Alle innlegg Sukkerforum

Spontanitet, op af sofaen! :)

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Rogaland) to. 13 juni 2013 23:04 Privat melding

Nu har jeg boet i Norge i over 6 år og hvis der er noget, som jeg mærker er forskelligt fra Danmark til Norge, så er det spontanitet, så der er det så, at jeg lurer på om det er fordi, at jeg er bosat på vestlandet eller er "alle" Nordmænd ikke særlig spontane?:)

Da jeg er dansk, så er jeg vant til, at man kan springe en tur i biografen, cafe, pub ect. med en halv times varsel, men har forsøgt gang på gang, at få folk med her i Norge, men er ikke lykkes i 9+% af tilfællene, da det åbentbart kræves avanceret planlægning for en Nordmand: D

Er jeg helt forkert på den?:=)

(mann 47 år fra Oslo) to. 13 juni 2013 23:46 Privat melding

Hæ, finnes det puber i Rogaland? De har jo knapt nok Vinmonopol.

Skjult ID to. 13 juni 2013 23:49

Nordmenn er meget A-4 folk. Ikke mye spontanitet her i landet, dessverre :-(

Skjult ID to. 13 juni 2013 23:54

Da "henger" du med feil folk hr pindemann.

Skjult ID med pseudonym bestemor to. 13 juni 2013 23:56

Åjoda, @Escrime, vi har vinmonopol og det meste i Rogaland:p

Skjult ID med pseudonym herregud fr. 14 juni 2013 00:11

Den jevne nordmann er innestengt, asosial og redd for folk :-)

Skjult ID med pseudonym drage fr. 14 juni 2013 00:12

@pinnemand

Tror du har et poeng. Jeg opplever også at de fleste gjerne vil planlegge litt, inkludert meg selv :)

Skjult ID med pseudonym oooh-yeah fr. 14 juni 2013 00:14

Joda, jeg er spontan. Spør @betsemor ;)

Skjult ID med pseudonym Oslofyr fr. 14 juni 2013 02:09

Pinnemand: Det skjer støtt og stadig i Oslo at man bare blir oppringt eller snakker sammen på facebook og finner på noe rett etterpå. Jeg har sjelden noen planer for dagen/uka og bare tar det som det kommer. De fleste vennene mine er sånn og.

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 14 juni 2013 02:12

Det er ikke spontaniteten som mangler, men lysten til å gå over dørterskelen mer enn strengt tatt nødvendig.

(mann 43 år fra Rogaland) fr. 14 juni 2013 03:28 Privat melding

@escrime Haha jo vi har det, men er jo så sinsyge priser, at jeg kun har været der en gang og hvis jeg kan vælge, så skal jeg aldrig tilbage:)

(Skjult ID ) - to. 13 juni 23:54 Det kan så godt være, men kan jo godt lide dem, så har ikke lyst at bytte :)

(Skjult ID med pseudonym drage) - fr. 14 juni 00:12 Det er fint nok, at nogen har behov for at planlægge, men dagen før må da være nok, men det er selvfølgelig helt ok, at man til tider må sige nej pga. andre planer, men det som jeg oplever er, at folk som har ramt sofaen ikke overskuer at komme op igen :)

(Skjult ID med pseudonym Oslofyr) - fr. 14 juni 02:09 Damn... jeg har så tilsyneladen ramt det forkerte område i Norge... Mere spontane i Oslo og størstedelen af pigerne kommer fra og omkring Oslo, så burde vel flytte? :) men elsker nu vestlandet og folk her er jo dejlige, men få nu fingeren ud af røven og gør noget uden at planlægge det 3 uger før:P

(Skjult ID med pseudonym pgmp) - fr. 14 juni 02:12 må være pga. Paradise Hotel... godt det er færdig for i år, så har jeg en chance for at få folk med på nogle aktiviteter, som ikke foregår foran tvet:P

