Alle innlegg Sukkerforum

Politikk (frem mot valget)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym p lø. 25 mai 2013 13:08

Del lenker du undres over eller noe du mener bør deles. Gjerne diskuter litt underveis, men ikke la det bli for useriøst. Ikke la denne tråden bare handle om ett tema innen politikk, la det bli en slags opplysning til folket. Gi gjerne en kommentar under hver lenke du poster også. Du kan også gi minus eller pluss-poeng slik at andre kan se hva du mener om de partiene eller det ene partiet som er representert i artikkelen til lenken. Vil helst at tråden skal være seriøs med ikke så alt for lange svar. Nå som det nærmer seg valg, så kan folk finne ut om det partiet de ønsker å stemme på virkelig representerer de verdiene man har eller om man kanskje vil stemme på et annet parti. Hvis du refererer til et partiprogram må du spesifisere lenke, side-nummer og overskrift, slik at andre enkelt kan finne det og kommentere uten å måtte lete så altfor mye. Stil også gjerne spørsmål til artikkelen hvor du får frem ditt syn, din undring eller gi enkelt og greit en kortfattet mening.

http://e24.no/makro-og-politikk/stortingets-presidentskap-vil-gi-folk evalgte-skattekutt/20373327

Hvorfor skal folkevalgte ha skattekutt? Tjener ikke de mer enn nok penger til å kunne bidra til samfunnet (som de faktisk har mere makt til å skape) enn andre arbeidstakere? Jeg ser ikke på de som noen mer spesielle enn andre arbeidstakere. Stortingspolitikere tjener da enda mer enn fattige. Jeg lurer på hva som er i hodet til disse og hva som er grunnen?

-1 AP <- her gir man poengscore til partiet, hvis man ønsker.

(mann 37 år fra Hordaland) lø. 25 mai 2013 13:16 Privat melding

+ 1 til Høyre for skolepolitikk (ønsker derimot å vite fordeler og ulemper med høyre, fra andre)

Skjult ID med pseudonym E lø. 25 mai 2013 15:05

Jeg har ett spørsmål som jeg hiver på i denne dialogen:-)
Som alene mor for 2 50prosent, eier en leilighet full jobb og bil. Hva parti bør jeg velge?
Vet at det er alene mødre som får mer ubetalt enn meg og jeg jobber!!
Det eneste jeg får av støtte er dobbel barnatrygd. Det de sa på NAV var at det neste hadde lønnet seg for meg og ikke jobbe. Skal det være sånn idagen samfunn?? Blir forbannet av de mange som sitter hjemme på rauå og ikke gjør noe annet enn og klage og syde og snylter på systeme. Vet at noe ikke kan jobbe, men kan du ta være på ett barn og feste og leve live så kan du pokker meg også jobbe litt!!! Det og jobbe gir meg mer enn og sitte på rauå, men synes forde om at det er urettferdige. Kan noe svare meg hva jeg bør velge?? Jobber til tider mer enn 100 prosent for og få pengene til og strekke til.

Skjult ID med pseudonym søker lø. 25 mai 2013 15:11

Du får gjøre som kimkom å satse på skole med norsk undervisning.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 25 mai 2013 15:26 Privat melding

E
Er hvilket parti som vil gi deg mest penger det eneste som betyr noe? Og blir du lykkeligere hvis andre får mindre?

Skjult ID med pseudonym Skalle lø. 25 mai 2013 15:26

@E:
Jeg datet ei fra Hedmark og hun hadde ca.25 000 utbetalt pga at hun studerte 2 dager i uka. Hun og eksen hadde vanlig fordeling når det gjaldt barnet.
Rettferdig?? Absolutt ikke..

Skjult ID med pseudonym E lø. 25 mai 2013 15:53

Tror dere misforstår meg litt her jeg. Blir ikke lykkeligere forde om jeg får mer å andre mindre. Men kunne kanskje tatt av litt av presse på meg, og utgiftene. Men hadde jeg ikke hatt leiligheten så hadde jeg fått bo støtte!! Er det ett samfunn der vi må sitte på rauå og syde for og få mest mulig vi vil ha??? Liker å jobbe, men føler at noe er spinn hakkende gale nå jeg vil få mer ubetalt med og sitte på rumpa mi:-) så @fetteberg kanskje jeg vil ha mer :-) blir nok ikke lykkeligere av mer penger, men litt mindre sliten:-)

(mann 34 år fra Oslo) lø. 25 mai 2013 18:30 Privat melding

Da utlinger jeg din KimKom.

