Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 19:41

Hvem er det som har høyeste ansvar i NAV?
Har NAV noen forpliktelser?
Blir man sendt på tiltak, for å jobbe eller kurs, hvilke rettigheter har man for at man ikke skal behandles med disrespekt?
Hvorfor er det kaos? HVORFOR I HELVETE KAN IKKE DE FITTJØÆVLENEN REISDE LØITJH#ILAK:EKEOØHIK

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 24 mai 2013 19:44

kom deg i arbeid så slipper du nav...:p

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 19:50

jeg har blitt skadet alle årene jeg har vært en kasteball i systemet.

Skjult ID med pseudonym positiv fr. 24 mai 2013 19:51

Er ve en grunn til at du er kasteball? Som sagt over - med arbeid løser du selv problemet!

Skjult ID med pseudonym Radioaktiv fr. 24 mai 2013 19:54

Det er nok noe med at du og din saksbehandler er kommet i konflikt ser ut som! Skasbehandlere skal være kurset i det å unngå slike konflikt men enkelte ganger feiler metodene! Ut i fra det du skrev her så kan det hende du har hatt slik tone i dialogen du hadde med saksbehandleren! Det kommer til nok bare til å skape problemer til deg videre i livet! Nå står det sikkert i dine sakspapirere at du er ganske så ufin og alt det der....

Jeg håper det ordner seg for deg og at du klarer å få orden på selvkontroll! Jeg snakker da fra min personlig erfaring med NAV! Jeg fikk da innvilget de tiltakene som måtte til å å få meg i arbeid! Jobber nå i 100% stilling med min Ingeniørutdannelsen som NAV har sponset på den tiden! Jobber en del overtid også i håpe at jeg kan betale litt ekstra skatt så jeg kan tilbakebetale det jeg fikk gratis av felleskapet!!!

Takk til NAV og ordningen som gir mange som trenger den muligheten å komme tilbake i arbeidslivet! :)))

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 19:54

så lenge jeg har gått uten å komme meg inn i arbeidslivet eller fått fullført skole, så har jeg følt at NAV bare forverret det i utgangspunktet jeg startet med. det er så lenge som tilbake til 2004-2005.

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 19:55

positiv: var det ikke meningen at NAV skulle hjelpe folk i arbeid da?

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 19:58

Radioaktiv: positive ord du kommer med. at det kommer noe positiv ut av det. men jeg føler meg sviktet av samfunnet rundt meg. helt tilbake til barndommen. at hjem-kommunen sviktet meg. at jeg fikk livet mitt ødelagt ganske tidlig. så har jeg slette med sosial angst i over 20 år.
jeg har hatt mange saksbehandlere i NAV. jeg vet ikke hva som står i papirene mine. Har jeg rett til å se de?
skulle bytte den siste jeg hadde, men noen mennesker klarte å overtale meg til å ikke bytte. noe jeg angrer på nå.

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:02

den som er min saksbehandler nå er rullestolbruker og vanskelig å prate med. som at den mener at jeg burde vite hva den personen jobber med. noe jeg ikke vet. jeg har ingen form for dialog. jeg var under tiltak som ble avbrutt helt uten videre. jeg var klar til å gå til en bedrift, og kanskje begynne å jobbe, men så ble det avbrutt. følte meg sviktet.

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:05

hvis det står negativt i journalene i NAV om meg, så vil jeg veldig gjerne møte den personen som har skrevet negativt om meg. Jeg vet ikke hva jeg har sagt eller gjort som har vært negativt for NAV eller den personen. jeg vil veldig gjerne få en avklaring.

Skjult ID med pseudonym Radioaktiv fr. 24 mai 2013 20:09

Psykiske plager er det noe NAV er strenge mot! Jeg vil anbefale deg å jobbe med deg selv! Ikke se bakover og skyld på andre som har ødelagt livet ditt! Løft nesen opp og gi nytt håp til deg selv. Positiv tankegang er veldig viktig. Du må innse at det er du selv som graver din egen grav o. Du mister kontroll i slike viktige dialoger som med NAV ansatte. De er mennesker som hjelper deg tro meg eller ei! Jeg har også en bekjent som sleit med sngst og depresjoner, ble til og med ungufør etterhvert! Hun har nå blitt bedre og studerer på fulltid også på statens regning!

Det jeg anbefaler deg er å få orden på de problemene du går med! Jobb med deg selv så kan NAV hjelpe deg med de rette tiltakene! Se positivt på det de har å tilby deg. De vil hjelpe deg bare du er litt mer samarbedsvillig...

Ønsker deg lykke til videre i livet! ;) ikke bry deg om hva en og hver dust skriver her, de skjønner ikke hva problemet er uansett.

Skjult ID fr. 24 mai 2013 20:09

Rettighetene dine står på spinkelt grunnlag. Dem som ga deg rettighetene kan lett ta dem fra deg igjen.