(kvinne 45 år fra Buskerud) fr. 14 juni 2013 07:42 Privat melding

Har bodd rundt om i hele Norge og her er det kulturforskjeller.. Både på hvor impulsive/ eller behov for planlegging folk er/ har. Og hvor åpen/ lukket de er for nye mennesker. Husker det var veldig rart å komme fra nordnorge, hvor folk bare stikker innom til en kopp kaffe, og de fleste hilser på deg i byen til østlandet hvor det er mye større behov for planlegging. Er så klart individfirskjeller og. På jobb følger jeg klokka og normer for planlegging i " god tid". Men i privatlivet lever jeg u handlingenstid, og planlegger særs lite:)) finnes forresten en kjempeartig bok om tidsforståelse og hvordan vi lever forskjellig på vår klode, og her i Norge som heter All verdens tid. Er en koloss, men jeg syns den var utrolig festlig, og lærerik.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 14 juni 2013 12:46 Privat melding

Hadde du vært i Oslo, kunne du ha ringt meg opp og ned i mente :P

Jeg har som regel null å gjøre.

Det skal dog sies at jeg ikke er 100% nordmann, men jeg har bodd i landet i snart 15 år. Jeg er passe norsk til å blende inn, være som alle andre, og passe utenlandsk til å slippe "typisk norsk" klisjèer.

(mann 43 år fra Rogaland) fr. 14 juni 2013 16:22 Privat melding

@Gilia73 Ja var næsten klar over, at der er kultur forskelde omkring i Norge, men i Danmark, så er folk bare mere sociale, ihvertfald mit indtryk:) Men igen kan jo være min omgangskreds her i Norge er underlige og atypiske for Nordmænd:)

@RPierce haha ja men lyder da hyggeligt, en skam jeg ikke bor der altså, men er efterhånden begyndt at forstår, at "alt" sker i Oslo og omegn, som feks det faktum, at størstedelen af sukker brugerne kommer derfra, men trives godt i Haugesund og har jo verdens dejligste søn her, så flytter ikke:)

Skjult ID med pseudonym John Doe fr. 14 juni 2013 16:42

Spontanitet,,, hmm det må jeg tenke litt over. Kommer tilbake senere med svaret mitt....

Skjult ID med pseudonym sweetcurly fr. 14 juni 2013 18:45

Enig her. Om du ikke har fått med deg det de sier om oss trøndere;
"så er vi spontane, bare vi får tenkt oss godt om..."
Godt mulig det gjelder hele Norge, i alle fall kyst Norge? :)

(kvinne 48 år fra Vestfold) fr. 14 juni 2013 18:48 Privat melding

Neste gang når jeg er på besøk hos bestemor i Rogaland, skal sjekke hvor spontan du er @pinnemand

(mann 43 år fra Rogaland) fr. 14 juni 2013 18:59 Privat melding

(Skjult ID med pseudonym sweetcurly) hehe sikkert derfor jeg føler det her på vestlandet:)

oooh-yeah haha lyder jo spændene:=)

(kvinne 46 år fra Akershus) fr. 14 juni 2013 21:04 Privat melding

Jeg er spontan med de jeg allerede kjenner. Ingen trenger å ringe og spørre om å få lov til å komme på besøk til meg. Skal jeg bort, og det ikke passer, tar vi det igjen en annen gang. Slik er mine venner også. Bekjente gjør jeg avtaler med. Har få gode venner, men mange bekjente. Når det gjelder spontanitet ved dating, så er jeg lite spontan.

(mann 43 år fra Rogaland) lø. 15 juni 2013 04:30 Privat melding

bokfink-1 Hvis man tar på besøg uden at gi besked, så kan folk jo ikke sige nej heller, så det er som så, har nogle gode venner, som stadigvæk er helt håbløse at lave aftaler med, når det ikker er planlagt ihvertfald en 3-4 dage før:)

Mht. til dating kan jeg sagtens være spontan, men jeg er jo også manden, så respektere, at det ikke er samme situation, som det at være kvinde:)

Skjult ID med pseudonym m lø. 15 juni 2013 04:34

Flytt hjem da, istedefor å sutre!

