Alle innlegg Sukkerforum

Hund, hundeeiere, båndtvang m.m.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hmm... on. 29 mai 2013 16:59

Hvorfor har så mange mennesker hund?
Jeg stiller meg det spørsmålet, fordi jeg bor midt i Oslo og er nesten litt sjokkert over hvor mange som har hund i nærmiljøet. Det påfølger jo mye ansvar å ha hund. Den skal mates og luftes hver dag, man må plukke opp hundebæsj (for de som gidder å gjøre det) og det koster jo faktisk en god del. Mat, utstyr og evt. utgifter til veterinær. Dessuten har jeg hørt at det å anskaffe hund fort kan koste over 10.000,-.
I disse båndtvangtider er det dessuten bemerkelsesverdig å se at så mange ikke bryr seg om dette. Dersom man skulle påpeke overfor en hundeeier at man skal ha hunden i bånd iht. hundelovens bestemmelser, så får man ofte kjeft tilbake. Er det slik at de som har hund ikke respekterer regelen om båndtvang? Er dette fordi de mener den er feil? At den ikke tar nok hensyn til hundens ve og vel?

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 29 mai 2013 17:22

Jeg har hund selv.
I Oslo sentrum bryr jeg meg ikke om båndtvangen.
Etter lovgivers intensjoner er den uansett ulovlig i områder der det ikke er vilt, fugler, reir eller bo å ta hensyn til.

I marka er det en helt annen sak, og også i enkelte av byens parker, der bør båndtvangen definitivt følges da det er vilt, fugler osv å ta hensyn til.

En hund koster en del ja, opp mot 15000,- for en valp er ikke uvanlig.. Så kan man regne en tier eller to for mat hver dag.

Jeg går altså med løs hund i byen, og bruker bånd i marka.

Hvorfor har man hund?
Det er herlige skapninger som elsker eieren sin over alt på jord, det er selskap, det er treningskompis osv.
Det er ingenting som er så herlig som å komme hjem fra jobb for å finne en logrende skapning innenfor døra, for deretter å bli overfalt i et skikkelig koseangrep.

Sosialt er det også, man kommer i kontakt med mange mennesker ved å ha hund.

Skjult ID med pseudonym hmm... on. 29 mai 2013 17:38

Jeg har registrert at mange hundeeiere ikke bryr seg om båndtvangen i byen. Et raskt google-søk viser imidlertid at båndtvangen også gjelder i byen:

«I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt» (hundeloven § 6).
Båndtvangsbestemmelsen gjelder i hele Norge. I Oslo gjelder bestemmelsen altså både i Marka og i byen – også i parker, friområder og på øyene i fjorden.
Hvorfor båndtvang?
Båndtvangen sikrer at fuglene ikke blir forstyrret av hunder i hekkeperioden, og at dyra ikke blir jaget eller skremt i den perioden de har avkom. Det er mer dyreliv i byen enn mange er klar over!

Dyr er spesielt sårbare i forplantningstida og når de har fått avkom. Hunder kan ødelegge reir, skade fugleunger eller forstyrre rugende fugler så mye at hekkingen mislykkes. Det er også viktig at drektige elger og rådyr får ro og at kalvene ikke forstyrres i denne kritiske perioden.

Og husk: I båndtvangstida kan du lufte hunden din fritt i byens friområder for hunder.

Når du overholder båndtvangen, bidrar du dessuten til at hunden din ikke skaper unødig irritasjon for andre. Som hundeeier er du selv tjent med at hundeholdet ikke skaper konflikter med dyr eller mennesker."

--> Jeg ser jo at det blir en del penger av det å ha hund, så jeg antar at de som har hund virkelig har et stort ønske om det. At hund er sosialt kan jeg også forstå, men er det slik at man vanligvis anskaffer seg hund når man er singel/ensom?

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 29 mai 2013 18:00

Lovteksten er ikke overens med hensikten med loven, ergo er det gode muligheter for å bli frikjent for lovbruddet i retten om man skulle havne der.

Byens friområder egner seg ikke for alle, jeg slipper aldri i livet min hund løs på de texasområdene der!

Det er ganske mange som skaffer seg hund uavhengig av sivilstatus, og å ha hund som singel er ganske så uproblematisk.

Skjult ID med pseudonym balle on. 29 mai 2013 18:32

Mange hunde-eiere driter jo i at hunden deres løper som en psykotisk-rabiesbefengt-kjøter når de slipper den og det befinner seg mennesker som faktisk er redd for hunder. @Ærligheten er en av de ser jeg.

Det er også utrolig mange som ikke har en dritt kontroll på hunden sin, men de bare mååååå slippe den løs.
Det gjør jo andre så...

De som er redd for hunder, bør vel holde seg unna parkene tenker jeg?

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 29 mai 2013 18:55

balle da, det var voldsomt så fort du dømmer folk.
Jeg har kontroll på hunden min, og har alltid hatt kontroll på mine hunder.
Det kommer jeg også til å ha i fremtiden.

Folk som er så redd hunder at de ikke tåler å se at en hund tusler rundt og er fornøyd bør gå til psykolog slik at de blir kvitt sin psykiske lidelse.

Å leve med en slik frykt i et land med over en halv million hunder sier det seg selv at er noe vanskelig.. Bare i Oslo bor det minst 50000 hunder.

Pussig nok er de fleste jeg observerer at har frykt for hunder noen som har blitt indoktrinert med dette fra spedbarnsalder.. Altså mennesker med en religion som sier at hunder er haram.

(kvinne 42 år fra Akershus) on. 29 mai 2013 20:26 Privat melding

Det er da ingenting galt i å bruke tid og penger på en hobby. Noen kjøper dyre sykler, eller reiser mange ganger i året el.l. Vi velger selv hva vi vil bruke penger på. Hund er ikke den dyreste hobbyen heller, nødvendigvis.

Det er mye dyrere å ha barn, og dem kan man ikke engang ha i bånd. De lukter til tider vondt også, og roter og bråker. ;-)

Men, jadda, man skal ta hensyn til andre, og plukke opp dritten og overholde båndtvangen. :-)

Skjult ID med pseudonym hmm... on. 29 mai 2013 21:58

Jeg mener det er ganske respektløst å slippe hunden løs på steder hvor det er mange mennesker. Å si at det er de som er redde for hunder som må tilpasse seg er for meg utrolig egoistisk. I Oslo så finnes det flere hundeluftegårder hvor hundene kan slippes fri og de som er redde hunder kan unngå disse stedene.