Skjult ID med pseudonym Gamla fr. 24 mai 2013 20:11

Om du bor i Oslo vet jeg hvem saksbehandler du har. Han er verdens beste. Jeg fikk all hjelp jeg trengte i de årene jeg var innom der. Fikk alle mine kurs og tiltak gjennomført. Og var det noe galt rettet han opp i det med engang. Jeg er i dag i 100 prosent jobb.Takket være min saksbehandler hos NAV.

Skjult ID fr. 24 mai 2013 20:16

"den som er min saksbehandler nå er rullestolbruker og vanskelig å prate med"
Unnskyld meg, men jeg har veldig vanskelig for å forstå relevansen i den første delen av setningen....kunne du forklare det kanskje ?

Skjult ID med pseudonym lurer fr. 24 mai 2013 20:18

Er det forresten noen som vet hva man får hos NAV hvis man mister/sier opp jobben?
Tror man har en 8 ukers periode uten penger hvis man sier opp..

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:20

(Skjult ID): hva er det du vil at jeg skal forklare?

Skjult ID fr. 24 mai 2013 20:23

Du skriver at din saksbehandler er rullestolbruker. Jeg lurte på hvorfor det er relavant å nevne i forhold til saken din.

Skjult ID fr. 24 mai 2013 20:23

relevant

Skjult ID med pseudonym positiv fr. 24 mai 2013 20:23

Jo TS - noe av NAV sin oppgave er å hjelpe dem som har behov for det ut i jobb. Av det lille du skriver virker det som om d har en sammensatt og langvarig problemstilling. Det er ikke lett hverken for deg eller dem i hjelpeapparatet som skal gi bistand til deg.

At du har vært i et tiltak som er blitt avbrutt uten at du har fått en forklaring er rart - du kan jo be om en begrunnelse?

Og ja - du har innsynsrett i papirene dine - du kan be om kopier av alle notater og rapporter - unntaket for dette kan være eventuelle legeerklæringer - men da bare om din lege oppfatter deg som så syk at det han være skadelig for deg å lese nettopp legeerklæringer

Jeg husker ikke datoen - men i løpet av høsten/vinteren blir NAV's elektroniske arkiv tilgjengelig med pålogging med min ID.

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:24

Gamla: "Om du bor i Oslo vet jeg hvem saksbehandler du har. Han er verdens beste. Jeg fikk all hjelp jeg trengte i de årene jeg var innom der. Fikk alle mine kurs og tiltak gjennomført. Og var det noe galt rettet han opp i det med engang. Jeg er i dag i 100 prosent jobb.Takket være min saksbehandler hos NAV."

Så fint for deg. Jeg har vært borti noen få sånne mennesker på kontor som har vært positive og hjelpsome, og veldig tydelige og klare. Men, det er så lenge siden, og så forsvant de bare.

Skjult ID med pseudonym positiv fr. 24 mai 2013 20:26

Lurer - om du sier opp jobben selv får du 8 uker sperrefrist. Viktig å melde seg som aktivt arbeidssøker i det man sier opp da fristen løper fra meldedato.

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:30

(Skjult ID): for meg er det kleint og ukomfortabelt, det trenger ikke nødvendigvis være fordi den sitter i rullestol, jeg har pratet med andre som har sittet i rullestol før. det er bare det at når jeg har møtt opp på møter så har det vært et veldig ukomfortabelt. kanskje pga a traumer da min bestefar hadde sine siste liv i rullestol og han var veldig syk. jeg har desverre ikke tenkt på det før nå. kanskje jeg mintes om det.

Skjult ID med pseudonym lurer fr. 24 mai 2013 20:31

Aha..greit å vite hvis man noen gang skal si opp ;-) Takk for info @positiv :)

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:32

(Skjult ID): også var det også irritasjonsmoment, fordi jeg føler at jeg ikke fikk snakket eller blitt hørt. som om jeg bare snakket med en vegg som ikke ville ta hensyn til mine ord. jeg trenger ihvertfall en person som lytter eller som kan forklare meg hvordan vi kan finne fram til en løsning.

Skjult ID med pseudonym positiv fr. 24 mai 2013 20:33

lurer: Smart å vente til du har ny jobb eller lottopenger på konto!

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:34

Jeg kan si noen ting som kanskje er sjokkerende å høre. Men jeg vil ikke nevne det for alle og enhver spesielt ikke her på et åpent forum.

Skjult ID fr. 24 mai 2013 20:34

Ja...hm...ok...så da så...er kanskje noen traumer som burde vært bearbeidet først da.Om du skal ut i arbeidslivet må du kunne forholde deg profesjonelt til folk som tilfeldigvis ikke kan gå.

Skjult ID fr. 24 mai 2013 20:36

At et menneske er vanskelig å prate med, og ikke lytter er en sak for seg Men det kommer ikke av at personen sitter i rullestol.

