Alle innlegg Sukkerforum

Automatisk fake profil??

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Akershus) lø. 8 juni 2013 12:45 Privat melding

Er det slik at vi automatisk går utifra at personer med profil på ett annet språk enn norsk automatisk er fake??

Jeg hadde nettopp "besøk" av ei jente på profilen min, og når jeg sjekket opp så var det en profil uten mye innhold, men med album. Hun var ikke av disse som står at de er 40 og har modellbilder som kunne sagt at man var 20, men ei helt normal jente i begynnelsen av 30-åra bosatt i Oslo ifølge profilen.

Så gikk det noen få minutter så kom det melding fra henne. Men når jeg åpnet meldingen for å lese, så var allerede profilen sperret med mistanke om at den var falsk. Meldingen jeg fikk fra henne var ikke av disse åpenbare falske, hvor det er skrevet på google-engelsk og med ønske om å få svar på e-post. Denne var skrevet på engelsk også, men virket tydelig at personen i det minste kunne engelsk, hun hadde lagt merke til ting i profilen min, og selv om det var noen klisjeer der, så var det ikke slik at jeg automatisk tenkte fake profil.. Nå var hun forsåvidt kanskje ikke helt min type heller, men tanken slo meg.

Er det slik at vi automatisk går utifra at dersom du ikke skriver på norsk så er du fake??
Kan det ikke være at det er utlendinger bosatt i Norge, som kanskje ikke føler seg komfortabel nok enda til å skrive på norsk, men som genuint og ekte leter etter noen på slike datingsider?
Nå kan det jo godt være at denne profilen var fake, ikke vet jeg. Men den slo meg ikke som en av disse som åpenbart er fake.

Skjult ID med pseudonym Artigkar lø. 8 juni 2013 15:30

Her er det vel fåtallet som straffes for at flertallet opptrer på en uheldig måte. Som å være en snill mann, og bli tatt for å være idiot fordi "alle" menn er sånn, eller være blond og bli tatt for å være lite smart fordi man lager duckface og trykker puppene forbi ørene i profilbildet. Det finnes nok noen ærlige utenlandske også. Jeg har blitt kjent med ei veldig hyggelig ei uten at det ble noe mer av den grunn. Har datet to utendlandske her inne, hvorav den ene snakker flytende norsk da.. men uansett. Kammen drar lett alle med i samme slengen. Og så liker vi å putte mennesker i passende bokser. Jeg rapporterer selv de som er fake, men da er det ikke nok at teksten er på engelsk eller på ubuntu, google translate og epost er jo en give away, men det er vel begrenset hvor lenge svindlere prøver den metoden? Lurer av og til om det finnes en ABC eller Scam for dummies som alle følger for de har jo ufattelig lik fremgangsmåte. Men må jo være noen som går på dette også, om ikke hadde de jo ikke operert på denne måten.

Men nei, ingen automatisk forhåndsdømming på noen her i gården, men da svarer jeg kun for meg selv. Jeg har selv fått en utrolig bra dialog med ei fra sør-amerika på en annen nettside, kunne faktisk tenkt meg å møte henne, men ser for meg om jeg hadde dratt dit, at jeg hadde blitt kidnappet, gjemt i en jordkjeller og solgt til en østeuropeisk prositusjonsring for 3 flasker sprit og et nytt sett med bildekk. Så det rant ut i sanden.. Så kan jo være at en blir litt påvirket av stereotypene :D