Jeg synes det er viktig å respektere andre mennesker. Da kan man ikke tolke en lovbestemmelse etter sitt eget forgodtbefinnende og be alle andre tilpasse seg deg og hunden din.

Er imidlertid klar over at mange hundeeiere deler din oppfatning og dette skaper unødige konflikter.

@lillah: Det er ikke noe galt å bruke mye penger på en hobby. Det virker for øvrig som om du er den perfekte hundeeier :-)

Skjult ID med pseudonym oo on. 29 mai 2013 22:07

Da min nabos hund hadde stukket av for ørtende gang og den dustete kjærringa spurte om jeg hadde sett hunden hennes? Da tillot jeg meg å svare at det hadde jeg ikke samtidig som jeg påpekte at den hunden løp løs praktisk talt daglig og at det var BÅNDTVANG. Etter det hilser hun ikke på meg.

Kan ikke fatte at en lat familie som kun orker å gå en tur på 500 m daglig skaffer seg en langbeint husky av mest vimsete sort! (vimsete som eieren vel å merke:)
Egentlig tragisk!

Dyreeiere er noe for seg selv... (hehe - kommentarer?-)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 29 mai 2013 22:08

Disse hundeluftestedene i Oslo er rett og slett ikke egnet for å lufte hunder.
Det er å sette hunder sammen i en setting de ikke har videre godt av, og det unngår jeg selvsagt å utsette mine for.

Hvordan skal de hunderedde forholde seg fra 21. august til og med 31. mars da?
Blir hunder mindre skummelt i den perioden?

Min hund er under kontroll, og tusler rundt sammen meg.
Det er lov fra 21. august til og med 31. mars, men altså ikke fra 1. april til og med 20. august.
Hvorfor tror du vi har båndtvangen i den perioden? Det står tydelig i lov og forarbeider.. Med grunnlag i lov og forarbeider mener jeg å ha loven på min side når min hund går løs i bygatene.

Å foreslå i fullt alvor at 50000++ hunder skal luftes på de 10-11 små og håpløse friområdene blir for dumt.
Jeg holder meg konsekvent unna friområdene, der skjer det nemlig svært mye hundene ikke har særlig godt av.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 29 mai 2013 22:14

@Ærligheten

Du sa: "Lovteksten er ikke overens med hensikten med loven, ergo er det gode muligheter for å bli frikjent for lovbruddet i retten om man skulle havne der."

Jeg leser : "Jeg får ikke noe straff om jeg blir tatt, ergo driter jeg i loven" Drittsekk kalles det. Men du lever opp til navnet ditt. Ærlig det er du.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 29 mai 2013 22:38

happydame:
Hvis ingen hadde våget å utfordre lovverket hadde vi hatt det ganske så kjipt her.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 29 mai 2013 22:47

Hadde flere latt være å utfordre og bryte regelverket så mye, hadde vi hatt det veldig mye bedre i Norge og verden.

Og skal en utfordre et lovverk, så vil jeg tro at en kommer en lengre om en prøver det byråkratisk, enn å gamble i retten..

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 29 mai 2013 23:01

Vel, den enkleste måten å få omgjort et lovverk som ikke er etter lovgivers intensjoner er ved å ta det i retten.
Ja, det er en tung og langvarig affære, men det er den enkleste måten allikevel.

Skjult ID med pseudonym useriøs on. 29 mai 2013 23:06

Her hvor jeg bor, i skogkanten ytterst i boligfeltet, har ungene en fin gangsti å leke på. Altså hvis de passer seg for hundedritten som ligger over alt. Verst er det om våren, når snøen smelter og frigjør de stakkars bæsjene som har vært frosset ned gjennom vinteren. Vel, nå forstår vel de fleste hvilket inntrykk jeg har av hundeeiere. Joda, om dagen, når jeg ser dem, går alle med pose og plukker opp etter seg. Men om kvelden og morgenen, når ingen ser på, ja da sitter det langt inne å rydde opp etter seg.

Måtte bare.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 29 mai 2013 23:06

Vel, om en er villig til å risikere straffen så er det jo en "grei" måte..

Skjult ID med pseudonym oida to. 30 mai 2013 14:12

Er det rart det blir konflikter mellom hundeeiere som slipper hundene sine og de som ikke har hund.
Hva med et hundesertifikat? At det stilles krav til hundeeiere. Det er veldig mange hundeeiere som plukker opp hundebæsjen og som holder hunden i bånd i perioden det er båndtvang, men det er faktisk også veldig mange som driter en lang bæsj opp i dette.

Jeg mener for øvrig at når man skal lufte hunden sin der det ferdes mye mennesker, også utenfor båndtvangperioden, så bør hunden holdes i bånd. Det blir å snu problemstilligen helt på hodet om alle som ikke liker/er redde for hund må tilpasse seg hundeeieren.

På jobben har jeg hørt flere eksempler på hundeeiere som slipper hundene sine og når noen påpeker at det er båndtvang så blir de fly forbanna. Som om de har noen rett til det. Ei dame sa at det var vedkommende som informerte om båndtvangen som skulle vært i bånd. En annen sa at det var vedkommende som sa i fra som skulle hatt båndet rundt halsen. Det eneste som hjelper når slike episoder skaper unødige mange konflikter er å straffe hardere eller kontrollere mer.

Er for øvrig enig med ærligheten at intensjonen til lovgiver var å verne om viltet, men jeg er helt sikker på at man ikke kommer så langt med å hevde dette dersom man bryter båndtvangen i byen. Det står nemlig utrykkelig klart at båndtvangen også gjelder i byen.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 30 mai 2013 14:59

I familien min har vi så og si alltid hatt hund. Nå bor jeg i blokk og her er det ikke lov å ha hund. Mye selskap i en hund og når man er ute og går tur og møter på andre hunde eiere. kommer nok til å flytte et sted jeg kan ha hund igjen etterhvert :)

Kommer jo ann på eiern da, mange som ikke kan å oppdra hunden sin og som kansje ikke burde hatt hund. Hunden jeg hadde med xn var verdens snilleste. Var det en strek på gulvet og vi ga han beskjed om at det ikke var lov å gå over så gjorde han ikke det :)

Mammas hunder derimot har hun aldri hatt særlig kontroll over. Da er det ikke like koslig :P

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood to. 30 mai 2013 15:01

Jeg må komme med et juridisk innspill her: Oslo by har IKKE en definitiv båndtvang.