-1 til Høyre for skolepolitikk. Karakterer i barneskolen? Herregud.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 25 mai 2013 19:04 Privat melding

Skolepolitikken i Norge er en katastrofe. Middelmådighetsidealet til venstrsiden har vi sett resultatet av, og jeg har selv unger i Osloskolen som forteller at svake elever blir tatt ut når de har nasjonale prøver. Helt vilt.

Problemet er ikke at vi ikke vet hva som fungerer. Vi vet det, vi har veldig mye god undervisningsforskning.

Problemet er at politikerne ikke klarer å holde fingrene fra fatet. Det er bare for fristende å bruke skolen til ideologisk rekruttering.

Skjult ID med pseudonym Jente33 sø. 26 mai 2013 15:16

Hva med å se til andre land, f.eks. Finland og Canada, hvor skoleutviklingen ikke bytter med partiene. Partipolitisk styrt slik at man får en langsiktig og helhetlig tenkning, uten ideologi som privatisering, ikke-privatisering, karakterer, nasjonale prøver osv. Politikere må gjerne mene om skole, men vi kan ikke skifte retning i skolepolitikken hvert 4. år, DET blir det dårligere resultater av!

Skjult ID med pseudonym p sø. 26 mai 2013 22:27

her virker det at det bare kimkom som har skjønt poenget med tråden.
resten har egentlig bare sullet det til.... Jente 33 kanskje ikke. men uansett.

E: jeg skjønner ikke hva du lurer på? Som alenemor så stemmer du ikke på bagrunn av at du har barn, men på bagrunn av det du mener vil bidra til at din egen situasjon blir bedre. Hvis du vil at vår land skal bli styrt slik det har blitt styrt de siste 5-10 årene så stemmer du AP, hvis du vil ha endring så stemmer du Høyre. Vil du ha mer sirkus i media så stemmer du SV, Senterpartiet eller KRF (eller noen av de andre partiene).

"Det de sa på NAV var at det neste hadde lønnet seg for meg og ikke jobbe."
Du skal ikke høre på hva NAV sier, fordi de vet ikke hva de selv sier.

Skjult ID med pseudonym me sø. 26 mai 2013 23:48

@E Du spør folk her på forum hva du bør velge....kjære deg, ta ansvar og sett deg inn i de ulike partiers politikk. Du snakker om å sitte på "raua"... Ironisk

Skjult ID med pseudonym Kofelainen ma. 27 mai 2013 00:21

Du blir neppe klokere av å lese hva vi skriver her. Men all info er info.

Jeg liker ikke når folk bare stemmer etter egen vinning, det er dessverre en ukultur i vestlig kultur. Vi bygger for mye på egoet. Hva er best for landet? Tror jeg er ett riktig utgangspunkt.

En annen ting jeg synes er synd. Politikk dreier seg i alt for stor grad om 1s og 0s. Tall og man tror at alt kan bli bedre, bare ved å tenke på forvalting av penger. Jeg tror noe av det viktigste er verdier, signaler og frihet til å leve det livet, en ønsker.

Jeg ønsker å leve i ett samfunn hvor vi prøver å ta det positive fra hverandre, bygget på likeverd og tanken på at vi er i samme båt. Ikke bare hvor det handler om å konkurere og tenke "MITT" Politikk er viktig, fordi den øverste delen ofte kan speiles i hele befolkningen.

FRP og høyre, håper jeg ikke kommer til makten. Vi har så lett for å glemme. Tenk på alt det frp har ment opp igjennom årene, er alt av dette plutselig forandret nå?? FRP ville selge norsk oljefelt til fastpris, tenk på det. Fordi staten ikke skulle blandes inn i privat sektor. Og prisen ca 1 milliard. Hvor hadde vi vært i dag? Kan vi stole på ett parti som tar ideologi fremfor folket?¨

Høyre, har noe fornuftig. Men tenker også tall fremfor individet og det skal styres med sterk autoritet fra Erna:p

AP, mange klager og syter. Mener at norge er det dårlig stelt med. Virkelig? Hvor er vi ranket år etter år, vi har vært på topp 5 i samtdlige kåringer de siste årene. Dog, har for mange i AP, klippekort. Noen trenger å bli skiftet ut.

Mitt parti er Venstre, tror jeg, nå har jeg ikke tid å skrive mer.

Skjult ID med pseudonym megabit ma. 27 mai 2013 18:06

Arbeiderpartiet tvinger norsk næringsliv i kne og holder private folk i øra, med skater og avgifter på alt.

