære,,,
Og derfor blir man jo litt smågal av å føle på dette uten å vite hva det er eller hvordan komme seg ut av det :)

(kvinne 37 år fra Buskerud) ma. 20 mai 2013 16:15 Privat melding

Få en time med han, raskere og sikrere enn å lese hele boka som er ganske teknisk. Jeg hadde starta med en time hos han for å utelukke det siste på den fysiske fronten. Hvis kroppen din er i ubalanse og skaper trøbbel eller hvis du har får skader av å trene feil, vil han finne ut av det. Hvis han har ingenting å henge seg oppi, kan godt hende du har fått deg en skikkerlig smell. De fleste av oss gjør det. Kroppen prøver å fortelle deg "nok er nok" og lager deg trøbbel.

(mann 45 år fra Rogaland) ma. 20 mai 2013 16:16 Privat melding

Hei Joyboy ,kjenner til det fenomenet alt for godt,har selv vært der som tidligere nevnt,men når man snur om litt på tilværelsen og treningen,så kommer både resultat og selvtillit tilbake,og ikke minst fasongen,men der kommer også hva og hvor mye man spiser inn.
Lykke til videre

Skjult ID ma. 20 mai 2013 16:24

Hm.. Kan nok godt være psykosomatisk. Det er farene med å bygge opp identiteten rundt det å være "stor og sterk".
Megareksi er jo et fenomen som beskriver dette i stor grad.
Har levd med en mann som slet med dette, ALT dreide seg omkring hans kropp og dermed også hans velvære. Fint å holde seg i form, men denne overfoluseringen drepte forholdet.
Du kan ikke kun ha fitness og kropp å fare med, man må ha et "reservenett".
Du burde kanskje gå noen runder med deg selv, å tenke over hva som er viktig i livet, samt at sånn du har det nå, så kunne det ha vært langt verre.
Min eks ropte ulv fryktelig lenge, og når det virkelig smalt var det en liten filletng som brakte han inn i depresjonen.

Skjult ID ma. 20 mai 2013 16:25

Beklager skrivefeil..

Skjult ID med pseudonym Skalle ma. 20 mai 2013 16:30

@måhaluft:
Hvorfor får jeg ikke se profilen din?? *snufs* ;-)

Beklager avledningen..bare fortsett :)

Skjult ID med pseudonym joyboy ma. 20 mai 2013 17:20

Takker for seriøse og gode svar,,,, det trenger jeg nå :P

(kvinne 37 år fra Buskerud) ma. 20 mai 2013 22:48 Privat melding

Skalle, kanskje match under 70?

Joyboy, varmer du opp, jobber du med mobilitet ? de fleste trener på feil prinsipper. De trener for det de ønsker ( styrke, fin kropp, store muskler) og ikke for det kroppen trenger (mobiliet, fleksibiliet, og mye annet)

Skjult ID med pseudonym JUSTME ma. 20 mai 2013 22:52

Eg sleit sjølv med masse av det samme som deg for ein del år sidan. Fekk min "diagnose" etter nokon mnd,så eige opplegg for å trene meg oppatt,og i dag kan eg fungere ganske bra,viss eg berre passar på meg sjølv.
Veit at det er fysiske ting,men har eg ein dårleg dag psykisk,merkar eg at det forverrar seg fysisk sett og,så alt spelar saman,og det er utrulig viktig å tenke positivt,sjølv om det er vanskeleg!
Ang at du blir verre etter trening,kan det rett og slett være så enkelt at du trenar feil for kroppen din og dei plagene du har. Få time av fysioterapeut/kiropraktor/naprapat el.l,og få dei til å legge opp eit treningsprogram som funkar for deg. Men du må huske å være tålmodig,så ordnar det seg til slutt ;)
Lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym joyboy ma. 20 mai 2013 23:05

@ JUSTME

Kan jeg spør hva slags diagnose? Ja det blir værre ved belastning, men i det siste har jeg ikke utsatt kroppen for store belastninger langt mindre enn hva den er vant med fra før ihvertfall. Kan kjenne det i håndledd og stortær også, føler det har lite med den belastingen jeg utsetter meg selv for ved trening.
Hadde litt lavt d-vitamin nivå, har lest om at det kan skape litt leddvondt. Men det var ikke så voldsomt lavt, så det er nok et halmstrå og håpe på :/

Skjult ID med pseudonym JUSTME ti. 21 mai 2013 00:00

For det første hadde eg feilstilling i heile kroppen,så måtte lære meg å stå,sitte og gå på nytt. Så har eg fibromyalgi,men som sagt er det veldig viktig å tenke positivt,og finne den treninga som passar for deg og din kropp :-)

Skjult ID ti. 21 mai 2013 00:06

@måhaluft

Hvordan kan du si at folk trener på feil prinsipper når du samtidig sier at folk trener for det de ønsker?? Jeg tror du mener at de trener feil etter DINE prinsipper. Du må forstå at ikke alle bryr seg om fleksibilitet og mobilitet....det betyr ikke dermed at det er "feil" prinsipp... om det virker mot sin hensikt er en helt annen diskusjon, men det har ingenting med prinsipp å gjøre (da det er et personlig begrep).

Skjult ID med pseudonym HrHasj ti. 21 mai 2013 00:50

Vet ikke hvor gammel du er, men hvis du er moden og fornuftig. Samt at du har så vondt at du må knaske smærtestillende: prøv cannabis i stedet, gjør at musklene også får slappet av. Dog ikke noe man skal hive i seg før trening akkurat;) Og ikke så lurt om du jobber på nordsjøen, da det er nulltoleranse.