Hundeloven åpner bare for at de enkelte kommune kan aktivt vedta forskrift om båndtvang i byområder. Oslo by har IKKE noen egen forskrift med lokale båndtvangsbestemmelser, adgangsbegrensninger eller antallsbegrensinger for hund, BORT SETT FRA politiforskriften i Oslo kommune som lyder:

§ 6-1. Ansvar for dyr på offentlig sted

På offentlig sted plikter person med ansvar for dyr å ha kontroll med dyret ved bruk av bånd eller på annen måte, slik at dyret ikke er til fare eller sjenanse.

Jeg gjentar også spørsmålet stilt av @Ærligheten og tillater meg å legge til:

Dere som er redde for hunder, er dere mindre redde for dem mellom den 21. august og 31. mars?

Loven om båndtvang er først og fremst ikke laget til fordel for de som er redde for hunder. Faktisk sier loven også at båndtvang på turstier, turveier, merkede skiløyper, leir- og rasteplasser må også veies opp mot "hensynet til de som ønsker å ferdes med løs hund".

Skjult ID med pseudonym balle to. 30 mai 2013 15:44

>Det er å sette hunder sammen i en setting de ikke har videre godt av, og det unngår jeg selvsagt å utsette mine for.

hmmm..
Du bør jo følge ditt eget tips.
Kanskje du skal sende hundene dine til hundepsykolog slik at de klarer å løpe der det er tilpasset for dem?

Skjult ID med pseudonym me too to. 30 mai 2013 22:41

Spørsmålet er HVORFOR forteller dere hundeeiere at det er båndtvang? Er det virkelig fuglereiret dere mener blir forstyrret i Stensparken om du sier fra i Bislettrundkjøringen? Veldig mange hunder er ikke opptatt av andre dyr i det hele tatt. Jeg har sett hunder spise smuler sammen med endene mange ganger...

Så hvorfor forteller dere hundeiere at det er båndtvang - sånn egentlig?

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 30 mai 2013 23:01

Mange folk er firkanter. De har pugget noe uten å forstå hva de har lest. Dette skal de så prøve å belære andre med. Dette gjelder mange tema. (F.eks sykepleieren som stengte av oxygentilførselen som holdt liv i meg fordi den sto på et høyere tilførselsnivå enn hun hadde lest i læreboka at de skulle gi pasienter. Og hun gjorde selvsagt dette uten å undersøke hvorfor det var stilt slik før hun kom på vakt.)

Lovgivningen om båndtvang har jeg aldri respektert. Lovens intensjon er jeg derimot helt enig i, og har fulgt uansett tid på året. Lovens intensjon bør følges ved opplæring av hunden, ikke ved fastbinding. Skal man ha hund må man oppdra den til å fungere i omgivelsene den skal ferdes i. En oppdragen hund trenger ikke bånd.
Min første hund gikk aldri i bånd etter at hun ble sykemeldt fra førerhundjobben. De neste hundene har blitt opplært av sin forgjenger. De har alle lært førerhundens oppførsel i forhold til andre dyr, og aldri gått i bånd, utenom når den voksne hunden har hatt behov for noe å dra i under opplæringen.

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood to. 30 mai 2013 23:15

@too @pgmp

Lovteksten er like klar som møkk. Sånn blir det ofte når du har to steile fronter, de som elsker hunder og de som hater dem. Dessutten så tror jeg at lovgivere har veldig lite peiling på dette området (det har de bevist da de skulle forby visse raser) og folk som henviser til den har enda mindre peiling. De blinde leder de blinde, som det står i Bibelen...

Skjult ID med pseudonym me too to. 30 mai 2013 23:37

På sukkers profilutfylling hvor det står OM MEG (ved siden av leiligheten) har jeg lagt merke til noe. 90% av menn som har fyllt ut dette, sier som en av tingene de misliker sterkt hos en partner: Ukritisk forhold til stat og regelverk eller noe sånt.

Hehe... men her skal regler følges! Ja, greit nok. Kanskje. Hvis det er en grunn for det. Dyrelivet i Majorstuakrysset er det neppe. Det er vitkig at hunder er oppdragne og sosialisert. Det er vanskeligere å få til om de er i bånd hele tiden. Men for mange hundeeiere slipper hunder de ikke har kontroll på..

Jeg har ikke hund. Jeg verken hater eller elsker hunder. Det handler ikke om det for meg. Men jeg lurer virkelig på hvorfor så mange forteller andre voksne mennesker at de ikke følger loven. Man sier jo ikke fra dersom noen parkerer tre meter fra et gatekryss, mens loven er klokkeklar på at det skal være fem!

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood to. 30 mai 2013 23:46

@mee too

Enig, hvis man hadde vært kritisk til stat og regelverk så burde man starte med å lese loven og forskriftene :-P

Eller kanskje de er så kritiske til staten at de ikke engang bryr seg hva som står der, men hva de mener burde ha stått der.

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 30 mai 2013 23:50 Privat melding

Har dere ikke noe bedre å gjøre enn å jamre over et tema som dette? GET A LIFE!

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood to. 30 mai 2013 23:52

@seamermaid

Få deg en mann :-)

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood to. 30 mai 2013 23:59

@seamermaid

Sitter og venter på at hun kommer av seg selv

Skjult ID med pseudonym useriøs to. 30 mai 2013 23:59

Jeg har en sønn som er redd hunder. Dette kan nok skyldes to sikkert ufarlige og ellers greie fuglehunder omtrent på størrelse med sønnen min. De løp rundt, sluppet løs av noen personer som nød høstsola ved stranda. De syntes de var rasende morsomt å bjeffe på den lille gutten som prøvde å trekke seg unna. Det er slike episoder, sammen med den endeløse rekken av hundedritt på gangstier og andre steder man ferdes, som er med på å definere hva vi synes om hundeeiere. Altså på helt generelt grunnlag. Ingen som er blitt skremt av hunder vil føle at akkurat DU har kontroll på hunden din, når andre, helt like hunder, erfaringsmessig har "gått til angrep".

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood fr. 31 mai 2013 00:17

@useriøs

For det første, når hunder bjeffer på barn så kan det ha mange årsaker. De kan være uvant med barn, eller at de sanser energien og hylingen deres og tror de vil leke. Noen hunder føler seg også plaget av dem, fins barn som kaster stein og pinner etter dem. Evt. så slår en vokterinstinkt inn.

Etter min erfaring er hunder mer glad i barn enn i voksne. Det gjelder spesielt enkelte sære raser som irsk ulvehund, f.eks.

Men når det er sagt, det er mange tullinger med hund der ute. Akkurat som det er tullinger med fyrverkeri, våpen og førerkort.

Ring din lokale storingsrepresentant og be ham foreslå sertifikat for hundehold :-P

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 31 mai 2013 00:30

DrFeelgood kan legge til tullinger med barn i rekka over tullinger som finnes.