Hvorfor skal en arbeidsgiver betale en straffeskatt pr. ansatt i en bedrift?.. (arbeidsgiver avgift )

Hvorfor skal private betale eiendomskatt til staten for å bo i sitt eget hus og tomt som de har kjøpt for allerede hardt skattede penger?..

Hvorfor skal du betale formueskatt for sparepengene dine som du allerede har betalt en høy skatt for?..

Hvorfor skal du betale nesten det dobbelte for en bil her i landet, enn i Sverige?.. Eller hvis du ser til USA, så kan du kjøpe opptil 5 sportsbiler for prisen 1 koster i Norge etter at alle skatter og avgifter er betalt?..

Hvorfor må en bilist betale bompenger overalt, når drivstoffet har en høy avgift + en høy årsavgift, som skulle brukes til vei?..

Hvorfor er Drivstoff og olje fra Norge mye billigere i land vi selger til enn vårt eget land?..

Hvorfor er mat og ting så billig i Sverige?.. politikere fra regjeringen er fersket på Svenskehandel.

Hvorfor må private bedrifter betale forskuddskatt og formueskatt på utstyr + + +?.. altså før man har tjent ei krone! Hva skal man investere med da, når alt blir sugd ut?.. Man må låne penger i banken til skatten i Norge, fordi staten er ikke i stad til å tenke seg at det er svingninger i etterspørselen.

Nå finnes det ikke noe perfekt parti her i landet, men det er på tide med noe helt annet NÅ.

Oljemilliardene ble kalkulert til å dekke tjenestepensjonen KUN til de STATLIGE ansatte i fremtiden. Det er derfor det private næringsliv ble plutselig pålagt å betale tjenestepensjon til hver ansatt og at regjeringen nærmest nekter å bruke noe av fondet.

Hvorfor tvinger og piner og holder regjeringen oss nede i verdens høyeste skatter og avgifter?.. Hvorfor er Norske sykehus så veldig fattige?.. De har så lite penger at f.eks de innlagte kan kun få egg til frokost på Søndag grunnet dårlig økonomi..

Vil de oss ikke noe godt?... Hva gjør de egentlig, bortsett fra å ta?...

Glemte visst at regjeringen eksporterer en god del milliarder kroner ut av landet hvert år...

De som har det best med AP er de som ikke gidder å jobbe, og det kommer til å bli veldig mange av de med den næringspolitikken som føres!

Håper på et regjeringskifte. Håper andre vil ha forandring. Det blir ikke store forandringen uansett, men kursen må endres, slik at det blir lov for oss Nordmenn å ha litt penger uten at en blir jaktet på

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 27 mai 2013 19:19

megabit..er så enig ein kan bli:) mi stemme går vertfall til eit parti på høgresida..oppfordrer alle andre til å gjere det samme
får dei rødgrønne apekattene 4 år til har dei oppretta nok offentlige stillinger til å vinne valga fremover...alle veit jo at dei og nav"ansatte" stemmer ap for å beholde jobb/trygd..

(mann 34 år fra Oslo) ma. 27 mai 2013 19:46 Privat melding

*Gjesp*

Liker at man slenger ut med noe "alle vet" uten noen som helst form for fakta. Men når man da heller ikke klarer stå for meningene sine under noe annet enn pseudonym så forventes kanskje ikke noe mer.

http://www.na24.no/article3186816.ece
http://www.bt.no/nyheter/okonomi/Frp- har-flest-trygdede-velgere--2533354.html

(mann 24 år fra Akershus) ma. 27 mai 2013 19:56 Privat melding

1+ Høyre regner jeg med.

Nå er ikke jeg veldig oppdatert innen politikk, men syntes nå ap tar av litt mye med skatt og avgifter.

Nå har jeg ikke sett på de negative følgene av att høyre kommer inn, for det er vell garantert noen av de?

Skjult ID med pseudonym loffen ma. 27 mai 2013 20:00

@blindebukk: Jadda, for det jobber så mange på nav at de navnansatte kan ta over landet. Privat sektor, har langt flere sysselsatte en offentlig. Dessuten er det ikke så mange som jobber på nav. Jeg var arbeidsledig og var på sånn jobbsøkerkurs. Fikk høre hvor mange "brukere" en navansatt hadde, husker ikke tallet men det var høyt.

Folk følger strømmen som vanlig. Nå er det tid for forandring, åsså tror man at det eneste alternativet er frp og høyre. Parti som gir blanke f i folk som ikke har det bra, forutenom de eldre. Ellers stemmes det nå etter skatter og avgifter. Selv om vi har det fett. Vi er noen grådige egoister, som ikke klarer å innse at vi er det. "meg" "meg", er alt som står i hodene våre.