Skjult ID lø. 15 juni 2013 04:42

Vil nok ikke flytte over til Denmark og dets levestil;) Men valget er da fritt:)

Skjult ID lø. 15 juni 2013 04:51

Ja valget er da sagtens fritt:)

Skjult ID med pseudonym happy lø. 15 juni 2013 05:13

Ja du er forkert pinnemand, det kalles kulturforskjeller, så du har det sagtens bedre i ditt hjemland dessverre;)

(mann 43 år fra Rogaland) lø. 15 juni 2013 05:47 Privat melding

Det er som altid sjovt at se, at de "mennesker" som kommer med negative tilbagemeldinger ikke tør at stå inde for deres udtalerserne :) (Skjult id bla bla bla ;P)

Jeg elsker Norge og Nordmænd ellers ville jeg da flytte tilbage til Danmark?:)

Men det betyder jo ikke, at jeg ikke kan pointere kulturelle forskelde?

Jeg respektere de norske værdier og tilpasser mig derefter, så de af jer, som mener, at det er korrekt at komme med person angreb, er efter min mening, ikke det jeg forbinder med det at være norsk iht. de Nordmænd jeg har haft æren af, at lære at kende!

Man kan jo kun spekulere, men mon ikke det er sure mennesker, som ikke har haft en god fredags aften og bare måtte få afløb for deres vrede?:)

Men bare gå amok, da jeg har brede skuldre og heldigvis ved, at den gennemsnitlige Nordmand heldigvis er rationel og fornuftig og jeg elsker deres selskab:)

Ha en fantastisk lørdag :)

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 15 juni 2013 10:27 Privat melding

Oppfatter det da ikke som at Pinnemanden sutrer, men heller prøver å forstå.

Det er store forskjeller på hvor imøtekommende folkekulturen i Norge er. Å komme flyttende fra Kristiansund til Ullensaker, var et stort nok kultursjokk selv om jeg ikke reiste over noen landegrenser. I Kristiansund kom naboene og ønsket oss velkommen. På jobben ønsket de oss velkommen. Det samme i barnehagen og på skolene for barna. Her nede opplevde vi å bli mye mer anonyme og en av mange.

Jeg synes faktisk egenskaper som oppmerksom, imøtekommende, inkluderende, blid, høflig, interessert og åpen er gode egenskaper, og at vi bør tenke oss om, om vi er flinke nok til å strebe etter å disse egenskapene som menneske :-)

(kvinne 31 år fra Møre og Romsdal) lø. 15 juni 2013 11:53 Privat melding

Er fullblodsdanske som er født og oppvokset i Norge. Og har selv opplevd at spontanitet ikke er så lett for nordmenn.. En må enten sørge for at de aldri setter seg i sofaen eller komme dit de er hvis en skal være sosial. Har ikke tenkt over at det er kulturbakgrunnen min som skiller meg fra nordmenn men det forklarer jo en del ;)

Skjult ID med pseudonym happy lø. 15 juni 2013 12:10

Og det e alltid morsomt se at det blir kommentarer fra enkelte som flasher ansiktet sitt dersom en velger å være anonym- og i tillegg er uenig!:D! DEN er ikke ny:) Ha en strålende lørdag!

Skjult ID med pseudonym Alexis lø. 15 juni 2013 12:25

Jeg tror kanskje det har mer med personligheten og livssituasjonen til de menneskene du har i din omgangskrets heller enn med nasjonalitet/hvor i landet de kommer fra?
Jeg er selv veldig spontan til tider, og har både venner som er veldig spontane og de som trenger tid for å planlegge. Jeg opplever at dette har mer med livssituasjon og personlighet å gjøre heller enn hvor de kommer fra i landet. Har full forståelse for at de som har familie, hus og hage, barn som skal følges opp med ulike aktiviteter, i tillegg til full jobb ikke har like mye tid til å være spontan som meg som har perioder hvor jeg bare behøver å tenke på meg selv.
Jeg hadde for øvrig også en tanke om at dansker var et mye mer "åpent" folkeslag enn oss nordmenn, men ved et besøk i den norske sjømannskirken i København fikk jeg høre at det slett ikke var lett å bygge et nytt sosialt nettverk der. Men det er vel forskjell på folk der som her tenker jeg da :-)

Skjult ID med pseudonym jobb lø. 15 juni 2013 12:25

Ikke bry deg om slike kommentarer fra en skjult ID @ pinnemand. Trangsynte folka fines overalt, ikke noe å gjøre med det. Så fint at du trives i Norge, det gjør jeg også :-)

(kvinne 35 år fra Oslo) lø. 15 juni 2013 12:53 Privat melding

Er enig med at det folk er forskjellige.