Skjult ID fr. 31 mai 2013 09:09

Mye av problemet ligger vel i mangel på respekt for andre...

Skjult ID med pseudonym me too fr. 31 mai 2013 09:32

Da blir det litt sånn: Jeg liker ikke hunder. Og i alle fall ikke hundeeiere. Mange tar ikke opp bæsjen og da jeg var liten ble jeg bjeffet på. Dette glemmer jeg aldri. Derfor sier jeg til hundeeiere på Maorstua at det er båndtvang for å sikre fred for dyrelivet!

Haha.... ser dere ikke komikken?

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 fr. 31 mai 2013 09:35

Jeg liker ikke Oslo politiet, de plukker ikke opp dritten etter hestene.

Skjult ID med pseudonym Flux fr. 31 mai 2013 09:37

Hundeeiere er som røykere. Nekter å innse at det de gjør på noen som helst måte kan sjenere andre. og hisser seg opp over de som prøver å påpeke dette, og føler seg urettferdig behandlet.

Som skjult id sier 09:09, det bunner ut i mangel på respekt for andre.

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood fr. 31 mai 2013 09:57

Har en mistanke om at en del av dem som ikke tar opp bæsjen er folk som sliter psykisk. De jeg har sett, ser som oftest litt shabby ut. Tror ikke de burde ha hatt hund.

Skjult ID med pseudonym yesman fr. 31 mai 2013 14:27

har alltid lurt på en ting med hundebaise. folk kan gå forbi meter på meter med søppel i gata men ser man en liten bæsj så er det det som er jævlig....

Skjult ID med pseudonym pølsa fr. 31 mai 2013 18:18

>useriøs
Vedrørende at sønnen din er redd hunder, så skal du ta med sønnen din til psykolog i følge visse hunde-eiere som for eksempel @Ærligheten

Fra @ærligheten:
(vedrørende hundelufte-steder)
Det er å sette hunder sammen i en setting de ikke har videre godt av, og det unngår jeg selvsagt å utsette mine for.

Altså.
Hunde-eiere gjør som de vil og passer for guds skyld på at hundene ikke får varige men av å være på steder som er tilpasset å slippe løs hunder.
Mennesker som er redd hunder eller er drittlei hunder som løper fritt og driter ned parkene.
De må ta seg en tur til psykolog.

og @yesman... begge deler er jævlig.
i tillegg stinger hundedritten helt for jævlig når du får den på skoene.
Du må vaske de med klorin for å få det bort.

Skjult ID med pseudonym gaast fr. 31 mai 2013 19:04

det er helt jævlig å sovne i en park og bli vekket av en kjøter som slikker deg i fjeset eller biter deg i benet. jeg er så føkkings jævla lei hundeeiere som påstår at fillebikkjene deres er snille og at de har full kontroll på beistene. jeg er ikke interessert i at en hund skal hoppe opp på meg eller løpe mot meg på gaten eller i en park. eierne burde stanse bikkjene lenge før det...

Skjult ID med pseudonym Erik_78 fr. 31 mai 2013 21:23

herregud. for en surpomp denne TS er.

Jeg har en hund, en stor en. Og jeg gir virkelig f. båndtvang. Latterlig lov.

(mann 37 år fra Hordaland) fr. 31 mai 2013 21:33 Privat melding

Snakk om solen. Satt på balkongen min og spiste middag. Rett nedenfor sloss to hunder. Da var det to damer som luftet hunden sin, også kom det en annen med hunden i bånd. Den hunden som var løs gikk til angrep og fikk grisebank av den i bånd. Eieren til den løse hunden fikk panikk, begynte å hyle og klagde på hun som hadde hunden i bånd. hehe, syns det var bra at hun fikk en lærepenge.

Hvis det kommer en hund truende mot meg, eller spesielt unger, så tar jeg knekken på hunden. Det er eierens ansvar.

Skjult ID med pseudonym gaast fr. 31 mai 2013 21:37

enig. jeg sparker hunder som biter/glefser eller slikker meg.

(mann 37 år fra Hordaland) fr. 31 mai 2013 21:37 Privat melding

Erik_78 : Lover kommer av folk som ikke tar hensyn. Som ikke bryr seg om de andre rundt seg. Forhåpentligvis er ikke du like dum. Regner med du har 100% kontroll på hunden din, og at den ikke skremmer noen andre, selv med sin størrelse og aldri bjeffer. :P

Også regner jeg med at du er 100% sikker på at din hund ALDRI vil angripe noen, om det er andre hunder eller mennesker.

Da først kan du synes båndtvang loven er latterlig.

Skjult ID med pseudonym oida fr. 31 mai 2013 22:05

@DrFeelgood: Politivedtektene i Oslo kommer i tillegg til hundelovens bestemmelser. "Person med ansvar for hund plikter å ha kontroll med hunden ved bruk av bånd eller på annen måte på sted som er alminnelig beferdet eller ment for alminnelig ferdsel." Dette innebærer at hundeieren er forpliktet til å ta hensyn i byen eller på steder som er alminnelig beferdet HELE ÅRET. I tillegg gjelder hundelovens bestemmelser om båndtvang hvor hundeeier er forpliktet å å ha bånd på hunden i perioden mellom 1.april og 20. august.

Det er da vel ikke så forbanna vanskelig å forstå?
Ei heller at det handler om å respektere andre mennesker. Jeg må understreke at jeg overhodet ikke misliker hund eller andre dyr for den del.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 31 mai 2013 22:15

Etter å ha lekt hobbypsykolog med meg selv etter å ha blitt bitt av hund som 6 åring befant jeg meg idiotisk nok på sykkel en sommerdag. Da kom det en svær raggabikkje i fullt firsprang mot meg. jeg stoppet sykkelen, usikker på hva jeg skulle foreta meg, rakk ikke å snu el noe før den beit meg i leggen. Eieren kom løpene etter og unnskyldte seg så meget med at hunden var livredd sykler da noen hadde syklet over halen hans som valp... Kanskje vi burde forby sykler? Er sikkert ikke eneste tilfellet...

Selv elsker jeg hunder, men forstår ikke hvordan single mennesker har mulighet, en hund kan ikke være alene hjemme en lang dag mens du er på jobb. jeg synes man skulle sterilisere alle sammen jeg. kanskje beholde brukshunder, og kreve sertifisering ja....Et egoistisk valg av mennesket.

Og man kan ALDRI stole på en hund, man er temmelig enkel om en påstår noe annet...