Jeg gir opp menneskeheten!

Skjult ID med pseudonym megabit ma. 27 mai 2013 20:07

@MrSanoj

Mange fine borgerlige jenter som blokkerer deg nå, så kanskje du hadde tjent på å ligget litt lavt...:) Men fakta er vel at jeg vet hva jeg snakker om ved å ha vært i det private næringsliv i over 20 År. Har aldri hevet trygd eller sykepenger en eneste dag!!! Så det er det ikke bare noe jeg slenger ut, og når du starter med et Gjesp, så viser du alle hvem du er.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 27 mai 2013 20:09

loffen...dei nav"ansatte " er jo dei trygda da vettu..

(mann 37 år fra Hordaland) ma. 27 mai 2013 20:20 Privat melding

Det er ikke så lett med politikken vår. Sosialdemokrati som noen ganger går mer på premissene til missekonkurranse, lyving for å få stemmer, argumenter basert på forskning der halve "sannheten" blir brukt, fordi det er mest relevant i deres øyner, osv.

Privatisering gjør at skatten går ned, men faren er at f.eks. skolen går over til New public management, altså businessmodellen.

Hva skal jeg velge da? hehe, vanskelig ja.

(mann 37 år fra Hordaland) ma. 27 mai 2013 20:20 Privat melding

Forresten så syns jeg alle skal se litt på www.faktasjekk.no !

Skjult ID med pseudonym hmm... ma. 27 mai 2013 20:22

-1 til Høyre for de velger å prioritere de som har mest fra før...altså skattelette til de rikeste. I tillegg måler de det meste i kroner og øre. Jeg er heller ikke tilhenger av å sette gamle ut på anbud. Ei heller at det kommer flere og flere private skoler. Det vil ytterligere øke klasseskillet i og med at de rikeste har mulighet til å velge de beste skolene.
Jeg kommer fra et småbruk ute i distriktsnorge og ser at distriktene og landbruket er tjent med å ha en rød-grønn regjering. Høyre/FRP tror jeg vil innføre markedsbetingelser og sånt sett kan ikke norsk landbruk konkurrere med utenlandske varer.
Jeg får legge til at jeg tjener bra og sånn sett kunne fått litt skattelette med regjeringsskifte. Det er mest av ideologiske grunner og at jeg er opptatt av miljø, landbruk og distriktspolitikk at jeg velger å stemme slik jeg gjør.

MItt råd er å tenke selv og kanskje at det ikke nødvendigvis er avgjørende om du får 200 kroner i skattelette eller at spriten på polet blir 2 % billigere. Heller om hvordan du mener samfunnet skal være.

Lykke til!

(mann 51 år fra Oslo) ma. 27 mai 2013 20:48 Privat melding

Jaja, vi lever i ett bra land når det største problemet er horden med muslimske innvandrere som invaderer landet.

Det som jeg blir viktigst for meg er hvordan partiene har tenkt å løse transportutfordringen. Både vei og tog virker det som trenger en god del mer penger og bedre rammevilkår. Da virker det tullete å snakke om skattelette. Det vil koste og bygge ut, og vi må starte nå.

(mann 34 år fra Oslo) ma. 27 mai 2013 20:50 Privat melding

@megabit
Om mange fine borgerlige jenter blokkerer meg nå, så er det da bare helt ok for min del. Jeg er relativt opptatt av politikk og hvis de kun stemmer for å gavne sin egen båt så ville det nok ikke blitt noen fantastisk kjemi uansett.

Min kommentar var vel forsåvidt ikke siktet mot deg, men han som postet under deg. Uansett blir en slik argumentasjon du legger frem ganske tafatt uten å kunne belyse saken fra flere sider. Blant annet er det greit å ta med at vi i Norge har relativt høyt lønnsnivå før du sammenligner priser i andre land med våre egne.

@robinsve
Hvor har du kilder til dette fra robinsve? Ikke at jeg bestrider de kommentarene du kommer med, men det var litt mange relativt harde påstander uten noen konkrete kilder..

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 27 mai 2013 20:59

mr sanoj...koffø skal du ha kilder på alt muligt?:) eg trenger vel ikkje bevise at det offentlige har vokst kraftigt dei siste åra...viss du er så opptatt av kilder ,kan jo du heller legge ut kilder på det motsatte viss du meiner det er meir korrekt:)

Skjult ID med pseudonym hmm... ma. 27 mai 2013 20:59

@robinsve: Altså når du begynner å trekke inn Castro og Hitler og sause dette sammen med sosialdemokratiske partier, så faller hele din argumentasjon som et korthus.

