Alle innlegg Sukkerforum

Noen tanker?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym perle72 to. 13 juni 2013 19:08

Sitat: "Albert Camus once wrote "Blessed are the hearts that can bend; they shall never be broken." But I wonder if there's no breaking then there's no healing, and if there's no healing then there's no learning. And if there's no learning then there's no struggle. But struggle is a part of life. So must all hearts be broken?"

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 13 juni 2013 19:14

Dette er vel ikke sant: "if there's no healing then there's no learning"?
Eller dette: "if there's no learning then there's no struggle"
Og for så vidt ikke dette heller: "struggle is a part of life"
Så mitt svar er nei.

(mann 34 år fra Oslo) to. 13 juni 2013 19:30 Privat melding

Det første sitatet er av Albert Camus. De to andre tror jeg er et sitat fra One Three Hill :-P

Men det Camus mente var at fleksibilitet er nøkkelen til suksess. Hvis du kan tilpasse deg omstendighetene og ta en støyt uten å bli knust, så er du velsignet.

Hva Lucas(?) i One Three Hill mente er jeg ikke sikker på. Han antok kanskje at det Camus skrev er en utopi og at kjærlighet er så sterkt at man blir knust uansett dersom man blir dumpet. Men hva annet kan man forvente av sånne romantiske sippeserier... :-)

Skjult ID med pseudonym perle72 to. 13 juni 2013 19:31

Hele sitatet er fra One Tree Hill, Memnon. ;)

Skjult ID med pseudonym perle72 to. 13 juni 2013 19:35

Tanken bunner vel i at for å kunne reparere må det først knuses, tror jeg. At man slik også lærer, erfarer og dermed lever.

(mann 34 år fra Oslo) to. 13 juni 2013 19:39 Privat melding

Jo, de brukte Camus og slengte på noe mer.

Det menes vel at hjertet må bli knust for å lære, for å bli sterkere. Hva jeg synes om det? Noen ganger er man nødt til å oppleve en krise for å få et nytt syn på livet. En krise som bryter ned det verdenssynet man hadde. Mange blir først da tvunget til å tenke noe nytt.

Kanskje noen trenger å få hjertet knust en gang for å innse at de er ikke avhengige av partneren, at det er ikke den eneste personen for dem der ute, at de er attraktive nok til å finne en ny en og at selvtillit kommer innenfra. Men ikke alle.

Skjult ID med pseudonym perle72 to. 13 juni 2013 19:52

Ja, nettopp. Sitatet starter fra etter kolon med "Albert Camus once wrote....".

Skjult ID med pseudonym perle72 to. 13 juni 2013 19:55

Jeg tror jeg tenker at man vel ikke er nødt til å få hjertet knust for å lære. Man kan lære mye av å bare åpne hjertet helt for noen. Men da risikerer man vel nettopp det å få hjertet knust.

(mann 38 år fra Oslo) to. 13 juni 2013 20:13 Privat melding

Jeg tror ikke det er nødvendig å få hjertet knuset for å lære. Ja noen folk trenger det for å lære, men ikke alle. Samtidig som at mange lærer på den måten uten å trenge det..

For å illustrere poenget mitt, tenkt på hvordan et tre "lever". De vokser til noe av det største som vi har her i verden, og det gjør det fordi de er i stand til å "bøye seg", slik at de aldri "knekker". De blir der de er, for påkjeningen som blir påført gjør at de blir sterkere, a la "det som ikke dreper deg gjør deg sterkere".