Skjult ID med pseudonym yesman lø. 1 juni 2013 02:03

ble bitt når jeg var lliten, løp bort til en golden retriver som var bundet fast i hagen... i det jeg skulle gi den en klem så fikk et bitt i armen...
har tenkt på dette, hvis hunden virkelig ville skadet meg så hadde jeg hatt en arm i dag.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 1 juni 2013 02:44 Privat melding

Noe av det absolutt - ABSOLUTT- verste jeg jeg veit er hundeeiere som faktisk tror at bikkjene deres er folk. "Jamen, JEG trenger ikke ha Rambo i bånd fordi han er jo bare snill og jeg har dessuten SAGT til ham at han ikke skal bite andre, så han forstår at det er galt". Da formelig vrenger det seg i magan på meg.

Skjult ID med pseudonym pølsa lø. 1 juni 2013 08:41

Tar med de som elsker at hunden slikker dem i munnen.

Skjult ID med pseudonym bat lø. 1 juni 2013 08:45

@Escrime

Undervurder ikke kommandoer og disiplinering.
Det fungerer fint på mennesker også (stort sett).

Skjult ID med pseudonym Sammo lø. 1 juni 2013 08:54

Jeg er selv hundeeier og vil først og fremst si at det er adskillig færre hundeeiere som "driter" i regler enn man kan tro av å lese i denne tråden. Men det er ikke unormalt i tråder som handler om elsk/hat forhold til noe. Jeg mener at det er riktig og viktig å ha hunden sin i bånd når man går i byen, boligfeltet etc. Uansett når på året det er. Jeg vil påstå at alle hunder finner seg i å gå i bånd, det er kun snakk om opplæring. Så bånd eller ikke bånd er det kun vi mennesker som bestemmer oss for. Jeg setter alltid mennesker først når det kommer til min hund og f.eks. hilsing. Jeg lar aldri min hund hilse på mennesker hvis ikke de menneskene først tar initativ. Noen er redde hunder, og andre vil rett og slett ikke, eller har ikke tid. Det er aldri min hund som skal bestemme slikt. Dette gjelder hilsing på andre hunder også. Det at folk åpenbart bryter lover er jo heller ikke noe nytt. Det er mange som mener at fartsgrensene på veiene er bare noe tull også. (jeg har nok altfor mange ganger vært hardere på gass-pedalen enn jeg burde jeg også) Men det er ikke dermed sagt at det er riktig av oss å bryte loven. Disse lovene er jo ikke lagd for morro skyld, selv om det kan virke sånn noen ganger. De er jo lagd for å ta hensyn til HELE samfunnet, ikke bare enkelt individ. Følg loven, den er til å for alles beste. Til slutt vil jeg bare si at det å ikke plukke opp etter hunden sin er idioti. Hvis du ikke klarer å plukke opp dritten etter hunden din, burde du ikke hatt hund. Det koster ca. 25 øre per pose, og hvis det er for dyrt for deg så har du ikke råd til å ha hund heller.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 1 juni 2013 13:17

oida) - fr. 31 mai 22:05:
> "Politivedtektene i Oslo kommer i tillegg til hundelovens bestemmelser. "Person med ansvar for hund plikter å ha kontroll med hunden ved bruk av bånd eller på annen måte på sted som er alminnelig beferdet eller ment for alminnelig ferdsel.""

Hundelovens bestemmelser er laget fordi altfor mange hundeeiere ikke klarer å følge politivedtektene. Hvis politivedtektene hadde blitt fulgt ville båndtvang vært helt unødvendig. Mange av oss som følger politivedtektene ignorerer derfor båndtvanget. Dessverre finnes det noen som ødelegger for oss alle.

Skjult ID med pseudonym oida sø. 2 juni 2013 09:43

@pgmp: Du snur opp ned på det hele. Politivedtektene (ble vedtatt etter innføringen av hundeloven) kom som følge av at man så at hundeeiere på steder som er alminnelig beferdet eller ment for alminnelig ferdsel ofte ikke hadde kontroll på hunden. I og med at dette skaper unødig mange konflikter, så kom bestemmelsen at man skal ha hunden i bånd eller på annen måte ha kontroll på hunden HELE ÅRET på slike steder. Ganske logisk spør du meg.

Lufter du hunden i Oslo, så skal du ha kontroll på hunden din hele året. Dessverre er det mange som ikke respekterer dette.

Skjult ID med pseudonym oida sø. 2 juni 2013 09:54

I tillegg kan det være på sin plass å vise til disse bestemmelsene i hundeloven:

§ 3. Generelt aktsomhetskrav
"En hundeholder skal vise aktsomhet for å unngå at hunden volder skade på folk, dyr, eiendom eller ting. Hundeholderen skal sørge for at hunden eller hundeholdet ikke er til urimelig ulempe for folk, miljø eller andre interesser. Blant annet skal hundeholderen søke å avverge at hunden eller hundeholdet skaper utrygghet for andre."

§ 4. Alminnelige regler om sikring av hund. Vilkår for å la hund være løs
" Hunder kan være løse bare når de
a) blir fulgt og kontrollert på aktsom måte, eller
b) er forsvarlig inngjerdet på et sted som ikke er åpent for allmenn ferdsel.
Den som holder en hund i bånd, skal være i stand til å ha kontroll med hunden, hvis de ikke blir ledsaget av noen som har slik kontroll.
Hundeholderen skal påse at hunden ikke farer mot, hopper på, forfølger eller stiller seg i veien for folk som ikke godtar dette. Har en hund dette for vane, skal den bli holdt i bånd på steder som er åpne for allmenn ferdsel.
Hundeholderen skal vise særlig aktsomhet der det er barn, for å hindre slik kontakt mellom hund og barn som barnet eller voksne som følger barnet, ikke inviterer til, og for å forebygge at barn blir skremt. Om nødvendig skal hunden bli satt i bånd eller holdt tett inntil hundeholderen."

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 sø. 2 juni 2013 10:23

Mine hunder løper løst med sauer på nærmeste jorde. De hopper opp på folk når de kommer på besøk, de bjeffer og logrer. De røyter og roter. Snorker og promper. De forstår det de vil forstå. Store og skumle er de også...inni hodet deres selv...de er på størrelse med en stor katt. Cairn terrier med attitude. De beriker hverdagen både for barna og meg. At folk som ikke liker hunder synes vi som liker og har hunder er passe sprø kan jeg forstå. Men de vet ikke hva de går glipp av når de ikke liker hunder og lar det en hund kan gi komme inn til dem.
Selv om mine hunder lever fritt, mener jeg at hundeeiere må ta hensyn til at ikke alle liker hund. Og jeg mener at de som ikke liker hund, må vise forståelse for at andre gjør det.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 2 juni 2013 12:13

Oida
Nå ser du at både politivedtektene og hundelovens bestemmelse om båndtvang er unødvendig om hundelovens §3 og §4 ble overholdt. Manglende oppfølging av eksisterende lov er altså fulgt opp ved å lage enda en lov som ikke følges opp.