(mann 34 år fra Oslo) ma. 27 mai 2013 21:00 Privat melding

@blindebukk

Hvis du så mitt innlegg så motbeviste jeg din "antagelse" relativt raskt.

Skjult ID med pseudonym megabit ma. 27 mai 2013 21:06

@MrSanoj

Norges høye skatter og avgifter er problemet for næringslivet, lønningene til de ansatte kan vi klare å betale, hvis det ikke hadde vært for kvelnings politikken som praktiseres. Prisene er høye fordi staten er grådig! har du ikke skjønt det enda?.. Du må starte et firma, med noen ansatte og prøve å lenge du kan klare å drive, så begynner nok du å se litt annerledes på det. Lykke til med damene, det er jo derfor vi er her :)

(mann 51 år fra Oslo) ma. 27 mai 2013 21:10 Privat melding

megabit, så det er derfor vi har så lav arbeidsledighet i landet og vi har mye arbeidsinnvandring fra EØS? Fordi det går så dårlig her?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 27 mai 2013 21:10

mr sanoj..da anbefaler eg at du leser mitt innlegg ein gang til..prøv å forstå det før du komentere noke om ka parti som har mest trygda folk:)
det va ikkje det det som va meint med det innlegget..det eg meinte va at dei har snart sikra seg ved å øke den offentlige sektor...og alle veit jo det blir innstraminger på trygdeytinger ved eit blått styre,så derfor komentaren om nav:)

(mann 34 år fra Oslo) ma. 27 mai 2013 21:27 Privat melding

Ok. Takk Robinsve.

Jeg begynte å skrive et langt innlegg, men fant ut at det er enklere å komme med korte konsise tilbakemeldinger.

Først og fremst tar jeg med det jeg støtter av hard berettiget kritikk, f.eks. forbudet mot religionskritikk. Det var/er et idiotisk forslag. At mennesker burde ha respekt ovenfor andre trenger/skal ikke være lovfestet. I tillegg virker anmeldelsen, fra Eskil Pedersen, som noe tafatt, og lite gjennomtenkt. Selv om Tybring-Gjedde ofte kan ses på som en riksklovn, så er det lite å anmelde han for i det innlegget.

I forhold til temaet overvåkning så er jeg litt usikker på hvordan jeg skal tolke kommentaren din politisk sett relatert til resten av meningene dine. Haakon Lie var en ganske liberal arbeiderpartipolitiker, kan godt tenke meg at han følte det var essensielt at partiet ikke beveget seg for lang mot venstresiden(det blir selvsagt tendensiøst, og uten beviser/kilder fra min side). At man passer litt på hva ytterliggående personer på begge sider av det politiske spekteret gjør er vel greit. Det spørs selvsagt i forhold til graden av overvåkning, men jeg er selvsagt helt enig i at det burde være politiets oppgave.

Har du lest artiklene om Erik Solheim og Raymond Johansen? Morsom vinkling i påstandene dine i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym hmm... ma. 27 mai 2013 21:30

@robinsve: Du viser først til en uttalelse fra Erik Solheim om demokrati og så viser du til uthuling av demokratiet og Hitler. For meg er det en klar kobling - ubevisst eller ei.
Det er iallefall ikke vanskelig å forstå at du hater alt med sosialdemokratiet å gjøre. Kan du til tross for dette finne noe positivt ved det?

Er litt lei av all svartmalingen enkelte fra borgelig side bedriver. Har vi det virkelig så ille i dette landet? Men jeg skjønner jo at de er jo tjent med å uttrykke seg slik.

Skjult ID med pseudonym megabit ma. 27 mai 2013 22:10

@kit001

Vi har høy innvandring, fordi det er som å vinne i lotto å komme her å "jobbe".. de får samme rettigheter som deg etter kort tid og kan sende "gave penger" hjem til "familien" uten å få formueskatt eller forhøyet skattesatser. Tror du at de hit kommer for å jobbe???.. De kan kose seg på skattepengene våres, så har AP sikret velgere ved å kaste penger etter de. Smart ikke sant?.. Noen er redde for å stemme noe annet en AP, for da tror de at de kan de ble sendt ut av Norge. Hørte om en som gikk på trygd i her, kunne bygge hoteller i Phillipinene... uten formueskatt eller noe. Meg hadde de kjørt rett i fengsel hvis jeg hadde gjort det samme! Men det var bare et lite eksempel... en dråpe i havet... Men det er ikke alle som ser det før det er for sent.