Noen mennesker, deriblant meg er en av dem som planlegger i god tid i forveien, men jeg kan også møte opp på kort varsel avhengig av hva det er. Andre igjen er den spontane typen som tar ting som det kommer.

Kommer også an på hvem du spør, hvilken gruppe du henvender deg til osv, hvilken livssituasjon folk er i.

Rogaland har definitivt mange puber og utesteder, spesielt Stavanger!:-)

Skjult ID med pseudonym blæ lø. 15 juni 2013 13:38

Så fint at du trives i Norge @jobb og at du har jobb. Ikke bry deg om slike dumme folk.

Skjult ID med pseudonym jobb lø. 15 juni 2013 13:59

Takk for gode tanker blæ
Neida, bryr meg ikke om dumme folk jeg. Waste of time.
Jeg har en jobb og ingenting å bekymre meg for. Håper du har også en jobb og at du har det bra.

Skjult ID med pseudonym blæ lø. 15 juni 2013 15:30

Takk for det @jobb:)

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 15 juni 2013 15:41

Liker både og planlegge og være spontan jeg. Er nok mer typen som sier fra om jeg kommer samme dag eller dagen før mens folk vil ha svar helst en uke før så kjenner til den der hehe.. men så er jeg og norlenning som har flyttet sørover da. Det ER kulturforskjeller innad i norge det er jeg absolutt enig i. Men det er og individuelle forskjeller :)

Feks de som bor i oslo finner sjelden på å komme hit jeg bor en 20-25 min fra oslo..mens de vennene som selv ikke bor i oslo men rett utenfor stikker ofte innom...men da ikke bor på samme sted som meg..merkelige greier :P Men man trenger jo begge deler. venner man bare fester med og ekte venner som man og møter utenom og virkelig stiller opp for hverandre. hehe den der overgangen ble litt rar for meg da jeg er vant til at 10-20 min er ingenting mens her virker det som for noen at det er en eeeevighet :P

(mann 43 år fra Rogaland) lø. 15 juni 2013 17:09 Privat melding

Nu når i er en del herinde, som beskriver jer selv som spontane, så er det jo sikkert min omgangskreds, som ikke har det talent:)

Mht. til børn, arbejde ect. så har jeg da fuld forståels for, og iøvrigt genneralt uanset om man har børn, at der kan være ting i ens eget liv, som gør at man ikke bare kan springe ud af døren, men en gang imellem er vel dejligt:)

@Happy min kommentar var vist ikke rettet mod dig, men hellere de negative person angreb over:)

Skjult ID med pseudonym bestemor sø. 16 juni 2013 00:06

Du er meget spontan @oooh-yeah, i know! Ikke mange av ditt kaliber vennen:)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 16 juni 2013 00:58 Privat melding

Jeg tror også dette har med alder å gjøre. Har selv blitt langt mindre spontan og langt mer sær etter at jeg ble gammel og vis.

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 16 juni 2013 09:24

@ts
Du har så rett, makan til sysovere og sløvinger ass!
Det er langt på dag, klokka er over 09, og det er fortsatt INGEN som underholder meg på forumet -.-
*mumle*

@Escrime - sø. 16 juni 00:58
Godt poeng, jeg kjenner på det der til daglig selv.
*vurderer å ta en spontan ekstra sukkerbit til kaffen*
Utrolig hvor raskt man blir gammel etter å ha runda 30 ass, dog har ikke helt kommet til vis enda...
Vil de være så vennlig å opplyse når det inntraff for din del, så jeg kan regne ut om jeg bomma helt, eller har det til gode?