Skjult ID med pseudonym oida sø. 2 juni 2013 15:23

@pgmp: Vel, alle lovbestemmelser hadde vel vært unødvendige om bare folk overholdt reglene. Nå er det en gang slik at det kommer aldri til å skje. Bestemmelsene er der for å gi folk incentiver til å overholde dem...ikke det motsatte.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 2 juni 2013 17:29

Så du mener paragrafene du siterte fra hundeloven ikke er lover, men regler, og derfor måtte en ny lov lages for at folk skulle bli oppmuntret til å følge reglene som ikke var lover?

Skjult ID med pseudonym DrFeelgood sø. 2 juni 2013 18:02

Slik lovene og forskriftene sier, skal hunden holdes i bånd dersom det er nødvendig. M.a.o. dersom hunden ikke er lydig og kan finne på ting som oppleves truende for andre dyr inkludert andre hunder (først og fremst) og for mennesker (sekundært). Tror ikke det er noe problem å enes om dette.

Konflikten går vel på hva mennesker opplever som plagsomt og truende. Det er veldig subjektivt. Ved å lese innleggene her har jeg fått inntrykk av at enkelte blir plaget bare de ser en bikkje kikke nysgjerrig på en, eller enda verre, lire fra seg et bjeff. Derfor skal de beroliges av at den går i bånd.

Ærlig talt. Har man en fobi for dyr så burde man oppsøke psykologisk hjelp. Dyrene er overalt rundt oss. Og de verste og mest morderske av alle dyr er oss, mennesker.

Hunder har derimot vært menneskets beste venn i over 10.000 år og brukes til både redning, terapi, og hadde vi hatt flere av dem i grensekontrollen hadde det kanskje vært færre narkomane i våre byer. Ha respekt for dette fantastiske dyret.

Skjult ID med pseudonym me sø. 2 juni 2013 18:17

Har stor respekt for de fleste hunder....dessverre kan ikke det samme sies om de fleste hundeeierne.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 2 juni 2013 22:05

kimkom:
Har du forsøkt å ta knekken på en hund noen gang?
Det er nok lett å være tøff i kjeften, men jeg vil anbefale deg på det sterkeste til å ikke utfordre skjebnen.

Jeg har sett resultater av at folk har forsøkt på akkurat det, og da på mindre hund enn jeg har selv.. Det var ikke jævlig pent.

Skjult ID med pseudonym oida sø. 2 juni 2013 22:57

@drfeelgood: Det er slike som deg som ødelegger for hundeeiere som virkelig tar hensyn til andre. Det er ingen her som har sagt at det er noe galt med hundene.

At du fortsatt innbiller deg at du har rett til å slippe hunden din løs selv om hundeloven sier noe annet er smått utrolig.

@pgmp: Du vet nøyaktig hva jeg mente.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 juni 2013 12:26

oida:
Når lovteksten ikke er overens med lovgivers intensjoner (intensjonen med den generelle båndtvangen er i forarbeidene oppgitt å være beskyttelse av vilt med avkom, det samme står i lovteksten) vil loven i mange tilfeller kunne settes til side for rettspraksis (presedens).
Dette forutsetter at man først får etablert presedens på området, og i dette konkrete tilfellet har man ikke det enda.

(mann 37 år fra Hordaland) ma. 3 juni 2013 13:26 Privat melding

Ærligheten: Jeg er nok gjennomskuet, selv om jeg skrev det for å poengtere min mening. Jeg er veldig glad i hunder og ville aldri tatt livet av en hund, hvis det ikke går på liv og helse. Truende atferd hadde nok ikke vært god nok grunn for meg. Men så tenkte jeg at alle hundeeiere, inkludert de som ikke tar hensyn/er ansvarlige, er også glad i hunden sin. Jeg ville trigge den kjærligheten med å si at, hvis de ikke tar ansvar og hunden er truende så... blahblah.

Tilbake til spørsmålet ditt, nei jeg har aldri drept en hund og håper jeg aldri må gjøre det. Hadde f.eks. du med din hund oppført deg truende ovenfor meg eller andre, så ville jeg gått den rettslige veien. I akutte tilfeller går det jo ann å bruke våpen, som stokk eller stein. (Regner vel med at 22 år med karate ikke teller i dine øyner, i forhold til reaksjon og slikt)

Skjult ID ma. 3 juni 2013 13:27

Ærligheten:

Er det helt likegyldig for deg om hunden din sjenerer andre mennesker?

Jeg er for øvrig selv hundeeier.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 juni 2013 13:31

Jeg har aldri sagt at det er likegyldig for meg.
Derfor har jeg også alltid kontroll på min hund, han tusler rundt så jeg omtrent snubler i han mens vi er i byen.
Men snor mellom meg og hunden ser jeg NULL poeng i.

At mange hunder også oppfører seg bedre når de er løse enn i bånd er også et poeng her.. Jeg har en som er sånn, så lenge han er løs er alt topp, er han i bånd og en eller annen slipper en hannhund bort derimot kommer det til å utspille seg scener som ikke er dritfett at skjer i Karl Johans gate.
Er han løs går han bare rundt den andre bikkja, fordi han ikke er interessert i å ha noe med den å gjøre.