Det er lav arbeidsledighet fordi det er få jobber, og arbeidsinnvandringen er stor fordi trygderettighetene er gull.

Jeg er innfødt her og jobber sammen med en av utenlandsk opprinnelse. Vi har like rettigheter selv om jeg har jobbet 20 år lenger enn han. Han betaler 25% og jeg betaler 39% lønnskatt for han sender ut det meste av pengene av landet og bor gratis på kona som går på trygd. Jeg putter litt av overskuddet på konto og det ser skatteoppkreveren. Han tjener mye mer enn meg, fordi han er utenlandsk. Når vi i tillegg ser på hva pengene er verdt i landet har sender til, så er det MANGE ganger mer og han er ufattelig rik. Så Norge er best for utlendinger og de som ikke jobber, og det sier jeg av erfaring. Ha en ellers fin sjekketid her på sukker :)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 27 mai 2013 22:21

megabit, EØS borgere får ikke noen rettigheter i det norske systemet uten at de betaler skatt. Når de betaler sin skatt, må de selvsagt få del i de samme rettighetene, men jeg ser argumentet om at en nok kunne utvidet tiden det går fra de begynner å betale skatt til de har fulle rettigheter.

EØS borgere har vel heller ikke automatisk stemmerett ved stortingsvalg, så at noen skulle kjøpe stemmer på den måten er jeg noe usikker på.

Hvis en ser på inntektene i landet etter etnisk opprinnelse, tror jeg vi innfødte vinner klart. :)

Lykke til med sjekking du også!

Skjult ID med pseudonym Ellan ma. 27 mai 2013 22:35

dele linker på sukker? Kanskje ikke det beste forslaget ;)

Skjult ID med pseudonym hmm... ma. 27 mai 2013 22:53

@robinsve: Ingen kan vel være uenig i at det er viktig å ta vare på ytringsfriheten og demokratiet, men jeg skjønner ikke at du kan mene at sittende regjering fører en politikk som uthuler dette på noen som helst måte. Iallefall ikke bevisst. Derimot ser jeg det som et demokratisk problem om valg man tar opp gjennom livet kommer an på størrelsen på lommeboka. Da tenker jeg på spørsmålet om privatisering som de borgerlige er så opptatte av. De kaller det valgfrihet, men valgfrihet for hvem? Det er vel ikke så vanskelig å se at denne "valgfriheten" gavner de rikeste. Og er det noe som er bevist, så er det at samfunn med store klasseskiller gir et dårligere samfunn sett under ett.

Mulig jeg ikke har lest innleggene dine grundige nok (har ikke lest alle), men det er iallefall slik jeg tolker de innleggene dine som jeg har lest. Prove me wrong! :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 27 mai 2013 23:08

store klasseskiller med privatisering...er det at det kommer dyktigare folk ut av private skoler du er så redd? at dei stikker av med dei best betalte jobbene og blir rike?
da er det vel heller dei offentlige skulene som bør heve seg opp nokre hakk vel? meeeen er vel kanskje ikkje så enkelt når over 50% av elevene er innvandrere som lærerane bruker all energi på å lære norsk i alle fag...

(mann 34 år fra Oslo) ma. 27 mai 2013 23:13 Privat melding

@Robinsve

Men angående overvåkningen er dette en relativt gammel sak. Haakon Lie har til og med vært død i over 4 år. Jeg kan erindre den dokumentarserien når jeg tenker over det, men jeg var ganske ung på den tiden. Godeste Hellskog endte vel mildt sagt opp i trøbbel i etterkant av sine sensasjonavsløringer. Blant annet den dokumentaren du henviser til tror jeg. Misbrukte vel statsstøtte eller noe lignende. Ikke at det har så mye relevans for det vi diskuterer, men verdt å nevne. :)
Utover det er jeg helt enig i at det er kun politiet som burde utøve overvåkning. Og selv da burde det ligge velbegrunnet informasjon bak tiltaket.

Tegn på typisk norsk naivitet? Mener du virkelig at det er så enkelt? Det blir vel det samme som om jeg skulle kalt konklusjonen din, typiske konspirasjonsteorier fra norsk høyreside?
Motivet til f.eks. Solheim er å rette fokus på miljøpolitikk, ikke at han vil innføre noe annet styresystem. De ønsker å være et parti som fokuserer på miljøet, og da er det hendig å bruke slik retorikk for å prøve og få folk til tenke seg om når det gjelder bruk av stemmen sin. (Ikke at jeg er enig i partiet hans sin politikk på de fleste områder, men det er i alle fall slik jeg ville ha tolket den artikkelen.)