Skjult ID med pseudonym cand.mag fr. 24 mai 2013 20:39

Jeg har ingen direkte gode erfaringer med NAV. Etter dotcom-bobla fikk jeg nærmest kastet et bussertifikatkurs etter meg, men jeg ville jobbe med ting som var mer relevante for meg. Jeg bussjåfør, liksom? I den senere tiden, da livet ble litt mer skyggefullt, har hjelpen fra NAV vært mangelfull. Jeg sa jeg trengte kurs for å komme tilbake i jobb innenfor det jeg kunne. NAV mente jeg trengte et kurs som går ut på å finne en jobb innenfor noe man ikke kan eller ikke ønsker.

Skjult ID med pseudonym __ fr. 24 mai 2013 20:39

Det blir vel å ende med at jeg blir gammel og får null i pensjon, fordi jeg ikke får jobbet noe oppover.
Og hvis jeg skal jobbe, i deltid og uten fast for å løfte tunge ting, eller jobbe med ting som er belastende så blir jeg syk slik som jeg ofte har vært tidligere pga det. Ingen fast og trygg jobb for at jeg skal få pensjon til jeg blir gammel.

Skjult ID med pseudonym lurer fr. 24 mai 2013 20:40

@positiv:
Det beste er å vente ja. Har sagt opp jobben min uten å ha en plan en gang tidligere. Jeg fikk ny jobb iløpet av 1 mnd, men man vet aldri hvor lang tid det tar :)

Skjult ID med pseudonym me fr. 24 mai 2013 20:41

Du snakker om å disrespekt. Hva med å vise andre den samme respekten som du etterlyser ?

Skjult ID med pseudonym cand.mag fr. 24 mai 2013 20:43

@lurer
Tidligere, da min arbeidserfaring var tildels mangelfull, var det lett å få jobb. Man var ønsket over alt. Nå, med masse jobberfaring, er det ingen som vil ansette meg. Nokså morsomt fenomen i grunn!

Skjult ID med pseudonym me fr. 24 mai 2013 20:49

For mange er det lett å få jobb, det handler om å ta det man får. Jeg er selv høyt utdannet, og hatt perioder der jeg ikke har fått de jobbene jeg selv har ønsket. Men jeg har allikevel ikke gått mange dager uten arbeid. Jeg kan vaske, plassere varer i hyller, hva som helst. Og jeg har aldri sagt nei til en jobb i disse periodene. Når det er sagt, så skjønner jeg at det finnes mennesker som på bakrunn av ulike lidelser ikke kan det. Men etter min oppfatning er det altfor mange som kan jobbe, men som ikke gjør det fordi de jobbene de blir tilbudt ikke er interessante nok.

Skjult ID med pseudonym lurer fr. 24 mai 2013 21:05

@cand.mag:
Har hørt at det kan være et "problem" når man har høy utdanning eller mye erfaring. Arbeidsgivere mener at man er overkvalifisert.
Jeg har ikke noe særlig utdanning, men jeg har jobbet meg opp fra "gulvet". Skulle jeg miste jobben, så håper jeg ikke det skjer med meg. Jeg kan gjerne jobbe meg opp fra gulvet igjen. Er egentlig litt motiverende når man har gjort det før :)

Skjult ID med pseudonym omg fr. 24 mai 2013 21:14

Er det kun en saksbehandler hos NAV I Oslo @Gamla???

Skjult ID med pseudonym cand.mag fr. 24 mai 2013 22:16

@lurer

Dessuten er det en selvforsterkende ond sirkel når man først er ledig. Ingen vil ansette en som har gått ledig en stund, så da forblir man ledig, til tross for høy utdanning og lang arbeidserfaring. Jeg har siktet lavere og lavere, men det ble ikke vei i vellinga før jeg i forbindelse med en jobbsøknad hos et vikarbyrå spurte om de ikke hadde dagsjobber også.

Jeg jobber "på gulvet" nå. Kjører truck og lemper gods. I grunn deilig med litt fysisk arbeid. Jeg har også hatt et par oppdrag på noe som må kunne kalles arbeidslivets skyggeside :-(. Skittent, bråkete og potensielt farlig skiftarbeid. Utrolig at noen vi jobbe under slike forhold.

Skjult ID med pseudonym joyboy lø. 25 mai 2013 10:07

Nei , der er jeg også blitt overrasket over hvor inkompetente og lite effektive de kan være.
Og enkelte av de er til de grader så jævlig arrogante :)

Skjult ID med pseudonym Ridder lø. 25 mai 2013 19:19

Man the fuck up og gjør noe selv også. Ut i fra hva du skriver, virker du som en av de som venter på at andre skal gjøre jobben for deg.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 25 mai 2013 19:28

Asså... Hvis du så gjerne vil ha en jobb og mener at NAV er nå innmari vrien å ha med å gjøre, da ER det lov å ta litt initiativ selv og bare fikse ting på egen hånd heller enn å syte og tyte. Just sayin'

Skjult ID sø. 26 mai 2013 14:11

Jeg prøvde meg på NAV i 3 mnd....da var det like greit å jobbe igjen - men det er vel sikkert også hensikten.