Hvis folk har slik panikkartet frykt at de ikke tåler å se en veloppdratt hund oppføre seg ordentlig uten bånd bør de snarest oppsøke tung psykiatrisk ekspertise.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 3 juni 2013 13:34

Spørsmålet er hva som sjenerer andre mennesker. Flere av innleggene i denne tråden tyder på at mennesker sjeneres av å se at en hund som går fot med sin eier ikke har bånd på seg i juni. Slike mennesker kan man i beste fall være likegyldig til.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ma. 3 juni 2013 14:03

Det er kanskje lov å la bikkjer løpe helt fritt i parkene i Oslo??? Jeg befant meg i den store parken overfor Carl Berner for å filme måker for noen uker siden. Hadde lagt to oppdelte brød på en avsidesliggende plass. Måkene virvlet rett foran meg, og jeg hadde stativ ol, så det var umulig å ikke forstå at jeg filmet. Så kommer ei dame 200 meter bak meg med ei bikkje. Den løper bort til maten for å gnafle, og skremmer bort fuglene. Jeg ser på dama, peker på hunden med ene armen og vifter "vekk" med andre armen for å få henne til å rope på den. Da kommer kommentaren hennes. "Men er det ikke en fri park, da?" ....................Smart :P

Skjult ID med pseudonym oida ma. 3 juni 2013 16:19

@ærligheten: Det er godt mulig at intensjonen med båndtvangbestemmelsen i Hundeloven i utgangspunktet handler om å verne om viltet, men politivedtektene viser at det er et stort behov å verne om mennesker som føler seg utrygge i nærheten av hund. I Trondheim er det i tettbygd strøk båndtvang HELE ÅRET. Etter det jeg oppfatter det, så er det nærmest båndtvang i Oslo hele året også. Det hersker iallefall ingen tvil om at det er båndtvang i perioden 1.april - 20.august.
Mitt forslag til deg er å provosere mest mulig med å la hunden din gå løs, slik at sjansene for å bli tatt øker. Da kan du jo få prøvd saken for domstolen og få en klarhet i dette en gang for alle. Du må nok forvente å gå på en smell. Man kan ikke ha et samfunn hvor en enkelt gruppe i samfunnet skal bestemme reglene og de andre må innrette seg etter dem.
Å si at de som er redde for hunder må ha tung psykiatrisk behandling forteller meg om hvilket saklig nivå du ligger på.

For ordens skyld, så understreker jeg igjen at jeg ikke misliker hund eller andre dyr. Jeg er heller ikke redd for hunder, men man må respektere at noen er det. Er det så vanskelig å forstå? Ordet RESPEKT. Er hunden din viktigere enn andre mennesker? Når du lufter hunden din der det er andre mennesker, så mener du at det er de som må innrette seg etter dine regler? Er ikke dette veldig egoistisk?

Skjult ID med pseudonym hmm... ma. 3 juni 2013 16:49

På politiets egne nettsider står det følgende (med egne uthevninger):
Utover den generelle båndtvangen kan kommunene gi forskrift om utvidet båndtvang av hensyn til vilt og husdyr, men OGSÅ AV HENSYN TIL MENNESKER i tilknytning til for eksempel bolig- og handleområder, lekeområder, tur- og rekreasjonsområder osv.
Hundelovens formål er å bidra til å fremme et hundehold som ivaretar hensyn til sikkerhet, trygghet, alminnelig ro og orden. Kravene til aktsomhet og sikring er strenge. Det er bla presisert at hundeholderen skal søke å AVVERGE AT HUNDEN ELLER HUNDEHOLDET SKAPER UTRYGGHET FOR ANDRE. Loven tar hensyn til at ikke alle er like fortrolige med hunder. Folk skal få lov til å ferdes på for eksempel offentlig sted og i turområder uten å måtte oppleve at en løs hund for eksempel følger etter eller stiller seg i veien, eller angriper hunder som holdes i bånd under luftetur.
Det påligger hundeieren et særlig ansvar i forhold til barn. Barn som ikke har noe forhold til hund og kanskje er engstelige, bør introduseres for hund under kontrollerte former, og ikke ved en hunds voldsomme lek som et barn kan misoppfatte og bli skremt av.

Jeg tviler derfor sterkt på at ærligheten kommer noe vei med å foreslå at andre mennesker må oppsøke profesjonell psykologhjelp for å ivareta bestemmelsen om at hunden ikke skal skape utrygghet for andre. Men prøv gjerne.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 juni 2013 18:55

tresnitt:
Deler av Ola Narr er nettopp friområde for hund.

oida:
Oslo Kommune har ingen båndtvang utover den generelle båndtvangen nedfelt i lov om hunder.
Oslo kommune har i mange år vært styrt av politikere som er FOR frihet, pussig nok.

Det er faktisk slik at vi i et moderne samfunn ikke kan ta hensyn til alle problemer folk måtte ha.
Kanskje vi alle må låse oss inne en dag uka og, så alle med sosial angst skal få tuslet rundt i sentrum?

hmmm...:
Artig! For det der er feil.
Ekstraordinær båndtvang er noe man innfører når vær- og føreforhold er så dårlige for dyrene at de trenger ekstra vern. Ekstraordinær båndtvang vil ALLTID oppheves automatisk når de rådende forholdene er endret slik at dyrene ikke lenger trenger vernet.
Det kan dog til en viss utstrekning innføres båndtvang i byområder, på kirkegårder, ved skoler og barnehager, og idretts-og turområder.

Hundelovens generelle bestemmelser om sikring av hund er tilstrekkelig til å ivareta tryggheten til mennesker.

(kvinne 35 år fra Oslo) ma. 3 juni 2013 19:20 Privat melding

Men, til syvende og sist så blir man utrolig glad i dyrene våre:-) Og da tenker man ikke på hva de koster. Man får så utrolig mye glede tilbake igjen:-). Jeg er en av dem som ønsker meg hund, men kan ikke ha hund der jeg bor nå, så i perioder passer jeg andres hunder.

Men, det er klart at man må ta hensyn til folk rundt seg. Er ikke alle som liker hunder, noen er redd for hunder.
Det må man respektere.

Når jeg er ute og går tur så opplever jeg generelt at hundeeiere plukker opp etter hunden sin og kaster det i søppelbøtten. Jeg opplever også at de har bånd på hunden sin.

Skjult ID med pseudonym hmm... ma. 3 juni 2013 21:31

@ærligheten: Hvor tar du ekstraordinær båndtvang fra? Jeg har ikke nevnt ekstraordinær båndtvang noe sted. Og jeg er fullstendig klar over at det gjelder av hensynet til viltet. Problemet ditt er at du har gjort deg opp en mening og forsøker febrilsk å tilpasse lover, regler og intensjoner slik det passer deg.

Slutt og vreng på ting og innrøm heller at du bryter loven gang på gang på gang ved å la hunden din gå løs.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 juni 2013 22:09

Jeg innrømmer da lett at jeg bryter loven daglig, slik de fleste gjør på et eller annet område.

Men jeg kommer altså ikke til å vedta noen bot, men trekke den gjennom rettsapparatet så langt som mulig.

Skjult ID med pseudonym hmm... ma. 3 juni 2013 22:45

@ærligheten: Skal jeg være helt ÆRLIG, så håper jeg du blir tatt ;p

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 juni 2013 22:49

Jeg håper egentlig på det selv og, slik at jeg kan kjøre saken hele veien og vinne!¨

Jeg kan for ordens skyld legge til at jeg har to hunder i dag, den ene går uten bånd, den andre går ca 90% av tiden med bånd.