Forøvrig skal du ha for å poste på en åpen profil. Det skaper en mer interessent debatt.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 27 mai 2013 23:15

som far som sønn..:p

Skjult ID med pseudonym gutt25 ma. 27 mai 2013 23:43

http://www.nrk.no/programmer/tv/test_nasjonen/3098803.html

Gammel, men litt morsom.

Skjult ID med pseudonym jjj ti. 28 mai 2013 10:51

jeg vil anbefale å ta en titt på programmet til MDG, dette partiet deler stort sett mine synspunkt hvertfall.. men blir nok sett på som litt for radikalt blant mange..

(mann 51 år fra Oslo) ti. 28 mai 2013 13:33 Privat melding

Kudos til Robinsve.

Ikke fordi jeg er enig, men fordi du faktisk snakker om de viktige tingene. Diskusjoner hvor man ender opp med å klage over u-hjelp fordi vi har humper i veien blir litt meningsløse......

Jeg synes også at overvåkingen av kommunister var skammelig, kke minst sett i lys av den krigsinnsatsen mange gjorde. Og jeg glemmer ikke tv-øyeblikket der kongen ba enkene om unnskyldning for overgrepene.

Men samtidig bet jeg meg merke i en kommetar fra Haakon Lie, "hva visste vel de?" freste han til kritikerne når dette ble rullet opp.

Og det er faktisk relevant. Overvåkingen og forfølgelsen av kommunister i Norge startet med Kråkerøytalen til Gerhardsen. Og den igjen var direkte foranlediget av kommunistkuppet i Tsjekkoslovakia. Og dette satte en støkk i hele Europa. Og det er den atmosfæren, preget av frykt og uvisshet, som er bakteppet for beslutningene som ble tatt. Og det kan også legges til at NKP allerede hadde kjøpt russernes forklaring.

Skjult ID med pseudonym jaffal ti. 28 mai 2013 14:51

Hvor begynne..?

Først til E, at du har fått beskjed hos av at det ville være mer lønnsomt å ikke jobbe finner jeg særs merkelig. Nettopp fordi det vil altid lønne seg å jobbe hvis en ser litt fremover i tid, nr 1, feriepenger, du får ikke feriepenger når du går på trygd, nr2, trygd gir deg lite å rutte med når du når pensjonsalderen. Dessuten er tiden du kan gå på såkalt trygd tidsbegegrenset. Jeg syns det er provoserende at du drar alle alenemødre under samme kam. I mange tilfeller ender mor opp med hovedansvaret, og det betyr faktisk at man har begrensende muligheter til å jobbe, noe avhenger selvfølgelig alder på barna. At man har en utdannelse som feks sykepleier hjleper deg nødvendigvis ikke. Skift arbeid og små barn er logistikk som er vanskelig, enn så lenge vi ikke har døgnåpne barenhager eller dagmammaer som gjerne overnatter når du jobber natta. Poenget er at ting er ikke sort/hvitt. Så, hva er egentlig problemet dit E?

Det finnes mange enslige i dag som synes det er dyrt å bo alene, hvis man i tillegg har barn så koster det enda mer. Jeg kjenner mange foreldre hvor begge er i full jobb , men fortsatt klager på utgifter som barnehage og sfo. Da bør en ikke være einstein for å skjønne at dette "koster enda mer for enslige , som kun har en inntekt"

Hvorvidt Nav fungerer optimalt er et helt annet spørsmål, da endringene om farsbidrag kom for noen år siden med reduksjon i forhold til samvær , var konsekvensen for mange barn at de nå flytter annenhver uke til mor og far. Det finnes selvsagt tilfeller hvor det er ønsket med 50% fravær, men en del ser kun det økonomiske. Jeg vet at mange syns dette er en flott ordning og barna er strående fornøyd, men hvor mange barn ville sagt foreldrene i mot, og hvor tar ikke foreldrene seg av flyttingen istedet for? Hvis det ikke er noe problem å flytte frem og tilbake annenhver uke i åresvis?

Så nevnes skole og politikk, og jeg kan love dere at det finnes vel ikke noen som er mer frustrerte enn lærere når det kommer til akkurat dette. Sist høyre satt med makta skulle de revolusjonere skolen, ALT skulle bli så mye bedre med det nye planverket. Desverre fikk de dårlig tid og det som skjedde var at godeste Clemet skulle på død og liv ha i gang et nytt planverk, så det skolene fikk var et utkast, et forslag til endringer ,det var ikke ferdig utarbeidet da det kom. Hva var konsekvensen? Masse mer arbeid for lærerene, nye lokale planer måtte skrives og brått så var alle bøkene , som skolene måtte kjøpe inn pg

Skjult ID med pseudonym jaffal ti. 28 mai 2013 14:57

pga L97 ikke gyldige lengre, og skolene måtte ut med masse penger for kjøpe bøker tilpassa LK-06. Penger som kanskje heller burde vært brukt på å gi elevene bedre stoler og pulter, oppgradere pc tilbudet. Utbedre ventilsjonsannlegg. Sette in flere lærere osv.

Og nå er høyre påan igjen. Nå skal vistnok lærere lønnes etter elevens prestasjoner. Vil det være legalt da å "fjerne" asylbarna fra listene? Fjerne Adh elevene som er mer opptatte av å herje rundt i klassen enn å motta læring?. Elever med store lese og skrivevansker, som ikke klarer å lese eller forstå hva som står i fagbøkene? Og hvem skal egentlig straffes eller belønnes , i et system hvor eleven har forskjellige lærere på barneskolen og på ungdomsskolen? Er det min " feil" at elevene min ikke presterer når de ikke har med seg nok kunnskap fra barneskolen?

-1 til høyre og skolepolitikken

Skjult ID med pseudonym p ti. 28 mai 2013 18:48

+1 til Carl I. Hagen på Dagsnytt atten

(mann 37 år fra Vestfold) ti. 28 mai 2013 22:01 Privat melding

Skal starte nytt parti. Regjeringspartiet. Overraskende nok er målet å danne regjering, for så å endre loven og vårt politiske system. Alle partier oppløses og vi går fra å stemme på parti og person til å stemme på sak. Vi reduserer en arbeidsdag pr mnd for alle landsmenn. Denne dagen skal benyttes til stemming på saker.
Så levde vi lykkelige i alle våre dager.
Snipp snapp snute.
Ønsk meg lykke til.

+1 poeng til meg for sofakreativitet.

Skjult ID med pseudonym p fr. 31 mai 2013 02:36

ta deg master utdanning i dette landet og få deg jobb på MC Donalds hvis du er heldig! slik er ståa.
politkerne må få fingern ut og skape arbeidsplasser til de yngre og de som ligger i klemma. jeg tipper det er over 100 søkere selv på McDonalds. OG her syter og klager politikerne over at vi har nok innvandrere/utlendinger som kommer til Norge for å jobbe. Og at det er nok jobb for alle. Slik er ikke Realiteten. Politikerne må se sannheten i øynene og slutte med dette spillet for galleriet. Ut av sofaen og ut og skape arbeidsplasser. legge til rette for utvikling, og ikke sløsing av oljepenger.

Skjult ID med pseudonym p to. 20 juni 2013 20:50

AP er så opptatt av at folk må slutte å røyke fordi det er skadelig for barn og unge som blir utsatt for passiv røyking o.l. og at det er "farlig" for helsa. Det er mange som faktisk ikke har barn. Og jeg tenker på de som har barn, at de må bli utsatt for slik frykt-spredning om at politiet skal komme på døra og ta deg om du røyker i dit eget hjem. Det politikere, spesielt AP burde tenke på er all den eksosen man blir utsatt for når man går ute i byen og alle de som går med barnevogn på gaten der spesielt barn og andre får kanskje enda farligere stoffer i seg.

Vil man ha slutt på røyking så fjerner man tobakk og røyk fra hyllene i butikken. Det er det politikk handler om, ikke om å skape frykt som jeg sa tidligere. Politiet har nok av problemer fra før av som de må fikse opp i.

Det som irriterer meg mest er at politikerne kommer med argumenter for at det er så farlig å røyke og at man må tenke på barna, men de tenker altså ikke på at det med eksos og støy fra bil også er et problem. det at mange dør i trafikken hvert år handler om hvordan folk kjører på veiene, og at det kan skje uhell. Ja, man må fikse dårlige veier, men er veiene dårlige så kjører man forsiktig. man tar ikke sjanser i trafikken. men det der med røyking det ler jeg bare av. de røykerne som har valgt å begynne, de kan velge å slutte. så enkelt er det. vil politikerne gjøre noe, så fjerner de røyken og tobakken ifra hyllene. enkelt og greit. ikke noe mer enn det, vil de at det skal være ulovlig å røyke vanlig røyk, så får de jammen meg gjøre noe med det. kanskje de i samme slengen skal gjøre det ulovlig å drikke alkohol, for det er jo mange som dør av lever-kreft og får problemer med alkohol. jeg bare prøver å se dette ifra flere forskjellige vinkler.