(mann 37 år fra Hordaland) ma. 3 juni 2013 23:19 Privat melding

Ærligheten: Hvis du har 100% kontroll over hunden din så er nok deler av loven ikke ment for deg, men konsekvensen av andres dumhet går ut over deg. Du argumenterer på bakgrunn av at du har god kontroll på hunden. Skal jeg finne artikler fra noen uker tilbake om folk som IKKE har kontroll over hunden? Der hunden har angrepet andre hunder eller mennesker? Der har du loven min venn!

Jeg har god kontroll over mitt alkoholinntak og gjør heller aldri ulovlige eller meget dumme ting på fylla. Men utestedene har sjenkestopp uansett, så etter en viss tid, får jeg ikke kjøpt alkohol. Jeg må kjenne på konsekvensene av mange andres dumhet. Men selv om det er litt irriterendes, kan jeg se at loven er der for en grunn. (Ikke det at jeg nødvendigvis støtter det) Uansett, samfunnsmessig så generaliseres det, og da henholdsvis på bakgrunn av de som gjør dumme ting. Vi lever i et samfunn for dumme mennesker! :D

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 3 juni 2013 23:23

har høyrt at det til og med er båndtvang på blindehunder..:p

Skjult ID med pseudonym tec. ma. 3 juni 2013 23:23

kan vi ikke bare fjerne advarslene på alle produkter og la ting ordne seg selv kim?

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 juni 2013 23:25

kimkom:
Jeg vet det er mange som ikke har kontroll.
Men nå er det altså slik at den generelle båndtvangen fra 1. april til og med 20. august ikke er fastsatt av hensyn til hverken folk eller hunder. Den er fastsatt med tanke på vilt med avkom, fugler og dets reir og bo.. I tillegg til husdyr som sau, hester, geiter og kyr.

Hva gjelder mennesker og andre hunder er det de generelle sikringskravene i hundeloven som er laget for å ivareta dette hensynet. Og det er faktisk mer enn godt nok.
Her i landet virker det som man tror vi kan komme med nye forbud mot alt som ikke funker optimalt.. Hva med å faktisk håndheve det regelverket vi allerede har istedet?

Problemet er at du blander kortene, som de aller fleste gjør i denne sammenhengen.

(mann 37 år fra Hordaland) ma. 3 juni 2013 23:32 Privat melding

Ærligheten: Jammen, da får jeg beklage. :D

Uansett, godt at noen er flink til å ta hensyn, var bare to dager siden noen tabbet seg ut, rett nedenfor balkongen min :)

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 3 juni 2013 23:32

Jeg har seila ut av vegen et par ganger i møte med hjortedyr som brått har kommet ut i vegen... men det dyret jeg har vært aller nærmest - og berørt pelsen med støtfangern.. var en fuglehund som gikk løs!

Den ene gangen jeg klaska(!) haka i asfalten m trøsykkel (og hoven leppe, men berga såvidt tenna) var da jeg bråstoppet for ei bikkje midt i vegen.

Møter på smale langrennsski - med løs riesenschnauzer og bullterrier sitter friskt i minnet.

Rett nedenfor hytta her jeg sitter nå, er trimløypa til en greyhound-lignende sak. Midt på gangstien ligger etterlatenskapene dens. Utrolig fart på den bikkja! Her langs Årungen er bl.annet edelskogsreservater.

Der jeg bodde før jeg kom hit hadde jeg utsikt til ei anna nabobikkje.. den (som var av bordercollie type) trimma rådyra vinterstid... mens eier forgjeves stod og fløytet på den.

På Finnskogen (Velta, Åsnes) leier jeg ei hytte. Naboene har en halvstor hannhund (bordercollietype) som ikke gav meg fred å besøke utedoen - den var der støtt og stadig og markerte området sitt nokså aggressivt. Eierne lot som ingenting.

Det er dog ikke hunder som skal debatteres. Det er hundeeiere og hundehold. Det er det som hos enkelte er helt på trynet, og forstanden mangler - ikke hos hund, men hos eiere!

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 juni 2013 23:38

Kjøtthuer som lar hundene fly rundt som de vil er et problem.
Disse er allerede utenfor hva som er tillatt, uavhengig av hvor det skjer.

Du KAN tilkalle politi hver gang.
ELLER du kan ta med deg bikkja i bilen, kjøre til politiet og levere den med beskjed om at du ikke vet hvem som eier den..
Politiet leverer den videre til inntauingsselskapet de har avtale med, pris for å få ut bikkja er ca 2500,- og oppover til svært dyrt.

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 4 juni 2013 19:48

@Ærligheten - ma. 3 juni 23:38
Du tenker på fuglehunder nå eller?

Ref:
http://www.youtube.com/watch?v=H3LZNSLoyOg&feature=player_detail page&list=PL387AC5968818A449#t=176s

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 4 juni 2013 20:12

arneand:
Fuglehunder og andre hunder går under det samme lovverket.
Ingen av de kan fly løs uten at de følges på en aktsom måte av eier noen gang.
Så enkelt er det faktisk.

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 4 juni 2013 20:16

@Ærligheten - ti. 4 juni 20:12
Awh, kom igjen a, fly rundt, fuglehund, ref gullars...
*shrugs*

Skjult ID med pseudonym benchpress ti. 4 juni 2013 20:44

Har heller ikke skjønt vitsen med hund dersom man er i full jobb og hunden må være igjen hjemme alene.. Er selv på jobb minst 10 timer hver dage (inkludert reisevei til og fra jobb), synes det er nærmest dyreplageri og la de være hjemme alene i så mange timer.

Så blir man jo også så bundet, kan ikke bare dra bort på en langweekend til f.eks en storby i europa sånn uten videre eller møte noen i byen rett etter jobb og komme hjem sent f.eks.

Skjult ID med pseudonym benchpress ti. 4 juni 2013 20:45

Når det er sagt så synes jeg det er veldig koselig med hund, men jeg har rett og slett ikke tid til å ta vare på den. Synes det også er synd at så mange skaffer seg hund som egentlig ikke har tid til å ta ordentlig vare på den.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 4 juni 2013 21:38

Det er klart man binder seg opp litt mer enn uten hund.
Nå har jo jeg opptil flere hunder, og har egentlig ikke de store problemene med det selv om jeg er alene.
Jeg har gode hundevakter å ta kontakt med på kort varsel både i form av familien min og i form av gode venner.

Det er nok ikke vanskeligere enn å være forelder alene.. Heller enklere siden hundene gjerne er hos hvem som helst.